@luuuc8659 tak samozrejme, ze tam musi byt ucene aj ako uvadzat do praxe tu naucenu teoriu, malo by to byt spravne sklbenie ... bez teorie sa prax robi absolutne nanic ...
mi chces povedat, ze sa ma "ucit prax" na VS? ved prax su prakticke skusenosti ... ako sa maju ucit skusenosti?
lebo na poprednych svetovych Uni sa vobec neriesi teoria, niiiuueee,
@matwejo trošku úzkoprsé vyjadrenie v tej @16 , nie?
Hlavne v prípadoch, kedy je teória vyslovene len pre teóriu, t. j. ak je umelo vytvorená, len aby nejaká bola. Ale jasné, ako treba problematiku zvládať aj teoreticky, skôr by som ale to tvoje vyjadrenie upravila do podoby: na VŠ by malo ísť o študovanie teórie a jej pochopenie v kontexte reálneho života (prepojenie s reálnym životom atď.).
teda toť len môj stručný pohľad na vec mimo témy fóra.
@piotra v @16 to moze blbo vyzniet, ale nie je tam "len",
a v @18 som to rozpisal ... anyway si myslim, ze ten pomer teorie a aplikacie do sveta by nemusel byt 50:50 ale tak 60:40
ale je na mudrejsich hlavach stanovit dobru hranicu ...
teoria pre teoriu umelo vytvorena je blbost v akomkolvek aspekte, nielen pri VS, to je jasne ... ale to je mimo kontext teraz, na taku som nemyslel
@ps102 tak mi poraď čo má ísť študovať človek ktorý chce ísť pomáhať " do sveta" ? Či to je "zlá škola" tak môže prestať posielať ľudí do Afriky, veď aj tak sú určite zle pripravení a to že už toľkí z nich pomohli je pravdepodobne iba náhoda...
Ja ti neviem povedať, nepoznám školy s nejakým takým zameraním. Ani som sa nesnažil túto školu kritizovať, akurát som tlmočil čo som si myslel že sa simka snaží povedať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
@matwejo na misii a charite naozaj nejde o studovanie teorie.
mi chces povedat, ze sa ma "ucit prax" na VS? ved prax su prakticke skusenosti ... ako sa maju ucit skusenosti?
lebo na poprednych svetovych Uni sa vobec neriesi teoria, niiiuueee,
Hlavne v prípadoch, kedy je teória vyslovene len pre teóriu, t. j. ak je umelo vytvorená, len aby nejaká bola. Ale jasné, ako treba problematiku zvládať aj teoreticky, skôr by som ale to tvoje vyjadrenie upravila do podoby: na VŠ by malo ísť o študovanie teórie a jej pochopenie v kontexte reálneho života (prepojenie s reálnym životom atď.).
teda toť len môj stručný pohľad na vec mimo témy fóra.
a v @18 som to rozpisal ... anyway si myslim, ze ten pomer teorie a aplikacie do sveta by nemusel byt 50:50 ale tak 60:40
ale je na mudrejsich hlavach stanovit dobru hranicu ...
teoria pre teoriu umelo vytvorena je blbost v akomkolvek aspekte, nielen pri VS, to je jasne ... ale to je mimo kontext teraz, na taku som nemyslel
@ps102 tak mi poraď čo má ísť študovať človek ktorý chce ísť pomáhať " do sveta" ? Či to je "zlá škola" tak môže prestať posielať ľudí do Afriky, veď aj tak sú určite zle pripravení a to že už toľkí z nich pomohli je pravdepodobne iba náhoda...