Ako si predstavuješ svoje vlastné bývanie? Chceš bývať v dome alebo byte? Do koľkých rokov plánuješ bývať vo vlastnom a aký si na to pripravuješ rozpočet? Prípadne vy čo už mate svoje bývaníčko, ste s ním spokojní? Koľko vás cca vyšli prerábky?
Som spoko, byvam viac menej tak ako som chcela jedine, co by mi nikdy nenapadlo je, ze budem mat v 26ke dom + ked som este kupovala byt, tak som myslela, ze ho budem milovat a budem v nom budem minimalne do 30ky.. ale v buducnosti by som sa chcela este raz stahovat do 2 poschodoveho domceka
No na teraz som spokojná v rámci možností finančných aké sme mali, ale za pár rokov, ak sa odhodlame na dve deti tak by som chcela niečo väčšie. A hlavne by som chcela samostatne stojaci RD, keďže teraz bývame v radovke. A kúpili sme novostavbu, takže prerábky sme nemali ale už veľa peňazí sme dali do zariaďovania a aj keď tu už bývame vyše 1,5 roka, ešte stále máme čo dorabat
Chcem dom na kopci s veľkým pozemkom, aspoň 3500m2 alebo druhá alternatíva mezonet na najvyššom poschodí v meste s velkou terasou, lenže ten jeden jediný čo je u nás je predaný a ktovie kedy a či vôbec bude voľný takže zostáva už len ten dom na kopci
Aktuálne bývam na kopci v rádovej zástavbe, je to fajn, celé som to prerobila podľa svojich predstáv, prerábka stála závratnú sumu, to nejdem ani písať lebo birdzákov prekotí naopak
Čo je vlastne aj odpoveď na tvoju otázku ohľadne rozpočtu, škoda nejaky rozpočet chystať kedže ho kľudne môžeš preskočiť aj dvojnásobne
Tak určite chcem bývať v dome, to je u mňa jasné a s nejakým aspoň trochu dvorom ...akože vyhovovalo by mi bývať aj tu, s dvoma nepriechodnými vstupmi, mne by to ako vôbec nevadilo ...to je ťažko povedať takto mne kedy by som chcel dom, keď na neho ešte celkom nemám, nemám celkom stabilné zamestnanie + býval by som v ňom asi len sám, čo by bolo o držku a dosť skľučujúce + mal by som čo robiť teda..
Taký malinky modulový domček (do 25 tisíc aj s vybavenim) na záhrade mojej rodiny, ktorá je teraz uz roky uplne opustená a zarastená. Stacila by mi mala cast z tej záhrady, tú by som si oplotila. A 2 psíkov Šeltiu a borderku/utulkaca. Ale netusim, či sa mi to raz podari... V každom prípade, vyslo by to cele omnoho lacnejšie, ako rovnako velky byt v tej istej lokalite v BA. Ale najpodstatnejši je pre mna ten pocit, ze nie som v paneláku.
A ak by bol o nieco drahsi s viac spalnami, tak jedna izba by sa dala par rokov aj prenajimat a z toho splácať hypoteka. Kedysi som pozerala nájmy v nepriechodnych izbách v domoch so zahradou v BA a boli oveľa vyššie nez v bytoch. A to aj staré domy v zlom stave.
A ked uz zájdem do úplného sci-fi, tak nájomca by u mna na záhradke mohol mat urcite aj vlastného psa, ale samozrejme kludne aj dnu, ak by nebol nejak obrovsky a ak by to nevadilo mojmu partnerovi a mojim psom ...ok a teraz sa vrátim spat z oblakov do reality
Chcela som vzdy byvat vo vlastnom, dokazala som si predstavit dom alebo byt, idealne mezonet alebo loft. Pripravovali sme sa na to cca rok, predtym sme prakticky vobec nesporili, obaja sme si chceli "uzivat", cestovat atd. a mali sme aj o poznanie mensie platy, takze nam pri nasom zivotnom style ani nezostavalo nic moc na setrenie. Kupili sme pred pol rokom dom - novy, takze prerabky nestali nic, len zariadenie. Stahovat sa momentalne neplanujem, ale v pripade, ze by to okolnosti vyzadovali, dokazem si to v buducnosti predstavit neobmedzeny pocet krat, pretoze uz som sa stahovala v zivote dost krat na to, aby som to zvladala organizacne aj emocne lavou zadnou
Aha a este som zabudla, ze vlastne neviem, ci sa to moze povazovat za vlastne byvanie, ked na to mame hypoteku. Ale to asi skoro kazdy v nasom veku, kto nedostal alebo nezdedil nieco s vysokou hodnotou.
Už som bývala v byte, ale v byte asi nie, lebo sa mi neľúbi upratovať spoločne priestory. Takže asi dom, nejaký malý, môže byt aj 1 poschodový, môže byt aj starší a budeme prerábať pomaly.
Tak určite by som rád dom, rovinatý pozemok cca. 1500 m2. Lenže som sám a... pre koho by sa teda ten dom staval, to neviem. Skôr pokukujem po kadejakých lacnejších alternatívach. Jo a pokiaľ nemáte splatenú hypo, ťažko vravieť o niečom, čo je vaše. Lebo nie, nie je.
Čo sa týka prerábky - stále prerábame, keďže tu bývame cca rok, ešte stále je kopa vecí nedotiahnutých do konca. Cenu celkovej prerábky preto povedať neviem Ozvem sa s tým o rok
Asi skôr nejaký mini domček ako byt ale neviem...a vôbec sa neorientujem v sumách takže asi až keď sa tým začnem zaoberať tak budem zvažovať alternatívy a tie ceny budú asi dôležitý faktor pri výbere
@willbebetter ja som vzdy chcela byvat v domceku ale mame sa nechcelo dochadzat a ked som kupovala byt, tak mi to prislo strasne nerealne a aj keby to realne po technickej stranke bolo tak by mi to vtedy asi nevyslo ani financne a odvtedy som coraz viac pracovala primarne z domu + ked prisla corona a musela som byt skoro nonstop v byte a nemohla v klude ani vyjst von, tak ma to presvedcilo ze nechcem po doterajsich 26 rokoch byvat a pracovat len medzi 4 stenami ale mat aj zahradu kde sa budem moct realizovat a relaxovat.. tak som isla na dve obhliadky a potom sa to tak nejako rychlo udialo, ze doteraz nechapem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Aktuálne bývam na kopci v rádovej zástavbe, je to fajn, celé som to prerobila podľa svojich predstáv, prerábka stála závratnú sumu, to nejdem ani písať lebo birdzákov prekotí naopak
Čo je vlastne aj odpoveď na tvoju otázku ohľadne rozpočtu, škoda nejaky rozpočet chystať kedže ho kľudne môžeš preskočiť aj dvojnásobne
A ak by bol o nieco drahsi s viac spalnami, tak jedna izba by sa dala par rokov aj prenajimat a z toho splácať hypoteka. Kedysi som pozerala nájmy v nepriechodnych izbách v domoch so zahradou v BA a boli oveľa vyššie nez v bytoch. A to aj staré domy v zlom stave.
Čo sa týka prerábky - stále prerábame, keďže tu bývame cca rok, ešte stále je kopa vecí nedotiahnutých do konca. Cenu celkovej prerábky preto povedať neviem Ozvem sa s tým o rok
A mne sa napríklad páčia aj kontajnery