Kopec ludi mi vravi ze vista je na nic robi blbosti proste ju zjebavaju ale najde sa clovek aj taky ktoremu ide vista vpohode a doposial nemal snou problemy? akurat ze som nerozbehal par starich hier
ista je shit, ktory zbytocne zatazuje pocitac... Tusim to bolo v pc revue alebo nejaky podobny casak a tam porovnali XPcko so servispack 2kou a Vistu a XPcko vyslo ako vykonnejsie
Ja pouzivam Windows Vista uz par mesiacov mam Vistu Ulitmate 32-bit samozrejme original, a musim povedat ze ma velmi prekvapila, je to velmi prepracovany system a hlavne inteligentny, zatial som s nou nemal najmensi problem, vsetky programy a hry ktore mi isli pod XPckom idu aj pod Vistou a mozem povedat ze idu lepsie, hlavne FPS mam vyssie. Naj viac sa mi paci velmi prepacovany manazment RAMky (S vistou sa vam nestane nieco take ako ked pod XPckom hrate hru narocnu na RAMku a ked hru vypnete tak XPcko sa znova musi do RAMky nacitat a pocitac sa chova ako keby sa akurat zobudil) dalej tiez je prepacovany system ako sa vykon procesora rozdeluje medzi jednotlive procesy, este sa mi nestalo aby som mal procesor vytazeny na 100%. Dalej super je aj Windows Defender ktory automaticky kontroluje PC na Spyware a to bez toho aby to pouzivatel vedel. Podla mna je Vista vinikajuci operacny system len je pravda ze treba lepsi PC, minimalne dvojjadrovy procesor a 2GB RAM.
vista je dobra, ak mate novy komp s namakanou ramkou, pretoze ako system tej ramky zere nehorazne vela aspon myslim, ja s nou skusenosti nemam, ani o ne nestojim
Mam pocit, ze zdrojak na win. vistu je taki, ze musi mat minimalne rozhranie procesoru 4GHz a ramku minimalne 2GHz. Ja by som ju nechcel.
to je čo za blud??? ja mam na noťase Intel pentium dual-core 1.6Ghz a dvojgigovú ramku grafika taka len aby bola a všetko ide v pohode, nabehuje rýchlejšie ako XP a aj po čase nabehuje tak isto rýchlo po prihlásení môžem pracovať.
To čo píšu v PC revue sú drísty,počul som aj o iných testoch ktoré boli stavané dosť nezmyselné, je jasné že XPčka na slabšom stroji pobežia rýchlejšie ako VISTA.
XP mi v kuse padalo aj keď som mal dobrý antivir, teraz mi stačí nod od esetu a jeden diagnostický program a všetko fičí ako mám OEM Vista home premium 32 bit SP1
ja som si na SP1 počkaj radšej a stiahlo mi ho cez WU tie neoficiálne niesú moc spoľahlivé, potom Vista ma automatickú obnovu zálohy, lenže sa kľudne môže stať že sa zálohuje vtedy keď je už v pokročilom štádiu poškodenia, ale na to je zase vyhradený diskový odiel kde sa nachádza oprava
mam vistu uz od jula a som s nou spokojny...ja sa velmi nevyznam ci to je taka alebo taka vista, ale jednoznacne to tu je krajsie prepracovane ako na xpcku....a ide mi tu vsetko, dokonca aj hry ked som si staihol take subory aby mi isli
a nemam rad ludi, ktori tvrdia ze vista je shit a ze je otrasne preto, lebo to citali v nejakom sprostom casopise....ked niekto vistu mal a nebol s nou spokojny (a vie preco s nou nebol spokojny), tak je to o inom
ja som mal vistu, ale mal som na to malu pamet na notebooku tak som to prehodil na XP. ale inak je vista v pohode jediny problem ze niektore veci ako kamera mikrofon neboli kompatibilne. inak vista je v pohode
och ... zboznujem ludi co nadavaju na nove veci a este ich nevyskusali ( cest vynimkam )
Ja som zastancom Visti. Mam ju na dvoch notebookoch a problemy nerobi. Dokonca som este nemal problem ani s kompatibilitou. Nabieha rychlo a po starte sa da hned pracovat. A ked sa ohradzjuete testami tak Vista vysla z mnohych testov ako bezpecnejsi system oproti XP.
a mala blbinka .. je krajsi
Sice je pravda, ze je narocna na hardver ale pokial ma niekto pc s dostatocnym vykonom tak neviem preco by nemohol vistu pouzivat.
