som veľmi hrdá na to, že viem... a keď neviem, tak sa spýtam
ale napríklad, včera mi stále padal net, trápila som sa s tým vyše hodiny a aj tak som na nič neprišla, takže asi aj tak budem musieť poprosiť kamaráta
a tak, nejaké základné veci viem, i keď vlastne spravidla len mrzne preto, že som ho minimálne dva týždne nevypla
(momentálne sa moje boje s PC väčšinou odohrávajú na poli emulátorov... nekonečný a takmer nevyhrateľný boj, no i tak som zaznamenala pár víťazných bojov v inak prehrávanej vojne
Keď sa niečo dosere, preinštalujem si win Sedmičku zvládne každý debil. A keď bráchovi windows ani nešiel spustiť, tak som si v boot menu nastavila aby sa prvá pustila CDromka. vôbec som nevedela čo robím, len som vedela, že sa tam dostanem keď podržím F8 (ako na väčšine pc) a nakolko viem anglicky, tak som sa z toho nejako vysomárila. večne len všetko mačkám a skúšam a nejako sa to spraví.
hmm, tak trošku viem ... si ho rozobrať aj poskladať, povymieňať komponenty, inštalovať OS a pod. srandy s tým súvisiace ... je to celkom nuda, ale kedysi ma to bavilo.
Myslela som si, že viem. A potom čo som zálohovala všetky dôležité veci včera, BSOD prišla! A comp a nie a nie sa zapnúť nemôžem ani preinštalovať, ako som plánovala. Podrobná scan tvrdí, že žiaden vírus tam nebol. Niečo s kompíkom, budem plakať!
Tento príspevok nemá zmysel. Len mi je smutno z toho, tak to sem píše, aby ste ma polutovali.
Tak zatiaľ mám také skúsenosti že aspoň každý rok treba preinštalovávať lebo windows po tomto čase je taký dodrbaný že niet iné východisko. Pred pár dňami som preinštaloval bo mi vyhadzovalo blue screen nejaký vírus radil som sa s odborníkom na fóre chcel taký log hentaký log nakoniec som sa nasr.l a kým mi ho profík opravil ja som ho preinštaloval celý a mám svätý pokoj. Žiaden vírus ani blue screen a rýchlejšie ako sa on zobudí. Hovorím tomu: "Brutal force"
@night Ja som to neštudoval a tiež to ovládam stačí mať k tomu veci
Inštalácia, preinštalácia, zálohy, flash biosu, flash biosu na grafike, výmena HW, poskladanie pc, občas výmena súčiastky na plošáku ak sa dá vymeniť aj doma...
Nechápem tie pravidelné reinštalácie, ak človek nerobí doslova pič..viny tak netreba nič také robiť. A ak to už robíte, tak www.ninite.com , tento nástroj mi vždy zachráni pár hodín
Ale odporúčam - inštalovať windows, update až po posledný, potom SW ktorý sa bude používať a nakoniec záloha. Toto hodiť na externý disk alebo DVD a až sa niečo poserie, za 30 minút je systém ako nový .
@creeson jasné, že na to netreba študovať celý odbor, to som len mal na mysli, že u mňa je to (do školy ani nie, ale v následnej praxi už rozhodne) úplná samozrejmosť a nutnosť, takže by som bol idiot, keby som sa to nenaučil.
väčšinou to funguje asi tak, že to ešte viac pokazím ako to už pokazené je. totižto mojim talentom je klikať na všetky "yes" a "ok" a potom porobiť debiliny. nečítam si tie upozornenia, len odlkiknem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ale napríklad, včera mi stále padal net, trápila som sa s tým vyše hodiny a aj tak som na nič neprišla, takže asi aj tak budem musieť poprosiť kamaráta
ale už som opravovala bratovi aj sestre. Neviem čo s tým robia furt
(momentálne sa moje boje s PC väčšinou odohrávajú na poli emulátorov... nekonečný a takmer nevyhrateľný boj, no i tak som zaznamenala pár víťazných bojov v inak prehrávanej vojne
Tento príspevok nemá zmysel. Len mi je smutno z toho, tak to sem píše, aby ste ma polutovali.
@night Ja som to neštudoval a tiež to ovládam stačí mať k tomu veci
Nechápem tie pravidelné reinštalácie, ak človek nerobí doslova pič..viny tak netreba nič také robiť. A ak to už robíte, tak www.ninite.com , tento nástroj mi vždy zachráni pár hodín
Ale odporúčam - inštalovať windows, update až po posledný, potom SW ktorý sa bude používať a nakoniec záloha. Toto hodiť na externý disk alebo DVD a až sa niečo poserie, za 30 minút je systém ako nový .