Zdravím. Som druháčka na gymnáziu a máme si tento rok vybrať 2 predmety na semináre v bud. ročníku. Podľa toho by sme mali orientovať už aj vš. Viem, že sa musím rozhodnuť hlavne ja, a že si mám vybrať podľa toho, čo ma baví/k čomu inklinujem najviac. No
ježiši filozofickú nechaj nam sockam z soš.... gymplaci ktorych baví matika, fyzika, chémia majú spasiť svet a nie sa učiť poučky psychologicke -_____-
a na novinárčinu sa taktiež vyser
obom hore spominanym sa môžeš venovať aj amatérksy... psychologička pre kamaratky a písať si pre radosť...
Určite tú psychológiu nie, medicína je fajn aj architektúra., ale architektov začína byť poniekiaľ veľa, tú novinárčinu...určite neodporúčam ísť smerom masmediálnej komunikácie a takých odborov, skôr tú slovenčinu a skúsiť nejako preraziť, ale to je dosť zložité. Tie testy profesíjnej orientácie sú na ho..., lebo keď ti ide všetko tak ti zväčša povedia, že môžeš ísť na hocičo, lebo ti ide všetko aspoň mne to tak povedali...ja som bol tiež dlho nerozhodný, ale šiel som na medicínu a neľutujem to...zatiaľ. Skús sa zamyslieť poriadne, čo ťa baví, zvážiť plusy a mínusy a rozhodnúť sa sama
chod na medicinu doktorov stale treba urcite nechod na psychologiu, ja som nad nou tiez rozmyslala ale nasla som na nete ze sa tam hlasi vela ludi a ze je po dokonceni skoly tazke sa zamestnat...
@zufalaz pretoze ludi , ktori vystudovali tie dva odbory, je strasne vela. a presadi sa malokto. doktorov a zubarov bude stale treba, + financne to je pomerne fajn. co sa tyka tej architektury, k tomu ti vela povedat neviem, ale urcite lepsie ako psychologia a zurnalistika.
pokial ta bavi viac veci, preco sa nepriklonit k moznosti, ktora je lepsie financne ohodnotena?
ARCHITEKTÚRAAAAAA (prepáč, včera ma prijali, som v eufórii.) ja som z týchto tvojich vyberala medzi A a Psycho, a vybrala som si A, lebo psychológov je strašne veľa, podla mňa je tam aj ťažšie sa dostať, hlási sa tam kvantum ľudí.
s A môžeš robiť kopu profesií od urbanizmu cez klasickú architektúru až po bytový dizajn a dizajn (všetko pre mňa celkom atraktívne) a dokonca poznám aj dosť ľudí, čo sa živia fotografiou, a majú vyštudovanú A.
neviem, či na tú školu nebudem neskutočne nadávať (mám pocit, že skôr áno, bolo mi povedané, že preplačem prvé dva semestre), lebo čo sa mňa týka, neviem nejako EXTRA kresliť, ale vidíš, dostala som sa. z gympla máš všeobecný rozhľad, to ti pomôže na prijímačkách, ak budú o dva roky ešte také, ako teraz, a čo sa kreslenia týka, stačí zvládnuť perspektívu, rovnú čiaru a nejaké základy - zátišie atď. teda, dúfam, ešte tam nie som, ale na prijímačky to stačí.
Dlhodobo pripravujem na prijímacie skúšky na školy Architektúry.
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,...
Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a na novinárčinu sa taktiež vyser
obom hore spominanym sa môžeš venovať aj amatérksy... psychologička pre kamaratky a písať si pre radosť...
ak vies, ze na to mas, tak skus tu medicinu alebo architekturu.
pokial ta bavi viac veci, preco sa nepriklonit k moznosti, ktora je lepsie financne ohodnotena?
s A môžeš robiť kopu profesií od urbanizmu cez klasickú architektúru až po bytový dizajn a dizajn (všetko pre mňa celkom atraktívne) a dokonca poznám aj dosť ľudí, čo sa živia fotografiou, a majú vyštudovanú A.
neviem, či na tú školu nebudem neskutočne nadávať (mám pocit, že skôr áno, bolo mi povedané, že preplačem prvé dva semestre), lebo čo sa mňa týka, neviem nejako EXTRA kresliť, ale vidíš, dostala som sa. z gympla máš všeobecný rozhľad, to ti pomôže na prijímačkách, ak budú o dva roky ešte také, ako teraz, a čo sa kreslenia týka, stačí zvládnuť perspektívu, rovnú čiaru a nejaké základy - zátišie atď. teda, dúfam, ešte tam nie som, ale na prijímačky to stačí.
veľa šťastia
ked sa ti paci fyzika, logicke veci a tak, daj si nejaku napr. biomedicinska fyzika - » www.fmph.uniba.sk/index.php?id=46...
alebo mozes sklbit chemiu a matiku, fyz - AIM na FCHPT STU - Automatizácia, informatizácia a manažment v chémii a potravinárstve
alebo teda ta architektura na FA STU, alebo daco jemne podobne, ale asi viac technicke na SvF STU - pozemné stavby a architektúra (PSA)
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,...
Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
e-mail: laco.b.pp@post.sk