O dva týždne robím prijímačky na FiF UK a chcú tam po mne všeobecný prehľad. Čo všetko pod tým mám očakávať, na čo sa mám zamerať? Skutočne mám vedieť kto podpísal Vyšehradskú dohodu cez čo to zn
@handy nie, že by ma to iritovalo. ja sa tiež chystám na tú istú fakultu a nie som ani nejflegmatickejšia povaha, ale ... čo to musí byť za hurhaj, keď žiadna iná fakulta sa nerozoberá tak často ako filozofická. niekto sa dostane, niekto nie. všeobecný prehľad beztak zaváži inak pri rôznych študijných programoch. darmo budeš vedieť, kto vystúpi prvý schodiskovým ramenom, ak nezložíš hárok s otázkami k prečítanej literatúre..
@handy ja som si objednala zbornik uloh na prijmacky tam su vsetky otazky co tam budu len na jazyky dali len priklad ako bude ten test vyzerat.Ale mam iny odbor takze ti neviem pomoct :/
@handy No ja som si dala prvý odbor SJL a druhý filozofiu... Ale nechcem ísť ani na jedno, dala som si to len tak, ako "istotu" lebo som počula že sa tam nehlási veľa ľudí
@kemuro Veď okey ja sa len snažím získať informácie lebo už neviem do čoho všetkého sa mám pozrieť. A dosť ma desí koľko toho neviem. Asi sa rozoberá toľko lebo nikde nechcú zverejniť typy otázok. No s tou literatúrou ti dávam za pravdu
@handy také testy sme mali aj na všmu, hovorím o všmu, lebo som sa ani na inú školu nahlásil. ale myslím, že testy sú všade. niekde ľahšie, niekde ťažšie. všetko, čo bolo na tých testoch, päť strán, nič viac, nič menej, si spravila bez stresov za desať minút. mysli na to, čo vieš a nie na to, čo nevieš. just calm down
@handy a z toho nam daju 60 na prijmackach z toho vseobecneho prehladu, len skoda ze su tam neni aj presne otazky z jazyka :/ inac sa hlasim do nitry ukf na kulturologiu-riadenie kultury a turizmu takze tam prevlada geografia. a zevraj este dostaneme aj prazdnu mapu slovenska a budeme tam musiet nieco vyznacit to bude tazke :/
@handy ten prehľad je úzke spektrum. vždy je to niečo špecifické pre daný odbor. boli to otázky z literatúry, hudby, kinematigrafie, divadla, ale naozaj to bol všeobecný prehľad. prevažne postavený na aktuálnych témach. naozaj nemysli na to, čo nevieš, ale na to, čo vieš. ja som cestoval do bratislavy s encyklopédiou filmu, starými číslami .týždeň a niekoľkými ďalšimi knihami a poznámkami ..a zbytočne. to, čo som vedel, som sa nemusel ani učiť a stačilo to. ver svojim schopnostiam.
@kemuro No asi skutočne stačí sledovať správy a seriózne noviny, len aby to stačilo. niesom zrovna flegmatický typ a už sa mi podarilo riadne zazmätkovať na externej maturite preto sa radšej riadim heslo náhoda praje pripraveným
@handy no v tom ukazkovom teste je hlavne gramatika a potom este doplnanie slov do viet. no znie zaujimavo preto sa tam hlasim aj ked niektory hovoria ze ta skola je trocha pochybna a ze je tam bordel ale ja neuverim kym to na vlastne oci neuvidim
@handy inak áno, buď pripravená. najlepšie na všetko. ak si šikovná, určite to dokážeš. šprtaťnie otázok je naozaj neefektívne. hlavne ak sa otázky našprtáš mechanicky a na teste prídeš k tej istej otázke, bude mať len zmenené znenie a rovnakú pointu a ty začneš tápať ..
aj také sa môže stať. veľa šťastie prajem inak. koniec-koncov, možno sa aj zahliadneme a ani o tom nebudeme vedieť.
@handy Fakt? Ja som bola na dni otvorenych dverí keď bol a tam vravel nejaký profesor že málo sa hlási a že väčšina ani nepríde na priíjmačky Tak som si to dala ako istotu... A veď uvidíme, ja verím, že sa nebudem musieť spoliehať na istotu a že ma vezmú aj tam kam chcem
@kemuro dá sa pripraviť na všetko? to už je skoro filozofická otázka tak mechanické šprtanie to je určite o ničom, možno je to z jednej strany aj dobre že nedávajú na fif ten rozsah otázok Aj ja tebe ináč ak sa možem opýtať aky odbor si si vybral ty?
@handy ja idem tiez na psycho a asi sa kuknem do dejaku lebo z toho som kapanek vymleta ale tak v podstate to bude cista nahoda koho vezmu lebo tiez si mylsim ze sa moc neda nato naucit...a kto ma ist po tych schodoch? ..
@anetaaa Ten dejak to je strata času, maturovat som z toho nešla prednejšia mi bola biologia, šak selský rozum že psycho asi viacej suvisi s hormonmi a sustavou ako s dejepisom, to som zabudla na skutočnost že sa hlasim na filozoficku fakultu na hentie predpoklady...tooo je fakt čista nahoda suhlasim. no zdola hore žena zhora dole muž
@handy ahoj, videla som tvoju anketu, dávala si ju sem síce pred rokom ale ja sa hlásim na FiF tento rok nevedela by si mi náhodou povedať o čom tam bol ten všeobecný prehľad? lebo ja som tiež mimo z toho čo všetko tam po mne chcú
@petronelka2133 ahoj, no ten vseobecny prehlad je najvseobecnejsi na svete. sleduj spravy, uc sa dejepis a pozri si zaklady etikety. su tam aj logicke ulohy takze aj nieco take si pozri. a hlavne nestresovat a uzit si to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Ja tam tiež idem, ale kašlem na to, nebudem sa na to učiť, ktovie čo tam dajú.
aj etika? no super tak sme dve, skutočne nemam šajnu čo by som si asi mala pozerať ak sa môžem spýtať na aký odbor ideš?
psychológia a politológia
to nevadi aj tak ďakujem za všimnutie
vlastne to je jedno CD v ktorom su v PDF subore otazky aj so spravnymi odpovedami takze sa to staci naucit. problem je len to ze je ich aspon 500
500 otázok? pohodička trošku väčšia maturitka
aj také sa môže stať. veľa šťastie prajem inak. koniec-koncov, možno sa aj zahliadneme a ani o tom nebudeme vedieť.
@28 wtf