stalo sa vam niekedy ze ste si vyberali medzi dvoma VS v rozlicnych mestach a vybrali ste si absolutne zle?? neviem ci som len ja taka naozaj sprosta ale neskutocne svoj vyber lutujem a na druhu je uz po termine na navratku....
aj ja som na tom podobne, len ja ešte neviem či som spravila dobre alebo nie, každý mi inak vraví a vlastne väčšina mi vraí, že obe boli odveci, ale tak skúsim tento rok a uvidím
@purpledrug666 lenza ja mam jeden rok uz v riti a budem platit nekrestanske prachy za to... ale s tym som uz zmierena ako tak brigadujem snazim sa zarobit a nemitat.. za demenciu sa plati..u mna to bude dost
keby je to prvy rok este to rozdycham
@agrobat nemam ani nahodou :/ jedno su jazyky a jedno matika, eko... proste uplne odveci... keby boli aspon podobne lahsie to rozdychavam... takze prestup je tiez totalne nerealny..
Tomu ver ze lutujem vyber! idem do tretiaku spravim bakalara a uvidime ci pojdem makat alebo skusim inu vysku...ono to niekedy ani tak nie je o chybe vyberu a ludskej hluposti ako o tom ze clovek nevie co ho na tej skole presne caka a o com to presne vsetko je...
@ebony ja som bola na prvej vyske co bola absolutna..no nic..proste dokoncit bc. som pokladala za nemozne a stratu casu
dala som si preto dve vysoke skoly ze na obe ma neprimu ani nahodou...avsak prijali... jednu som si vybrala ..ale zistila somze ta druha je vo vsetkom pre mna lepsia vo vsetkych smeroch... preto neviem ci ist na rok skusit robotu alebo byt rok na jednej a potom doplatit 2000ecok za svoj zly vyber... aj ked rodicia ma nesmierne tlacia ist na vysku ... boze ked clovek nevie co si vybrat je to o zivot
@mindyourownbusiness pisala som akurat maila , akurat , ze je to mesiac skoro ( no uvidim co mi odpisu ale na UK su dost ignoranti na maily tak som zvedava mozno ma do zadku poslu az v septembri a ako sa ti to podarilo prosim ta ?
Treba volať... Normálne som si povedala že to skúsim, zavolala som na študijné danej fakulty, nezdvíhali, tak som zavolala adminovi AISu a bolo mi umožnené
tiež ľutujem výber, moji spolužiaci zo základky sú už bakalári a ja idem tento rok ešte len do prvého ročníka, lebo som si už niekoľko krát vybrala zle...a teraz najnovšie už ani nie som stopercentne presvedčená, že som si tentoraz vybrala správne ale som už stará, ja už vlastne nemám na výber, ja už proste musím :/
@alicaaaa789 Je to komické, uznávam, proste povedz že si si to nakoniec všetko premyslela a že by si radšej šla na tú a tú školu, lebo že si ju uprednostnila pred inou, a preto sa chceš spýtať, či náhodou nie je niekto kto oznámil že nenastúpil, príp či jednoducho nie je voľné miesto a nezabudni povedať že si bola normálne prijatá, len si jednoducho nestihla zaslať návratku... Už proste skús čokolvek, maximálne ťa tak zdrbú ale to ti môže byť jedn A kam si to chcela ísť?
@vivian117 boze ja som rada ked stretnem ludi ako som ja proste mne je to tiez take , ostatni pojdu do bc. a ja budem prvacka ale tak hovorim si , ze mi to stoji za to...
budem mat 21 ked zacnem buduci rok a podari sa mi to , najviac ma seru tie peniaze.... nieje to malo a ja si z brigady vyskakovat moc nemozem a od rodicov to ziadat nechcem... a este ak ma tento rok prijali a buduci neprimu tak koniec D a kam ides teraz?
@mindyourownbusiness no mail som napisala v tom zmysle pockam ci mi niekto odpise pondelok ak nie tak volam lepsie skusit ako buduci rok robit primacky zas....management UK... keby to bola ina skola, nemam az take obavy... ani to ze by som nedostala uz intrak by mi nevadilo
no to som ja zažívala min.rok, tento rok som na tom ešte horšie
mňa tiež štvú tie peniaze za to, lebo min.rok som len za intrák platila nehorázne veľa a keď sa to zráta, tak to je dosť slušná suma len tak vyhodená, kedže idem zase od nuly :/
chodila som na fínštinu, a teraz idem na štatistiku ..a kam ideš ty?
