Raz som cítila voňavku, ktorá mi pripomenula detstvo... keď som bola krpatá a chodievala na víkendy ku starkej, ako som sa musela pri sprchovaní umývať mydlom(neviem či vtedy gély neboli ). a pri tej voňavke som si tak nejak na to spomenula.
Neidentifikovateľná vôňa mi zas pripomína hotel, v ktorom som robila...
... jedna konkrétne voňavka z Avona (meno som zabudla) taktiež pripomína detské časy, lebo keď bola u babky, bolo ma treba napudrovať a babka malá len púder z hentej vôňe... strašný smrad a ešte ma z toho štípali aj napudrované partie. Neznášam tú vôňu a nanešťastie poznám veľa ľudí, ktorí ju používajú.
Keď sa vonku kosí a ja sa zhlboka nadýchnem čerstvo posekanej trávy a čerstvého vzduchu mi to pripomenie prázdniny u krsnej, tie nádherné dni, ktoré už nikdy nebudú také aké boli. Jednak preto, že už niesom malé dievčatko a jednak preto, že sa krsná s krsným rozviedli a už to proste nieje také aké to bolo ° a už ani nikdy nebude. Skrátka stratilo to svoje čaro.
A potom existuje ešte dalších milion voňí, ktoré mi niečo pripomenú.
je ich mnoho a je narocne ich popisat. a ani si neviem takto spomenut ze co vswetko mi pripominaju. ale ked nejak zacitim, a proste prepadne ma taka neskutoocna nostalgia...
áno, existuje strašne veľa vôní, čo mi niečo alebo niekoho pripomínajú
napr. si nechávam fľaštičky od voňaviek a ked si k nim o nejaký dlhší čas privoniam, tak si spomeniem na to, kedy som ich mala na sebe a čo som robila, kde som bola a pod. (napr. deo sprej NIVEA Happy Time mi pripomína minulé leto, lebo som ho vtedy používala)
alebo keď cítim AXE Africa / Excite , tak vtedy si spomeniem iba na neho!
ale inak je milión takých vôni, ktoré si spájam s nejakou udalosťou či osobou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
napr. bulharská ruža = vôňa jednej dôchodkyňe, ktorá upchala sprchy v Taliansku.
Neidentifikovateľná vôňa mi zas pripomína hotel, v ktorom som robila...
ale teraz sa to celé rozpadlo
A potom existuje ešte dalších milion voňí, ktoré mi niečo pripomenú.
Väčšinou smutné veci.
Najradšej mám, ako vonia more
ked zacítím B-komplex,vzdy si spomeniem na herpes
mucosolvan- odležané choroby v detstve
johnsons šampón-detstvo
vyprážaný syr- spomeniem si ako mi je z neho vždy zle (taký istý účinok má aj lángoš )
D&G- pripomína mi to moju sestru
Vôňa kakaa mi pripomína detstvo.
Vôňa mandariniek mi pripomína Vianoce.
A mnoho ďalších...
napr. si nechávam fľaštičky od voňaviek a ked si k nim o nejaký dlhší čas privoniam, tak si spomeniem na to, kedy som ich mala na sebe a čo som robila, kde som bola a pod. (napr. deo sprej NIVEA Happy Time mi pripomína minulé leto, lebo som ho vtedy používala)
alebo keď cítim AXE Africa / Excite , tak vtedy si spomeniem iba na neho!
ale inak je milión takých vôni, ktoré si spájam s nejakou udalosťou či osobou
a dalej vôňa pokosenej trávy je skvela...
a z tych chemickych voni to je voňavka adidas,ktora mi toho pripomína až moc
vôňa uhorky ....
voňavka Savannah, ktorá mi pripomína minulé leto ...
Mne skôr pesničky pripomínajú niečo pekné
@ladyfox ciza camay ta 1.x uspokojil?☺