@neverendingsmile A ako by si ich prinutil pracovat? A ak by si ich prinitil, kazdy by pracoval len to absolutne minimum co je nutne lebo by nemal mozivaciu pracovat viac.
každý by chcel potom, čo najviac keby bolo všetko zadarmo,
keby bolo všetko zadarmo, nikto by nerobil,
keby nikto nerobil, tie veci by nemohli byť,
takže by nemali čo jesť, robiť
zomreli by
@semhamforas a ja sa spýtam načo platiť dane? Veď to by bol celkom iný systém. Proste všetci by museli študovať, všetci by museli pracovať. Samozrejme by boli množstvo majetku obmedzené podľa určitých .... dajme tomu zákonov. Zrušilo by sa množstvo firiem, organizácií, úradov. Ale ako som povedal všetci by museli pracovať. Vzhľadom na množstvo ľudí by každý pracoval možno 4 hodiny denne. Myslím ze keby vsetci mali všetko, nikto by nebol taky chamtivy. Nekradlo by sa...všeobecne by klasla zlocinnost...ale samozrejme to všetko s obmedzeniami, pravidlami...
@neverendingsmile že keď si predstavím svet, kde by bolo všetko zadarmo, tak hneď mi to vôbec nejde logicky spojiť... taký svet by vôbec nefungoval a ja si proste nepotrebujem predstavovať nereálne veci
@hovnovhlave sory že to vravím, ale je to smutné ... teda že si nevieš predstaviť nereálne veci. Ale poviem to takto...Verím ze tvoji rodičia a možno ani ty si si skôr nedokázal predstaviť 3D telku ... take niečo bolo len sci-fi ... a teraz ju máme.
@neverendingsmile ale je to dosť odveci porovnávať 3D telku s týmto... technika ide dopredu strašne rýchlo a tomu sa nečudujem... ale svet, kde bude všetko zadarmo? to by sa najprv museli prestať rodiť sprostí a chamtiví ľudia a to nie je len tak ľahký proces... a z takými ľuďmi ako na našej planéte žijú teraz by taký systém, kde by bolo všetko zadarmo nemal šancu existovať... a možno aj hej, ale na koľko? na pár hodín kým by sa všetko rozkradlo a padlo?
hovorím... dosť blbé porovnávať vývoj techniky s týmto...
@neverendingsmile tá myšlienka bola už dávno, (v @10 máš spomenutého Karla Marxa) a taktiež komunizmus mal fungovať na princípe, že ľudia budú pracovať a budú dostávať zadarmo všetko, čo budú potrebovať...
Tento systém sa však dá veľmi ľahko zneužívať a myslím si, že aj preto (nie len preto) to celé krachlo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
kto by tie veci vyrábal a prečo?
I Keď v takom prípade by som bol lenivý aj ja
to by potom chuderky zadara trtkali?
len preto, aby...no, aby
keby bolo všetko zadarmo, nikto by nerobil,
keby nikto nerobil, tie veci by nemohli byť,
takže by nemali čo jesť, robiť
zomreli by
hovorím... dosť blbé porovnávať vývoj techniky s týmto...
Tento systém sa však dá veľmi ľahko zneužívať a myslím si, že aj preto (nie len preto) to celé krachlo.