Keďže ma veľmi baví dejepis, rozhodla som sa, že by som chcela ísť študovať medzinárodné vzťahy alebo politológiu. Tieto odbory však samé o sebe nemajú dobré uplatnenie, preto uvažujem nad VŠE v Prahe - fakulta MV, odbor politológia. Mát
ak chces ist na VSE, tak tam nerobis Scio testy.... len klasicke prijimacky z matiky a angliny predpokladam, mozno aj dalsi jazyk, neviem ako je to na politologiu... a matika, tak ono je pravda, ze to je individualne, ale mne sa nezdala az taka tazka... boli tam urcity typy prikladov, ktore ked si prejdes, tak s nimi nemas najmensi problem...
na medzinarodne robis z matiky a z 2 jazykov prijimacky, jazyky das v pohode a matika tiez nie je extremne tazka inak maturovat mozes z hocicoho, ale odporucam nosku, mas tam vela ekonomickych predmetov, a matiku
adushka15 ja mám podobné záujmy a taktiež rozmýšľam o študovaní medzinárodných vzťahov ale mám problém a to 2. cudzí jazyk - franinu sa učím len rok lebo som skončila teraz 1. ročník na strednej a budem sa ju učiť ešte ďalšie 3 roky a myslím si že príjímačky by dopadli najhoršie práve z 2. cudzieho jazyka, myslíte si že by bola nejaká šanca na zvládnutie skúšok keď sa franinu budem učiŤ len 4 roky aj to na strednej? prosím poraďte mi, sú ťažké tie testy na prijímačkách? ďakujem vopred
ja som robila prijímačky na VŠE odbor medzinárodný obchod tento rok...v podstate prijímačky robíš z dvoch jazykov a matiky,ktorá podľa mňa je z toho najľahšia,mne teda nerobila absolútne žiadny problém.mala som za ňu 100-vku.Horšie to bolo s jazykmi.Testy z jazykov boli dosť náročné pre mňa.Anglina ani nie,ale franina mi dala zabrať.Pritom som sa ju učila tiež len 4 roky na strednej,(v podstate tri,štvrtý som celý odflákla).A za jeden rok,ak sa neučíš jazyk sa dá toho riadne čo zabudnúť.Prijímačky som urobila,ale radím ak chceš ísť týmto smerom,rozhodne maturuj z matiky a oboch jazykov,tú franinu budeš na škole naďalej využívať,kedže niektoré predmety budeš mať vo franine.Franinu zvládneš ak sa jej budeš naozaj venovať aj keď len 4 roky.(Išlo o úroveň testov B2)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
A čo je to to Scio?
adushka15 ja mám podobné záujmy a taktiež rozmýšľam o študovaní medzinárodných vzťahov ale mám problém a to 2. cudzí jazyk - franinu sa učím len rok lebo som skončila teraz 1. ročník na strednej a budem sa ju učiť ešte ďalšie 3 roky a myslím si že príjímačky by dopadli najhoršie práve z 2. cudzieho jazyka, myslíte si že by bola nejaká šanca na zvládnutie skúšok keď sa franinu budem učiŤ len 4 roky aj to na strednej? prosím poraďte mi, sú ťažké tie testy na prijímačkách? ďakujem vopred