Pozastavujem sa nad ľudmi čo dobrovoľne obmedzujú svoj jedálny lístok, tak ako píšeš človek je všežravec a nie nadarmo .. asi naozaj potrebuje zo všetkého trochu.
Priateľka sa trochu pozná s fajn ľuďmi čo to vyznávajú a tak isto s pár ehm čo sú "trochu" zmagorení Osobne to považujem za hlúposť a to som bol dobrý rok vegetarián. Niektoré jedlá a kokteily sú fajn. Ale varené jedlo je proste mňam
no jo: vidim ze zase sa tu ozvali ,,odbornici" ktori nikdy v zivote neprecitali jedinu knihu ani studiu o zdravej strave (napriek tomu som to cakala)
vsetky vase informacie pochadzaju z nahodnych clankov co zahliadnete, rad doktorov a inych odbornikov - co su zdroje ktorym ide predovsetkym o biznis a nie o vase skutocne zdravie
nikto totiz nema zaujem propagovat surovu stravu- lebo na tom asi tazko zarobi
naopak ak si vezmeme trebars len zivocisne vyrobky - krachom vsetkym tovarni tychto produktov by asi prisli o velky zisk takze to nie je vyhodne a v ziadnom pripade nebudu nikomu hovorit ze su tieto vyrobky nezdrave...ludia su proste klamani a manipulovani
pozrite: vitarianstvo - to nie je nejaky vystrelok mody alebo chut zaujat
ide o to ze mnohi ludia sa za pomoci tejto stravy vyliecili z mnohych chorob vychadzajuc z toho ze je ak je clovek plodozrave tak takato strava je pre telo najvhodnejsia
vsetko to co do svojho tela trepeme - to kvazi jedlo - sa skor ci neskor odrazi na nasom zdravi - nie v 20 ale v 30-40 rokoch a potom clovek uz vacsinou berie len tabletyk ktore neliecia nikdy pricinu len priznaky
fakt som chcela nazor niekoho kto si to vyskusal alebo o tom nieco vie
@univerzalia Aj tie tvoje knihy musel niekto napísať, a nikde nie je zaručené, že to nenapísal účelne...
Už je toľko tých "odvetví" jedenia, že to až pekné nie je, ale čo už narobíme, zober si len takú zeleninu , si myslíš, že keď si ju kúpiš, ako zdravo sa stravuješ, pritom to nejaký tajtrlík pol roka hnojil nejakou chemickou gebuzinou, možno aj to je najhoršie na ľuďoch, ktorí vyznávajú tieto teórie, keďže si myslia, ako zdravo a dobre sa stravujú a pritom ani poriadne nevedia, čo jedia, keďže nevieš, odkiaľ pochádza tá špargľa, ktorú si práve zjedla... Ak sa chce niekto naozaj zdravo živiť, tak je len jeden spôsob a to založiť si svoju farmu (malá záhradka, pár ovečiek, prasiatok) a jesť len to, čo si vypestoval, vtedy môže tvrdiť, že sa zdravom stravuje
Tiež som v tom tábore, ktorý tvrdí, že jesť treba všetko, samozrejme z mierou, a jedno príslovie hovorí: všetkého veľa škodí...
@nietimekki@greyness niektorí ľudia nemôžu žrať normálne jedlo a podľa svojho zdravotného stavu skúšajú rôzne diéty!!! Mnoho z tých diét sa niektorým ľuďom osvedčilo, a keď chceš byť zdravý treba skúšať všeličo!! Určite je to lepšie ako sa prepchávať liekmi s obrovskými vedľajšími účinkami!!
