Lenivý som. A aj tak furt s notebookom niekam chodím a bárskedy omylom vytrhnem kábel z notebooku a keďže ja notebook nikdy nevypínam, nonstop ho iba uspávam, tak by som mohol omylom stratiť strašne veľa vecí, čo neukladám, pretože aj tak notebook nikdy nevypínam
@kosmiklove Ver tomu, že každý jeden ... Automatický sa odpojí, pokiaľ je nabitá a ostane odpojená až dovtedy, pokým nabitie batérie neklesne na 90-95%, vtedy sa začne dobíjať opäť na 100%.
ano po nabiti az ale ano lebo mu to casto zadrbe ked tam je baterka aj kabel a mam ho vacsinou na stolicke ked som na posteli cize sa prehrieva dost a potom zacne vrcat zamrzne a som rad ze nevybuchne ked uz je iba na kabli tak je v pohode a nikdy sa to nestane ked uz je bez baterky
Moderné notebooky sú vybavené ochranou proti prebitiu, to znamená, že keď nabitie batérie dosiahne 100 %, notebook prestane batériu nabíjať a tým pádom nedochádza k jej prebíjaniu.
+ Samotne Lenovo zakazuje vyberat bateriu pocas pripojenia na el. siet: "Nepoužívajte notebook bez batérie."
Vsetky baterie Li-Ion sa "kazia" iba v zavislosti na pocte plnych nabijacich cyklov (1% -> 100%), to ze mas notas s bateriou zapojeny do elektrickej siete, baterii vobec nijak neskodi.
@torpedo08 super idea, dat si notas na paplon / deku na posteli a potom upchas otvory na vetranie a bateria s tepelnym senzorom sa prehrieva z nedostatku chladenia a vypne / zamrzne notas. Po tebe by som notas veru nechcel ani zadarmo notebooky vseobecne same o sebe trpia natrieskanym HW na sebe a nedostatkom chladenia a ludia to este dobrovolne nicia upchavanim uz tak malych chladiacich otvorov
@erjedna davam ho na tociacu stolicku ale tak ze kusok kde je to chladenie je vo vzduchu ale nie cele no ale hovorim ked sa vyberie baterka tak sa ukludni a je ticho a ani sa tak neprehrieva a vlastne baterka je aj tak iba chvilkova vec na mojom notbuku aspon lebo za hodinku je vymlety cize to fakt len ked nieco narychlo chcem pozret ho pouzivam bez nabijacky
Keďže moja baterka už dávno zomrela, tak ju mám stále v ntbooku, predtým som ju vyberal a vydržala asi 3 roky s takmer plnou kapacitou ... teraz je to jedno, lebo vydrží max 5 minut, takže keď vypadne prúd aspoň mám čas uložiť prácu ... hlavne na kolejích sa dosť často stávalo, že ten prúd vypadával
drzi mi baterka bez siete asi 10 min max...co uz...nechavam ho teda pripojeny stale a baterka sa znicila kvoli tomu ze je pripojeny stale,vytvoril som paradox
Nie lebo mam dojebany kontakt a musim kabel stelovat a tocit aby sa nabijal.. keby tam neman baterku, ktora vydrzi 5 minut tak by sa mi vypinal 10x za 15 min.. :/
Umňa to už je jedno, baterka už dožila a zvládne len pár sekund ísť samostane. Takže je stále v sieti. // Takže mi už slúži iba na to keď omylom vypadne kabel, ked niečo robím, ale inak už nie. Možno ju pojdem pochovať
no pozeram na toto co mam a netusim ako by som z toho hocico vybrala
inak nie ja mam na nabijacke svetielko ktore svieti nazlto ked sa nabija a nazeleno ked je nabita tak potom len vytiahnem a ked mi kape baterka zase zapojim
@kosmiklove Radšej si niečo prečítaj o lithium ion batériách a zistíš, že čím je staršia (od jej vzniku na výrobnej linke v taiwane ), tým má nižšiu kapacitu a aby si predĺžil jej životnosť(mimo notebooku), tak by nesmela byť ani úplne vybitá a ani úplne nabitá, ale približne na 40-60%. Nič nezískaš. Čo sa týka prehrievania, tak pri hraní je aj tak mimo hrejúcich komponentov. Takže batéria starne bez ohľadu na to ako ju používaš, a keď ju nepoužívaš, stráca svoju podstatu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
@77hanes77 blbost precitaj si co som napisal
+ Samotne Lenovo zakazuje vyberat bateriu pocas pripojenia na el. siet: "Nepoužívajte notebook bez batérie."
Vsetky baterie Li-Ion sa "kazia" iba v zavislosti na pocte plnych nabijacich cyklov (1% -> 100%), to ze mas notas s bateriou zapojeny do elektrickej siete, baterii vobec nijak neskodi.
inak nie ja mam na nabijacke svetielko ktore svieti nazlto ked sa nabija a nazeleno ked je nabita tak potom len vytiahnem a ked mi kape baterka zase zapojim