nenávidím takéto reči, vôbec to nie je vtipné a nedokážem sa na tom zasmiať.
ako sorry, ale ty si odkiaľ? z TO? a tam máte čo? a aké plné bývajú autobusy každý štvrtok a piatok na Nivách.. také tie modré SAD Prievidza. keď niekto z takej hladovej doliny pičuje na východniarov, že sú z hladových dolín. to je vtipné
no dovoľ, na totym naším vychodze... prepáč na východe SR... sa kultúrny život rozvíjal a stále prekvitá rovnako schopne ako kdekoľvek inde na Slovenku, o čom svedčí aj založenie Evanjelického kolégia v PO. (z histórie napr.
)
Ďalšou poznámkou, ako si si už možno všimol je, že narozdiel od západniarov dokážeme hovoriť AJ tunajším dialektom AJ normálnou rečou. Némame problem prestať HUTORIC, no nééé? Fakt néviem, čo je lepšie...
vtipný článok Ale čo sa týka obsahu, ak sa myslí vážne, tak je to na hovno Podľa mňa východniari patria medzi fakt srdečných ľudí a pritom ich nekladiem nad západniarov či stredoslovákov. Čo by bolo dosť detinské, podľa mňa Ale ty vieš
@kosmiklove preto, lebo máš dosť veľkú smolu na normálnych ľudí, odsudzuješ všetkých? Fakt inteligentné.
O ľuďoch, ktorí odsudzujú ľudí z iných častí krajiny si myslím jediné, neinteligentní, detinskí hlupáci, ktorí neprekročili prah svojho malomesta, alebo viesky.
Milujem hlavne tie reči pubertálnych Bratislavčanov, ktorí si myslia, že sú pupok sveta a o východe vedia všetko, pričom najdalej boli s mamkou na Bojnickom zámku...
Polovica mojej rodiny je z Bratislavy (rodení Bratislavčania), druhá polovica z Košíc, v Košiciach žijem celý život, no v Bratislave a taktiež v iných častiach Slovenska som dosť často.
Hlupáci sa nájdu všade aj v Košiciach, aj v Bratislave, aj v Banskej Bystrici, aj v Humennom, no spôsob života je všade takmer úplne rovnaký, v mestách určite, v dedinách sú menšie rozdiely.
Dokonca som sa stretol už aj s konfliktmi KE vs. PO, čo ma neuveriteľne rozosmialo...
ooo páči sa mi ako tí druhí z nehladových dolín - zrejme aj inteligentnejší - hodnotia ľudí podľa nejakej divnej vzorky, s ktorou sa stretli. ak sa nemýlim, táto vaša hodnotiaca superschopnosť určite nepatrí k inteligencii,ktorou ste vy - civilizovaní ľudia obdarení,ale prepáčte, som len z východu, kľudne ma opravte, ak sa mýlim, rada sa nechám poučiť od slovenskej inteligencie z Bratislavy
Ale je tam jedna veľmi dôležitá vec, na ktorú ste zabudli! Oni sa nesťahujú iba do Bratislavy, ale hlavne do Prahy! Takže nechuť cestovať ďalej by som odtiaľ absolútne vyškrtla... Keď tak vozievam tie autobusy v soboty nedele z východu do Prahy... tak polovica východu je v Prahe... druhá polovica možno v Bratislave, beriem...
A osobne voči nim nič nemám Náhodou to je chvályhodné, jazdiť za prácou ďaleko!
Celkom vtipné, samozrejme jemne zveličené, ale páči sa mi veľmi aj to, ako tu ten článok prijala kopa ľudí z východu. To na bratislavčana stačí napísať, že "blavák" a je oheň na streche.
Dodám len, že navyše u východniarov evidujeme v poslednom čase urputnú snahu za každú cenu sa tu na západe usadiť, až to pripadá, že hneď po narodení sa to stáva ich jediným životným cieľom. Ale prostých východniarov mám veľmi rád pre ich srdečnosť, priateľskosť i pracovitosť, na nervy mi lezú len tie celebrity z východu...ale to vlastne aj tie bratislavské a tých je omnoho viac.
@inconnue hladová dolina, ako hladová dolina... tam kde bývam bola pred "krízov" 6% nezamestnanosť. teraz určite okolo 11% ale to asi všade išlo akosi hore.
Dobre, teraz k autorovi diskusie: to akože aká pointa bola hodiť to sem? Skopírovať sem článok nejakého životom ubitého chuderáka, ktorého asi doma poriadne nekŕmili a dúfať, že tu vyburcuje siahodlhú diskusiu založenú na nie veľmi dobrých vzájomných vzťahov západniarov a východniarov, ktoré pokazili a kazia len akurát tak ľudia rovnakého rázu ako je autor textu? Ak ti ide o "vzrúšo", pozri si predošlé diskusie a nerozfukuj starý vyhasnutý ohník len preto, že sa ti zdá že ľudia na Birdzi na seba nebrešú dostatočne často.
Podľa mňa toto celé je ešte úbohejšie ako ten článok vyššie, ktorý dokáže už len rozosmiať.
@lojla Výroky pubertálnych východniarov na adresu západu odsudzujem rovnako, no je to trochu zložitejšie...
Bratislavčania totiž východ urážajú, mám s tým osobné skúsenosti, nepáči sa im ako sa tu rozpráva, nepáči sa im ako sa tu žije, vysmievajú sa z ľudí, pretože sú chudobnejší, majú nás za zaostalých, dokonca podaktorí za Rusov
Proste sú to urážky a posmievania hrubého zrna (poznám tieto názory, mám pubertálnych členov rodiny v Bratislave .
Nadávky zo strany východu by som skôr bral ako reakciu na tieto západniarske perly, východniar sa totiž nemá prečo vysmievať, útočiť, alebo prečo urážať západniara...
Myslim, ze zmysel pre humor mam, na vacsine "vtipkov" ,ktore by niektorych urazili sa zasmejem, ale toto mi smiesne vobec nepride,tak ako @fxx povedal, Slovensko mala rit, menej obyvatelov ako zasraty Londyn, a este sa budeme rozdelovat...
@mezomus - jedno je pracovať, veď každý môže pracovať, to, že je tam viac pracovných príležitostí, nie je moja starosť, ja som ich tam všetky nedodala, podobne ako žiaden východniar nenariadil, aby bola práca tam, hoci netvrdím, že je len tam, to pre poriadok.
a druhé je to, že niekto na niekoho nadáva a ty hneď zoberieš nálepku "kokot z východu, ktorý nadáva na západ" a nalepíš to každému z VS na čelo a ukážeš prstom - trocha magorské, nie? videl si niekde mňa konkrétne, keď už som z toho východu, že by som nadávala na všetkých Bratislavčanov? ak nie, čo je mimochodom aj pravda, tak tvoja debilná narážka na všetkých, podotýkam, že si škatuľkoval, je absurdná. ak máš zlé skúsenosti s väčšinou východniarov, ešte stále to nie sú všetci, trocha uvedomenia poprosím
@pernik ale zapadniar ti povie, ze vychodniar zavidi...
priala by som tym Bratislavcanom, co si dokazu takto otvorit hubu, aby sli na vychod (alebo na spis) na dva mesiace. a nemyslim teraz prave ani tak KE alebo PO...
s tymi urazkami mam rovnake skusenosti, to ani nie som z vychodu. avsak ked sa nad tym viac zamyslim, asi nepoznam ziadneho rozhladenejsieho scestovanejsieho neobmedzeneho Bratislavcana, co by mal potrebu otvorit si hubu na Slovaka z hocijakej casti SVK alebo coby nejake etnikum...
aj ked je pravda, ze som zazila aj vychodniarske komplexy z Bratislavcanov, ale tiez zas vo vacsine pripadov nevznikli len tak, z nicoho, a vacsinou to boli skor reakcie na nejake zle skusenosti a pod.
Východniari sú na nerozoznanie od bežných Slovákov no zbohom táto veta ma dostala.Veď ta Vaša porazena bráátysláávaa-tak ako to vy čítate :! tam sú všetci východniari ...ale fajn ale ten článok mi vôbec nepríde smiešny skôr ako urážka....odveci to je...vy zo západu sa idete vyťahovat? a s čím? že nemáte cigánov? nebojteee saa to iba kvôli našej ,,úžasnej,,vláde ktorá si ich tu drží iba kvôli vlastným výhodam...keby bola banská bystrica havné mesto...mali by ste ich tam taktiež ako nasrato
@lojla A čo je normálnejšie a prijatelnejšie, keď niekto uráža a zhadzuje, alebo keď niekto závidí?
Myslím si, že aj tá závisť je opodstatnená, kedže pri investíciach sa zvýhodňuje západné slovensko (automobilky, strategické podniky a závody atd.), pričom je na východe pracovná sila kvalitou úplne rovnaká, dokonca ešte lacnejšia a je jej viac.
No rozpútala sa tu vojna východ SR verzus Bratislava, resp. ľudia, ktorí v týchto oblastiach žijú. Pp prečítaní tochto článku a diskusií k nemu mi vyvstala otázka. Odkiaľ ste prišli na to, že to písal niekto z Bratislavy?? Ja si myslím, že tu platí pravidlo, najlepšiaobrana je útok, pretože aby západ nadával na východ a východ v zápätí na západ je smiešne. Najlepšie je vyjadriť nesúhlas s celkovou pointou článku a nie sa tu škriepiť kto je z Bratislavy a kto z opačnej strany tohto štátu. Všade sa nájdu menej a viac inteligentný ľudia, a to, že si občas nerozumieme je normálne. Veď aj na dedine, ktorá je vzdialená 10 minút od veľkomesta je úplne iná mentalita.
Keby Východne Slovensko bolo samostatný štát, tak by ste mali veľké hovno vy západní ,,inteligenti,, !!!. By si sa čudoval aký ľudia tu žijú a nežijú všetci najebaný v panelákoch ako v blave. Čisté bludy sú v tom texte a keď to už je pravda tak o západe radšej nechcem čítať, lebo to by bola hrôza.
@pernik nechcem sudit, co je normalnejsie, resp. prijatelnejsie. nepaci sa mi ani jedno.
nanestastie musim suhlasit s tvojim nazorom o opodstatnenosti zavisti... myslis, ze je nadej na zmenu, co sa tohto tyka? myslis ze raz sa KE budu moct investiciami a pracovnymi ponukami rovnat BA? ze śa preklenie potreba cestovania za pracou cez celu republiku? neber to ako utok, skutocne ma zaujima tvoj nazor.
tak prepac stacilo mi precitat prve tri vety aby som si o tom urobila svoj nazor...ja som z vychodu ale neochota cestovat vies nie kazdy si moze dovolit tak ako ty vsetky cacky macky co si len poziadas nie pre kazdeho rodicia znesu modre z neba a nie vsetci rodicia sedia v kancelariach ale zivia sa manualnou pracou
prepac ale tie prve vety ma dostali tak ze som nemala chut citat prco??? lebo nikde to tak na svete nie je ze clenovia jedneo statu si navzajom pisu taketo hovadiny
@lojla Keby chcel štát problémy regionálnych rozdielov naozaj riešiť tak by sa to určite dalo, treba pre to ale aj niečo obetovať. Napríklad zvíhodňovanie investorov, ktorí sa rozhodnú pre východné Slovensko a zaostalé časti Slovenska, daňové úľavy atd. samozrejme všetko s mierou a nepreháňať to.
Taktiež investovať do infraštruktúry a hlavne necentralizovať všetky najdôležitejšie inštitúcie a investície do Bratislavy.
V neposlednom rade treba východ a zaostalé oblasti prezentovať investorom, pretože je to veľmi dobrá pôda, kvantum kvalifikovaných pracovníkov, podstatne lacnejšia pracovná sila a lacnejšie náklady.
@50@vewe zase, tvoj posledny odstavec je trochu prehnany... v takom Svajciarsku prislusnici niektorych kantonov dokazu nad sebou prevracat ocami az- az ale jedna sa skor o nezhody liberali vs. konzervativci, co je fakt nieco ine...
Prečítala som si prvých pár viet, mám dosť...akurát som si spravila pekný názor na @mezomus a taktiež o @ctrl , ktorý chválil článok.... nechápem ako takéto primitívne individuá môžu žiť bežne medzi ľuďmi...
ako neviem o co ti islo tym clankom dosiahnut....ale vychodnari su ludia ako kazdy iny a to ze rozpravaju inak neviem preco ta to trapi väcsinou je to tak ze medzi sebou sa tak rozpravaju a ked je medzi nimi niekto kto nerozumie tak rozpravaju tak aby ich rozumeli aj ostatni......a este ako ty to mozes vediet ze skoro vsetci z vychodu chodia za pracou do bratislavy..co viem polovica ludi chodi za hranice slovenska.......a len aby si nebol prekvapeny ze tvoji daleky pribuzny nepochadzali z vychodu .....A JA SOM VYCHODNARKA A VOBEC SA ZA TO NEHANBIM!!!!
ja som na východe nikdy v živote nebola a v Blave tiež len párkrát.....sa ani neodvážim nič povedať no určite sa všade nájdu aj lepší ja horší ľudia, tak prečo ich nejak deliť podľa toho odkiaľ sú?
@klaudiqaaa dievča zlaté. choď si plniť vychodňarsky sen na pokec » www.birdz.sk/webka/klaudiqaa... tipujem, že ti smrdí chachara, nikto ťa vlastne nemá rád a už vôbec nikto ti nezávidí
no ved tam to je o politike...comu aj tak nechapem ...ale aj tak sme predsa slovaci preco by tedavsetci mali nas vychodniarov odsudzovat len preto ze si mono viac uchovavame stare zvyky co nie je zle praveze naopak...taky bratislavcania ani nevedia co su to tradicie maximalne tak vecer ist vonku do baru to je pre nich tradicia
tiež som z východu a osobne takéto veci mi neprídu nejako vtipné. títo ľudia len píšu takéto články namiesto toho, aby vo svojom živote robili niečo zmysluplné - trebárs nájsť si robotu; potom samozrejme budú nadávať, že im východniar zobral robotu. v tom článku písali iba o nejakých ľuďoch čo tam idú za prácou ale z môjho mesta tam chodí veľa inteligentných ľudí na vysoké školy. ten článok som ani nedočítal, veľmi ma to odpudzuje a človek, ktorý ho napísal je mi tak ľahostajný, že z neho nebudem ani vracať.