a inak k veci: ja som to tiež chcela skúsiť, ale neviem či by som to dokázala.. to by bolo asi už veľa na mňa :/
@marek2031 ale to by si už potom nič nemohol jesť! Napriek tým chemickým pesticídam je v tej zelenine aspoň niečo zdravé! Vitamíny sa tým nezničia! A to by si potom nič nemohol jesť! Ani mäso! Určite je lepšie jesť zeleninu ako ju nejesť vôbec a odôvodňovať to tým, že aj tak je chemicky postrekovaná
je strasne pekne, ze nam tu ozrejmujes nejake prijebane konspiracie a smutne pribehy o tom,ako ludia na nas zarabaju.. ale wake the fuck up.. to tak proste chodi, a tie knizky o zdravej vyzive netreba vobec pisat, keby z toho nesli tiez love, takze to je take kontraproduktivne - smadny len vodu vidi
a zrat budem co mi chuti, nie to, vdaka comu bojujem proti neviem comu. je len na mne, ze si mozem povyberat medzi vyrobkami tie kvalitnejsie, clovek je vsezravec, nemame traviaci trakt ani aky je u bylinozravcov a ani aky je u masozravcov. keby ludia nejedil maso, tak sme opice, lebo dokazatelne tie stare kmene, ktore konzumovali maso sa vyvinuli a vyvijali do toho, co sme teraz.. takze som zastanca vsetko v norme, ale urcite nejdem niekomu picovat strasne, ze co ti jebe to co zeres a podobne.. to si kazdy ma sledovat sam
znamy vdaka vitarianskej diete schudol dobrych 20 kilov, ale zdravy mi neprisiel
@lenkaska1 A kto tu kedy hovoril o zdravotných problémoch? Aj tak silne pochybujem, že táto forma stravovania rieši nejaký problém, keďže zo zdravotných dôvodov potrebuješ zo stravy vylúčiť určitú zložku a nie celé spektrum potravín... Ja viem, že všetko čo jeme je bordel, čo už, skôr som narážal na to, ako niektorí ľudia, ktorí sa rôznymi stravovacími metodámia riada, si myslia, že aké zdravé vecičky to oni papkajú...
P.S.: Skús menej výkričníkov, potom strácajú svoj zmysel
@lenkaska1 A tiež neviem, odkiaľ si nabrala pojem "diéta", keďže toto nemá s diétou absolútne nič spojené, je to štýl stravovania... A žiadna diéta nie je dobrá (keďže väčšinou v nej menej ješ, prípadne máš nedostatok stravy) a tým pádom si telo, aj to máličko čo príjme, ukladá do zásob, pretože organizmus je veľmi veľmi múdry
@nietimekki@greyness och ale nechápete že tu ide o to, že ste napísali že aký kokot to vymyslel a že máme jesť normálne a ja vám hovorím, že niektorým ľuďom to pomáha na zdravotné problémy.. a je to istá forma diéty, keďže sa je zelenina ovocie orechy obiloviny atď. v surovom stave (čiže vlastne áno človek sa obmedzuje)...
@marek2031 hej rieši.. a je to istá forma diéty, keďže sa je zelenina ovocie orechy obiloviny atď. v surovom stave (čiže vlastne áno človek sa obmedzuje)...
a myslím že určite jedia zdravé vecičky oproti tým čo do seba pchajú hocičo..
a to že žiadna diéta nie je dobrá je blud.. teda áno, nemala by to byť diéta ale malo by sa to stať normálnym...
@lenkaska1 Žiadna diéta nie je dobrá, pretože sa pri nej obmedzuješ, to, čo prijímal tvoj organizmus, dajme tomu 20 rokov, odrazu vysadíš, organizmus to začne chýbať, a bude sa to pokúšať niečím nahradiť, ak sa mu to nepodarí, tak aj to málo, čo zješ, si uloží na horšie časy, aby z toho mohol čepať...
A v podstate ti môže byť jedno, či si dáš nejaké umelé mäso, alebo dajakú modifikovanú zeleninu, všetko je chémia
@marek2031 ale ja nehovorim ze maso je nezdrave.. ale napriklad rozdiel je v tom ked si das nejake mastne maso este v nejakom cesticku vyprazane a dusene maso..
