Poraďte mi prosím vo výbere vysokej školy. Nakoľko som si semináre vybrala podľa možností a to Matika, NOSka, Anglina a Slovenčina. Lenže nevidím nijakú jednoznačú možnosť VŠ s takouto maturitou. Prosím, vyjadrite sa, ale len seriózne
Teda, ja síce viem, na akú školu chcem ísť už dlho, preto to možno až tak nechápem, ale predsa musíš vedieť, čo by si chcela v budúcnosti robiť, proste čo by ťa bavilo?
Aspoň orientačne, potom už len gúgli, popozeraj jednotlivé odbory rôznych škôl a určite prídeš na niečo, čo ti bude vyhovovať.
Predsa keď ti teraz napíšem, aby si išla ja neviem na UK na religinostiku.. Tak sa nezoberieš a nedáš si tam prihlášku, no nie? Riaď sa sama sebou, svojim rozumom a záľubami.
@blacktears Keďže mám za sebou aj rok ekonómie (základy), tak je to dosť dobrý nápad. Mňa náhodou napadla aj politológia Ale na to sú prijímačky, dokonca z dejepisu :/
@h8u Nezverujem svoju budúcnosť do vašich rúk. Len jednoducho sa pýtam na váš názor. Pretože ja som sa už pozerala toľkými smermi, že som z toho zmätená. Týmto spôsobom len zužujem okruh
@romika aj na politologiu som robil skusky, ale na tie som sa uz vysral, kedze ma zobrali uz na jednu skolu ale nejak si nepamatam, ze by tam bolo nejak vela dejepisu, i ked asi tam daky bol
...spolužiačky s takouto kombináciou by radi šli na ekonomickú tak skús... inak, sesternica bola 3 roky na politológii a je tam dosť veľa dejepisu, takkže predpokladám, že DEJ bude aj v prijímačkách :/
Kopa mojich spolužiakov nevie ešte teraz, na akú chcú ísť školu a to by si už pomaly aj mali podávať prihlášky.
Ak tento rok - máš najvyšší čas Každopádne držím palce, ľudia, čo nie sú nejako špeciálne orientovaní, resp. nemajú "sny" odmalička, to majú podľa mňa ťažšie.. Ale určite dobre vyberieš, len si k tomu naozaj treba sadnúť, uvedomiť si čo presne ťa baví najviac a aj aké má to štúdium predpoklady do budúcnosti.. Lebo študovať sa dá naozaj kadečo veľa šťastia!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Pokiaľ máš ukončené stredoškolské vzdelanie s maturitou, môžeš ísť na akúkoľvek vysokú školu chceš.
@enos Hej, hej. Chápem. Možno som o mala sformulovať tak, že by som chcela niečo v tom smere.
a dnes uz na niektorych VS nerobia ani prijimacky
Ja neviem, ale zdá sa mi to.. divné.
Chápem, že nevieš, akým smerom sa máš uberať, ale predsa musí byť niečo, čo ťa baví.
Jazyky? Biológia/chémia? Matika, fyzika, informatika? Dejepis?
Teda, ja síce viem, na akú školu chcem ísť už dlho, preto to možno až tak nechápem, ale predsa musíš vedieť, čo by si chcela v budúcnosti robiť, proste čo by ťa bavilo?
Aspoň orientačne, potom už len gúgli, popozeraj jednotlivé odbory rôznych škôl a určite prídeš na niečo, čo ti bude vyhovovať.
Predsa keď ti teraz napíšem, aby si išla ja neviem na UK na religinostiku.. Tak sa nezoberieš a nedáš si tam prihlášku, no nie? Riaď sa sama sebou, svojim rozumom a záľubami.
@h8u Nezverujem svoju budúcnosť do vašich rúk. Len jednoducho sa pýtam na váš názor. Pretože ja som sa už pozerala toľkými smermi, že som z toho zmätená. Týmto spôsobom len zužujem okruh
A maturuješ tento rok, či ďalší?
Lebo ak ďalší, pokojne sa teraz na to vykašli.
Kopa mojich spolužiakov nevie ešte teraz, na akú chcú ísť školu a to by si už pomaly aj mali podávať prihlášky.
Ak tento rok - máš najvyšší čas Každopádne držím palce, ľudia, čo nie sú nejako špeciálne orientovaní, resp. nemajú "sny" odmalička, to majú podľa mňa ťažšie.. Ale určite dobre vyberieš, len si k tomu naozaj treba sadnúť, uvedomiť si čo presne ťa baví najviac a aj aké má to štúdium predpoklady do budúcnosti.. Lebo študovať sa dá naozaj kadečo veľa šťastia!