Je to primitívny článok, ktorý písal rovnako primitívny človek. Je to smutné že Slováci medzi sebou robia takéto rozdiely podľa toho z akého kraja sú.... Toto nerobia ani kravy v kravíne.... tiež sa neurážajú podľa toho na ktorej strane žijú.
Nezvyknem urážať ľudí, ktorých nepoznám. Ale sú výnimky, ktoré jedným činom dokážu "zapôsobiť". Netvrdím, že sme všetci na východe hodní obhajovania, ale východ milujem, odtiaľ som a nemyslím si, že pôvod Východniar dokazuje, že niekto nie je "HOMO SAPIENS SAPIENS" po tvojom. Myslím, že skupín (nemyslím len internetových), ktoré urážajú východ je omnoho viac v porovnaní s "PROTIZÁPADNÝMI". Nikdy som neurážala Bratislavčanov a ani to nemám v pláne. Mesto = ľudia. A tí sú rôzni. Ale prečo práve na Birdzi sa musí vyskytovať taký idiot? Ty si proste KOKOT.
Kvôli takým ako si ty Slovensko nebude NIKDY rajom pre svet. Navždy ostaneme v tých sračkách v ktorých sme. A spolu. Vďaka tebe!
autro diskusie dokazal, a robi to nepretrzite kazdym svojim prispevkom, ze jeho inteligencia sa pohybuje niekde na spodnej hranici debility, mozno nizsie..
..je smutne, ze prislusne organy nekonaju...svojim spravanim ohrozuje seba aj druhych...
..na clanok nie je potrebne reagovat...takyto clovek sudneho cloveka urazit nedokaze...
neriesim ale nic nevie zabavit lepsie ako tieto zabomysie vojny ked ti clovek z vychodu nadava, ze aky si namysleny kar a pritom ja som nic nepovedal uplne nepodstatne odkial sme, hlavne ze sa viac-menej vieme dorozumiet jednou recou, nie?
je to celkom smiesne. prvych par viet ktore som citala. to s tym povstanim bola ale dajaka p... sak to zacali partizani nie? a ty mongoli nemali chlapy na chbte. sak minule bola jedna v tom bez servitky a vobec nebila chlpata. ale inak je to smiesne!
Zvláštne, že pokiaľ ide o vzťahy Slováci-Rómovia, tak ti generalizovanie nevadí, ale akonáhle ide o nejaké lokality, tak ti kategoricky (nemyslím konkrétny prípad) prekáža ...
Pretentokrát povedzme, že áno, etnická príslušnosť a miesto bydliska, či pôvodu človeka sú vlastnosti, ktoré možno človeku pripísať, je tam nejaký problém?
Na začiatku spomínam generalizujúce a nenávistné posudzovanie ľudí podľa etnickej príslušnosti (konkrétne) a generalizujúce a nenávistné posudzovanie ľudí podľa miesta bydliska (všeobecne, bez použitia slova východniar)
Ešte len pred chvíľou hovorím o tom, ako nemyslím spor ohľadom východniarov
Napriek tomu sa dozvedám, že nemôžem ani vo sne porovnávať Rómov a východniarov ...
(Inak môj všeobecný názor je, že Rómov môžem prirovnať k východniarom, stredniarom, západniarom, Francúzom, Uzbekistancom, pápežovi aj Stephenovi Hawkingovi a v prípade nevôle brať porovnanie ako relevantné by mala nasledovať konkrétna výtka a nie púlenie očí so slovami, že sa to porovnávať nedá ... )
A keďže som provokatér, tak dám jedno porovnanie, vzhľadom na vlastnenie rúk ... Pápež má ruky, rómovia majú ruky, východniari majú ruky ... Napriek tomu, že to bol na obyvateľov východu Slovenska dosť brutálny slovný útok, dúfam, že sa príliš neurazíš ...
@tunidlo Lenže ja Romov neodsudzujem za akúsi príslušnosť k etniku.
Romov odsudzujem za to ako sa správajú, za to aký majú spôsob života, zmýšlanie atd. a to je rovnaké u 90tich percent tohto etnika, nemôžem za to, že sú to práve romovia.
Keby rovnako ako romovia žili Rusíni a romovia žili ako Rusíni tak odsudzujem Rusínov a cigáni ma nezaujímajú.
Splietaš tu nezmysli a porovnávaš neporovnateľné, vlastne ani nechápem čo si si chcel týmto dokázať, kedže je každému jasné, že je to smiešne.
Ale na základe toho, ako sa správajú si schopný ich ako etnikum odsúdiť a už si napísal nejeden príspevok s podobnými slovami ako prvý tunajší príspevok ...
No, nezdá že si napísal dosť všeobecnú vetu "O ľuďoch, ktorí odsudzujú ľudí z iných častí krajiny si myslím jediné, neinteligentní, detinskí hlupáci, ktorí neprekročili prah svojho malomesta, alebo viesky."
Čím jasne ukazuješ, že si myslíš, že odsudzovanie ľudí s nejakým bydliskom je neprípustné ...
A zvláštne sa mi zdá to, že odsudzovanie ľudí s nejakou etnickou príslušnosťou sa ti neprípustným nezdá byť ...
A do toho porovnávania som nechcel moc rýpať, ale nejakou príliš často to spomínaš ... Čo robí dve veci neporovnateľnými? ... Ktoré z mojich porovnaní zahŕňalo neporovnateľné veci? ... Sekol som sa s tými rukami, pápežovi ich už stihol odťať Freddy Krueger?
@tunidlo Nechápem o čom tu rozprávaš, zaoberáš sa vecami, ktoré spolu nemajú vôbec nič spoločné.
Rozdiel je, že odsudzovanie romskeho etnika je opodstatnené kôli jeho správaniu a dopadu na spoločnosť, odsudzovanie ľudí z iných častí krajiny opodstatnené nieje kedže v takom Humennom žijú ľudia úplne rovnako ako v Bratislave.
Nechápem ako ťa mohlo vôbec napadnúť porovnávať tieto dve veci, je to komické...
keby sa blavaci....sorry bratislavcania....prestaly tak vyvysovat nad vychodom, bolo bi po hadkach, len.....no ved stacii si vypocut napriklad hymnu HC SLOVAN BA, a hned je jasne....jednoducho to maju v krvi. ja sa cudujem ze este neriadia celu EU, ked su tak mudry. a nie, ja nemam rad bratislavu, ani nic z bratislavi alebo z bratislavou spojene. (az na par vecii a ludii ktorich osobne poznam z bratislavi)
Ta ja som mau čaju z vychodu, ta od Prešovu... ta ked ona zaČala hutoriť čo jej mater dava do polifky, že marhefku, bandurky...
A ma ucila ze vyrucit šmecke hned zo tvoch tašky... ja som z nej šikal.
Ale tak ona rozpravala normalne vecsinou... kokos ale ked zacala zatahovat som myslel že jej dám facku... Ten článok je očividne písany ako satira ale má v sebe kopec pravdy... je fakt že sa nam do Ba jebe po chuja vychodniarov a nadavaju na Bratislavu... uplne postavene na hlavu... radsej nech zostanu vo svojich "hladovych dolinach"
Sedlak sedlak nasadil stromy kvety a k tomu ine veci stupidne Ja som z vychodu a nie zrovna z KE, hej mozno po chuja vychodnarov sa vam jebe do BA lenze vy sa z BA jebete rovnako do inych miest kde picuju ze sa im z BA jebu ludia do ich miest. Vychod je vychod a od ciganov to ma daleko, fakt je ten ze vacsina prezidentov na vychode ani nebola a ma rovnaku predstavu o nas ako zapadnari o slovakoch ze zijeme este na stromoch. Hutorene je hutorene a toto nam brat nebudete rovnako ako my sa nestarame do vaseho rikania ci jaku picu tam mate. Fica voli rovnako kopa starych bratislavskych ja vychodoslovenskych bab a vobec to nesuvisi s regionom trvaleho pobytu. S tym alkoholom no ok, nech bude, ale s tymi hladovymi dolinami nesuhlasim, tu na vychode je tolko drahych aut ako vy nemate na celom vyjebanom zapadne. Ale v com je problem? poviem to trochu vulgarnejsie, to ze vy jebnuty bratislavcania nemate co na robote tak picujete na vychod, lenze vychod vas ma v pici.
Vidíš, ja bývam na východ od BA a hymna Slovana od Karpiny mi vôbec nevadí, ani ma neuráža, naopak, páči sa mi, lebo má svojský nadhľad a vtip a robili ju ľudia, ktorým sú tieto veci vlastné ...
Ľudia, ktorí o sebe nehovoria, že nemajú radi akékoľvek mesto, či čokoľvek iné ...
Kdežto ty tu verejne vycapíš, že nemáš rád BA a nič s ňou sopjené ...
Kto teda spôsobuje tie hádky?
(ak sa niekomu zdá, ža by som chcel na túto otázky odpoveď východniari, alebo západniari, tak to tak nie je, skôr: ľudia, ktorí nemajú radi nejaké mesto, alebo ľudia, ktorí využijú tieto ich predsudky a sklony k žabomyším sporom, aby si z toho spravili srandu?)
V tom článku je to s Ficom samozrejme blbosť (lebo je to úplne prehnané a čierno-biele), ale nie je pravda, že volebné preferencie nezávisia od regiónov, isté súvislosti tam pochopiteľne sú ...
@tunidlo Presne to, čo si pernikovi vytýkal, zišlo už včera na um aj mne, ale na ušetrenie času ti radím, aby si tú debatu opustil, lebo o tom, čo sa ho bytostne dotýka, nedokáže zmýšľať principiálne.
@hnisavica Panebože, mna tak neuveriteľne udivujú ľudia, ktorí ma súdia a poznajú po všetkých stránkach, ktorím ležím na srdci a pritom ani nevedia moje meno.
Ty vieš hovno o tom ako ja dokážem zmýšlať, máš rozdielne názory ako ja, mne je to jedno a rešpektujem to, ale neriešim ťa v každej druhej diskusii a nehladkám si na tebe svoje ego, tak ťa prosím, odpusť si to aj ty.
Už len to, že 22 ročnému človeku ležím na srdci a evidentne som jeden zo zmyslov jeho života škrabká ego mne...
Inak tu je jasne vidno mentalitu človečiny na tomto portáli, ja chápem, že pre vás možno nie som obľúbení a nestotožnujete sa s mojimi názormi, je mi to ale úprimne jedno.
Na to, že čokoľvek tu napíšem, dokonca aj niečo také ako odsudzovanie regionálnych sporov a namotá sa na môj názor zopár zakomplexovaných chudákov, ktorí to samozrejme celé obrátia proti mne a vylievajú si potom svoje pocity v 50 riadkových slohových prácach, na to som si už zvykol, beriem to proste ako samozrejmosť s ktorou sa na tomto portáli musí rátať, čiže nech sa páči...
Ešte pre @tunidlo , kľudne sa aj poskladaj no áno, ľudia, ktorí nadávajú neoprávnene na ľudí z iných častí Slovenska sú pre mňa nedonosenci, ktorí neprekročili prah svojho malomesta a áno aj napriek tomu odsudzujem romov a považujem ich za obrovský problém, mám na to zopár dôvodov...
...kľudne nad tým rozmýšlaj ako je to možné, ako môžem tak nelogicky premýšlať, pre mňa za mňa si to vypočítaj aj rovnicou, ale prosím, nechaj si to pre seba, cítim to tak, je to môj názor a nie som povinný ti ho tu vysvetľovať, kedže si myslím, že každý normálny človek to dokáže pochopiť, pokiaľ s tým máš problém a potrebuješ na to akýsi špeciálny algoritmus nech sa páči, ale nájdi si ho sám. Čau
To znie trošku zavádzajúco, akoby ti tu niekto vyčítal takéto odsudzovanie regionálnych sporov ... Nie, ja ti dokonca ani spomínaný kontrast priamo nevyčítam, len vravím, že vo všeobecnom odsudzovaní regionálnych sporov a zároveň vo vedení etnických sporov je nesúlad ...
Mimochodom, spomínanie 50riadkových slohových prác je mimoriadne pádnym argumentom ...
Ak s tebou mienim vyjadriť nesúhlas, čo mi radíš? ... Neodpovedať na všetky tvoje výtky smerom ku mne, tak, ako to robíš ty, aby moje príspevky neboli 50riadkovými slohovými prácami? ... Dobrá rada
Ja sa nepotrebujem poskladať ...
Ja len rád poukazujem na nelogickosti ...
Vidíš, inak toto znie super "hentí sú nedonosenci" a "ja nie som nedonosenec, lebo mám dôvody" ...
Za chvíľu sem príde pernik2, pochádzajúci zo západného Slovenska, s rómskou národnosťou, no bez správania často známeho, ako "rómska nátura", ktorého bude štvať, že ho ľudia odsudzujú, tak povie "ľudia odsudujúci rómov sú nedonosenci" a "východniarov odsudzujem a mám na to svoje dôvody" ...
