Akurát plánujem brať B12 ,zdôvodov že malo jem a aj preto aby som nabral lebo cvicim. Chcel by som sa opitat ci to fakt funguje kto s tym ma skusenosti.
@rebel98 stači ti denne 6-20"mcg" , potom tyzdenne az mesacne jednu tabletku 500mcg. Pripadne len kratkodobo mozno 2tyzdne, pri nedostatku mozes si dávať tych 500mcg kazdy den, potom je to skor na škodu pre telo takze zníž davkovanie uplne na minimum. Pri priliš velkej davke B12 sa ti zacne tvoriť akné a rozne vyrázky, ružovka, problem s oblickami a podobne.
Krátkodobo neublizi, ale dlhodobo sposobi viac problemov a pribratie bude ten najmensi problem.
to sú také nezmyselné a nereálne dávky toto..... no zálezi na tom kolko ich máš, teda tých tabletiek. Ale stači maximalne jedno týždenne kludne aj mesačne ked je to takéto mnozstvo.
@rebel98 tak nepoznám vyrobcou a tak, ale hovorim je to neskutocne velká dávka. Mozes skusiť ze tyzden to budeš brat, ale potom minimalne na mesiac prestan a uz len mozno 1-2x za mesiac max.
@Bangbangboom áno, viac chuti jesť, ale nepriberá sa z toho, len viac chuti jesť, ak to odoláś a nebudeš jesť nić tak samozrejme nepriberieš
@mefistofel Tak mam robit tak že Prvý mesiac budem brat 1tabletku tyzdene 5000mcg, a po mesiaci dam pauza na mesiac. A potom zas v tomto rovnakom cykle ?
@rebel98 no ak mysliś ze más nedostatok B12 alebo citiš ze potrebuješ, mozeš skúsiť tak ze: Prvý týžden si daj každy druhý deň tú tabletku(ale len prvý ťyžden) a potom uz len každy mesiac jednu aby si udržoval. A ak sa ti bude zdať ze sa ti zacnu na tvári robit volaké flaky či nieči tak vysadiť úplne.
A mimochodom, vyšie dávky B12 možu ješt len ludia čo nefajčia!! tak pozor. Aj ked to nie je nikde napísane ale sú o tom rozne lekárske štúdia.
(pripadne uživaj len polovičnú tabletku)
Ale kludne možeš takýmto spososbom ako si pisal v @18 a nemal by byť tiež problem.
@rebel98 mozno 1-2dni a budeš citiť uz ze si stale hladný, a neviem ci by to nebolo vela, a mozno aj bolo, takáto dávka.. ale tých par krat ked si to dáś nič by ti to absolútne nemalo spraviť(to keby uzivaš niekolko tyzdnou az v tedy by bol problem) také velke mnozstvo...to som ešte nepocul ani ako tabletky volne predajne -.-, to sa dáva ludom co trpia uplnym nedostatkom B12 asi. Neviem. (na slovensku ledva kupiš 500mcg, takze asi tak)
@mefistofel Ale to to je 5000mcg. A že vieš akurat je zima a ja začinám objem a chcem kvalitne nabrať čo sa týka hmoty a bohužial viem že priberiem aj sadlo ale tak to pojde potom dole. Ako viem že od B12 nepriberiem ako to niektory chápu ale že by my malo rýchlo vytráviť čo ja potrebujem lebo teraz zvyčajne jedavam denne 3x a mal by som viacej pri objemovke aby som naberal. A čo sa tyka mojho stravovanie snazim sa denne zjest okolo 300/400g sacharidov potom 160/200g bielkovin a nakoniec 100g tukov toto všetko bez suplementov ešte len, a moc si nedavam vlasne pozor čo sa týka sladkostí teraz.
ber celé spektrum B vitamínov ráno po raňajkách B vitamíny sa rozpúšťajú v tukoch čiže po jedle ktoré obsahuje trochu tuku... a B6 vitamín so zinkom a magnéziom na noc zvyšuje testosterón aj keď nie nejak extrémne a zlepšuje regeneráciu a spánok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
určite, injekcie rýchlejšie zaberajú, ale efekt v tabletkách je ten istý...
Krátkodobo neublizi, ale dlhodobo sposobi viac problemov a pribratie bude ten najmensi problem.
@Bangbangboom áno, viac chuti jesť, ale nepriberá sa z toho, len viac chuti jesť, ak to odoláś a nebudeš jesť nić tak samozrejme nepriberieš
A mimochodom, vyšie dávky B12 možu ješt len ludia čo nefajčia!! tak pozor. Aj ked to nie je nikde napísane ale sú o tom rozne lekárske štúdia.
(pripadne uživaj len polovičnú tabletku)
Ale kludne možeš takýmto spososbom ako si pisal v @18 a nemal by byť tiež problem.