@1 zabudla dopovedať, že ako "naj" školu (kvalitatívne, uplatnením...) odporúča filozofiu na Trnavskej univerzite a akýkoľvek humanitný (alebo teda podľa nej "humánny", keďže ani rozdiel medzi týmito pojmami neovláda) odbor je pre ňu dôležitejší, náročnejší a s vyšším uplatnením, kariérnym úspechom aj platom, než čokoľvek prírodovedné/technické.
[Odporúčam jej staré fóra.]
Ešte niečo zader, prosím
Na väčšinu tech-škôl berú každého, to je pravda. Môžu si to ale dovoliť. Už po prvom semestri polovica až dve tretiny študentov cestujú jednosmerne domov (a nie preto, že by všetci dobrovoľne chceli) a môže sa pokračovať.
podľa mňa by ťa nevyhodili ani u nás na muni keby si zapíšeš napríklad kopu predmetov kde stačí poslať esej alebo sa robia cez internet (online angličtina, slovenčina a iné jazyky napr. kde vyplníš cvičenia raz za čas)
a takým spôsobom v pohode nazbieraš kredity, samozrejme nevyštuduješ ten odbor, lebo nebudeš mať žiadne povinné predmety spravené, ale pár semestrov by sa asi dalo udržať.
@night vystihol! Ale celkom rada si čítam jej fóra a príspevky, pobavia , len dúfam, že dievča to celé myslí ako srandu, inak si to neviem predstaviť (@mariavs )
niektory tu nepochopili ale chcem len mat status studenta cely sk. rok, ak to nie je mozne uz (zakon nedovoli, a musi vylucit studenta po 1 semestri) tak to napiste takto.
Ak nie a su skoly, kde vyhadzaju az na konci sk. roka v letnom semestri tak sem s nimi.
@axwellx64 ti nie je trochu zle zo seba samého, že sa takto priživuješ na ostatných ľuďoch?
tiež nie som v tomto zrovna vzorný a párkrát som si v subway kúpil študentské menu, keď som pár mesiacov nechodil do školy, ale hentaká vypočítavosť je už moc
Prednedávnom si h8u napísala, že páchne nadutosťou.
To, čo tu ty predvádzaš, vrátane takýchto tvojich úžasne informovaných príspevkov a končiac tvojimi anketami a fórami rozdeľujúc ľudí na rozhľadených a sedlákov, to ti vôbec nepripadá naduté?
@delica no hej, lenže české občianstvo stojí ostatných ľudí asi tak nula peňazí a mňa kopu byrokracie a poplatkov za byrokraciu. kým to, že je niekto študent, stojí ostatných ľudí asi tak ~€6k eur za dva semestre + ďalšie peniaze, ktoré by mal ten študent-neštudent zaplatiť na zdravotné a sociálne a ktovie ešte aké.
@mariavs ze sa neviem spravat voci zenam? pre mna si obmedzena povrchna krava. daj mi jeden jeden dovod preco by som ta za kravu nemal povazovat, daj mi jeden jediny dovod okrem toho ze si sa narodila s vaginou medzi nohami, jeden dovod mi daj a uz ta kravou nikdy nenazvem a navyse sa ti pridem ospravedlnit, dovtedy si tupa krava
@tunidlo no hej, univerzitu moc nestojí, lenže štát zaňho univerzite aj tak platí ako za bežného študenta a tušímže v priemere to vychádza na €3000 za semester.
Nie žeby to malo byť zrovna ukážkou spravodlivosti, ale transfer peňazí medzi dvoma štátnymi inštitúciami, to nie je to isté, ako "stáť ostatných 3000E za semester"
@candy36 aha som nevedela ze tvoj nazor tu zastupuje vsetky nazory. kludne si sprav prieskum. hovori sa tomu aj tichy suhlas...nie kazdy kto suhlasi ma potrebu pisat komentar...
@mariavs Súhlasím s tebou, ak niečo napíšeš - adekvátna reakcia by mala byť - konštruktívny argument (snažiť sa obhájiť svoju pozíciu / postoj). Zbytočne si nevšímaj ľudí čo len bezmyšlienkovito urážajú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
podla mna najeka strojarina abo tak. predsa len tam beru kazdeho a chodia tam vacsinou ziaci z ucnoviek tak sa to odraza aj na celkovej kvalite.
[Odporúčam jej staré fóra.]
Ešte niečo zader, prosím
Na väčšinu tech-škôl berú každého, to je pravda. Môžu si to ale dovoliť. Už po prvom semestri polovica až dve tretiny študentov cestujú jednosmerne domov (a nie preto, že by všetci dobrovoľne chceli) a môže sa pokračovať.
a takým spôsobom v pohode nazbieraš kredity, samozrejme nevyštuduješ ten odbor, lebo nebudeš mať žiadne povinné predmety spravené, ale pár semestrov by sa asi dalo udržať.
samozrejme prihlášky sú už dávno uzavreté.
Ak nie a su skoly, kde vyhadzaju az na konci sk. roka v letnom semestri tak sem s nimi.
tiež nie som v tomto zrovna vzorný a párkrát som si v subway kúpil študentské menu, keď som pár mesiacov nechodil do školy, ale hentaká vypočítavosť je už moc
Prednedávnom si h8u napísala, že páchne nadutosťou.
To, čo tu ty predvádzaš, vrátane takýchto tvojich úžasne informovaných príspevkov a končiac tvojimi anketami a fórami rozdeľujúc ľudí na rozhľadených a sedlákov, to ti vôbec nepripadá naduté?
počkaj, nie si to náhodou ty, kto si chcel brať niekoho s českým občianstvom aby mal výhodnejší paušál?
Aj chalani pozerajúci futbal a hokej sa sami zaraďujú do skupiny úbohých šenkových vymetačov?
A voliči Zemana do skupiny grobianov?
... A tak ďalej
Keby len to ...
Študent, ktorý nechodí do školy zasa tú univerzitu moc nestojí.
(Čím sa samozrejme nesnažím hájiť takéto pohnútky, tiež je mi to dosť proti srsti)
Nie žeby to malo byť zrovna ukážkou spravodlivosti, ale transfer peňazí medzi dvoma štátnymi inštitúciami, to nie je to isté, ako "stáť ostatných 3000E za semester"
Veľakrát už na teba niekto zareagoval konštruktívne, nezdá sa, že by to pomáhalo ...