Raz možno uvidíš, že ide v podstate o to isté (a rozdiel je len v konkrétnom prípade, rómska komunita spôsobuje nejeden veľký problém, u východniarov to tak nie je, no v globále je odsudzovanie ľudí s istou etnickou príslušnosťou a ľudí bývajúcich v nejakom regióne na tej istej úrovni ... A tak ako môžu mať spoločné (aj negatívne znaky) jedinci patriaci do nejakého etnika, tak ich môžu mať aj jedinci bývajúci v nejakom regióne ... A napriek tomu, nenávisť k nejakej podobnej skupine nie je zrovna rozumné stanovisko)
Ja nad tým ale premýšľať nepotrebujem, ja netrpím utkvelou predstavou, že všetci rozmýšľajú rozumne a logicky a nejde ma roztrhať, že ty tak teraz nerozmýšľaš ... Len na to poukazujem ... A ver, že si to pre seba nenechám ...
A niečo mi nevysvetliť je, samozrejme, tvoje plné právo, len, sa tu po takom nevysvetlení, bohužiaľ, nebudeš môcť rozkrikovať o tom, ako je tvoj pohľad správny, či logický, keď ho nevysvetlíš
A budeš sa čudovať, pochopiť, prečo niekto rozmýšľa presne týmto nelogickým spôsobom, dokážem, ale nemám potrebu takýto neduh akceptovať
@pernik nič nie je dobré. keď ti niekto stručne napíše, že si kokot/teplý kokot/dementnýkokot/pičútek/pičuz/jebo/jebko/kokotko tak ho označíš za primitíva a človeka, ktorý predošlé opovrhnutiahodné pomenovania rozpíše na X riadkov, máš za kokota ty
Hm, o Bratislavcanoch som pocul rozne veci (este ked som ich podobne veci pocuval), ale nejako kazdy, koho som tam stretol, bol uplne v pohode... Dokonca i baba z elektricky
Asi je to cudne, ale este som sa nestretol s takym nejakym porovnavanim medzi ludmi.
@tunidlo no vies, to sa netika len vychodu, ale napriklad minule som pozeral daco z futbalom, spartak trnava...a tam...bratislava a...no...ved vies ako to je ked hra futbal trnava a slovan. teda mna aj nahnevaly tie niektore komentare niektorich ze..."trnava je rohozkou bratislavi" a to niesom trnavcan! alebo co bolo aj v tv v spravach,ze ludia z vychodu slovenska byvajuci v bratislave,mali za stieracmi na autach rano papieriki z...neviem presne co tam bolo,lebo to islo v tv v spravach davnejsie...nieco v zmysle ze nech idu prec z bratislavi....potom jeden tvrdil ze to bol len zart. no zart to nebol, lebo to len dokazalo nenavistnu povahu ba. a takisto dnes na hokeji, ukaz mi kde na slovensku bi hodili svetlicu medzi fanusikou z druheho clubu? takze dalsii dokaz nenavisti zo strany ba. a to nehovorim ze cele slovensko sa musi skladat ba na hrad,na stadion a ktovie na co vsetko este. bratislava nikdy nemala bit hlavnim mestom. ja sa velmi cudujem,ze ba este nieje samostatny mestky stat. ved chybat slovensku urcite nebude. a kedze nebude hlavnym mestom 5 a pol milionovej krajiny,ale len necelych 500 000 obyvatelou, da sa predpokladat ze tolko ospevovana zivotna uroven v ba, uz nebude tak vysoka, kedze sa vsetky firmi ktore maju zastupenie ,centralu pre slovensko v ba,stamad poberu prec. ..............
................a som napisal "az na vynimky"!.......a ze nemam rad ba, preco bi som mal mat rad? co premna ba zrobila?
@tunidlo to myslis ako vazne teraz? to si ma potom este nepocul ako......."rozpravam" o tomto meste kde teraz byvam
(aha)
no..ano, mas pravdu.
neviem ci nezdravo,ale mam urcite....vyhrady...ale to nielen k bratislave,ale aj napriklad ku kosiciam alebo presovu ci podla teba sa mam tvarit ze negativa neexistuju a vsetko je ok?
@swen no, mal si pozerat dnes priami prenos na stv, a pocuvat komentatora.....mozno by si pochopil,ocom to cele je....lebo ked stv reprezentuje slovensko, a komentator dookola len...slovan,slovan,slovan....bratislava,bratislava,bratislava.....alebo "kosican je vyluceny,nasi budu hrat presilovku" ...tak pochops dovodi preco nemam rad ba.
@mezomus vďaka chlapina, vylepšil si mi deň. dúfam, že smiech predlžuje život, lebo na tejto hrubozrnnej stupidite som sa solídne pobavil. iróniou je, že sám si vidiečan. nič v zlom, mne je to u piči. poznám aj rodených Bratislavčanov čo sú ďaleko väčší sedláci jak niektorí Jaklovčania ktorých poznám.
nech je ako chce, koloval kedysi nasledovný textík o všetkých kokotoch, čo si myslia, že v BA žijú len "blaváci" (vyslovuj s nenávistným podtónom obviňujúcim z arogancie a namyslenosti na hlavné mesto).
CP = "cezpolny"
Tymto vyrazom oznacujeme my Bratislavcania ludi, ktori do hlavneho mesta pridu z ostatnych kutov Slovenska. Ludi zijucich na intrakoch, mavajucich v piatok na Zlatych s rukou so zdvihnutym palcom v snahe chytit stop do svojej rodnej viesky, sikovnych a ctiziadostivych ludi na postoch top manazerov so 100tisicovym platom a srandovnym prizvukom...
CP-ckari su proste rozni. Co ich spaja nie je ich mimobratislavsky povod, ani obrovsky neforemny ruksak plny domacich klobasok a strudle, s ktorym vas tlacia do chrbta v trolejbuse, ale vecna nespokojnost s nami "Blavakmi",ako nam hovoria.
CP-ckar teda nie je demograficky ukazovatel, ide skor o State of mind. Je to pristup, s akym niekto pride do BA, usadi sa tu, zaraba tu prachy a namiesto prisposobenia sa si ho pestuje ako nejaku vazenu charakterovu crtu, na ktoru je pysny, a ktoru zdiela s ostanymi CP-ckarmi.
CP-ckar byva, studuje alebo pracuje, jednoducho zije v Bratislave, ale naveky ostava niekym, kto nasu Krasavicu na Dunaji povazuje za svojho nepriatela, nepochopene a nebezpecne teritorium plne ludi, ktori nemaju nic lepsie na robote, ako mu strpcovat zivot svojou aroganciou. Arogantny, to je vyraz, ktorym na oplatku (omylom, lebo to plati na neho) CP-ckar oznacuje Bratislavcana.
Ak sa s nim budete rozpravat, velmi rychlo sa vam s tymto pocitom postazuje. Potom popri zanovitom piti Sarisu odpali oslavnu odu na svoj region, z ktoreho zdrhol, lebo to tam nevedel vydrzat.
Nakoniec nezabudne prizvukovat, ze aj ked su vsetci namysleni a povyseni, "vy nie ste typicky Blavak." Tak dik.
Nie je mi uplne jasne, naco sa niekto trepe do Bratislavy, a zostava, ked to tu z duse nenavidi. Je to ako ist do Sydney a rok tam zit s bandou Slovakov, vratit sa s frajerkou Ceskou a stale nevediet ani zatat po anglicky. Skoda penazi a namahy....
ked je to take "uzastne mesto"a "krasavica na dunaji" preco potom bratislavcania migruju?????? ved tak "skvele" platy maju a vsetko .....sa cudujem,ze bratislava a bratislavcania neovladaju celu EU
@takzvany nejdem urazat Bratislavu len tolko som chcel, ze ta migracia je sposobena nerovnomernym rozmiestnenim podnikatelskej cinnosti na Slovensku. A teda ti ludia nemaju inu moznost, ako ist tam, kde je najviac pracovnych miest.
A este dodam, ze nie je pravda, ze sa vsetci ""cezpolni"" trepu len do Bratislavy. My tu mame tiez velmi vela takych ludi a je viacero lokalit na zapadnom Slovensku, kam ludia cestuju za pracou.
Keby boli hlavne mesto Slovenska Kosice, bolo by to presne naopak. A my by sme cestovali na vychod jeden po druhom. Takze ja len tolko.
Vyhoda Bratislavy ako hlavneho mesta spociva v blizkosti k Rakusku. Je to ovela vyhodnejsie pre obchod.
Rozhodne sa ale o Bratislave neda povedat, ze by bola ziadana pre:
-prirodu
-prijemnych pohostinnych ludi
-prekrasnu architekturu
-ako miesto, kam sa kazdy raz ako dedko rad uchyli na stare kolena
Blava je zaujimava pre ludi koli kseftu.
Tak isto ako ludia chodia pracovat do zahranicia. Preco ? Koli kseftu.
Ako dodatok este pripisem, ze Bratislava bola oznacena ako 30te najpredrazenejsie mesto na svete v porovnani kvalita sluzieb / cena.
@mezomus objasni mi prosím, čo si naznačoval tým, keď si povedal že nesledujem tvoje aktivity na fóre (čo je aj pravda - nesledujem). uraziť som sa ťa nesnažil a ani som to podľa mňa neurobil a hlavne asi by si sa neurazil pre reči nejakého blbečka z birdzu. tak mi vysvetli aké aktivity a obrázky mi ušli.
@hluzar je mi jasné že do BA ľudia nechodia kvôli atmosfére alebo prírode. ja nie som autorom toho textu, nestotožňujem sa s ním v plnej miere, len som ho sem prilepil lebo je podobný tomu úvodnému. neoznačím človeka za kokota len preto, lebo je z Trstenej. iné je to s povolaním (napríklad policajti).
Že sa komentátor preriekne, alebo niekto spraví blbosť, (nebola menovaná žiadna všeobecná črta) nevypovedá nič o celom meste a každom jeho obyvateľovi, nie?
V takom Poprade zasa majú na niektorých miestach úzky chodník a minule sa tam nejakí somári pobili v krčme, takže je úplne v pohode teraz pre toto (čo som si práve vymyslel, ale to je jedno) neznášať Poprad?
A toto je ďalší dôkaz, že si voči Bratislave fakt neskutočne predpojatý
To, že nejaký človek nazve Bratislavu krásavicou na Dunaji a to, že z nej nejaký človek odíde neznamená nijaký logický nezmysel, aký sa v tom snažíš vidieť ty
To je potom ale tiež super, že na základe toho, že u nás človeku na policajta moc netreba a má tam celkom v pohode podmienky, takže sa tam pohrnie každý somár, ktorý nemá na to, aby niečo vyštudoval, odsúdiš každého policajta, vrátane tých, ktorí si povolanie vybrali z presvedčenia a vôle byť konateľom nejakej spravodlivosti a dobra ...
@tunidlo niekedy sa snazim rychlo odpisovat, tak komentare len preletim teraz k tomu co si pisal....
no lenze to nieje len ten jeden komentator,ale citit to vsade ako to je. a nieje to urcite len teraz,ale bolo to aj predtym.
co ma z tym poprad?
to nebol logicky nezmysel, to bol fakt.....vsade sa bratislavcania vyvysuju,vsade sa pchaju,vsetko chcu. to nieje ze len teraz na hokeji. a bratislava urcite nieje ani najkrajsie mesto na slovensku, o dunaji..kde su mesta ako vieden alebo budapest....ani nehovoriac.
Veď to mohol byť fakt, až na to, že ty sa tento fakt snažíš prezentovať ako mienkotvorný, pričom ten fakt je úplne samozrejmý a nič, čo by ti hralo do karát a čo by si v ňom chcel vidieť z neho nevyplýva
Ani podľa mňa nie je Bratislava najkrajšie mesto na Slovensku, ja ti nič také nevnucujem
@tunidlo čo fízel to chuj, z teoretického princípu a žiaľ väčšinou aj prakticky v reáli. vídam budúcich fízlov, i riadnych zamestnaných fízlov každý druhý deň, mnohých poznám. nie sú to ľudia, čo by tam šli kvôli dôchodku po 15 rokoch služby alebo sociálnym výhodám. sú to ľudia bez názoru, často deti policajtov, čo sa dojebú do Bratislavy s vštepeným názorom typu "všetci sú kokoti len ja som lietadlo". že nedokážu vyštudovať normálnu školu, to túto skutočnosť len potvrdzuje. najviac to vidieť na policajtoch východniaroch, ktorí si myslia že nikto okrem nich ešte nevidel riadneho kriminálnika. no kokoti. napríklad včera sa jeden fízel verejne vystatoval, že sa 100 eur prevezie paletu cigariet, lebo je vedúci smeny na ukrajinských hraniciach (nezabudol podotknúť že má 2 deti a stavia dom).
výnimky sa len ťažko hľadajú. ak sa náhodou nájde, väčšinou je to tichý typ, čo svoju kokotnosť skrýva.
za policajtov išli vždy tí najväčší kokoti, tak ako za maliarov a murárov tí najväčší tupci, tak to proste je a vždy bolo (spýtaj sa rodičov).
Väčšinou v reáli, vídam takých denne, prevezie paletu cigariet, nič z tohto podľa mňa nespĺňa kritériá pre označenie policajtov všeobecne nejakým pekným prívlastkom ...
Nie je toto náhodou na jednej úrovni s označovaním ľudí na základe ich bydliska? ... Niekto môže denno denne stretávať napríklad namyslených Bratislavčanov, ožratých východniarov, či jednorukých Aziatov a z toho si vyvodiť neadekvátny všeobecný záver ...
Inak, keď vidím tieto tvoje slová, nerozumiem, prečo si myslíš, že policajti sú policajtmi najmä z presvedčenia ... Z akého?
A ja nevravím, že nejdú, jasné, že sa ich tam kopa nájde, podľa mňa to ale nie je nič, čo automaticky znamená, čo fízel, to chuj ...
Je blbé, ak je pre teba človek chujom bez toho, aby si poznal jedinú jeho charakterovú črtu ...
