Čaute,som tretiačka na gyme,chcela by som študovať na VŠ prekladateľstvo angličtina-taliančina....Je tu niekto,kto už prekladateľstvo študuje (hocijaké jazyky) a vedel by mi poradiť,ktorá škola je dobrá,či je tam ťažké sa dostať a udržať sa..nejaké výhody
no ide o to ze ja po taliansky neviem vobec nic.. ale na stranke UMB som citala ze tam sa prijimacky robia len z nejakych zakladnych veci z toho,nemusi to byt na B2,len nejaky zaklad,tak snad ak by som rok chodila na kurz tak by to slo...vdaka za info
Napríklad minulý rok sa na kombináciu taliančina-anj robili prijímačky iba z angličtiny, čiže..skús to poriadne popozerať pípadne im napíš mail, za opýtanie nič nedáš .
lenze ked som pozerala na stranke UK,tak tam nebola anj-taliancina uz dlho otvarana,teda aspon som to tam nikde nevidela napisane,v tej stranke sa nikdy nedokazem vyznat poriadne...a tie prijimacky z angliny sa daju,ci to je nieco riadne tazke?
s tou taliančinou to nie je určite na B2.Na UK sa z taliančiny nerobia prijímačky,len s reálií a takých vecí..na B2 to je najskôr,keď je to ten jazyk samotný,v kombinácii až tak nie.
Ja si dávam anglinu-španinu a teda sama som zvedavá
na UK zalezi ci mas kombinaciu 2 silnych jazykov (anglina, nemcina, rustina, francuzstina, spanielcina, taliancina alebo jeden slaby a jeden silny.. v prvom pripade robis prijimacky z oboch aj gramatika aj realie a teda ich musis oba ovladat.. v druhom pripade robis prijimacky len z gramatiky a realii silneho a iba realie slabeho.. good enough?
ja tiez uvazujem nad kombinaciou anglina-taliancina pripadne anglina-spanielcina ale ked to tu uz tak rozvijate, co VSETKO JE POTREBNE ? tym myslim z coho by sa mi zislo ist MATUROVAT ? vyzaduju nieco konkretne ? jasne AJ ale pocula som aj nieco take ze je potrebna maturita z NOS-ky a kedze chcem dat nejaku prihlasku aj na medinu, chcem vediet ci si musim upravit VPčka a RPčka ...prosim vas ako je to ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
UNIPO- beru podla znamok - treba mat same 1 z angliny + velmi dobru externu...
UKF- vraj je tam prekladatlestvo na hovno
UMB- priemer
Ja si dávam anglinu-španinu a teda sama som zvedavá