Nazdar, som tretiak na strednej a mám odbor elektromechanik - slaboprúd (bohužiaľ). A po skončení SŠ by som chcel ďalej študovať a po vyštudovaní pracovať a zarábať poriadne veľa peňazí, nad 1500€. Ale neviem si vybrať aké povolanie je to najlepšie platen
Ak chceš v dospelosti zarábať VEĽA PEŇAZÍ tak načo chceš ísť za profesionálneho vojaka? Podľa toho čo tu čítam, tak takú hodnosť by si asi nedal aby si zarábal dostatočne pre teba. Ostatné možno hej, ale veď musíš si vybrať to čo ťa baví. Môže byť informatik dobre platený, ale keď to nebudeš robiť rád, tak pochybujem, že veľa zarobíš.
Ako profesionálny vojak máš nástupný niečo vyše 600 €, resp. s hodnosťou vojak 2.stupňa. Ja som bol teraz načerpať informácie ( ) na regrutačnom, nakoľko ma zaujímali možnosti vysokoškolsky vzdelaných ľudí. Ak by si si urobil výšku, získal titul prvého stupňa, tj. bakalár, máš možnosť po absolvovaní výcviku nastúpiť na dôstojnícky kurz, po ktorého absolvovaní získaš hodnosť veliteľa čaty, tj. poručíka, s nástupným platom 950 €. Ak sa ti to máli, tak táto dráha nieje pre teba....
Na Slovensku mas najvacsiu sancu dostat sa k IT, ak chces zarabat tolko, kolko chces .
Co sa tyka grafika... mozes mat zrucnosti ake chces, na Slovensku a minimalne v strednej Europe (dalej na vychod uz vobec) sa s tym nepresadis. Vzdelanie tu takisto potrebne nedostanes. Ak chces zarabat VELA a vies sa presadit, nebojis sa, ovladas jazyky, na tvojom mieste by som si minimalne bakalara spravil tu a pokracoval na nejakej skole v USA.
A ako vojak by som urcite skusl francuzsku cudzinecku legiu, tam nie je o com...
pri prijmackach na vojenskej pises aj motivacny list.. nezabudni napisat "Chcem len aby som v dospelosti zarábal VEĽA PEŇAZÍ" ...ale pre istotu napis velkym tlacenym celu vetu
k tvojim "informatickym" zrucnostiam: ked som bol na ZS, tak sa PCcka hlavne skladali.. a vtedy sme si ich skladali vsetci.. len tolko k tomu
nevymyslaj, ostan pri slaboprude... ak ta to bavi, tak casom mozes zarabat aj vela penazi (btw na zapadniarske pomery je 1500€ malo...teraz este nemysli na prachy, ale na to, co ta bavi)...
ak chceš robiť vfx do filmov ako si menoval, tak ti držím palce, je to jedna z najťažších pozícií vôbec
človek sa musí narodiť s istým talentom pre vizuál, ak chceš robiť kvalitné vfx, nauč sa pracovať v programoch ako houdini, plume, nuke, maya, renderman, prman, photoshop a na farebné úpravy after effects
myslím že Maya je základ
takých 15 rokov prax v tomto, slušné reely vrámci sebaprezentácie a možno ti dajú príležitosť otestovať sa
vfx je dnes už mnoho viac, je to inkorporácia cgi do reálneho obrazu
s tvojou strednou na IT vyske moc vody nenamutis..
chytro hladaj doucovatela z matiky, najlepsie niekoho sikovneho z gymnazia, pretoze s matikou z odbornej skoly sa na vs IT smeru moc nepohnes, sam viem o com hovorim..
mal som kvalifikovanu odbornu strednu skolu, z matiky som vynikal ale na vysokej skole som na gymnazistov nestacil, to je tak, ked maju niekde 8 hodin matiky do tyzdna
U armady na taky plat rovno zabudni snad tam mas vysluhovy dochodok kde popri tom sa mozes zamestnat este takze male svetielko na konci tunela
Co sa tyka grafiky do toho sa nerozumiem
A hlavne prosim ta nemiesaj skladanie PC s IT.