@tunidlo lenze v bratislave ked nejde voda na ulici, tak aj to daju v vecernich hlavnych spravach v tv. alebo v lete-nieje pokosena trava pri skole v blave, mi ukaz podobnu hlupost,kedy davali v tv z ineho mesta ako je blava?
dalej som nepochopil tvojej "filozofyckej uvahe"
jednoducho....vsetko to co som popisal ,je tak....taky su bratislavcania a bratislava....lebo aj ludia z bratislavi co poznam su taky, aj ked to nedavaju najavo.
Som rodený Prešpurák a mám spústu kamarátov v iných mestách na Sklovensku. V Košiciach som prežil štyri krásne roky svojho života a rád na ne spomínam. Nezdá sa mi, že by Východniari boli nejakí nenormálni. I keď v globále sa to o nich ťažko hovorí, lebo sú Šarišania, Sôpišiaci, Zemplínčania a iní. Každý má nejakú špecifickú črtu. Čiže aj medzi Východniarmi sú rozdiely. A to isté vnímajú oni aj na nás Bratislavčanoch,hoci my rodení Bratislavčania to vnímame zasa ináč. Inými slovami, je to záležitosť osobného názoru. Nikomu ten jeho neberiem. Nech si myslí, čo chce.
A čo má nejaká reportáž o tom, ako nejde voda na ulici, ktorú robili asi tak traja ľudia, s normálnymi ľuďmi žijúcimi v Bratislave?
A ty si nenapísal v podstate nič o Bratislavčanoch, akí sú ... Napísal si len, že ich nemáš rád a k tomu si napísal pár konkrétnych kravín, čo sa niekde stali, nič o Bratislavčanoch obecne
A neviem, akej úvahe si neporozumel, keď niečomu neporozumieš, môžeš aspoň napísať čomu, nech to môžem skúsiť inak napísať ...
@tunidlo áno je to na jednej úrovni so škatuľkovaním podľa miesta bydliska (ŠPM , avšak s tým rozdielom, že toto je (na rozdiel od ŠPMB a tiež na moje počudovanie) empiricky nevyvrátený fakt.
ešte som nesformuloval psychologickú hypotézu o výbere toho povolania, no pravdepodobne bude obsahovať niečo ako: chuj je ten, ktorý z vlastnej triezvej vôle stavia sa do pozície autority, štátom prezentovanej nedotknuteľnej vševidiacej moci. ide o autoritu založenú na strachu, nie na úcte (tzv. falošná autorita). supluje si tým potrebu niečo riadiť či mať rešpekt, ktorého sa v bežnom živote (a tobôž nie v bratislave na ulici, kde je vysmiaty kadejakým odkundesom) nedočká, lebo je to neuvedomelý drinec z dediny.
Myslím, že do tohoto môžu spadať tak nejakí policajti, ktorí robia pochôdzkárov, či iné hliadky (možno teoreticky aj nejaké zásahové jednotky), ale absolútne sa to netýka administratívnych pracovníkov, detektívov a kopy ďalších možných zaradení v policajnom zbore, o ktorých nemám ani šajnu ...
A ak ide o moju osobnú skúsenosť, skôr sa stretávam s policajtmi, ktorí majú na prvý pohľad ďaleko od takéhoto všeobecného patternu
(aj keď nevravím, že aj takí by sa nenašli, určite hej, ale o takých skôr len počujem z rôznych príhod ... )
Ba alebo Ke ... to je jedno, Slováci sú celkovo zakomplexovaní.... V meste okolo teba prejde žena so zahalenou tvárou a hneď sa otáčaš, príp. ohováraš, prejde černoch, reaguješ v celku v pohode, no akonáhle cigán už začínajú hrať rolu predsudky... Jeden povie tak a všetci ako tupí kývu hlavami, je to úbohé... Vždy sa nájdu aj výnimky, treba si niečo občas aj overiť...
@tunidlo tak ti poviem, cital som dneska knihu-turisticky sprievodca po slovensku, a cela ta kniha...cely sprievodca pre turistou....je napisani v stile...bratislava to,bratislava hento...to je v ba super...tamto je v ba super....dejini sa tocili okolo ba a jej blizskom okoli...a dokopi sa v dejinach nic mimo bratislavu nedialo...mimo par nepodstatnich veciii co sa udiali v blizskom okoli ba a jednej v martine a jednej v trencine. takze mi laskavo netvrd, ze ba nieje taka,ako som napisal.
Bratislava je chaoticke mesto , nie velmi pekne, ale stale nic v porovnani s velkomestami (New York city - > kde som bol) ak si niekto mysli, ze New York mozno posudzovat z krasnej pohladnice ostrova Slobody alebo z mrakodrapov na pobrezi tak sa pletie.
- priserne chaoticke mesto plne grazlov, zlodejov, gagstov, bezdomovcov, nabozenskych fanatikov, s ulicami, kde sa ludia ponahlaju tak, ze keby spomalili, snad ich posliapu ti za nimi....
Nechcel by som tam zit a hoci tam bolo co obdivovat samozrejme.... som stastny, ze som Slovak.
Az ked vycestujete na dlhsie do zahranicia, potom si uvedomite skutocne kvality, ktore Slovensko ma.
Bratislava je asi 1/100tina z New York city - a velice sa na nu nadava (nic si nenahovarajme) tak by som bol zvedavy ako by sa ti mudrlanti citili niekde v riti odtialto.
Komu Blava vyhovuje pre byvanie a maju rad , ten moze mat silu zvladnut aj tazsi kaliber , ale ti co na nu nadavaju, nech racej ostanu doma.
Policajti , ktorych vidime na uliciach dopravaci atd su z 99 procent tupci a idioti -> proste holy fakt
Ale nie kazdy policajt je tupec a idiot. Moj otec je policajt takze trocha vidim aj do vnutornych zalezitosti. Detektivy, vysetrovatelia su povacsinou velmi inteligentni ludia. Sucastou policie su aj technici, vyskumnici, ludia, ktori vyvijaju nove vysetrovacie metody, logisti atd atd atd....
To vsetko je sucastou policie. Samozrejme my vidime bezne na uliciach len spodinu, rozhodne nie je ale pravdou ze vsetci policajti su tupci. To rozhodne nie.
Je logike, ze najvacsim idiotom sa dostane v hierarchii policie aj najnizsich postov.
Nakoniec.... rozdavat pokuty za parkovanie vie kazdy hnup.
Rovnako nie je pravda, ze kazdy maliar, ci murar je idiot.
Zrucnost, je dar, ktorym nevladne kazdy. Niekto ma viac v hlave a niekto ma viac v rukach. Nemyslim si, ze ci uz bez jednej alebo druhej skupiny by mohol existovat svet, aky pozname.
V zasade nema zmysel skatulkovat.
Poznam tupca lekara, tak isto aj inteligentneho lekara
sprosteho architekta a tiez genialneho architekta
Navyse v dnesnej dobe plnej protekcie sa uz tazko hodnoti realna inteligencia jedinca.
Ale som trochu naivný optimista (v týchto voľbách) - už aj môj dedko zamyslel, že niečo s tým Smerom nie je v poriadku - jasný signál toho, že našťastie sa vo ficovoličoch objavuje nejaká sebareflexia. (Síce je možné, že bude voliť KSS Ale vždy lepšie ako Smer.)
Môžeš mi skúsiť povedať, ako môže turistický sprievodca, ktorého napísal jeden človek, alebo nejaká malá skupinka vravieť o tom, akí sú Bratislavčania obecne? Veľmi by ma to zaujímalo
To môžem aj ja povedať ... Veľkokrtíšania obecne? ... Vrahovia, zlodeji a klamári ... Povedal som niečo, čo stojí za reč? ... Myslím, že nie ...
Ja sa na druhej strane čudujem tvojej výdrži, keďže moja rola - napádanie hlúpych argumentov - nie je vôbec namáhavá, zato ich vymýšľanie môže dať celkom zabrať ...
@tunidlo ja som este nevydel ziadneho bratislavcana, co bi sa tak nespraval ako som napisal. teraz nehovorim o nete. napriklad ked som bol v tatrach, boly tam bratislavcania, a chovali sa......no...ako som pisal.
hlupe argumenty?! zalezi podla uhlu pohladu, lebo z tvojho su hlupe, z pohladu napr. ke nie.
A ty by si aj k nim pristupoval ako k nejakému Blaváckemu odpadu, len preto, lebo používaš hlúpu a prevrátenú logiku ...
Strašne ťa to teší, však?
Z pohľadu KE?
To akože o čom hovoríš?
Podľa KE je akože to tvoje krčmové frflanie logickým vyvodzovaním a všetci ľudia v KE, na čele so starostom hodláte nasadnúť do tankoch a zrovnať BA so zemou?
Nie, to je len akási zhoda okolností, že si z KE a tak, ako zďaleka nie je v Blave každý namyslený, tak v KE zďaleka nie je každý taký zaslepený ako ty
@tunidlo zbytocne reagovat na to, ked tomu nerozumies. ja nikdy k nikomu nepristupujem ako k odpadu. to je len tvoja.....nespravna a mylna dedukcia, ktore vychadza z tvojho nepochopenia "vztahu" ba-ke.
Jasne si spomenul, že nemáš rád Bratislavčanov, až na výnimky ...
Ak chápeš slovo odpad inak, ako som načrtol, ok ...
Tak to zmením na "budeš s ním v negatívnom vzťahu a budeš si o ňom a priori myslieť, že namyslený a ktovie aký ešte je, hoci ho nepoznáš"
A aj tu ťa poprosím, netvár sa, že tu ide o Košice, nie, tu ide o teba a tvoj vzťah, našťastie tento vzťah nefunguje medzi všetkými Košičanmi a Bratislavčanmi, ale len medzi o dosť menśou množinou ... ľudí ...
Ale o to si ani nemusel spomínať, však je to každému (aj mne) úplne jasné, že som v porovnaní s tebou len obyčajný truľo Stačí sa pozrieť na tvoje vyjadrovanie, argumentáciu, slušnosť, inteligenciu; práce, ktoré si po sebe zanechal - a každému je jasné, že taký obyčajný nímand ako ja, ktorý ani nevie poriadne písať; argumentuje ako úplný hlupák; správa sa ako ožran, ktorý práve vyšiel z krčmy, je tupý ako poleno; v živote nič nespravil (a aj na tých dvoch odboroch, ktoré študuje na Masarykovej univerzite, sa len fláka); je v porovnaní s tebou nielen pseudointelektuál, ale len blbý pseudočlovek.
@alpynus slusnost? no ty si nielen blby a slepii,ale dokonca aj primitivny....vies chlapce, keby si takto reagoval na kazdehokto v nejakej diskusii nieco neslusne napisal, tak potom by si mohol sa tu hrat na pana dokonaleho , ale takto?...si len nula, obycajne smetie co si tu chodi honit ego. do mojej argumentacie vyjadrovania sa ty nestaraj,je tu milion ludii co maju nulove vyjadrovanie a argumentaciu,a ani k jednemu si nikdy nic nenapisal, preco asi? honis si svoje nizske ego. z inteligenciuo to povazujem od nuly ako si ty a tebe podobne nuli za vtip.
posledni krat ti slusne hovorim-NEVSIMAJ SI MA, NESTARAJ SA DOMNA, IGNORUJ MA!!!!!
Skoro so všetkým súhlasím, len jedná vec nedá mojej hlúpej hlave pokoja - totiž, mám pocit, že nie si jediný človek v galaxií, ku ktorému sa kriticky vyjadrujem - pa3cek, blackproletar, (nikeboy), wewo, kedysi fxx, grietusha, manajana, d170, ayreen, depropex, tunidlo, tikalok, zajko30, nemysliacitvor, porygon, pernik, krutafunebracka, kadejaké pojašené malé deti, mayo, transplantovana, cerwik, yolis, surreal, stage,... - toto je len zlomok ľudí, ku ktorým som vzniesol aspoň raz nejakú námietku.
Čiže, nie si úplne dokonalý - máš nejakého stihomana, že som zaujatý len proti tebe. Moja hlúposť je temer nekonečná - rýpem do každého, kto podľa mňa tliacha blbosti.
Pretože nie si pripečená a vieš, že keď píšem, že "podľa mňa to, čo vravíš, nie je pravda", vôbec neznamená, že sa s tebou hádam, že ťa urážam a že ťa neznášam
@tunidlo a teraz sa tu hraj zo slovickami.....to je typicke pre ludiii, ktori sa snazia zahmlievat. pozri, mna uz tato diskusia prestala bavit niekde medzi @140 a @156 , snazil som sa to ukoncit, lenze ty nie, ty musis stale znova a znova a znova. najlepsie bude, ked budem ignorovat dalsie tvoje pokusi o .....zahmlievanie, lebo takto diskusia ide uplne mimo temu.
Táto diskusia práve nejde mimo témy, ale práve ide k téme, pretože tunidlo práve zdôvodnil, že je oprávnené v diskusiách reagovať na tézy, s ktorými nesúhlasí, pretože to je podstatou internetového fóra. Ty si totižto zastával názor, že ak niekto kriticky reaguje, tak je infantilný.
Tunidlove argumenty boli všetky pravdivé, relevantné a boli aj dostačujúce (keďže si ani len námietku nevzniesol), teda tvoju tézu vyvrátil.
Môžeš sa vyjadriť proti tunidlovým argumentom, ktoré jednoznačne spochybňujú tvoje stanovisko, v ktorom hlásaš, že všetci ľudia, ktorí patria do množiny "Narodil sa a žije v meste X", majú spoločné niektoré negatívne vlastnosti prislúchajúce všetkým ľuďom tejto množiny?
Rád by som si ich prečítal, pretože tunidlo znovu argumentoval pravdivo, relevantne aj dostačujúco, keďže vyvrátil všetky tvoje podporujúce argumenty a ty sa už nedokážeš obhájiť.