áno však preto hovorím, že treba si to dať ako životný štýl
@lenkaska1 Vieš napíšeš jedno a myslíš druhé, o žiadnych prísadách k mäsu nebola reč, a také schopnosti nemám, aby som vedel, čo si si ty pod tým myslela... Ale to jedno, aj tak už nikto nesleduje túto tému
@cjubou vlastne ani neviem, ale to s tou fyzickou aktivitou bude mať dačo spoločné, mala vinicu o ktorú sa starala (toľko viem). Ale predpokladám, že približne toľko, čo iní ľudia v tej dobe a tom regióne a väčšina tak dlho nežila.
ale ide tu hlavne o to, že aj tak podľa odborníkov by sa nemala dožiť ani polovice podľa toho, čo vravia
@marek2031 Och ty nechápeš že to s tým súvisí?? reagovala som na tvoju poslednú vetu... v @27 -------> že keď tú chémiu už prijímaš všade, ale keď držíš diétu a spravíš si dusené mäso je to neporovnatelne zdravsie ako vyprazany rezen, chápeš?? a keď si dáš zeleninu tiež je tam tá chémia, čo teraz asi všade, ale je tam okrem toho aj vela vitamínov..
@34 lebo si sa ohanal nejakymi recami ze teraz je uz vsade chemia.. tak ti hovorim ze je rozdiel ked tu chemiz zjes s nejakym preprazanym karcinogennym olejom alebo spracovanu dusením
@lenkaska1 V podstate to je jedno, keďže kúpiš poľské mäso v Lidli, Tesco, kde kurence vyrástli vďaka prídavkom v strave 3 krát rýchlejšie, ak si tú sliepku nezabiješ, sama nespracuješ, nevieš, čo zješ, to mäso može byť aj štyrikrát prebalované
A jasné, že je "zdravšie" mäso na prírodno, ale zdravšie, ako zdravšie
@univerzalia , davam do pozornosti jednu stranku. Stiahni si tieto knihy: » zdravinadlani.cz/download/index.... Ja som zacala s vitarianstvom asi pred troma tyzdnami. Podla mna je dost dolezite si robit cerstve stavy a taktiez aj vycistenie hrubeho creva, aby mohlo tvoje telo dane vitaminy a mineraly aj vstrebat. Ved to vsetko sa tam docitas . Ja sa citim skvele, budem v tom urcite pokracovat. Zasa je pravda, ze to nedodrziavam na 100 percent, dam si sem-tam aj syr. A jem vela orechov. Tak vela stastia, budem rada, ak "nas" bude viac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Pozastavujem sa nad ľudmi čo dobrovoľne obmedzujú svoj jedálny lístok, tak ako píšeš človek je všežravec a nie nadarmo .. asi naozaj potrebuje zo všetkého trochu.
človek potrebuje jesť mäso, aby mal silu, a bez neho by sme boli stále opice, lebo by sa nám nerozvinul mozog.
ako tak tolerujem vegetariánstvo, lebo tak sa dá v pohode žiť, ak človek príma dosť bielkovín, ale ostatné sú čisté bludy.
Vynechaním mäsa a iných vecí neznamená, že sa obmedzuje. Mäso vôbec nie je tak potrebné. Všetko sú to len bludy dnešnej prehnitej spoločnosti
vsetky vase informacie pochadzaju z nahodnych clankov co zahliadnete, rad doktorov a inych odbornikov - co su zdroje ktorym ide predovsetkym o biznis a nie o vase skutocne zdravie
nikto totiz nema zaujem propagovat surovu stravu- lebo na tom asi tazko zarobi
naopak ak si vezmeme trebars len zivocisne vyrobky - krachom vsetkym tovarni tychto produktov by asi prisli o velky zisk takze to nie je vyhodne a v ziadnom pripade nebudu nikomu hovorit ze su tieto vyrobky nezdrave...ludia su proste klamani a manipulovani
pozrite: vitarianstvo - to nie je nejaky vystrelok mody alebo chut zaujat
ide o to ze mnohi ludia sa za pomoci tejto stravy vyliecili z mnohych chorob vychadzajuc z toho ze je ak je clovek plodozrave tak takato strava je pre telo najvhodnejsia
vsetko to co do svojho tela trepeme - to kvazi jedlo - sa skor ci neskor odrazi na nasom zdravi - nie v 20 ale v 30-40 rokoch a potom clovek uz vacsinou berie len tabletyk ktore neliecia nikdy pricinu len priznaky
fakt som chcela nazor niekoho kto si to vyskusal alebo o tom nieco vie
@11 dáva zmysel
Už je toľko tých "odvetví" jedenia, že to až pekné nie je, ale čo už narobíme, zober si len takú zeleninu , si myslíš, že keď si ju kúpiš, ako zdravo sa stravuješ, pritom to nejaký tajtrlík pol roka hnojil nejakou chemickou gebuzinou, možno aj to je najhoršie na ľuďoch, ktorí vyznávajú tieto teórie, keďže si myslia, ako zdravo a dobre sa stravujú a pritom ani poriadne nevedia, čo jedia, keďže nevieš, odkiaľ pochádza tá špargľa, ktorú si práve zjedla... Ak sa chce niekto naozaj zdravo živiť, tak je len jeden spôsob a to založiť si svoju farmu (malá záhradka, pár ovečiek, prasiatok) a jesť len to, čo si vypestoval, vtedy môže tvrdiť, že sa zdravom stravuje
Tiež som v tom tábore, ktorý tvrdí, že jesť treba všetko, samozrejme z mierou, a jedno príslovie hovorí: všetkého veľa škodí...
