caute. tato tema tu bola uz milion krat ale aj tak by som rad vedel niektorych nazor. mam posledne tyzdne resp. mesiace nato aby som sa prihla sil na vš ale neviem aku.
mojim prvoradyn cielom je stale policajna zakladna, potom stredna a akademia ale
hm, voči letectvu a dramaturgii a scenáristike by som bola skeptická, málokto na to má. (aj keď nepoznám ťa, možno práve ty si to môžeš dovoliť skúsiť). pedagogiku považujem za zbytočnosť, lepšie je vyštudovať niečo poriadne a urobiť si pedagogické minimum a máš o kvalifikáciu naviac. psychológia v skutočnosti nie je taká super, ako sa môže zdať, pretože po škole nemáš kvalifikáciu na vedenie terapie a si v podstate nepoužiteľný, ak si neurobíš nejaký strašne drahý kurz, pokiaľ viem. sociológia je použiteľná ešte menej, je to skôr odbor pre večných študentov, ako pre budúcich praktikov. a sociálna práca sa väčšinou považuje za vtip. ale priamu skúsenosť s tým nemám, maximálne z druhej ruky, možno bude niekto menej kritický, ako ja
psychologia- no ak vyštuduješ psychologiu, nemusíš mať len nejakú prax, má to širšie uplatnenie, ale aj tak je ťažké získať prácu, kedže v poslednej dobe tento odbor končí veľa ľudí
tlmocnik a prekladatel- tých je strašne veľa, či už s vysokou školou alebo len kurzom a teda majú klienti možnosť výberu a ak nechce byť prekladateľ bez práce, robí často preklady za minimálnu hodinovú mzdu, nie je to zlatá baňa ako kedysi
pedagogika- ako už niekto spomenul, zbytočne to vyštudovať, ak neskôr stačí pedagogické minimum
sociologia-zaujímavý odbor, ale čo s ním po vyštudovaní?
socialna praca- tých je plno
charitativna praca- neviem, nie je to niečo podobné čo tá sociálna práca?
tropicke zdravotnictvo- no prvýkrát o tom počujem, to znamená, že to nejde asi študovať každý druhý človek a neštuduje sa to na každej škole vrátane súkromných, takže ak by ťa to bavilo a máš predstavu, ako by si sa s tým uplatnil, tak skús
letectvo-veľký problém sa tam dostať, ale skúsiť môžeš, určite to ma nejaké uplatnenie
dramaturgia a scenaristika- tiež veľký problém sa tam dostať, ale skúsiť môžeš
Odporúčam do pozornosti centrálny projekt Ministerstva školstva, vedy, výskumu, športu Slovenskej republiky a vysokých škôl na adrese » www.portalvs.sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
tlmocnik a prekladatel- tých je strašne veľa, či už s vysokou školou alebo len kurzom a teda majú klienti možnosť výberu a ak nechce byť prekladateľ bez práce, robí často preklady za minimálnu hodinovú mzdu, nie je to zlatá baňa ako kedysi
pedagogika- ako už niekto spomenul, zbytočne to vyštudovať, ak neskôr stačí pedagogické minimum
sociologia-zaujímavý odbor, ale čo s ním po vyštudovaní?
socialna praca- tých je plno
charitativna praca- neviem, nie je to niečo podobné čo tá sociálna práca?
tropicke zdravotnictvo- no prvýkrát o tom počujem, to znamená, že to nejde asi študovať každý druhý človek a neštuduje sa to na každej škole vrátane súkromných, takže ak by ťa to bavilo a máš predstavu, ako by si sa s tým uplatnil, tak skús
letectvo-veľký problém sa tam dostať, ale skúsiť môžeš, určite to ma nejaké uplatnenie
dramaturgia a scenaristika- tiež veľký problém sa tam dostať, ale skúsiť môžeš
a inak chod kam chces