Nech sa páči, pľac je tvoj. Podotýkam, že keď sa nevyjadríš k týmto otázkam a budeš znovu rozpitvávať otázky o mojom alebo tunidlovom intelekte, tak ťa bude legitímne považovať za veriaceho. Za veriaceho vo vlastnú neomylnosť. A každý, kto verí vo vlastnú neomylnosť, verí nepriamo aj vo vlastnú hlúposť.
citala som clanok, vacsinu komentov ... som Kosicanka, ktora uz stvrty rok zije v Bratislave, na vychod sa dostanem tak raz za stvrt roka ... ale stale nezapriem vychod ... nemam prizvuk, "nehutorim" ... a myslim si , ze som rovnako slusny a civilizovany clovek , ako Bratislavcania ... poznam ich dost , 99,99% su skutocne skveli ludia, akych som spoznala aj na vychode ... nenadavaju na vychod, lebo su natolko inteligentni, ze chapu elementarny princip "dobri aj zli ludia ziju vsade" ... clanok ma neurazil, nepopudil ... pousmiala som sa nad neustalou snahou urazat sa navzajom , nik nie je bez viny ... Zapad zacne, Vychod pokracuje... zacarovany kruh ... skoda hladat "vinnika" ... nepoviem autorovi, ze je zakomplexovany magor, rovnako ako mi on nema preco za moj komentar povedat, ze som uboha krava z vychodu dookola ... samozrejme , ze su tu iste rozdiely ... iny kraj, ina mentalita ... podmienky pre zivot ... mnoho mojich kamaratov z Bratislavy pochopilo, ake zlozite existencne podmienky na vychode su ... koniec koncov, tie ma prinutili opustit mesto, kde som zila dvadsat rokov ... a verte mi, nie je to take jednoduche nie kazdy z vychodu pije ako duha, strasne vela raz som bola na bratislavskych zurkach, kde ma presporaci v piti doslova strcili do vrecka ale samozrejme nebudeme teraz slovickarcit ... dakujem za priestor ... poviem len to ... mam rada vychod, narodila som sa tam , dal mi vela dobreho ... a mam rada bratislavu, lebo ona a ludia v nej mi dali novu sancu na zivot za aku budem vzdy vdacna ... som Kosicanka a zijem v Bratislave ... nehanbim sa ani za jedno ... postoj jednotlivca, ktory vie ... ze nezalezi na tom, kde zijeme, ale kym sme dakujem
@152@tunidlo viac krát sa aj mne stalo, že po prisadnutí si policajta k stolu kde som sedel, sme museli s kamarátom zmeniť tému. nemôžem sa pred fízlom baviť o zločinoch, ktoré pácham ja alebo kamaráti.
ale aby som to uzavrel: nie každý policajt musí byť tupec, lebo niektorí musia v tej hlave aj niečo mať. kokotizmus policajného povolania je psychologický problém, ktorého nekompletný hrubý náčrt je v @149 . ide o pohnútky, ktoré vedú jedinca k tomuto povolaniu.
tieto pohnútky sú síce nevedomé, to vedomím ich možno krotiť. ak to nezvládne predvedomie, súdny človek je povinný ich krotiť vedome a nie nechať svoje podvedomie hrať sa na vojačika.
takže asi toľko. už to nechajme, aj tak je to vlastne OT.
Takže asi takto, čo konkrétne zahmlievam? To ma fakt zaujíma ... Či nič, len ide o nejakú klasickú prúpovídku zvíjajúceho sa človeka bez argumentov?
Mňa by na tvojom mieste, na mieste človeka, ktorý píše hlúposti a nevie si to priznať, tá diskusia prestala baviť už hneď na začiatku, takže máš celkom fajn výdrž ...
@tunidlo "jasnee" vsetci su svetice, len ja zahmlievam atad. skoda slov, vies....len jedno na zaver tejto prijebanej diskusie, v ktorej si ty a to hovno sa snazil zrobit z komara slona.....mudrejsi ustupi, a ja sa nechcem dalej zapodievat z tvojimi tezamy,dojmami a "nazormi".
Všetci sú svetice? (svätci) ... To som kde povedal? ...
Jasne si povedal, že zahmlievam ... Neviem kde, pýtam sa kde ...
Nedokážeš odpovedať kde ... To značí, že zrejme zahmlievaš ty, keď nevieš podoprieť svoje obvinenia ...
Ja z komára slona nerobím, ja nepovažujem hlúpe nenávistné kecy za nevýslovnú katastrofu, len za to, čím sú, teda za hlúpe nenávistné kecy a hodlám na to upozorňovať ...
@tunidlo cele tvoje picovanie domna je v tom duchu, tak sa laskavo teraz nehraj na nevinietko a ze nepicujes domna, dobre moj?! lebo takich ako ty, stretavam casto, a zakazdim sa snazia zmanipulovat slova,myslienky a vsetko, tak ako sa im to hodii. teba sa nezda kktske ze sa vyjadrujes nie k teme ale ku komentarom? pokial viem, ma sa diskutovat k teme a nie k jednotlivim komentom. co v tvojom pripade umocnuje tvoje cielene picovanie len do mna a toho co napisem len ja. ale aspon zacinam suhlasit z bratovym nazorom na ludiii na slovensku.
@tunidlo ked si si nevsimol, uz o dacom inom sa bavyme...a to ...ty,ja a alpynus. o ba uz davno nieje tato ani tam diskusia.
kebyze sa vyjadrujes ku vsetkym , tak ok, lenze ty....a hlavne ten......., sa vyjadrujete len kumne. ako neviem...ja z tebou som ani v minulosti sa nehadal alebo co, preto mi je tvoje pic. tak trocha zahadou. z tebou diskutovat budem vzdy a na hocijaku temu. ale z nim nie, lebo on je zaujati proti mne a mojmu bratovy.
Je naozaj veľmi pravdepodobné, že som si nevšimol to, o čom sa sám bavím ...
To, že si v posledných pár príspevkov nespomínal BA, ale iba to, že do teba "zaujato rýpem" znamená, že diskusia už nie je o BA a ja skôr vypovedané nemôžem spomínať? ... To si kde našiel takéto pravidlo pre civilizovanú diskusiu?
Ďalej ... V druhej téme si videl, že som sa vyjadril aj k @mm47 ... Ktorý je Bratislavčan ... Takže zasa píšeš nepravdy ...
Môžem ti ja za to, že tak obrovskú časť hlúpych nenávistných kecov na tomto fóre píšeš ty? ... Nie, za to si môžeš sám, takže mne sa nesťažuj, že ťa za niečo skritizujem, mám prečo ...
@tunidlo o civilizovanej diskusiii mi na tomto fore laskavo nic nevrav....chodim tu dlhsie ako ty, a tento...web ide dole vodou. hlavne koli ludom ako ty a alpynus,co musia vkuse si honit egaa na druhich, vkuse ripat a provokovat....toto uz davno nieje web,co byval....si pametam casi, ked to tu bolo ovela lepsie. zial....zmeny ktore som aj ja navrhoval, ktore maly bit k lepsiemu ,ostaly len vo faze "raz to mozno bude". kopec vecii na tomto webe....lepsie povedane vo forach, sa len rozprava a rozprava a zmena k lepsiemu je v nedohladne. miesto toho tu prislo parr debilkou z pokecu, ktory tu prezentuju svoje "mudrosti" a "nazory". a ked im clovek nieco napise, tak este je "zly". ako neviem oco ti ide. lebo ja som napisal ze nemam ba rad a bodka. vlastnosti ktore som vymenoval,ako vseobecne dovodi k tomu ze nemam rad ba, si zacal pokladat za nejake..."nenavistne keci". neviem akim pravom si dovolujes moje "nemam rad" spajat z nenavistou,ktora je sama o sebe zla, a urcite ma daleko od mojho"nemam rad". to ze som potom trocha "pritvrdil", bola len reakcia na poniektore komentare....a kedze sa nemam vyjadrovat ku konkretnym ludom, len som to napisal vo vseobecnosti. co sa tyka toho smrada, ten mna uz provokuje dlhsie, aj napriek tomu ze som mu pisal nech si ma prestane vsimat,reagovat namna,....napriek tomu este viac "pritlacil na pilu" tym svojim "blogom" o diskusii, v ktorom zhadzuje a dehonestuje. a ja na take svinstva, budem patricne aj reagovat. lebo nenecham sa urazat,sikanovat a ponizovat.
@alpynus ty si nielenze debil a .........ale aj uplni dement. lebo vcera som pisal,ze som tu vyse 2 roky . ale pokracuj v tej tvojej demencii. aspon mi davas argumenty ako neskutocne kecas hluposti
Ak si tu údajne dva roky, tak potom prečo si zaregistrovaný len 91 dní? Máš nejaké iné konto, s ktorým si tu už zaregistrovaný dva roky? Aké je to konto?
Bodaj by to nešlo dolu vodou, keď si napochoduješ do ktovieakej diskusie a začneš tam šíriť podobné nenávistné somariny ...
Neviem, ako by som ja osobne ťahal tento web dolu vodou ...
Spomínaš rýpanie, urážanie, šikanovanie, ponižovanie ... Voči sebe ... Kde?
Jediné, čo tu je smerom k tebe vyrčené je to, že tu píšeš somariny ...
Žiadna šikana, konkrétne podložené tvrdenia ...
Ty, ktorý tu budeš hovoriť o arogancii a namyslenosti ľudí, ktorých ani nepoznáš (vraj všeobecný rys ľudí v BA ... ehm, houby), sa sťažuješ na šikanu a urážanie, keď ti niekto povie, že hovoríš somariny? ... Ozaj sa ti to zdá byť na mieste? ... Mne nie
Inak, čo je prehlásenie namyslenosti a arogancie za všeobecný rys obyvateľov BA, ak nie nenávistný bullshit? ... Podopretá štatistika?
@tunidlo ty si fakt podarenii a tato tema nieje akoze nenavistna, hej?! no vies moj, ja sa ozvem ked dakto picuje na vychod, za to ze tebe je jedno ked dakto nadava na tvoju nitru,este nemusim ja bit ticho, ked dakto nadava na vychod.
no ja nehovorim teraz o tebe...a dokonca paradoxne ani o alpynusovi.
ja nevravim ze ty, ale ten........ no si precitaj ten jeho blog, to je uz vrchol kktizmu.
som nebol v ba?! neboli blavaci tu?! ako chlapce...trochu aj rozmyslaj,......cely cas hovorim,ze to robii alpynus,nie ty.
ked zo 100 ba, sa 51 chova tak,ako som napisal.
@alpynus ziadne,ale cital som tu diskusie ovela skor,ako som tu bol registrovany. lebo registracia je len na pisanie.
> si pametam casi, ked to tu bolo ovela lepsie. zial....zmeny ktore som aj ja navrhoval, ktore maly bit k lepsiemu ,ostaly len vo faze "raz to mozno bude".
Vysvetli mi, ako si mohol niečo navrhovať a písať, keď si nebol zaregistrovaný.
@alpynus jezisss, ved v tomasovej diskusiii co tu bola asi pred mesiacom aj daco, kde bola diskusia o tom,ako zlepsit birdz. a podalsie....ty si myslis, ze ja zlepsenia webu nepisem v ts?!
Nezdá sa ti, že príliš často meníš výpovede? Z človeka, ktorý tu už pred dvomi rokmi kadečo navrhoval sa stal novic, ktorý pred mesiacom niekomu napísal niečo do TS. To znie pravdivo.
@alpynus nie, len sa nevyjadrujem presne a spravne. a ja som navrhoval vylepsenia pred mesiacom,dvoma.....ved som pisal tento rok,aj z bratovho nicku,ale to som ti uz vysvetloval.
Ale ak sa ozveš nejakou znôškou blbostí, pokojne sa môžem ozvať aj ja ...
(inak, podľa mňa táto téma nie je nenávistná, lebo ju založil @mezomus , ktorý nemyslí vážne asi vôbec nič, ale ak ti nenávistná pripadá, ok, ja ťa nepresviedčam, bojuj proti tomu, len sa snaž pri tom využiť trochu inteligentnejšie zbrane ... )
Hovoril si o tom, ako o všeobecnom ryse ľudí v BA
K tomu ti nestačí stretnúť pár Blavákov ...
Ešte raz sa pýtam, je to nejaká podopretá štatistika?
@tunidlo tak inac(lebo vydim ze z tebou to je na dlho )
ja som napisal ze nemam rad ba a ludii z ba, az na vynimky. ty si sa mna spytal preco. ja som ti odpisal preco. ty si napisal,ze poznas ludiii co taky niesu. ja som ti napisal,ze predsa som pisal ze nie vsetci su taky. ty si napisal ze som napisal,ze ba a ludia z ba su taky. ja som ti ale opet napisal ze su vynimki co taky niesu. a ty si opet napisal, ze som napisal ze ba a ludia z ba su taky.
no a myslim ze uz stacilo otom, lebo ako sam vydis, nikam to nevedie.
Zasa sa vyhováraš, napomenul som ťa, že arogancia a namyslenosť nie sú všeobecnou črtou, (pričom ty si ich sám uviedol po tom, ako som ťa požiadal o všeobecnú črtu) lebo poznám ľudí, ktorí takí nie sú ...
Tvoja reakcia ani omylom nezahŕňala niečo typu "veď nie sú všetci takí", len si začal bľabotať, niečo o turistickom sprievodcovi a nech ti nehovorím, že BA nie je namyslená a arogantná ...
To, že nie všetci si spomenul na úplne inom mieste, oveľa neskôr, keď si nepochopil, že nemyslím, že vravíš o všetkých ...
Mimochodom, ja ani nehovorím, že vravíš, že všetci sú takí ...
Ale keďže si tak hlúpo predpojatý, pristupuješ tak aj k ľuďom, ktorých vôbec nepoznáš a nemáš šajnu, akí sú ...
