viete mi vysvetlit alebo zaujimate sa o to, preco mame dlhodobo na svk vysoke naklady na zivot v porovnani s vyplatou? a vedeli by ste o krokoch, ktore by prispeli vytiahnut sa z krizy? Je u nas sanca zmenit radikalne situaciu istymi zmenami
Ľudia sú čím ďalej tým viac dementní a národ hlúpne. Buď sa pridaj k nim a v krčme nadávaj na celý zhýralý systém alebo s tým niečo sprav. A ak chceš začať, začni od seba. Je ešte možnosť, odísť do krajiny kde nebudeš musieť na systém nadávať, tam sa môžeš realizovať do sýtosti.
Celý náš systém je naprd v zmysle že velmi vela ludi na slovensku su takpovediac priživnici, cigani poberaju extremne vysoke davky a nič nerobia. Keby pracovali aj napriklad v kamenolome tak už niečo produkuju a tak by to nebolo tak silne cititelne.... a unas sa furt na nejake kokotiny jebu peniaze, šak si zeber že chcu spojit cele slovensko dialnicami ale ono dofteda aj auta už budu lietat proste peniaze idu tam kde ich treba najmenej
@tomi4050 si zeber že keby radšej tie peniaze čo stavaju dialnice dali na vyvoj lietajucich aut a začali ich výrobu tak potom by sa im to vratilo stým že by už nemuseli stavat cesty a by sa milony ušetreli.... fakt unas je to na hlavu postavene....
mne sa zdá, že naša spoločnosť teraz ako je, je ešte strašne nerozvinutá, aj keď si myslíme, že ako sme popredu a aké máme výdobytky, tak vôbec to tak nie je.
ešte sme nedorástli na veľa vecí.
politici sú našim zrkadlom, že akí sú ľudia, takých majú politikov. Takže aj Slota je len odrazom našej mentality a všetkého.
A k otázke...ja neviem, možno sa ti to len drahé zdá, že proste vždy sa nejak dá, ked sa chce
podla mna najvacsí problém je v tom ze mmiesto toho aby sme niečo produkovali radšej voláme na slovensko zahraničných investorov , tí potom nájmu našich ludí aby robili za almužnu....štát všetok svoj majetok rozpredá....mohli by sme sa viac venovať domácej produkcii....
Vysoke naklady na zivot? Slovensko je po juhovychodnej azii asi najlacnejsie miesto v akom som kedy bol a to uz mam nieco odcestovane.
To, ze ty mas vysoke naklady na zivot, alebo nizky plat (alebo oboje) ale nie je problem statu, ci politikov. Vybuduj si nejaky skill, za ktory su ti ostatni ochotni poriadne zaplatit. To je jedine co ti pomoze dostat sa z tvojej situacie.
@tommyhot áno, študovať výšku, ktorá ak náhoda dá, mi prinesie dobré platený job. Samozrejme, byť unikát medzi zamestnancami znamená pre každého úspech. Chápem, ale zároveň mám pocit, že mnohí ďalší ľudia riešia existenčné problémy, človek má na jednu stranu žiť ako človek a nie zviera, prečo aspoň to minimum nemáme zdvihnuté? A oponujem, Slovensko je drahé v pomere k výplate, porovnám to hlavne s tým, kde žijem teraz. Lebo viem, že aj tu je ubytko dosť drahé a kvalita bývania slabšia ako u nás, že tuná je minimálka vyššia a pomer plat/ubytko sú na tom lepšie ako u nás, neriešim ľudské stavy, keď sa zadĺžia, ale nepresviedčaj ma, Íri žijú od výplaty do výplaty, cestujú, pijú, behajú po obchodoch a ver mi, že užívať si to je luxus, moji kolegovia čo bývajú s rodičmi a takto holdujú im prispievajú stovku-dve. Si predstav, že Slovák má teraz tieto luxusné veci, nejde o to, či to má pre teba hodnotu, ale ide o to, že úroveň života je na Slovensku chabá, doma zavretý a potom môžeš hovoriť, že ako sa ti lacno na SVK žije. Mi nehovor. Viem svoje.
Ja si myslim ze je to nieco ako post-komunisticky syndrom ...myslim si ze problemom je nezvladnutelna oligarchia v tak ako je to aj inych post-komunistickych krajinach. Dovolim si tvrdit ze najhorsie asi v ukrajine ( tam to uz hranicilo s monopolom ked janukovicov syn postupne skupil skoro vsetky firmy v celom state ) potom asi v rusku ( mozno sa mylim ) ф a to je aj vidiet na tych chudakoch ludoch . Proste tieto staty maju v hrsti agenti stb takzvani sudruhovia - myslim ze to su #1 zlodeji sveta. Treba sa bud prisposobit alebo odist. Ide o to co chces, ja uz presne viem kam pojdem aj co budem robit a oaradoxne to bude krajina odkial ludia utekaju . Ja si myslim ze skromnym beznym ludom je na slovensku celkom dobre. ale aj na sr sa daju zarobit velke peniaze - ked mas hrosiu kozu a niesi uplne tupy
@inversi tak ale fakt je to tak a ja si myslim ze je jedno ci clovek nadava na politiku v krcme alebo na nete stale je tak isto neaktivny ! a v tej krcme sa aspon realne porozprava a zabavi
@pendecha to je dosť hovadina to že máš rovnakú menu znamená akurát to, že tá mena stojí rovnako oproti ostatným, nie že sú v nej stanovené pevné ceny tovaru na celom svete rovnako
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ved naco nam cesty, ked o nejakych 50 rokov bude mat kazdy lietajuce auto v lietajucej garazi
tiez by som zrusil postarov a kurierov, ved o par rokov uz budu postu rozvazat drony
ešte sme nedorástli na veľa vecí.
politici sú našim zrkadlom, že akí sú ľudia, takých majú politikov. Takže aj Slota je len odrazom našej mentality a všetkého.
A k otázke...ja neviem, možno sa ti to len drahé zdá, že proste vždy sa nejak dá, ked sa chce
skoda len ze tie platy ekvivalentne nie su
si uviazaný na reťazy?
nie, tak potom zdvihní riť a odchod....
keď to dokážu 18-nástky birdzáčky, tak taký chlapisko, ako ty by nemal mať problém....
To, ze ty mas vysoke naklady na zivot, alebo nizky plat (alebo oboje) ale nie je problem statu, ci politikov. Vybuduj si nejaky skill, za ktory su ti ostatni ochotni poriadne zaplatit. To je jedine co ti pomoze dostat sa z tvojej situacie.
@Strangelove pekne napisane lenze to uz nejde len tak zmenit
potom sa drž a dávaj pozor na seba