Viete si predstaviť že už by ste boli ženatý/vydatá?
Dnes sme s kolegyňou rozprávali že ona sa vydávala v 20 rokoch, že v tej dobe to bola normálna vec, a fakt to tak bolo..V koľkých sa brali Vaši rodičia? a viete si predstaviť že v 20 rokoch plus mínus by ste už boli vydatá/ženatý? Ja osobne si to vôbec pr
kedysi som si vedela predstavit este vselico, teraz si uz neviem predstavit ani len to ze by som mala byt zase s nejakym chlapom. ja viem ze sa tento pohlad u mna coskoro zase zmeni..ale tak no
tak moja mama bola vydata uz v 20tich ale potom sa rozviedla a mojho otca si zobrala az ked som mal ja ale 12 rokov cize asi v 40ke , a ja si nevim predstavit zeby som sa nekedy vobec ozenil
@amorko Nuž.. ktovie, prečo presne. Pretože neverím, že generácie pred nami vedeli v dvadsiatke lepšie, čo bude o 15 rokov s nimi, taký patent asi už dlho v dejinách nejestvoval.. No, ale.. čo je vo veci, že rozvodovosť stúpa? To, že je proste viac možností sa rozvádzať? Že už sa to neberie tak spoločensky zle, že už to neznamená to, čo v minulosti? Alebo neviem . Možno čím viac všeobecných možností, slobody a spoločenskej tolerancie ľudia dostali, tým menej s tým dokážu správne naložiť.
@mielikki Iste, ale pojem som v čechizme použila zámerne - bola som si istá, že ho budeš poznať a po druhé mi vyznieva krajšie . (A len tak mimochodom; ocásek, alebo chvostík, keď sa odosobníš od toho, že Tvoja rodná je slovenčina a pôjdeš na to čisto z fonetického hľadiska ?)
Vedel by som finančne zaistiť rodinu ak ide o to.... ale znamenalo by to, že už sa mojou jedinou prioritou stane rodina a na to ešte nie som pripravený..... chcem toho ešte vela urobiť.
@flussica Nezodpovednosť a neochota riešiť problémy a radšej sa nechať rozviesť lebo to je pre nich lepšie riešenie..Toľko rozvodov jednoznačne v minulosti nebolo..manželstvá z minulosti trvajú do dnes..a trvajú 20 a viac rokov..a sú a žijú spolu..dnešne padajú po roku dvoch..neviem ani ja čím presne to je, len sa pozerám na dnešnú situáciu..Myslím že časť tvojej a mojej teorie je pravdou
@amorko Myslím, že keď spojíme obe teórie, pridáme štipku soli a pol čajovej lyžičky majoránky, 2dl. otvorenosti ešte ďalším možným variantom a názorom a dôkladne premiešame, pomaly budeme môcť povedať, že sme na dobrej ceste k riešeniu .
Viem si to predstaviť, ale nechcela by som ešte ani náhodou. A neviem, či by som vôbec niekedy chcela. Absolútne po tom netúžim, ale ak by ma požiadal partner o ruku a mala by som ho rada a klapalo by nám to, asi by som neodmietla. Ale myslím, že by mal vedieť, že ma to príliš nedojíma a odpustiť si to...
@amorko Áno, áno, dôveru a toleranciu nemožno zabudnúť, hoci som myslela, že tie už sa tak nejak automaticky nachádzajú tam niekde, v bodoch zmienených predtým . A sebadôveru? Hmm, no, možno i tú. Ale aj pokoru. A vážiť si toho druhého.
@amorko Ja verím, že sa nikdy celkom nevytratia . Možno občas upadajú do zabudnutia, možno sú z času na čas utláčané do úzadia.. ale sú tu. A treba ich nájsť. A socializovať, introvertov akýchsi !