A aj takých, ktorí nie sú, nazývaš namyslenými a arogantnými, keď tu prehlasujeś, že "Bratislavčania sú namyslení a arogantní"
@tunidlo lebo len takich ludii som zatial z ba poznal. ci ti to stale nedoslo???
ja som to jednoducho napisal vo vseobecnosti. nie doslova ze kazdy z 440 000 obavatelou ba je takich.aj ked to zovseobecnovanie nieje prave ferovim a objektivnim vyjadrenim. koniec diskusie.
To je predsa somarina, sám si povedal, že poznáš výnimky ...
Veď to, že si to napísal vo všeobecnosti, o tom hovorím ... Neviem, čím by si to asi tak mohol podoprieť ... ... Ty ani nemáš šajnu, koľko ľudí je takých a napriek tomu prehlasuješ, že 50,1% je takých, proste si vymýšľaš ...
A áno, presne tak, nie je práve férovým objektívny vyjadrením, konečne si apoň tomuto porozumel ...
tak to je to najnudnejsi a najtrapnesi text aky som kedy videlaa teen uboziak co to napisal by sa mal liecit lebo v poriadku isto nemoze byt si traapny
@mezomus A teraz ti niečo poviem JA! Som z východu no nemám rada svoje mesto! No nenechám si na neho kydať! A tak isto nie na celý východ! A prečo? Pretože tu som vyrastala. Spoznala som tu aj perfektných ľudí. Čo sa týka nárečia: ako tu už niekto spomínal dokážeme rozprávať aj normálne a nie len "no nééé". Luník IX viete prečo je v KE? Pretože si to tí ževraj inteligentnejší tam nechceli špiniť a tak trištvrtinu Rómov premiestnili do KE. Nehovorím, že všetci Rómovia sú rovnakí. To nie, pretože poznám aj tých slušných, ktorí majú prácu, sú čistotní a dokonca sú na tom lepšie ako niektorí príslušníci tak zvanej bielej rasy. Nie som rasista. Ale toto bol dosť rasistický útok na nás! Kultúra: Máme tu veľa kultúrnych bohatstiev, na ktoré môžme byť právom pyšný. Také, ktoré nám závidia aj iní. A ako bolo aj v histórií v PO vzniklo Evanjelické kolégium Takže sa môžte zahrabať!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
235 komentov
nenávidím takéto reči, vôbec to nie je vtipné a nedokážem sa na tom zasmiať.
ako sorry, ale ty si odkiaľ? z TO? a tam máte čo? a aké plné bývajú autobusy každý štvrtok a piatok na Nivách.. také tie modré SAD Prievidza. keď niekto z takej hladovej doliny pičuje na východniarov, že sú z hladových dolín. to je vtipné
@weeman a o to mi šlo
Ďalšou poznámkou, ako si si už možno všimol je, že narozdiel od západniarov dokážeme hovoriť AJ tunajším dialektom AJ normálnou rečou. Némame problem prestať HUTORIC, no nééé? Fakt néviem, čo je lepšie...
-.- škoda hovoriť...
je pre mna idiociou najvacsou nadavanie vychod- BA, BA-vychod, TT-BA, BA-TT, BB-ZV, ZV-BB, sever- juh, juh- sever... fakt to neznasam, kokos. fakt.
@kosmiklove preto, lebo máš dosť veľkú smolu na normálnych ľudí, odsudzuješ všetkých? Fakt inteligentné.
na lavo
napravo
dole
aj
v strede
niekto raz povedal že "každý vidí nedostatky iných a všetci vravia pravdu"...
Milujem hlavne tie reči pubertálnych Bratislavčanov, ktorí si myslia, že sú pupok sveta a o východe vedia všetko, pričom najdalej boli s mamkou na Bojnickom zámku...
Polovica mojej rodiny je z Bratislavy (rodení Bratislavčania), druhá polovica z Košíc, v Košiciach žijem celý život, no v Bratislave a taktiež v iných častiach Slovenska som dosť často.
Hlupáci sa nájdu všade aj v Košiciach, aj v Bratislave, aj v Banskej Bystrici, aj v Humennom, no spôsob života je všade takmer úplne rovnaký, v mestách určite, v dedinách sú menšie rozdiely.
Dokonca som sa stretol už aj s konfliktmi KE vs. PO, čo ma neuveriteľne rozosmialo...
Milujem východ!!! A som hrdá na to, že som sa tam narodila... A názory iných ma netrápia...
inak s tebou suhlasim...
A osobne voči nim nič nemám Náhodou to je chvályhodné, jazdiť za prácou ďaleko!
Dodám len, že navyše u východniarov evidujeme v poslednom čase urputnú snahu za každú cenu sa tu na západe usadiť, až to pripadá, že hneď po narodení sa to stáva ich jediným životným cieľom. Ale prostých východniarov mám veľmi rád pre ich srdečnosť, priateľskosť i pracovitosť, na nervy mi lezú len tie celebrity z východu...ale to vlastne aj tie bratislavské a tých je omnoho viac.
Podľa mňa toto celé je ešte úbohejšie ako ten článok vyššie, ktorý dokáže už len rozosmiať.
Bratislavčania totiž východ urážajú, mám s tým osobné skúsenosti, nepáči sa im ako sa tu rozpráva, nepáči sa im ako sa tu žije, vysmievajú sa z ľudí, pretože sú chudobnejší, majú nás za zaostalých, dokonca podaktorí za Rusov
Proste sú to urážky a posmievania hrubého zrna (poznám tieto názory, mám pubertálnych členov rodiny v Bratislave .
Nadávky zo strany východu by som skôr bral ako reakciu na tieto západniarske perly, východniar sa totiž nemá prečo vysmievať, útočiť, alebo prečo urážať západniara...
tebe by sa ako páčilo, keby sa dojebú k vám ukrainci a začnú vo veľkom pracovať a popri tom nadávať, že aká sedlač tam ste?
dajte niečo ešte na rozptýlenie
Myslim, ze zmysel pre humor mam, na vacsine "vtipkov" ,ktore by niektorych urazili sa zasmejem, ale toto mi smiesne vobec nepride,tak ako @fxx povedal, Slovensko mala rit, menej obyvatelov ako zasraty Londyn, a este sa budeme rozdelovat...
a druhé je to, že niekto na niekoho nadáva a ty hneď zoberieš nálepku "kokot z východu, ktorý nadáva na západ" a nalepíš to každému z VS na čelo a ukážeš prstom - trocha magorské, nie? videl si niekde mňa konkrétne, keď už som z toho východu, že by som nadávala na všetkých Bratislavčanov? ak nie, čo je mimochodom aj pravda, tak tvoja debilná narážka na všetkých, podotýkam, že si škatuľkoval, je absurdná. ak máš zlé skúsenosti s väčšinou východniarov, ešte stále to nie sú všetci, trocha uvedomenia poprosím
priala by som tym Bratislavcanom, co si dokazu takto otvorit hubu, aby sli na vychod (alebo na spis) na dva mesiace. a nemyslim teraz prave ani tak KE alebo PO...
s tymi urazkami mam rovnake skusenosti, to ani nie som z vychodu. avsak ked sa nad tym viac zamyslim, asi nepoznam ziadneho rozhladenejsieho scestovanejsieho neobmedzeneho Bratislavcana, co by mal potrebu otvorit si hubu na Slovaka z hocijakej casti SVK alebo coby nejake etnikum...
aj ked je pravda, ze som zazila aj vychodniarske komplexy z Bratislavcanov, ale tiez zas vo vacsine pripadov nevznikli len tak, z nicoho, a vacsinou to boli skor reakcie na nejake zle skusenosti a pod.
u vacsiny inteligentnych jedincov som aj tak nic take nepostrehla...
Myslím si, že aj tá závisť je opodstatnená, kedže pri investíciach sa zvýhodňuje západné slovensko (automobilky, strategické podniky a závody atd.), pričom je na východe pracovná sila kvalitou úplne rovnaká, dokonca ešte lacnejšia a je jej viac.
nanestastie musim suhlasit s tvojim nazorom o opodstatnenosti zavisti... myslis, ze je nadej na zmenu, co sa tohto tyka? myslis ze raz sa KE budu moct investiciami a pracovnymi ponukami rovnat BA? ze śa preklenie potreba cestovania za pracou cez celu republiku? neber to ako utok, skutocne ma zaujima tvoj nazor.
prepac ale tie prve vety ma dostali tak ze som nemala chut citat prco??? lebo nikde to tak na svete nie je ze clenovia jedneo statu si navzajom pisu taketo hovadiny
Taktiež investovať do infraštruktúry a hlavne necentralizovať všetky najdôležitejšie inštitúcie a investície do Bratislavy.
V neposlednom rade treba východ a zaostalé oblasti prezentovať investorom, pretože je to veľmi dobrá pôda, kvantum kvalifikovaných pracovníkov, podstatne lacnejšia pracovná sila a lacnejšie náklady.
su to rovnaki ludia ako vsetci ostatni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tipujem, že ti smrdí chachara, nikto ťa vlastne nemá rád a už vôbec nikto ti nezávidí
no ved tam to je o politike...comu aj tak nechapem ...ale aj tak sme predsa slovaci preco by tedavsetci mali nas vychodniarov odsudzovat len preto ze si mono viac uchovavame stare zvyky co nie je zle praveze naopak...taky bratislavcania ani nevedia co su to tradicie maximalne tak vecer ist vonku do baru to je pre nich tradicia
co?? a kolko inak takto medzi nami poznas Bratislavcanov? realne poznas?
Aspoň vidno aký primitívny národ my sme.
Kvôli takým ako si ty Slovensko nebude NIKDY rajom pre svet. Navždy ostaneme v tých sračkách v ktorých sme. A spolu. Vďaka tebe!
..je smutne, ze prislusne organy nekonaju...svojim spravanim ohrozuje seba aj druhych...
..na clanok nie je potrebne reagovat...takyto clovek sudneho cloveka urazit nedokaze...
inak suhlasim s @pernik om
Zvláštne, že pokiaľ ide o vzťahy Slováci-Rómovia, tak ti generalizovanie nevadí, ale akonáhle ide o nejaké lokality, tak ti kategoricky (nemyslím konkrétny prípad) prekáža ...
tento výplod je všetko len nie smiešny
@flascha
súhlasím, ale niektorý KOKOTI by sa mohli uraziť, že ich dávaš do jedného vreca s autorom @mezomus
Pretentokrát povedzme, že áno, etnická príslušnosť a miesto bydliska, či pôvodu človeka sú vlastnosti, ktoré možno človeku pripísať, je tam nejaký problém?
Už si sa zobudil, či ešte nie?
"kategoricky (nemyslím konkrétny prípad)"
Toto bude prekvapivé, ale slová nemyslím konkrétny prípad znamenajú "nemyslím konkrétny prípad - neviemkto vs. východniari"
Tieto dve veci nemôžeš zrovnávať ani len vo sne...
Dosť zvláštna reakcia ...
Na začiatku spomínam generalizujúce a nenávistné posudzovanie ľudí podľa etnickej príslušnosti (konkrétne) a generalizujúce a nenávistné posudzovanie ľudí podľa miesta bydliska (všeobecne, bez použitia slova východniar)
Ešte len pred chvíľou hovorím o tom, ako nemyslím spor ohľadom východniarov
Napriek tomu sa dozvedám, že nemôžem ani vo sne porovnávať Rómov a východniarov ...
(Inak môj všeobecný názor je, že Rómov môžem prirovnať k východniarom, stredniarom, západniarom, Francúzom, Uzbekistancom, pápežovi aj Stephenovi Hawkingovi a v prípade nevôle brať porovnanie ako relevantné by mala nasledovať konkrétna výtka a nie púlenie očí so slovami, že sa to porovnávať nedá ... )
A keďže som provokatér, tak dám jedno porovnanie, vzhľadom na vlastnenie rúk ... Pápež má ruky, rómovia majú ruky, východniari majú ruky ... Napriek tomu, že to bol na obyvateľov východu Slovenska dosť brutálny slovný útok, dúfam, že sa príliš neurazíš ...
Romov odsudzujem za to ako sa správajú, za to aký majú spôsob života, zmýšlanie atd. a to je rovnaké u 90tich percent tohto etnika, nemôžem za to, že sú to práve romovia.
Keby rovnako ako romovia žili Rusíni a romovia žili ako Rusíni tak odsudzujem Rusínov a cigáni ma nezaujímajú.
Splietaš tu nezmysli a porovnávaš neporovnateľné, vlastne ani nechápem čo si si chcel týmto dokázať, kedže je každému jasné, že je to smiešne.
Netvrdím, že na základe etnickej príslušnosti ...
Ale na základe toho, ako sa správajú si schopný ich ako etnikum odsúdiť a už si napísal nejeden príspevok s podobnými slovami ako prvý tunajší príspevok ...
No, nezdá že si napísal dosť všeobecnú vetu "O ľuďoch, ktorí odsudzujú ľudí z iných častí krajiny si myslím jediné, neinteligentní, detinskí hlupáci, ktorí neprekročili prah svojho malomesta, alebo viesky."
Čím jasne ukazuješ, že si myslíš, že odsudzovanie ľudí s nejakým bydliskom je neprípustné ...
A zvláštne sa mi zdá to, že odsudzovanie ľudí s nejakou etnickou príslušnosťou sa ti neprípustným nezdá byť ...
A do toho porovnávania som nechcel moc rýpať, ale nejakou príliš často to spomínaš ... Čo robí dve veci neporovnateľnými? ... Ktoré z mojich porovnaní zahŕňalo neporovnateľné veci? ... Sekol som sa s tými rukami, pápežovi ich už stihol odťať Freddy Krueger?
Rozdiel je, že odsudzovanie romskeho etnika je opodstatnené kôli jeho správaniu a dopadu na spoločnosť, odsudzovanie ľudí z iných častí krajiny opodstatnené nieje kedže v takom Humennom žijú ľudia úplne rovnako ako v Bratislave.
