Tento rok maturujem a teda si aj davam prihlasky na vysoke skoly.Chela by som ist na Karlovu Univerzitu v Prahe a pre prijatie budem robit skusky,ktore sa volaju Vseobecne studijne predpoklady.Ale neviem ci mam chodit na pripravny kurz alebo mi budu staci
no hmm mne sa to zda uplne normalne, preco by si mala nejako..trufat? a inak, ja tiez premyslam nad viacerymi skolami a neviem ci mam skusit tie kurzy..uz som pocula aj ze je to dobre aj ze je to hovadina, ale tak ja som sa predbezne rozhodla ze ak mi to zaplatia tak na kurz pojdem...aspon to skusim no
nemyslim si, ze trufa.. ono sa to nezda, ale nie je take tazke sa dostat na karlovku ..no, za predpokladu, ze ti to pali a sem tam sa aj ucis .. a ja by som asi sla na tie kurzy .. na nieco take osm chodila a pomohlo mi to velmi .. ma to nieco doseba a podla mna ta pripravia dobre na prijmacky
ja som robil TSP na masarycku v brne a nezobrali ma aj ked som mal percentil (percento ludi s horsim vysledkom ako ty) 88,4 co je myslim dost.. :/ Ale na Karlovke to bude krutejsie omnoho...
jedna spravna za nespravny tip -1/4 bodu inak plus 1 alebo 0
ide o test z numerickeho myslenia.. vseobec rozhladu... a dalsich.. nechce sa mi ich hladat vsetkych 7
v podstate obdoba psychotestu...
predpokladam ze vseob predpoklady v prahe su to iste.. akurat sa inak volaju a mozno maju trochu inu formu
osobne som nechodil na ziadne kurzy a riesil som si len minulorocne a davnejsie tessty
myslim ze naucit sa na to neda.. i ked nevravim ze tie kurzy nemozu pomoct..
osobne vsak viem.. ze hoci som sa na to nepripravoval moj percentil bol vyssi ako tuto kolegov.. a naoak ludia co sa na to pripravovali ho mali velmi nizky
dost tam zalezi na stastia ako ti sadnu otazky.. a hlavne aky mas vseob rozhlad a co mas v hlave..
nemyslim si ze je extra tazke dostat as tam.. ale to len preto ze ja s tym problem nemam.. kopa ludi ktora robi tieto testy ich nespravi..
drzim ti teda palce.. a dufam ze som pomohol..
kurzy by som asi siel skusit.. ked uz pre nic ine.. nech si potom aspon nevycitas ak by ta nahodou nezobrali.. ze si na ne mohla chodit.. a mozno by ta prijali.
Ja som robila prijimacky na Batovku do Zlina, teda tieto ich vseobec. stud. predpoklady, a ja som to pochopila tak, ze ty spravis test, kt. plati pre vsetky skoly v CR a potom sa vysledky rozposlu do prislusnych skôl, na ktore sa hlasis. A oni sa podla vysledkov zariadia. Cize ak on mal nejaky percentil 88 tak na Batovke ho s kludom zobrali, zatial co na Karlovku je vacsi naval, tym padom mensia sanca. Ale ak mozem zhodnotit skusky, alebo lepsie povedane testy, na jednej strane boli lahke, na druhej strane tazke. Niekedy je problem, kedze si slovacka, porozumiet cestine. Napr, bol tam text cez celu stranu, musela si si ho precitat, a potom odpovedat na otazky, chytakove, kt. suviseli s textom. A akoze, mali sme na cely test 60 minut ci kolko, nepamatam, a to sa ozaj nedalo vsetko dokonalo stihat. A este ked strhali body za zlu odpoved, sance isli rapidne dolu...Pravda je...je to dost o stasti a ako sa vyspis. Lebo je to dost psychicky narocne, lebo cely test musis byt 100%.Ak nie viac...