a inak k veci: ja som to tiež chcela skúsiť, ale neviem či by som to dokázala.. to by bolo asi už veľa na mňa :/
@marek2031 ale to by si už potom nič nemohol jesť! Napriek tým chemickým pesticídam je v tej zelenine aspoň niečo zdravé! Vitamíny sa tým nezničia! A to by si potom nič nemohol jesť! Ani mäso! Určite je lepšie jesť zeleninu ako ju nejesť vôbec a odôvodňovať to tým, že aj tak je chemicky postrekovaná
len sme sa vyjadrili, že je khokhotina zbytočne sa trápiť nejakým vitariánstvom, keď si človek môže dovoliť jesť čokoľvek!
neviem, aký máš problém?
lebo potom by si polku potravin nemohla jest , bolo by to jednotvarne a nie moc zdrave
a zrat budem co mi chuti, nie to, vdaka comu bojujem proti neviem comu. je len na mne, ze si mozem povyberat medzi vyrobkami tie kvalitnejsie, clovek je vsezravec, nemame traviaci trakt ani aky je u bylinozravcov a ani aky je u masozravcov. keby ludia nejedil maso, tak sme opice, lebo dokazatelne tie stare kmene, ktore konzumovali maso sa vyvinuli a vyvijali do toho, co sme teraz.. takze som zastanca vsetko v norme, ale urcite nejdem niekomu picovat strasne, ze co ti jebe to co zeres a podobne.. to si kazdy ma sledovat sam
znamy vdaka vitarianskej diete schudol dobrych 20 kilov, ale zdravy mi neprisiel
P.S.: Skús menej výkričníkov, potom strácajú svoj zmysel
a myslím že určite jedia zdravé vecičky oproti tým čo do seba pchajú hocičo..
a to že žiadna diéta nie je dobrá je blud.. teda áno, nemala by to byť diéta ale malo by sa to stať normálnym...
A v podstate ti môže byť jedno, či si dáš nejaké umelé mäso, alebo dajakú modifikovanú zeleninu, všetko je chémia
áno však preto hovorím, že treba si to dať ako životný štýl
Mala som prababku.
Zeleninu jedla len výnimočne.
Všetko jedlo varila na bravčovej masti.
Každý deň si dala štamprlík domáceho.
Dožila sa 95 rokov.
Kde sú teraz tí odborníci na stravu?
len jedna otázka, čo robila tvoja prababka?
lebo naši predkovia sa síce nezdravovali podľa dnešných merítok zdravo, ale mali omnoho väčšiu fyzickú aktivitu, než my
ale ide tu hlavne o to, že aj tak podľa odborníkov by sa nemala dožiť ani polovice podľa toho, čo vravia
tak potom hej, okolo vinice je dosť roboty
ale svoje robí aj genetika a psychika
fakt si taký nechápavý?
A jasné, že je "zdravšie" mäso na prírodno, ale zdravšie, ako zdravšie
» abczdravie.sk/zdrava-vyziva/s...