Nechápem ako ťa mohlo vôbec napadnúť porovnávať tieto dve veci, je to komické...
filip
Ja neviem, či si myslel Slovensko, alebo akúkoľvek krajinu, napísal si krajina ...
Čo automaticky znie ako nepripúšťanie akéhokoľvek posudzovania podľa lokality, kde človek býva ...
Hm, ale čo taká rómska osada? ... Neodsúdiš ľudí žijúcich v tejto časti krajiny? ... Nejak sa mi to nezdá ...
Škoda, že zasa spomínaš to porovnávanie, ale ja stále nevidím, kde akože má byť tá chyba ...
Môžeš mi ju ukázať, alebo aspoň môžeš odstavce textu, ktoré sú o nemožnosti porovnávania nejako označiť, aby som rovno vedel, že to nemusím čítať
hádajte čo je tá tyčinka?
Ja mam rad aj Bratislavu, a aj okolite Slovensko - aj vychod... no poserte sa!
A ma ucila ze vyrucit šmecke hned zo tvoch tašky... ja som z nej šikal.
Ale tak ona rozpravala normalne vecsinou... kokos ale ked zacala zatahovat som myslel že jej dám facku... Ten článok je očividne písany ako satira ale má v sebe kopec pravdy... je fakt že sa nam do Ba jebe po chuja vychodniarov a nadavaju na Bratislavu... uplne postavene na hlavu... radsej nech zostanu vo svojich "hladovych dolinach"
Vidíš, ja bývam na východ od BA a hymna Slovana od Karpiny mi vôbec nevadí, ani ma neuráža, naopak, páči sa mi, lebo má svojský nadhľad a vtip a robili ju ľudia, ktorým sú tieto veci vlastné ...
Ľudia, ktorí o sebe nehovoria, že nemajú radi akékoľvek mesto, či čokoľvek iné ...
Kdežto ty tu verejne vycapíš, že nemáš rád BA a nič s ňou sopjené ...
Kto teda spôsobuje tie hádky?
(ak sa niekomu zdá, ža by som chcel na túto otázky odpoveď východniari, alebo západniari, tak to tak nie je, skôr: ľudia, ktorí nemajú radi nejaké mesto, alebo ľudia, ktorí využijú tieto ich predsudky a sklony k žabomyším sporom, aby si z toho spravili srandu?)
V tom článku je to s Ficom samozrejme blbosť (lebo je to úplne prehnané a čierno-biele), ale nie je pravda, že volebné preferencie nezávisia od regiónov, isté súvislosti tam pochopiteľne sú ...
Tak to možno sám pochopí ...
Ja som tak trochu beznádejný prípad neschopný opúšťania debát ...
Ty vieš hovno o tom ako ja dokážem zmýšlať, máš rozdielne názory ako ja, mne je to jedno a rešpektujem to, ale neriešim ťa v každej druhej diskusii a nehladkám si na tebe svoje ego, tak ťa prosím, odpusť si to aj ty.
Už len to, že 22 ročnému človeku ležím na srdci a evidentne som jeden zo zmyslov jeho života škrabká ego mne...
Na to, že čokoľvek tu napíšem, dokonca aj niečo také ako odsudzovanie regionálnych sporov a namotá sa na môj názor zopár zakomplexovaných chudákov, ktorí to samozrejme celé obrátia proti mne a vylievajú si potom svoje pocity v 50 riadkových slohových prácach, na to som si už zvykol, beriem to proste ako samozrejmosť s ktorou sa na tomto portáli musí rátať, čiže nech sa páči...
...kľudne nad tým rozmýšlaj ako je to možné, ako môžem tak nelogicky premýšlať, pre mňa za mňa si to vypočítaj aj rovnicou, ale prosím, nechaj si to pre seba, cítim to tak, je to môj názor a nie som povinný ti ho tu vysvetľovať, kedže si myslím, že každý normálny človek to dokáže pochopiť, pokiaľ s tým máš problém a potrebuješ na to akýsi špeciálny algoritmus nech sa páči, ale nájdi si ho sám. Čau
Ak si všimneš, tak asi zrovna zmyslom hnisavicovho života nebudeš, keď sa s tebou nebaví
@116
To znie trošku zavádzajúco, akoby ti tu niekto vyčítal takéto odsudzovanie regionálnych sporov ... Nie, ja ti dokonca ani spomínaný kontrast priamo nevyčítam, len vravím, že vo všeobecnom odsudzovaní regionálnych sporov a zároveň vo vedení etnických sporov je nesúlad ...
Mimochodom, spomínanie 50riadkových slohových prác je mimoriadne pádnym argumentom ...
Ak s tebou mienim vyjadriť nesúhlas, čo mi radíš? ... Neodpovedať na všetky tvoje výtky smerom ku mne, tak, ako to robíš ty, aby moje príspevky neboli 50riadkovými slohovými prácami? ... Dobrá rada
Ja sa nepotrebujem poskladať ...
Ja len rád poukazujem na nelogickosti ...
Vidíš, inak toto znie super "hentí sú nedonosenci" a "ja nie som nedonosenec, lebo mám dôvody" ...
Za chvíľu sem príde pernik2, pochádzajúci zo západného Slovenska, s rómskou národnosťou, no bez správania často známeho, ako "rómska nátura", ktorého bude štvať, že ho ľudia odsudzujú, tak povie "ľudia odsudujúci rómov sú nedonosenci" a "východniarov odsudzujem a mám na to svoje dôvody" ...
Raz možno uvidíš, že ide v podstate o to isté (a rozdiel je len v konkrétnom prípade, rómska komunita spôsobuje nejeden veľký problém, u východniarov to tak nie je, no v globále je odsudzovanie ľudí s istou etnickou príslušnosťou a ľudí bývajúcich v nejakom regióne na tej istej úrovni ... A tak ako môžu mať spoločné (aj negatívne znaky) jedinci patriaci do nejakého etnika, tak ich môžu mať aj jedinci bývajúci v nejakom regióne ... A napriek tomu, nenávisť k nejakej podobnej skupine nie je zrovna rozumné stanovisko)
Ja nad tým ale premýšľať nepotrebujem, ja netrpím utkvelou predstavou, že všetci rozmýšľajú rozumne a logicky a nejde ma roztrhať, že ty tak teraz nerozmýšľaš ... Len na to poukazujem ... A ver, že si to pre seba nenechám ...
A niečo mi nevysvetliť je, samozrejme, tvoje plné právo, len, sa tu po takom nevysvetlení, bohužiaľ, nebudeš môcť rozkrikovať o tom, ako je tvoj pohľad správny, či logický, keď ho nevysvetlíš
A budeš sa čudovať, pochopiť, prečo niekto rozmýšľa presne týmto nelogickým spôsobom, dokážem, ale nemám potrebu takýto neduh akceptovať
Asi je to cudne, ale este som sa nestretol s takym nejakym porovnavanim medzi ludmi.
................a som napisal "az na vynimky"!.......a ze nemam rad ba, preco bi som mal mat rad? co premna ba zrobila?
Ja som z Nitry, a Nitrania sú pre tebou spomínaných futbalových fanúšikov Trnavy nejakí -cenzurované- Maďari ...
Pre zmenu Nitrianski hokejoví fanúšikovia sú schopní ísť niekam na výjazd a tam človeka bodnúť nožom (aspoň myslím, že to bolo na výjazde a nie doma)
Takže pre teba je asi každé mesto úplne na chuja, lebo sa tam nájde pár dementov? ...
To, čo sem píšeš sú konkrétne príklady, ktoré môžu slúžiť len ako zámienka pre človeka, ktorý chce nenávidieť ... Prečo tu potom hovoríš o nenávisti?
A až na výnimky je nádherná formulka pre nenávistníkov, ktorí sa chcú tváriť ako nevinní anjelici ...
Ja môžem napríklad nenávidieť Švédov, slepcov a gorily, lebo sú to všetko vrahovia ... Teda až na výnimky, ktoré nikdy nikoho nezavraždili ...
A tu nejde o to, že nemáš k BA pozitívny vzťah ...
Len, bohužiaľ, máš strašnú potrebu kydať na BA kde sa dá ...
Ak toto nie je nenávisť, ktorú sám kritizuješ, tak potom neviem ...
to vazne?
nieee, to zase niee.
ja nehovorim o nenavisti, to hovoris ty.
nemat rad a nenavidiet,su dve rozdielne veci.
to nieje pravda, len tu som napisal ze nemam ba rad, nic viac. neplet si dojmi z pojmamy,drahii
Tak schválne, prečo nemáš rád BA, kde sa stávajú škaredosti, ale o ostatných mestách to povedať nemôžeš, aj keď sa tam stávajú rovnaké škaredosti?
(Hovoríš o nenávisti ... Nemyslel som o tvojej vlastnej, hovoríš o údajnej Blaváckej nenávisti)
Ani tebou spomínaní Bratislavčania nevraveli, že nenávidia východniarov ...
To si ty vydedukoval z papierokov za stieračmi, atd. ...
Že si ty totálne nezdravo predpojatý voči Bratislave, je podobne vydedukovateľné z tvojich príspevkov
(aha)
no..ano, mas pravdu.
neviem ci nezdravo,ale mam urcite....vyhrady...ale to nielen k bratislave,ale aj napriklad ku kosiciam alebo presovu ci podla teba sa mam tvarit ze negativa neexistuju a vsetko je ok?
Je rozdiel mať výhrady a jasne vravieť, že nemáš rád celé mesto, až na výnimky - tvojich konkrétnych kamošov ...
To má teda fakt ďaleko od výhrad
nech je ako chce, koloval kedysi nasledovný textík o všetkých kokotoch, čo si myslia, že v BA žijú len "blaváci" (vyslovuj s nenávistným podtónom obviňujúcim z arogancie a namyslenosti na hlavné mesto).
CP = "cezpolny"
Tymto vyrazom oznacujeme my Bratislavcania ludi, ktori do hlavneho mesta pridu z ostatnych kutov Slovenska. Ludi zijucich na intrakoch, mavajucich v piatok na Zlatych s rukou so zdvihnutym palcom v snahe chytit stop do svojej rodnej viesky, sikovnych a ctiziadostivych ludi na postoch top manazerov so 100tisicovym platom a srandovnym prizvukom...
CP-ckari su proste rozni. Co ich spaja nie je ich mimobratislavsky povod, ani obrovsky neforemny ruksak plny domacich klobasok a strudle, s ktorym vas tlacia do chrbta v trolejbuse, ale vecna nespokojnost s nami "Blavakmi",ako nam hovoria.
CP-ckar teda nie je demograficky ukazovatel, ide skor o State of mind. Je to pristup, s akym niekto pride do BA, usadi sa tu, zaraba tu prachy a namiesto prisposobenia sa si ho pestuje ako nejaku vazenu charakterovu crtu, na ktoru je pysny, a ktoru zdiela s ostanymi CP-ckarmi.
CP-ckar byva, studuje alebo pracuje, jednoducho zije v Bratislave, ale naveky ostava niekym, kto nasu Krasavicu na Dunaji povazuje za svojho nepriatela, nepochopene a nebezpecne teritorium plne ludi, ktori nemaju nic lepsie na robote, ako mu strpcovat zivot svojou aroganciou. Arogantny, to je vyraz, ktorym na oplatku (omylom, lebo to plati na neho) CP-ckar oznacuje Bratislavcana.
Ak sa s nim budete rozpravat, velmi rychlo sa vam s tymto pocitom postazuje. Potom popri zanovitom piti Sarisu odpali oslavnu odu na svoj region, z ktoreho zdrhol, lebo to tam nevedel vydrzat.
Nakoniec nezabudne prizvukovat, ze aj ked su vsetci namysleni a povyseni, "vy nie ste typicky Blavak." Tak dik.
Nie je mi uplne jasne, naco sa niekto trepe do Bratislavy, a zostava, ked to tu z duse nenavidi. Je to ako ist do Sydney a rok tam zit s bandou Slovakov, vratit sa s frajerkou Ceskou a stale nevediet ani zatat po anglicky. Skoda penazi a namahy....
A este dodam, ze nie je pravda, ze sa vsetci ""cezpolni"" trepu len do Bratislavy. My tu mame tiez velmi vela takych ludi a je viacero lokalit na zapadnom Slovensku, kam ludia cestuju za pracou.
Keby boli hlavne mesto Slovenska Kosice, bolo by to presne naopak. A my by sme cestovali na vychod jeden po druhom. Takze ja len tolko.
Vyhoda Bratislavy ako hlavneho mesta spociva v blizkosti k Rakusku. Je to ovela vyhodnejsie pre obchod.
Rozhodne sa ale o Bratislave neda povedat, ze by bola ziadana pre:
-prirodu
-prijemnych pohostinnych ludi
-prekrasnu architekturu
-ako miesto, kam sa kazdy raz ako dedko rad uchyli na stare kolena
Blava je zaujimava pre ludi koli kseftu.
Tak isto ako ludia chodia pracovat do zahranicia. Preco ? Koli kseftu.
Ako dodatok este pripisem, ze Bratislava bola oznacena ako 30te najpredrazenejsie mesto na svete v porovnani kvalita sluzieb / cena.
A to som si nevymyslel....
@hluzar je mi jasné že do BA ľudia nechodia kvôli atmosfére alebo prírode. ja nie som autorom toho textu, nestotožňujem sa s ním v plnej miere, len som ho sem prilepil lebo je podobný tomu úvodnému. neoznačím človeka za kokota len preto, lebo je z Trstenej. iné je to s povolaním (napríklad policajti).
Ty aj čítaš, čo ti píšem?
Aj slovo "konkrétne" si si prečítal?
Lebo v kontexte je dosť dôležité ...
