Ja keď som dostala môj prvý počitač, tak sa musím priznať, že som ho hneď poškodila...nevedela som, kde to zapať..no a na počitači som našla také veľké tlačítko a pod ním bolo že "power"
Tak som sa to bála stlačiť (otec mi povedal že je to samodeštr
Ja keď som dostal môj prvý počítač, tak sa musím priznať, že som ho nepoškodil...vedel som, kde to zapať..no a na počítači som nemusel hľadať také veľké tlačítko a pod ním bolo že "power"
Tak som sa ho nebál stlačiť (otec mi nepovedal že je to samodeštrukcia, ale neskôr som zistil, že tým pádok teda ani nežartoval)..nepozrel som v slovníku a "power" je v podstate "moc"
Tak som to stlačil úplne normálne a ten dzindzik som nepokazil.
to bolo tak dávno, na strednej, prvý ročník... sledovala som tie debny tmavé, zastaralé, trollovia usoplení, neviem, nervózna som bola určite, vo dvojici sme sa učili zapínať/vypínať pc... ruky, mozog, necht sa mi triasli, hehe... vždy som si myslela, že raz pokazím pc, a dodnes sa mi to ani raz nestalo, párkrát sa mi len mierne rozbúchalo srdce, keď niečo nešlo, ako malo ísť, ale to bol problém v rýchlosti alebo v niečom inom v pc... a najväčším škandálom bolo "iba" 40 vírusov v mojom počítači, všetky sily som vtedy dala do zbrane, víry porazené, pc piaty rok bude sláviť bez ujmy na zdravej technike... s pozdravom IBM
prve pc som mal doma, strasne som sa nanho tesil, bol to velky plech, kde bezal nejaky prvotny dos ani sam neviem z coho (hdd tam nebolo a tamka len par k a jedine co sa na tom dalo robit, bolo pisat nezmyselny text a spustit si hru, jedna jedina isla, tuneller, z 5.25" diskety...potom som v skole hraval na 486 hry ako sky, dave alebo dyna blaster. Potom nam rodicia kupili 486 taktovanu na 100MHz, bezal tam windows 98 a hrali sme uz hry typu bomberman, windows 98 som prekopal ako sa dalo, u kamarata sme na windows 95 hrali Dukem Nukem. Neskor, faakt neskor nam kupili rodicia za 20 tisic komp, ktory brat vyskladal, bol tam Athlon XP 2500+ a prvykrat sme zacali fungovat na XPcku. Potom prisiel na rad internet a ja som za den zaviroval cely pc cez debilny BearShare. Po troch rokoch som si zacal zarabat na vlastne pc, postupne som si ho vyskladal a obcas donho nieco vrazim, windowsy poznam so zavretymi ocami, ubuntu s otvorenymi...toto je cela moja cesta az k dnesku
Hm, ja si nepamätám žiadny konkrétny moment kedy tá skúsenosť začala, pretože pokiaľ viem tak keď (si) otec kúpil comp, tak som mal asi tri roky... Amiga 500, neviem čo na tom robil, ale skúšal/kupoval si hromady programov, a pár hier, a keď som ich objavil, tak už bolo len otázkou času kedy sa ten comp presunie k nám do izby
v troch rokoch som mal 2 pocitace (386 a 486) a akosi som nemal problem s nicim.. v t603 som pisal hluposti, potom dedo doniesol autocad, tak som si kreslil.. neskor som sa dostal k basicu... atd atd... az sa zo mna stal geek.. take normalne PC detstvo
Prve bolo OEM zelezo ktore mam okrem ineho dodnes a sluzi na kancelarske drobnosti a tak. Nemalo pristup na siet a sluzilo len ako prehravac a kopirka cedecok. Prva vaznejsia praca, ktoru som na nom urobil bola napisanie zivotopisu. Bolo to dost neskor od kupy. Neskor prisiel internet a warez + vypalovanie . . . dalsie kancelarske roboty.
Internet bol dost dolezity a zlomovy bod . . . prispel k stabilite v tom case novinkovej Visty
ako male decko, to bol este prvy stupen zakladky, som chodila so sestrou do takeho pocitacoveho kurzu pre deti, nepametam si z toho bohuzial vela, ale bolo to zaujimave a prave som zistila, ze sestra este ma tie papiere, co sme dostavali na kazdej hodine, tak sa idem pozriet co vsetko sme robili
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Tak som sa ho nebál stlačiť (otec mi nepovedal že je to samodeštrukcia, ale neskôr som zistil, že tým pádok teda ani nežartoval)..nepozrel som v slovníku a "power" je v podstate "moc"
Tak som to stlačil úplne normálne a ten dzindzik som nepokazil.
cmq ja som veľké problémy nemal bo ked som dostal počítač od môjho staršieho brata tak asi min mesiac na mňa dával pozor a všetko ma učil..
a ptm to už šl akurát občas sa stalo že počítač mesiac nefungoval abo som ho trošku pokazil a už som nevedel ako to napraviť
genialne cista progresivita
A potom keď som už chodila do školy, tak som chodila na počítače a tam sme písali nejaké kódy potom sme sa hrávali hry ako Prahistoric, Mario...
NHL98 rulzz
zaručene sa z toho veľmi tešila.
Internet bol dost dolezity a zlomovy bod . . . prispel k stabilite v tom case novinkovej Visty