zila som dlhodobejsie v prahe 2krat a urcite radsej brno. aj kvoli vzdialenosti, aj kvoli koncentracii slovakov, aj celkovo preto, ze je to mensie mesto
už tam síce nežijem, ale študoval som tam aj tam... ťažká voľba Prahu milujem, je to krásne mesto, má svoj ráz a históriu... k Brnu mám citový vzať, pochádzala odtial moja mama, tiez má svoje veľké čaro, milujem hantec a strávil som tam veľa pekných chvíľ.... fakt ťažko vybrať, keby som sa mal znova rozhodovať...
v Brne som žila takmer 10 rokov, teraz žijem v Prahe niečo cez polroka a musím povedať, že Brno mi vyhovuje viac. všetko je bližšie, je príjemnejšie, rodinnejšie, lepšie sa mi tam hýbe na kole a nemám pocit, že je centrum zožraté turistami.
Praha je síce pekná, ale drahá. Anonymné prostredie davu, ľudia odutí, priveľa turistov... Nevravím, že by som tam nedokázal žiť, ale Brno snáď vo všetkom vyhovuje vrátane mentality tamojších ľudí. Cenovo ok, lacnejšie než v BA, príležitostí hádam aj viac. Blízko je to do Prahy, BA, Trnavy, Viedne, Olomoucu ... proste strategická poloha a za tri hoďky som dokonca doma v mojom malomeste
praha sa mi asi viac paci ale ked som tam teraz bola, tak som si hovorila, ze toto by som asi nedala.. milion turistov takze asi skor by som si vybrala brno
@salora no, no, česky mala som obdobie, keď som si povedala, že chcem od každého držiteľa Nobelovky za literatúru prečítať aspoň jedno dielo. Takže sme sa vrhli mimo iných aj na Luigiho Pirandella a veľmi nadšene sme mali dramatické predčítavanie hry, kde bolo asi 20 postáv, ale čítali sme to len dve a veľmi sa v tom vyžívali, aby sme to dali čo najviac s talianskym temperamentom
@grietusha tak to by som nedal... jednak mám dosť vyhranený literárny vkus, do ktorého väčšina držiteľov Nobelovej ceny za literatúru nezapadá a druhak som mal dosť, keď som sa musel na škole lúskať životopismy hud. skladateľov taliančine
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Turisti ma seru ale tak mesto je pekne