@vivian117 ja nastastie som doma takze za intrak ani nic som neplatila... este je volba brno kde by som doplacala len rok a nie dva boze cely cas cele dni som len v strese a spekulujem co mam robit a zavidim ludom co vedia kam ist normalne rozmyslam ci je pre mna vyska este ma sere aj to ze mam na to aj rozum ani ucenie mi neorbi problem a nakoniec nedostudujem nic lebo ma nic nebavi
no chcem ist na management a idem na jazyky...
ved to ..nemas ani bc nemas nic iba stratene roky... to ma tiez sere... a tie peniaze k tomu..
no ja som práveže teraz bola v Brne...a poradili mi to spraviť tak, aby som nič doplácať nemusela, a keby mi náhodou tá štatistika nevyjde (čoho sa hrozne bojím, aj keď celé leto drtím matiku , tak sa stále môžem vrátiť na fínštinu (čo strašne nechcem, ale tak aspoň niečo
ani nehovor, ja tiež rozmýšlam nad tým, či to je vôbec pre mňa...a tiež strašne závidím tým, čo si vyberú na prvý krát a ešte ich to aj baví!
btw, ak si študovala na Slovensku, tak to sa v ČR neráta, čiže by si nedoplácala nič
@luthien keby si dokoncim bc. sla by som do dalsej skoly ako 23 rocna a pride mi to dost vela na denne studium nemozem si pomoct... ja viem ze aj takych je vela ale ide o moj osobny pocit
a stratit podla mna tie najlepsie roky na vyske co ma az tak nebavi a mohlo to byt lepsie ma sere
@alicaaaa789 hej baví...no ja som práve pri tom jazyku zistila, že ma nebaví učiť sa naspamät a že by som chcela radšej niečo logické a bola som si min.semester pozrieť aj pár prednášiek z matiky..tak snáď to nebude také zlé
áno, lebo každý štát si to počíta zvlášť, tak ak si ČR ešte neštudovala, tak máš stále nárok na 3+1 zadarmo
@vivian117 tak teraz si ma naozaj potesila to som netusila... len dufam ze to nespoplatnia kym sa tam prepracujem lebo ma odvali D
size zas som si vybrala fakultu kde mi treba percentil iba 95 a proste sa bojim , ze ma ta tretia bude bavit este menej ako tie predtym a to uz bude ozaj moc aj na mna , zo mna si uz kazdy aj srandu za to robi
@vivian117 ale ked zacnes bezplatne musis aj bezplatne ukoncit nie?? sa mi zda..
tykalo by sa to jedine prvakov, myslim ze dokoncis tak ako zacnes...aspon dufam
nienie pravnicka to by som nesla... by som bola viazana na cesko s ceskymi zakonmi
ekonomicko-spravna manazment podniku... neviem preco na manazment chcu takych geniov no pripravovat hej ale podla mna na TSP s anikdy neda tak dokonale pripravit ako keby su nejake testove knihy a tak
@alicaaaa789 no týmto si už nie som moc istá, sa mi zdá, že to chceli zaviesť tak, aby platili aj tí, čo už študujú, ale ako to dopadlo, to neviem :/
aha, na ekonomickú som zabudla
to máš pravdu, okrem toho ti musí sadnúť dobrá skupina, kde je veľa ľudí menej šikovných...a zas, ja som sa učila z knihy, robila si denne testy a ešte prechádzala nejaký internetový kurz ale dosť málo, lebo na 90 som to nedala
@alicaaaa789 kvoli tomu, ze stratis 2 roky nerob vedu..ja som tiez 1 stratil a nic sa nedeje..kamarat napriklad teraz ide do prveho rocnika a ja do piateho, pricom spravne by som uz mal mat skolu skoncenu..a to sme boli na strednej spoluziaci
No neviem, ja už by som ďalší rok stratiť nechcela, i keď VŠ je o niečom inom. Urob tak ako Ty uznáš za vhodné, neštuduj niečo, čo Ťa nebude baviť/napĺňať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
keby je to prvy rok este to rozdycham
@agrobat nemam ani nahodou :/ jedno su jazyky a jedno matika, eko... proste uplne odveci... keby boli aspon podobne lahsie to rozdychavam... takze prestup je tiez totalne nerealny..