@amorko ja som vydata (vydavala som sa v 24r.), ono to ovplyvnuje vela faktorov, priorit v zivote, tak ja som chcela dokoncit VS a potom mi uz nic nebranilo vydat sa, ale mala som stastie na to, ze som nasla toho, s kym chcem tvorit rodinu....nasi rodicia sa brali v 21, stari rodicia tiez okolo 20tky....tie manzelstva trvaju desatrocia a funguju (z vlastnej rodiny)....skor to vidim, ze dnesni 20rocni ludia nie su tak zreli na to, aby boli zodpovedni, ci za rodinu, pracu a pod. o prioritach a skusani partnerov ani nevravim...... a je pravdou, ze na VS ich studovalo vtedy podstatne menej.....ale ak uz je skola, je partner, nevidim problem.....u mna je rodina prioritna
Áno, viem si to predstaviť, dalo by mi to tú istotu, ktorá mne chýba a plno iných (krásnych) vecí. Ale najprv si chcem dokončiť SŠ a všetko ostatné nechávam na Pánovi
@amorko Velmi dobre forum Dakujem, uvedomila som si jednu velmi dolezitu vec vdaka tomu
Totizto cely cas snivam o tom, ze stretnem niekoho, s kym budem cely zivot a ze take tie mesacne vztahy, alebo dokonca na jednu noc nie su pre mna. Ale to, ako si predstavujem svoju buducnost v skutocnosti vobec nezahrna nejake manzelstvo. Aspon nie teraz, mozno v buducnosti budem rozmyslat inak. Skor tuzim po nejakej "soulmate" v muzskom rode, s ktorym by som mala strasne super priatelstvo a spolocne aktivity. A mozno aj nieco viac, ale nic vazne. Co vsak nevylucuje, ze s tym clovekom by som ostala. Ale najprv nieco take dlhotrvajuce a dobrodruzne a neskor tak znenazdajky zistene, ze ved vlastne ja s nim chcem byt do konca zivota.
nom.... ako to so mňou pôjde dobre tak áno....dobrý chlop, deti etc.....ak nie... nuž asi budem podobný divný outsider ako salinger pre príklad, a budem filozofovať a utápať sa v svojej jebnutosti
keby som aj mohol, nikdýýýýýýýýýýý...........čo ste tu heteráci, musíte, aj za mňa trtoliť a narobiť deti, aby Slovensko nezaniklo!!!!............jasan!!!! .........filip
@sorciera presne presne presne toto som hovoril aj mojej kolegyni, že proste v dnešnej dobe nie sú 20 ročný tak vyspelí na to aby mohli tvoriť rodinu...Dnešný 20 ročný sú ešte ako keby deti...s rozumom 15 ročného
Nie, asi nie, v podstate sa ani nejako vydávať nechcem. Možno sa to raz fakt zmení, ale teraz to tak nevidím, preto si to neviem ani predstaviť Jedine ak by som do svadby bola nútená, alebo ak by som vyslovene pre nejaký dôvod musela. Ale zasa ak by sa mi niečo stalo, tak na môj majetok bude mať nárok len moja rodina a nie môj priateľ, takže svadby je v dnešnej dobe svojím spôsobom nevyhnutá. A asi by sme si mali užiť to, že sa u nás homosexuálne páry sobášiť nemôžu... V každom prípade, na to mám myslím ešte dosť času.
moja mama sa prvý krát vydávala keď ešte ani nemala 18, ale bola to skôr nutnosť ako vysnívaná svadba..
asi si to aj viem predstaviť, ale neláka ma to momentálne. Kedže presne viem ako chcem aby vyzerala moja svadba, ale teraz by sa nedala zorganizovať z viacerých dôvodov ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
94 komentov
Prvých pár rokov asi áno. Hm, ale čo potom..?
a.. ani jedno
ani teraz
ani potom
ani nikdy
este potrebujem par rokov na vyburenie vsetkych hormonov a totalne zverenie sa
Totizto cely cas snivam o tom, ze stretnem niekoho, s kym budem cely zivot a ze take tie mesacne vztahy, alebo dokonca na jednu noc nie su pre mna. Ale to, ako si predstavujem svoju buducnost v skutocnosti vobec nezahrna nejake manzelstvo. Aspon nie teraz, mozno v buducnosti budem rozmyslat inak. Skor tuzim po nejakej "soulmate" v muzskom rode, s ktorym by som mala strasne super priatelstvo a spolocne aktivity. A mozno aj nieco viac, ale nic vazne. Co vsak nevylucuje, ze s tym clovekom by som ostala. Ale najprv nieco take dlhotrvajuce a dobrodruzne a neskor tak znenazdajky zistene, ze ved vlastne ja s nim chcem byt do konca zivota.
To však nič nemení na tom, že sa ešte pár rokov určite ženiť nechcem
asi si to aj viem predstaviť, ale neláka ma to momentálne. Kedže presne viem ako chcem aby vyzerala moja svadba, ale teraz by sa nedala zorganizovať z viacerých dôvodov ..
a už sa teším na @h8u -inu svadbu !!