áno asi pred rokom som sa rozhodla, že sa ju naučím poskladať... tak som 2 týždne nerobila nič iné, len skladala kocku a ono sa to podarilo! nejako som pochopila ten princíp, a... odvtedy bez kocky nejdem ani na krok tak trochu závisláčim
najlepší čas mám 48 sekúnd ale chcem sa ešte zlepšiť
@bloodsuckingvampire ale uplne vazne, normalne som poskladala tri strany. fakt. ale len raz, inak dve som vedela jedneho casu v pohode, ale vtedy sa mi aj tri podarilo a vazne som nic nerozkladala
a preco mi teda nesadla aj cela kocka ? co bola daka divna ??
@sweetcandy11 mohlo sa stať, že ju predtým niekto rozobral na kúsky a zase skladal s5? alebo mu jedna súčiastka vypadla a potom ju tam dal zle otočenú? tým by sa to vysvetlilo
@matus123 len trošku mojim cieľom je dať to pod pol minúty, ale vždy keď to skladám tak brutálne rýchlo, vypadne mi to z ruky a celý čas je v...keli
@bloodsuckingvampire Lenže ono naozaj môže nastať taká situácia, že máš tri strany poskladané a tri ti ešte chýbajú, to sa mi stáva pomerne bežne. Dokonca sa mi stalo aj to, že som mal poskladané štyri strany a dve mi chýbali (resp. mal som zle naorientované stredy vrchných strán . A kocku som vždy úspešne zložil.
@k0k1 nie je to možné, pokiaľ je tá kocka v takom stave, akom má byť - poskladateľnom; čiže má všetky súčiastky na správnom mieste a nálepky sú tiež na svojom mieste. 3 strany mi pripadajú ako blbosť, ale 4 strany sú na 100% nemožné, a už na plné gule takým spôsobom, že sú len stredy dvoch protiľahlých stien vymenené. Proste sa to nedá. Poloha stredov sa pri skladaní NEMENÍ, stredy sa len otáčajú okolo svojej osi. Stredy sú teda VŽDY na správnom mieste, na zlom môžu byť len ostatné "menšie kocky", tým pádom je NEMOŽNÉ, aby ti "menšie kocky" sadli a len dva stredy nie. nedá sa to.
Je možné, aby boli vymenené 4 stredy - 2 protiľahlé a iné 2 protiľahlé. Ale len jeden pár určite nie.
Keď som bol krpec tak mi to šlo ale teraz ju neviem ani za svet poskladať a tak len na ňu každý deň pozriem a poviem si, že raz sa mi to opäť podarí Na nete je množstvo návodov ako na to ale to už nie je ono
@bloodsuckingvampire Ak máš poskladanú kocku, tak pohni strednou priečkou, ktorá je medzi pravou a ľavou stenou o 180 stupňov, potom to dolnou stenou o 180, potom zase tou istou strednou o ďalších 180 a nakoniec tou dolnou o 180 stupňov. Dúfam, že ti to vyšlo, a že máš 2 strany oproti sebe rozložené.
vždy som to chcel vedieť, ale myslel som že je to nemožné pri mojich mozgových kapacitách...
bol som nedávno na krajskom kole fyzikálnej olympiády a tam bol jeden Emák ktorý tu kocku skladal... myslel som že robí to čo ostatní, teda sa len snažia niečo z toho poskladať... po dvoch minútach som kocku videl poskladanú, podal ju niekomu inému, ten mu ju pomiešal a Emak tú kocku znovu do dvoch minút poskladal...
Od vtedy túžim po rubikovej kocke aby som mohol dobehnúť to, čo som už mal dávno vedieť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Ja som raz skúšala,ale mne sa rozpadla ..Podľa mňa som k nej bola v celku milá,ale asi bola pokazená !
najlepší čas mám 48 sekúnd ale chcem sa ešte zlepšiť
to je taká haluz, keď ľudia machrujú, ako sa im "podarilo zložiť 3 strany"
hlavne že keď ti sadnú 3 strany, sadne ti celá kocka
taká situácia môže nastať len ak niekto celú kocku rozoberie na súčiastky a potom zle poskladá späť alebo ak poprelepuje nálepky
a preco mi teda nesadla aj cela kocka ? co bola daka divna ??
@matus123 len trošku mojim cieľom je dať to pod pol minúty, ale vždy keď to skladám tak brutálne rýchlo, vypadne mi to z ruky a celý čas je v...keli
Je možné, aby boli vymenené 4 stredy - 2 protiľahlé a iné 2 protiľahlé. Ale len jeden pár určite nie.
Ano, ale svojsky ... ako automechanik :p
@ubosko
asi tak nieako to skladám ja
» www.birdz.sk/webka/ivca2345/...
» www.birdz.sk/webka/ivca2345/...
bol som nedávno na krajskom kole fyzikálnej olympiády a tam bol jeden Emák ktorý tu kocku skladal... myslel som že robí to čo ostatní, teda sa len snažia niečo z toho poskladať... po dvoch minútach som kocku videl poskladanú, podal ju niekomu inému, ten mu ju pomiešal a Emak tú kocku znovu do dvoch minút poskladal...
Od vtedy túžim po rubikovej kocke aby som mohol dobehnúť to, čo som už mal dávno vedieť...