nie envedel. lebo vymozenost je aj oblecenie postel dom vodovdny kohutik pivo. vino to nie to bolo aj inokedy a aj palenka ale to je nic moc. no proste ja by som si to predstavit envedel ak mam byt uprimny
ano presne, pc je elektrina, ci mas vari notebook a minas baterkou?
ja si viem predstavit zivot bez svetla, staci mi den, aspon by neexistovali nocne roboty, s elektrinou by to uz bolo problematicke, ale ak si mam vybrat, tak ozeliem vsetko na svete, materialne veci, aj pisacie pero a zosit v trvdom obale, cco uz, krute, ale rozpravat pribehy mozem aj ustne , ale nikdy v zivote by som sa nevzdala teplej vody, niiiiiiiiiiiiikdy v zivote!!!
Ja by som nevedela zit bez mobilu.ostatne nepotrebujem k zivotu.Svetlo moze byt aj zo sviecky,teplo z ohna ale mobil je nenahraditelny a tepla voda??zohrejes studenu na ohni a je,hehe
Videli ste film PLÁŽ? No tak presne tak by som si vedela predstaviť život. Ale nie celý samozrejme Iba vyskúšať by som si to chcela. Ani taká komunita ako bola tam, by mi zozačiatku nevadila. Len by to nsmelo byť pridlho a tie pravidlá čo tam oni mali, že nikto nemohol odísť lebo by sa rozšírili zvesti o tom mieste, no tak to by sa mi tiež nepáčilo. Ale chvíľku by to muselo byť určite nádherné...
cez leto som zazil dve noci na lazoch, kde nebola ani elektrina, svierili sme svieckami signal tam skoro nebol, takze ked sme chceli zavolat museli sme sa kus prejst...ale ani mobil sme moc nepouzili kedze sme tam robili-kosili a tak...proste dokazali sme sa zabavit bez PC a tak..
to je to po com tuzi moje srdenko...stroskotat tak na ostrove.....zit uplne jednoducho bez vsetkych hovadin...byt odkazany sam na seba svoje moznosti a schopnosti...zzity s prirodou...
haha, iste, ale mne sa vodu zohrievat nebude chciet, ja chcem vodu pekne pohodlne tecucu z vodovodu, ziadne hobitie kotliky a ohnicky, ee eeee co tam po mobile, aspon by ma neotravovali ludia
Hmm predstavit si to viem, ale asi by som nedokazala prezit moc dlho lebo mam vyvinuty velmi silny citovy vztah s mojim PC Ja uz mam problemy ked idem na tri dni na chatu ze tam nieje elektrina ani voda a to nie este aby som tak zila cely zivot.
Skúsila som si niečo také raz... trvalo to niekoľko hodín a bola som z toho nervózna... Nevedela som čo mám robiť, nemala som svetlo, elektrinu... Ešte šťastie že bolo leto a že teplá voda nám ide aj bez elektriny...
len velmi nedavno som mala za ulohu napisat co dala ludstvu veda... veda technika a s nou vsetky vymozenosti pocinajuc oblecenim a konciac teplou vodou.
bolo to ako pisat ludsku tragediu
na jednej strane je pokrok uzasny, celkova svetova vyspelost je vlastne neuveritelna. ale na tej druhej strane... pojem ako globalne oteplovanie ci enviromentalne katastrofy urcite nie su ani nam celko nezname.
co som si vsak pri tejto praci uvedomila? ze veda je dvojsecna zbran. a nech si to povieme akokolvek, dojdeme k nazoru, ze clovek je mimoriadne vynaliezavy najma v obdobi vojen. mozno trosku skepticky pohlad, ale obavam sa ze velmi realny. pre mna a ostatnich mladych znamena pokrok mobily, pocitace, internet(!) ale pre tych vyssie postavenych to moze byt nieco celkom ine. a ci si viem predstavit zivot bez elektriny svetla a vsetkych vymozenosti? nuz, po pravde neviem skor ci neskor by totiz prisiel niekto velmi ambiciozny a cely ten kolotoc okolo pokroku by zacal znova to je moj nazor
vedel by som si to predstavit, akurat by to bolo horsie cez zimu, ale sak existuje aj ustredne kurenie a okrem toho kedysi nebola elektrina a ludia zili, tak co!!
chcel by som aby aspon na nejaky dlhsi cas ako tyzden alebo mesiac vsetko toto padlo a to by ste uvidili tu bezmocnost, vsetci by sme si boli rovny, a zasa by vola nejaka super revolucia a v usa by sa rabovalo!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Ale keby okolnosti nútili, tak by som si už niečo na robotu našiel. A aspoň jednu výhodu by to malo. Nechodil by som spávať po polnoci...
ja si viem predstavit zivot bez svetla, staci mi den, aspon by neexistovali nocne roboty, s elektrinou by to uz bolo problematicke, ale ak si mam vybrat, tak ozeliem vsetko na svete, materialne veci, aj pisacie pero a zosit v trvdom obale, cco uz, krute, ale rozpravat pribehy mozem aj ustne , ale nikdy v zivote by som sa nevzdala teplej vody, niiiiiiiiiiiiikdy v zivote!!!
cez leto som zazil dve noci na lazoch, kde nebola ani elektrina, svierili sme svieckami signal tam skoro nebol, takze ked sme chceli zavolat museli sme sa kus prejst...ale ani mobil sme moc nepouzili kedze sme tam robili-kosili a tak...proste dokazali sme sa zabavit bez PC a tak..
no na nete som bola v skole vies doma som net nemala
a ani ohen nepomohol....nezohrial dom a tepla voda no tak to bolo s nou tazko...
ale chvala bohu uz mam elektrinu a vsetko
len velmi nedavno som mala za ulohu napisat co dala ludstvu veda... veda technika a s nou vsetky vymozenosti pocinajuc oblecenim a konciac teplou vodou.
bolo to ako pisat ludsku tragediu
na jednej strane je pokrok uzasny, celkova svetova vyspelost je vlastne neuveritelna. ale na tej druhej strane... pojem ako globalne oteplovanie ci enviromentalne katastrofy urcite nie su ani nam celko nezname.
co som si vsak pri tejto praci uvedomila? ze veda je dvojsecna zbran. a nech si to povieme akokolvek, dojdeme k nazoru, ze clovek je mimoriadne vynaliezavy najma v obdobi vojen. mozno trosku skepticky pohlad, ale obavam sa ze velmi realny. pre mna a ostatnich mladych znamena pokrok mobily, pocitace, internet(!) ale pre tych vyssie postavenych to moze byt nieco celkom ine. a ci si viem predstavit zivot bez elektriny svetla a vsetkych vymozenosti? nuz, po pravde neviem skor ci neskor by totiz prisiel niekto velmi ambiciozny a cely ten kolotoc okolo pokroku by zacal znova to je moj nazor