Vista je jeden velky omyl od Microsoftu.Aj ked SP1 vela veci vyriesila - je rychlejsia a stabilnejsia, ma aj tak vela chyb.Je predsa nemyslitelne aby boli vsetky opracie defaultne zakazane a clovek potom 2 hodiny hladal kde to ide trvalo povolit.Ja osobne som mal vistu nainstalovanu na odskusanie - 32bitov ultimate verzia.Moj nazor - Obrovsky problem s kompatibilitou pre mna doleziteho vyvojoveho prostredia v ktorom pracujem.O tom ze tam nefunguje ani nero 7 ani nehovorim.Funkcia Aero - zbytocne zatazuje PC a graficku kartu a mimo ineho Linux ma aero v omnoho lepsom vydani.Diky ale radsej zostanem pri XPcku ktore je omnoho spolahlivejsie a prepracovanejsie ako Vista.
VYkonny system- nevykonny system, nech ma presviedca kto chce kolko chce, ale taku hlupost som v zivote nevidela.
Citujem utrzok jedneho mojho rozhovoru po pamatnom minulom vikende s jednym profesorom,ked mi dal book v skole, ze mam neico robit, a skoro som sa rozplakala:
-Nie, pan profesor, prosim, nie, Vistu nie!
-Nejake problemy s Vistou...?
-Nuz, v sobotu vecer som uz myslela, ze si rozbijem hlavu...
-No, to je Vista...
Vravte si co chcete, ale defaultna vista mi pripominala skor nie velmi vtipnu parodiu na operacny system, ako seriozny OS ktory proste fici...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Mam pocit, ze zdrojak na win. vistu je taki, ze musi mat minimalne rozhranie procesoru 4GHz a ramku minimalne 2GHz. Ja by som ju nechcel.
to je čo za blud??? ja mam na noťase Intel pentium dual-core 1.6Ghz a dvojgigovú ramku grafika taka len aby bola a všetko ide v pohode, nabehuje rýchlejšie ako XP a aj po čase nabehuje tak isto rýchlo po prihlásení môžem pracovať.
To čo píšu v PC revue sú drísty,počul som aj o iných testoch ktoré boli stavané dosť nezmyselné, je jasné že XPčka na slabšom stroji pobežia rýchlejšie ako VISTA.
XP mi v kuse padalo aj keď som mal dobrý antivir, teraz mi stačí nod od esetu a jeden diagnostický program a všetko fičí ako mám OEM Vista home premium 32 bit SP1
mne zožere skoro polovicu ramky
a nemam rad ludi, ktori tvrdia ze vista je shit a ze je otrasne preto, lebo to citali v nejakom sprostom casopise....ked niekto vistu mal a nebol s nou spokojny (a vie preco s nou nebol spokojny), tak je to o inom
Ja som zastancom Visti. Mam ju na dvoch notebookoch a problemy nerobi. Dokonca som este nemal problem ani s kompatibilitou. Nabieha rychlo a po starte sa da hned pracovat. A ked sa ohradzjuete testami tak Vista vysla z mnohych testov ako bezpecnejsi system oproti XP.
a mala blbinka .. je krajsi
Sice je pravda, ze je narocna na hardver ale pokial ma niekto pc s dostatocnym vykonom tak neviem preco by nemohol vistu pouzivat.
Citujem utrzok jedneho mojho rozhovoru po pamatnom minulom vikende s jednym profesorom,ked mi dal book v skole, ze mam neico robit, a skoro som sa rozplakala:
-Nie, pan profesor, prosim, nie, Vistu nie!
-Nejake problemy s Vistou...?
-Nuz, v sobotu vecer som uz myslela, ze si rozbijem hlavu...
-No, to je Vista...
Vravte si co chcete, ale defaultna vista mi pripominala skor nie velmi vtipnu parodiu na operacny system, ako seriozny OS ktory proste fici...