@10 ja som tam pohorel na tych drbnutych suvetiach, lebo v cestine je to omnoho horsie. A tiez na otazkach z rozhladu kedze 7 z 10 bolo z ceskej historie co som nemal paru... ale prvych 20 som mal vsetky dobre
ano prijali ma uz druhy krat ;o) a zakazdym som mal cez 90..
ale tsp na brne je cisto len pre brno.. a zda sa mi ze tie prazske su tiez len pre prahu..
inak su este nejake scio testy a tie su uznavane globalne..
naorcne ako narocne..
ide o to ze z 70 bodov staci i povedzme 40.. zalezi od toho ake "hlavy" to robia vtedy ked ty.. lebo si porovnana s nimi a dolezity je percentil //kolko % ludi to ma horsie ako ty//
@13 ja som tiez vsetko nestihol a citanie ceskych knih mi v tom dost pomohlo..
a neviem kde som pohorel...ale hlavne ze som tam ;o)
@12 a co by si mi odporucala aby som ich uspesne zvladla? myslis ze mi staci si len pozerat testy ktore boli minule roky alebo by si mi odporucala kurz ktory na to ponukaju?
Ja si myslim, ze stacia len testy cez net, aby si ako tak vedela, co tam bude...No ja som tym testom nejak nevenovala pozornost, som si myslela, ze to su take "skusobne" a prisla som na skusky a boli tam presne tie iste otazky, akurat v inej obdobe. Ale zasa, ked chces ist do Prahy, si myslim, ze tie testy budu ine, ako hovorili vyssie. Cize, tym, ak pojdes na kurz nic nepokazis, nanajvys ziskas.
Ja som robil tie testy (OSP) minuly rok, na Karlovku, odbor politologia a medzinarodne vztahy...specialne som sa na ne nijako nepripravoval, maximalne som si presiel asi 3-4 testy a potom som isiel na to, absolvoval som ich celkovo 4x s konecnym percentilom 97, bol som 16. vo vyslednej tabulke uchadzacov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
brno test studijnych predpokladov..
momentalne 7 casti po 10 otazok moznosti A-E
jedna spravna za nespravny tip -1/4 bodu inak plus 1 alebo 0
ide o test z numerickeho myslenia.. vseobec rozhladu... a dalsich.. nechce sa mi ich hladat vsetkych 7
v podstate obdoba psychotestu...
predpokladam ze vseob predpoklady v prahe su to iste.. akurat sa inak volaju a mozno maju trochu inu formu
osobne som nechodil na ziadne kurzy a riesil som si len minulorocne a davnejsie tessty
myslim ze naucit sa na to neda.. i ked nevravim ze tie kurzy nemozu pomoct..
osobne vsak viem.. ze hoci som sa na to nepripravoval moj percentil bol vyssi ako tuto kolegov.. a naoak ludia co sa na to pripravovali ho mali velmi nizky
dost tam zalezi na stastia ako ti sadnu otazky.. a hlavne aky mas vseob rozhlad a co mas v hlave..
nemyslim si ze je extra tazke dostat as tam.. ale to len preto ze ja s tym problem nemam.. kopa ludi ktora robi tieto testy ich nespravi..
drzim ti teda palce.. a dufam ze som pomohol..
kurzy by som asi siel skusit.. ked uz pre nic ine.. nech si potom aspon nevycitas ak by ta nahodou nezobrali.. ze si na ne mohla chodit.. a mozno by ta prijali.
ale tsp na brne je cisto len pre brno.. a zda sa mi ze tie prazske su tiez len pre prahu..
inak su este nejake scio testy a tie su uznavane globalne..
naorcne ako narocne..
ide o to ze z 70 bodov staci i povedzme 40.. zalezi od toho ake "hlavy" to robia vtedy ked ty.. lebo si porovnana s nimi a dolezity je percentil //kolko % ludi to ma horsie ako ty//
@13 ja som tiez vsetko nestihol a citanie ceskych knih mi v tom dost pomohlo..
a neviem kde som pohorel...ale hlavne ze som tam ;o)