@phipo25 a co studujes?
dala som si preto dve vysoke skoly ze na obe ma neprimu ani nahodou...avsak prijali... jednu som si vybrala ..ale zistila somze ta druha je vo vsetkom pre mna lepsia vo vsetkych smeroch... preto neviem ci ist na rok skusit robotu alebo byt rok na jednej a potom doplatit 2000ecok za svoj zly vyber... aj ked rodicia ma nesmierne tlacia ist na vysku ... boze ked clovek nevie co si vybrat je to o zivot
budem mat 21 ked zacnem buduci rok a podari sa mi to , najviac ma seru tie peniaze.... nieje to malo a ja si z brigady vyskakovat moc nemozem a od rodicov to ziadat nechcem... a este ak ma tento rok prijali a buduci neprimu tak koniec D a kam ides teraz?
@mindyourownbusiness no mail som napisala v tom zmysle pockam ci mi niekto odpise pondelok ak nie tak volam lepsie skusit ako buduci rok robit primacky zas....management UK... keby to bola ina skola, nemam az take obavy... ani to ze by som nedostala uz intrak by mi nevadilo
no to som ja zažívala min.rok, tento rok som na tom ešte horšie
mňa tiež štvú tie peniaze za to, lebo min.rok som len za intrák platila nehorázne veľa a keď sa to zráta, tak to je dosť slušná suma len tak vyhodená, kedže idem zase od nuly :/
chodila som na fínštinu, a teraz idem na štatistiku ..a kam ideš ty?
no chcem ist na management a idem na jazyky...
ved to ..nemas ani bc nemas nic iba stratene roky... to ma tiez sere... a tie peniaze k tomu..
na statistiku fuu by som si netrufla uz
ani nehovor, ja tiež rozmýšlam nad tým, či to je vôbec pre mňa...a tiež strašne závidím tým, čo si vyberú na prvý krát a ešte ich to aj baví!
btw, ak si študovala na Slovensku, tak to sa v ČR neráta, čiže by si nedoplácala nič
ja to mam tak ze vedela som ju ale ze by ma dako bavila sa neda povedat ...
aj keby tu studujem napr 3 roky neplatim nic???
to som ozaj nevedela diky
no keby mam stratenz len jeden rok ale ja budem mat dva
Mas trojrocne studium? Dokonci si Bc. a potom chod inde
a stratit podla mna tie najlepsie roky na vyske co ma az tak nebavi a mohlo to byt lepsie ma sere
áno, lebo každý štát si to počíta zvlášť, tak ak si ČR ešte neštudovala, tak máš stále nárok na 3+1 zadarmo
size zas som si vybrala fakultu kde mi treba percentil iba 95 a proste sa bojim , ze ma ta tretia bude bavit este menej ako tie predtym a to uz bude ozaj moc aj na mna , zo mna si uz kazdy aj srandu za to robi
Inak aj ked zacnes skolu v 23, to neznamena, ze v nej premarnis 24hodin denne, budes si zit dalej
takto... po dvoch rokoch by som neodisla ozaj to by som si dorobila bc uz
95 percentil? to je právnická? ale zas, keby sa na to pripravuješ poctivo, tak sa to zvládnuť dá..myslím
zo mňa si tiež už robia srandu len mne sa to stalo aj so strednou školou a ešte aj keď som pracovala rok, tak aj tam...čiže, ja už to mám asi v osude
tykalo by sa to jedine prvakov, myslim ze dokoncis tak ako zacnes...aspon dufam
nienie pravnicka to by som nesla... by som bola viazana na cesko s ceskymi zakonmi
ekonomicko-spravna manazment podniku... neviem preco na manazment chcu takych geniov no pripravovat hej ale podla mna na TSP s anikdy neda tak dokonale pripravit ako keby su nejake testove knihy a tak
aha, na ekonomickú som zabudla
to máš pravdu, okrem toho ti musí sadnúť dobrá skupina, kde je veľa ľudí menej šikovných...a zas, ja som sa učila z knihy, robila si denne testy a ešte prechádzala nejaký internetový kurz ale dosť málo, lebo na 90 som to nedala