Ahojte..mam 15 a chcem si robit vodičák na motorku..ako citam a aj ako mi radia je pockat si na to kym budem mat 16 a urobit si rovno na 125 cm3.. a chcel by som sa opytat na vas nazor a ci aj vy mate s tym nejake skusenosti .....a ak viete aj ceny nahod
hmm ja som si pockala do sedemnastky a robim rovno na motorku a auto
ale k vodicakom- cim skor ceny idu hore (podla informacii od nemenovanej velkej autoskoly v januari sa plati bez ostatnych poplatkov uz 24000, poplatky su napriklad- zdravotnicky kurz-700sk, potvrdenie od lekarky-300/500sk, kolok -1000Sk(auto),500(motorka) plus... hmm uz neviem mna to teraz vyslo na takmer 15000sk )
na malu motorku sa ti neoplati robit vodicak, to budes mat automaticky ked si spravis Bcko...radsej pockaj do 16tky a sprav si na normalne motorky vodicak...
ja som si spravil a bol mi dost napicu, lebo som si zajazdil akurat rekreacne na kamosovej crosske, ktora technicky isla viac ako 50km/h a na to prakticky ten vodicak ani neni platny, kym nemas skuter s obmedzovacom, co je dost picovina. dnes mam dost vela najazdeneho na aute (cez 8000), mam aj BE nad 750kg a poviem ti, ze na motorku by som si uz dnes z hladiska bezpecnosti a dnesnych vedomosti vobec nesadol
ked chces vodicak na motorku predtym nez mozes robit na velke (od 600ccm myslim), tak pockaj aspon do 16 myslim rokov (mozno 17), to uz mas A1 do 250ccm myslim, urcite vyhodnejsie nez si to potom doplnovat alebo kupovat motorku/vodicak podla veku.. radsej pockaj
fakt si počkaj na tú 125. samotný kurz je zhruba 6500-7500. a keď si v 21 spravíš na veľké motorky, tak už budeš mať aspoň dosť odjazdené (síce na malej) aby si sa nezabil na prvej zákrute
no ked sa sa ti jedna o financne hladisko, tak cakaj do 16 , ale zase ovela vacsie skusenosti a aj bezpecnejse to bude ,ak zacnes pekne od 50-ky budes postupne zvysovat.....ale vraj sa m aposunut hranica na 16 rokov pre 50-ky motocykle
ked uz tak radsej si do 18ky pockaj a urobis si vodicak na auto...potom sa mozes aj na motorke vozit...urcite lepsie si pockat nez si robit 2 vodicaky ked si budes chciet neskor na auto spravit
Ludia netrepte poniektori 2 na 3. S Beckom ma sice hned vodicak na motorku ale to je skuter s ktorym moze ist tak 50 a to ani nie je motorka. Cize ak chces 125tku (mal som moznost previezst na na honde cbr125 a skvela vec) tak si pockaj na 16, jednak potom v 18 budes muset sice spravit vodicak na vyssie kategoria ale budes to mat podstatne lahsie kedze si viac menej prax odtocis pocas tych 2 rokov jedine si zvyknut na vyssie rychlosti atp.
Btw na motorku si mienim spravit vodicak aj ja, mojim milacikom sa stala honda cbr600rr len zohnat peniazky a budem sa vozit, v meste nie je nic lepsie ako motorka I ked nebezpecna ale co uz.
Inak ahojte viete mi niekto pomoct uz som pisal snad vsade a nikto nikde neodpise!
Urobil som vodicak na A1. Je to moj prvy vodicak, bol som si ho dat spravit na druhy den na DI a problem je v tom ze vsetci dostavaju tu ziadost na vydanie vodicskeho preukazu a ja som nedostal nic len ze mi zavolaju ked bude. Tak teraz sa bojim ze budu pytat tu ziadost lenze ja ju nemam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ale k vodicakom- cim skor ceny idu hore (podla informacii od nemenovanej velkej autoskoly v januari sa plati bez ostatnych poplatkov uz 24000, poplatky su napriklad- zdravotnicky kurz-700sk, potvrdenie od lekarky-300/500sk, kolok -1000Sk(auto),500(motorka) plus... hmm uz neviem mna to teraz vyslo na takmer 15000sk )
ked chces vodicak na motorku predtym nez mozes robit na velke (od 600ccm myslim), tak pockaj aspon do 16 myslim rokov (mozno 17), to uz mas A1 do 250ccm myslim, urcite vyhodnejsie nez si to potom doplnovat alebo kupovat motorku/vodicak podla veku.. radsej pockaj
Btw na motorku si mienim spravit vodicak aj ja, mojim milacikom sa stala honda cbr600rr len zohnat peniazky a budem sa vozit, v meste nie je nic lepsie ako motorka I ked nebezpecna ale co uz.
Inak ahojte viete mi niekto pomoct uz som pisal snad vsade a nikto nikde neodpise!
Urobil som vodicak na A1. Je to moj prvy vodicak, bol som si ho dat spravit na druhy den na DI a problem je v tom ze vsetci dostavaju tu ziadost na vydanie vodicskeho preukazu a ja som nedostal nic len ze mi zavolaju ked bude. Tak teraz sa bojim ze budu pytat tu ziadost lenze ja ju nemam.