Vela kamaratov mi hovorilo ze Vista je hrozna a tak som pri kupe notebooku povedala, aby mi tam supli XP...ale aj ten sa mi dojebal a surne ho potrebujem preinstalovat...a rozmyslam ci nenainstalovat Vistu...co myslite?co je lepsie, XP ci Vista?
ty ťava keď si noťas kupovala a už tam bola vista tak si ju tam mala nechať!!! veď to máš licencovane či je lepšie nejaké XP bez licencie? a možno aj nestabilné? to čo za profíci ti to radili?
@3 tak SP1 už dávno na svete je mne ho cez WU samo nainštalovalo a to už bolo dávno, a funguje mi to tu bez chyby, 1giga ram je na dnešné pomery už smiešne, systémové nároky sú na dnešné pomery normálne, predsa ma nenapadne dávať vistu na starý stroj a to že zaberá veľa ramky? veď načo jej má toľko? OS by mal pracovať z ramkou nie?
A to s tými licenciami, tak by to mala legálne a takto?
No povodne aj moj notas bol na vistu, ale nechcel som ju tam a ficim doteraz na XPcku. Vistu som nechcel kedze som nekupoval super notebook ako nahradu za stolny PC ale len na "kancelarske" hovadiny - pisanie prac do skoly, net a pozeranie filmov. Na to vistu skutocne nepotrebujem.
...spravila som to iste...chcela som najskor Vistu...a potom ma nahovorili na XPcko..tak mam notas s XP a dojebal sa hned na zaciatku...uz je dva krat preinstalovavany...ale ako to povedal jeden moj kamos....XPcko je pre domacich kutilov...a Vista to uz zvlada sama
takze ak sa moc nechces sparat v systeme...HOD SI TAM VISTU!!!
urcite Xp, Vista je prezentovana ako super OS,ale pokial viem,tak tam je vela zbytocnej ochrany a pyta sa ta pomaly na vsetko,kazdy prikaz musispo tvrdit minimalne 2x..zbytocne komplikovane.
takže takto xp je dobre pre bežneho použivatela pre naročnejších doporučujem linux linux nepada a podobne ma ho večina serverov vista ano vista je nahovno ked si das na 2,6 procak a giga ram vtedy je nahovnoa spomaluje pc ale ked sid aš na nejkých 2 giga ram a nejaky 1,8dual core procaj je 100x lepšie ako xp. xp nema takus chopnosť pracovať z ajdramy procesorov neviem či ej tato info pravdivá ale počul som že xp sa správa tak že ejdno ajdro zataži na 100% a druhe 20% zas wista to rozdeli 60% a 60 %
a small angel ..... tak si to nastavím aby sa nepítala a xp ma ochranu ako nwm čo XD takže moj záver ak mate 2giga ram a dual procak jednoznačne vista: ) ale ta 32 bitova tu 64 nekupujte !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
to schizofrenik: aj nelicencovane Xp sa behom sekundy da zmenit na licencovane
A to s tými licenciami, tak by to mala legálne a takto?
XP je rokmi testovaná kvalita, zatiaľčo Vista je iba rýchlo vytlačený produkt, ktorý akosi zabudli otestovať
takze ak sa moc nechces sparat v systeme...HOD SI TAM VISTU!!!
a small angel ..... tak si to nastavím aby sa nepítala a xp ma ochranu ako nwm čo XD takže moj záver ak mate 2giga ram a dual procak jednoznačne vista: ) ale ta 32 bitova tu 64 nekupujte !