@stodvacinkar to som nepovedala ja sa len pýtam či si takýto život vie niekto predstaviť v DNEŠNEJ DOBE že by takto musel žiť . Som mladšia o rok tak aké deti?
keď sa tak dalo prežiť v minulosti, tak by sa tak dalo aj dnes. Rozdiel je v tom, že oni museli a my nemusíme (a svojím spôsobom, čo nepoznali, to im nechýbalo)
- voda sa da riesit aj mechanickym cerpadlom, pripadne diesel motorom, je to znacne komfortnejsie ako nosit vodu vo vedrach
- svetlo je trosku problem, ale urcite by som to nepouzival sviecky - petrolejky su uplne v pohode
- drevom kurime aj u rodicov a elektriku mame, nieje to ziaden problem, pokial mas centralne kurenie. Ale v dnesnej dobe, ked existuju kachle s dvojitym spalovanim musis prikladat kazdych 6-8-12 hodin, to sa da v pohode prezit aj bez centralneho kurenia. Akurat su tie kachle drahe.
Neviem preco by som varil na ohni a nemohol s nim aj v zime kurit...
Varenie na ohni ma nevyhodu len v tom, ze ma malu efektivitu - hrniec sa dlho zohrieva a kolace sa pecu pol dna, pokial nemas slusnu pec.
- zametanie nieje nevynutnost - dlazky sa umyvaju, koberce sa prasia vonku
Celkovo je to pre mna uplne v pohode. Chyba mi len splachovaci zachod.
Úplne v pohode.. každé leto trávim približne mesiac v prírode, pod stanom, s priateľmi, bez elektriky, bez mobilov, a podobných vymožeností, a je to veľmi oslobodzujúce.. Nevymenila by som za nič na svete.
Nevidel by som v tom problém otázky života. Tak, ako žili naši predkovia..tak by sa dalo žiť aj dnes. Prispôsobiť by som sa tomu asi neprispôsobil. Ale určite by som si v budúcnosti želal miesto, kde by som to mohol praktizovať raz za čas.
Keď vám už ide o splachovacie WC, to nemá s elektrinou nič spoločné....iba ak myslíte, ako by ste načerpali vodu...no napríklad by ste dopĺňali nádrž ručne, ak by ste nemali vodovod Ale otázka znela bez elektriny....a naťahané potrubie z vyššie položeného zdroja vody je bežné.
@pandoraa reagujem na to čo napíšeš. A napísala si že "v zime bez kúrenia". Čo mi prišlo prinajmenšom zvláštne, echt keď ešte dnes veľa domácností kúri tuhým palivom, čo sa dá len s ťažkou nadsázkou označiť ako "moderná technika"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
- voda sa da riesit aj mechanickym cerpadlom, pripadne diesel motorom, je to znacne komfortnejsie ako nosit vodu vo vedrach
- svetlo je trosku problem, ale urcite by som to nepouzival sviecky - petrolejky su uplne v pohode
- drevom kurime aj u rodicov a elektriku mame, nieje to ziaden problem, pokial mas centralne kurenie. Ale v dnesnej dobe, ked existuju kachle s dvojitym spalovanim musis prikladat kazdych 6-8-12 hodin, to sa da v pohode prezit aj bez centralneho kurenia. Akurat su tie kachle drahe.
Neviem preco by som varil na ohni a nemohol s nim aj v zime kurit...
Varenie na ohni ma nevyhodu len v tom, ze ma malu efektivitu - hrniec sa dlho zohrieva a kolace sa pecu pol dna, pokial nemas slusnu pec.
- zametanie nieje nevynutnost - dlazky sa umyvaju, koberce sa prasia vonku
Celkovo je to pre mna uplne v pohode. Chyba mi len splachovaci zachod.
ešte dodám, že vyprášené koberce na snehu sú zaručene bez roztočov, na rozdiel od len povysávaných
a splachovacie wc sa tiež dá nejako vymyslieť, mali ho napríklad aj na Kréte, keď o elektrine ani nechyrovali
@ladyfox chcem ist s vami!
Keď vám už ide o splachovacie WC, to nemá s elektrinou nič spoločné....iba ak myslíte, ako by ste načerpali vodu...no napríklad by ste dopĺňali nádrž ručne, ak by ste nemali vodovod Ale otázka znela bez elektriny....a naťahané potrubie z vyššie položeného zdroja vody je bežné.