Skladanie PC zvladaju aj male deti takze s tymto uplatnenie nehladaj. Je to take jednoduche puzzle
Ak chces nieco s IT kde sa chces priblizit tvojmu vysnivanemu platu tak sa rychlo uc programovat, podotykam ze 1 jazyk nestaci a hlavne sa nauc perfektne anglictinu, bez nej si nicim v IT odbore
A aj tak na slovensku budes mat tazke tolko zarobit a zrejme pojdes za hranice
Dajme tomu ze mozno v blave zarobis 2000e cisteho. -400 az 500 ubytovanie, - strava, - doprava do prace, - pravidelne vydavky a neviem ci ti zostane 1000e
Aby ťa to rýchlo neprešlo Neviem čo je také zložité vedieť si poskladať PC a zapojiť to, ale keď to niekto prirovnáva ku HIGH level IT tak nieje o čom
Radšej sa vyhni informatike, lebo taký ľudia čo to robia len kvôli zárobku robia viac chýb, ktoré po nich musia druhý opravovať... keď ich to nebaví ešte...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Co sa tyka grafika... mozes mat zrucnosti ake chces, na Slovensku a minimalne v strednej Europe (dalej na vychod uz vobec) sa s tym nepresadis. Vzdelanie tu takisto potrebne nedostanes. Ak chces zarabat VELA a vies sa presadit, nebojis sa, ovladas jazyky, na tvojom mieste by som si minimalne bakalara spravil tu a pokracoval na nejakej skole v USA.
A ako vojak by som urcite skusl francuzsku cudzinecku legiu, tam nie je o com...
ja by om hladal ďalšie možnosti....
k tvojim "informatickym" zrucnostiam: ked som bol na ZS, tak sa PCcka hlavne skladali.. a vtedy sme si ich skladali vsetci.. len tolko k tomu
nevymyslaj, ostan pri slaboprude... ak ta to bavi, tak casom mozes zarabat aj vela penazi (btw na zapadniarske pomery je 1500€ malo...teraz este nemysli na prachy, ale na to, co ta bavi)...
človek sa musí narodiť s istým talentom pre vizuál, ak chceš robiť kvalitné vfx, nauč sa pracovať v programoch ako houdini, plume, nuke, maya, renderman, prman, photoshop a na farebné úpravy after effects
myslím že Maya je základ
takých 15 rokov prax v tomto, slušné reely vrámci sebaprezentácie a možno ti dajú príležitosť otestovať sa
vfx je dnes už mnoho viac, je to inkorporácia cgi do reálneho obrazu
chytro hladaj doucovatela z matiky, najlepsie niekoho sikovneho z gymnazia, pretoze s matikou z odbornej skoly sa na vs IT smeru moc nepohnes, sam viem o com hovorim..
mal som kvalifikovanu odbornu strednu skolu, z matiky som vynikal ale na vysokej skole som na gymnazistov nestacil, to je tak, ked maju niekde 8 hodin matiky do tyzdna
Co sa tyka grafiky do toho sa nerozumiem
A hlavne prosim ta nemiesaj skladanie PC s IT.
Skladanie PC zvladaju aj male deti takze s tymto uplatnenie nehladaj. Je to take jednoduche puzzle
Ak chces nieco s IT kde sa chces priblizit tvojmu vysnivanemu platu tak sa rychlo uc programovat, podotykam ze 1 jazyk nestaci a hlavne sa nauc perfektne anglictinu, bez nej si nicim v IT odbore
A aj tak na slovensku budes mat tazke tolko zarobit a zrejme pojdes za hranice
Dajme tomu ze mozno v blave zarobis 2000e cisteho. -400 az 500 ubytovanie, - strava, - doprava do prace, - pravidelne vydavky a neviem ci ti zostane 1000e
Takze nemaj velke oci
Radšej sa vyhni informatike, lebo taký ľudia čo to robia len kvôli zárobku robia viac chýb, ktoré po nich musia druhý opravovať... keď ich to nebaví ešte...