Že sa komentátor preriekne, alebo niekto spraví blbosť, (nebola menovaná žiadna všeobecná črta) nevypovedá nič o celom meste a každom jeho obyvateľovi, nie?
V takom Poprade zasa majú na niektorých miestach úzky chodník a minule sa tam nejakí somári pobili v krčme, takže je úplne v pohode teraz pre toto (čo som si práve vymyslel, ale to je jedno) neznášať Poprad?
A toto je ďalší dôkaz, že si voči Bratislave fakt neskutočne predpojatý
To, že nejaký človek nazve Bratislavu krásavicou na Dunaji a to, že z nej nejaký človek odíde neznamená nijaký logický nezmysel, aký sa v tom snažíš vidieť ty
To je potom ale tiež super, že na základe toho, že u nás človeku na policajta moc netreba a má tam celkom v pohode podmienky, takže sa tam pohrnie každý somár, ktorý nemá na to, aby niečo vyštudoval, odsúdiš každého policajta, vrátane tých, ktorí si povolanie vybrali z presvedčenia a vôle byť konateľom nejakej spravodlivosti a dobra ...
no lenze to nieje len ten jeden komentator,ale citit to vsade ako to je. a nieje to urcite len teraz,ale bolo to aj predtym.
co ma z tym poprad?
to nebol logicky nezmysel, to bol fakt.....vsade sa bratislavcania vyvysuju,vsade sa pchaju,vsetko chcu. to nieje ze len teraz na hokeji. a bratislava urcite nieje ani najkrajsie mesto na slovensku, o dunaji..kde su mesta ako vieden alebo budapest....ani nehovoriac.
policajtom z presvedčenia. a z čoho iného? z núdze?
Poprad s tým nemá nič ...
Ja som len ilustroval tvoje úžasne objektívne kritické tendencie na nejakých iných konkrétnych príkladoch a na nejakom inom meste
Ak to vidíš, vôbec sa ti nečudujem, že nemáš rád nafúkaných Bratislavčanov ... Vôbec však nerozumiem, že nemáš rád Bratislavu a Bratislavčanov ...
@swen
Veď to mohol byť fakt, až na to, že ty sa tento fakt snažíš prezentovať ako mienkotvorný, pričom ten fakt je úplne samozrejmý a nič, čo by ti hralo do karát a čo by si v ňom chcel vidieť z neho nevyplýva
Ani podľa mňa nie je Bratislava najkrajšie mesto na Slovensku, ja ti nič také nevnucujem
Len tá tvoja predpojatosť sa mi nepáči ...
Čo tak pragmatické dôvody, ktoré som v tom príspevku vyššie opísal?
výnimky sa len ťažko hľadajú. ak sa náhodou nájde, väčšinou je to tichý typ, čo svoju kokotnosť skrýva.
za policajtov išli vždy tí najväčší kokoti, tak ako za maliarov a murárov tí najväčší tupci, tak to proste je a vždy bolo (spýtaj sa rodičov).
Väčšinou v reáli, vídam takých denne, prevezie paletu cigariet, nič z tohto podľa mňa nespĺňa kritériá pre označenie policajtov všeobecne nejakým pekným prívlastkom ...
Nie je toto náhodou na jednej úrovni s označovaním ľudí na základe ich bydliska? ... Niekto môže denno denne stretávať napríklad namyslených Bratislavčanov, ožratých východniarov, či jednorukých Aziatov a z toho si vyvodiť neadekvátny všeobecný záver ...
Inak, keď vidím tieto tvoje slová, nerozumiem, prečo si myslíš, že policajti sú policajtmi najmä z presvedčenia ... Z akého?
A ja nevravím, že nejdú, jasné, že sa ich tam kopa nájde, podľa mňa to ale nie je nič, čo automaticky znamená, čo fízel, to chuj ...
Je blbé, ak je pre teba človek chujom bez toho, aby si poznal jedinú jeho charakterovú črtu ...
dalej som nepochopil tvojej "filozofyckej uvahe"
jednoducho....vsetko to co som popisal ,je tak....taky su bratislavcania a bratislava....lebo aj ludia z bratislavi co poznam su taky, aj ked to nedavaju najavo.
A čo má nejaká reportáž o tom, ako nejde voda na ulici, ktorú robili asi tak traja ľudia, s normálnymi ľuďmi žijúcimi v Bratislave?
A ty si nenapísal v podstate nič o Bratislavčanoch, akí sú ... Napísal si len, že ich nemáš rád a k tomu si napísal pár konkrétnych kravín, čo sa niekde stali, nič o Bratislavčanoch obecne
A neviem, akej úvahe si neporozumel, keď niečomu neporozumieš, môžeš aspoň napísať čomu, nech to môžem skúsiť inak napísať ...
ešte som nesformuloval psychologickú hypotézu o výbere toho povolania, no pravdepodobne bude obsahovať niečo ako: chuj je ten, ktorý z vlastnej triezvej vôle stavia sa do pozície autority, štátom prezentovanej nedotknuteľnej vševidiacej moci. ide o autoritu založenú na strachu, nie na úcte (tzv. falošná autorita). supluje si tým potrebu niečo riadiť či mať rešpekt, ktorého sa v bežnom živote (a tobôž nie v bratislave na ulici, kde je vysmiaty kadejakým odkundesom) nedočká, lebo je to neuvedomelý drinec z dediny.
Myslím, že do tohoto môžu spadať tak nejakí policajti, ktorí robia pochôdzkárov, či iné hliadky (možno teoreticky aj nejaké zásahové jednotky), ale absolútne sa to netýka administratívnych pracovníkov, detektívov a kopy ďalších možných zaradení v policajnom zbore, o ktorých nemám ani šajnu ...
A ak ide o moju osobnú skúsenosť, skôr sa stretávam s policajtmi, ktorí majú na prvý pohľad ďaleko od takéhoto všeobecného patternu
(aj keď nevravím, že aj takí by sa nenašli, určite hej, ale o takých skôr len počujem z rôznych príhod ... )
Koho chcú budúci vyšetrovatelia buzerovať?
Ktorý človek má pred vyšetrovateľom rešpekt, lebo z neho má strach?
Myslím, že z toho, čo som napísal jasne vychádzalo, že si myslím, že v tvojom príspevku chýbal všeobecný argument o Bratislavčanoch, nie nadávka ...
Výborne, máme nejakú všeobecnú črtu, to ale trvalo ...
Len menší problém ...
Poznám kopu Bratislavčanov, ktorí takí nie sú, s tou všeobecnosťou bude nejaký problém, nie?
Môžem sa ťa spýtať, prečo sa zasa odchyľuješ od všeobecných čŕt?
Ty mi tu ako dôkaz, že Bratislavčania sú takí alebo onakí spomínaš nejakého turistického sprievodcu, toto akože myslíš vážne? ...
- priserne chaoticke mesto plne grazlov, zlodejov, gagstov, bezdomovcov, nabozenskych fanatikov, s ulicami, kde sa ludia ponahlaju tak, ze keby spomalili, snad ich posliapu ti za nimi....
Nechcel by som tam zit a hoci tam bolo co obdivovat samozrejme.... som stastny, ze som Slovak.
Az ked vycestujete na dlhsie do zahranicia, potom si uvedomite skutocne kvality, ktore Slovensko ma.
Bratislava je asi 1/100tina z New York city - a velice sa na nu nadava (nic si nenahovarajme) tak by som bol zvedavy ako by sa ti mudrlanti citili niekde v riti odtialto.
Komu Blava vyhovuje pre byvanie a maju rad , ten moze mat silu zvladnut aj tazsi kaliber , ale ti co na nu nadavaju, nech racej ostanu doma.
Policajti , ktorych vidime na uliciach dopravaci atd su z 99 procent tupci a idioti -> proste holy fakt
Ale nie kazdy policajt je tupec a idiot. Moj otec je policajt takze trocha vidim aj do vnutornych zalezitosti. Detektivy, vysetrovatelia su povacsinou velmi inteligentni ludia. Sucastou policie su aj technici, vyskumnici, ludia, ktori vyvijaju nove vysetrovacie metody, logisti atd atd atd....
To vsetko je sucastou policie. Samozrejme my vidime bezne na uliciach len spodinu, rozhodne nie je ale pravdou ze vsetci policajti su tupci. To rozhodne nie.
Je logike, ze najvacsim idiotom sa dostane v hierarchii policie aj najnizsich postov.
Nakoniec.... rozdavat pokuty za parkovanie vie kazdy hnup.
Rovnako nie je pravda, ze kazdy maliar, ci murar je idiot.
Zrucnost, je dar, ktorym nevladne kazdy. Niekto ma viac v hlave a niekto ma viac v rukach. Nemyslim si, ze ci uz bez jednej alebo druhej skupiny by mohol existovat svet, aky pozname.
V zasade nema zmysel skatulkovat.
Poznam tupca lekara, tak isto aj inteligentneho lekara
sprosteho architekta a tiez genialneho architekta
Navyse v dnesnej dobe plnej protekcie sa uz tazko hodnoti realna inteligencia jedinca.
Ja žijem len neďaleko - v ČR. A zaznamenal som podobné zistenie... Nevadí. Každý národ sa postupne vyvíja : )
Ale som trochu naivný optimista (v týchto voľbách) - už aj môj dedko zamyslel, že niečo s tým Smerom nie je v poriadku - jasný signál toho, že našťastie sa vo ficovoličoch objavuje nejaká sebareflexia. (Síce je možné, že bude voliť KSS Ale vždy lepšie ako Smer.)
Môžeš mi skúsiť povedať, ako môže turistický sprievodca, ktorého napísal jeden človek, alebo nejaká malá skupinka vravieť o tom, akí sú Bratislavčania obecne? Veľmi by ma to zaujímalo
Pochopiteľne nestačí ...
To môžem aj ja povedať ... Veľkokrtíšania obecne? ... Vrahovia, zlodeji a klamári ... Povedal som niečo, čo stojí za reč? ... Myslím, že nie ...
Ja sa na druhej strane čudujem tvojej výdrži, keďže moja rola - napádanie hlúpych argumentov - nie je vôbec namáhavá, zato ich vymýšľanie môže dať celkom zabrať ...
hlupe argumenty?! zalezi podla uhlu pohladu, lebo z tvojho su hlupe, z pohladu napr. ke nie.
Vidíš, ja takých poznám dosť ...
A ty by si aj k nim pristupoval ako k nejakému Blaváckemu odpadu, len preto, lebo používaš hlúpu a prevrátenú logiku ...
Strašne ťa to teší, však?
Z pohľadu KE?
To akože o čom hovoríš?
Podľa KE je akože to tvoje krčmové frflanie logickým vyvodzovaním a všetci ľudia v KE, na čele so starostom hodláte nasadnúť do tankoch a zrovnať BA so zemou?
Nie, to je len akási zhoda okolností, že si z KE a tak, ako zďaleka nie je v Blave každý namyslený, tak v KE zďaleka nie je každý taký zaslepený ako ty
Jasne si spomenul, že nemáš rád Bratislavčanov, až na výnimky ...
Ak chápeš slovo odpad inak, ako som načrtol, ok ...
Tak to zmením na "budeš s ním v negatívnom vzťahu a budeš si o ňom a priori myslieť, že namyslený a ktovie aký ešte je, hoci ho nepoznáš"
A aj tu ťa poprosím, netvár sa, že tu ide o Košice, nie, tu ide o teba a tvoj vzťah, našťastie tento vzťah nefunguje medzi všetkými Košičanmi a Bratislavčanmi, ale len medzi o dosť menśou množinou ... ľudí ...
Ale nie! Reaguj, prosím! Chceme čítať tvoje múdrosti a dospieť k poznaniu, aké máš aj ty. Podeľ sa s nami.
(Mal som totiž na dnes večer plán, že sa budem na tebe zabávať; no nevadí, aj tak si myslím, že reagovať budeš a zábava bude pokračovať.)
Áno áno, ja som určite ten, ktorý je z nás dvoch dementný
Neuveríš, ale nie som z Bratislavy. Ani náznakom Aj na tomto chybnom predpoklade môžeš vidieť, aké sú tie tvoje predsudky hlúpe a vadné.
Čoby po kolená, ja ti nesiaham ani po členky!
Ale o to si ani nemusel spomínať, však je to každému (aj mne) úplne jasné, že som v porovnaní s tebou len obyčajný truľo Stačí sa pozrieť na tvoje vyjadrovanie, argumentáciu, slušnosť, inteligenciu; práce, ktoré si po sebe zanechal - a každému je jasné, že taký obyčajný nímand ako ja, ktorý ani nevie poriadne písať; argumentuje ako úplný hlupák; správa sa ako ožran, ktorý práve vyšiel z krčmy, je tupý ako poleno; v živote nič nespravil (a aj na tých dvoch odboroch, ktoré študuje na Masarykovej univerzite, sa len fláka); je v porovnaní s tebou nielen pseudointelektuál, ale len blbý pseudočlovek.
To je úplne jasné
posledni krat ti slusne hovorim-NEVSIMAJ SI MA, NESTARAJ SA DOMNA, IGNORUJ MA!!!!!
Skoro so všetkým súhlasím, len jedná vec nedá mojej hlúpej hlave pokoja - totiž, mám pocit, že nie si jediný človek v galaxií, ku ktorému sa kriticky vyjadrujem - pa3cek, blackproletar, (nikeboy), wewo, kedysi fxx, grietusha, manajana, d170, ayreen, depropex, tunidlo, tikalok, zajko30, nemysliacitvor, porygon, pernik, krutafunebracka, kadejaké pojašené malé deti, mayo, transplantovana, cerwik, yolis, surreal, stage,... - toto je len zlomok ľudí, ku ktorým som vzniesol aspoň raz nejakú námietku.
Čiže, nie si úplne dokonalý - máš nejakého stihomana, že som zaujatý len proti tebe. Moja hlúposť je temer nekonečná - rýpem do každého, kto podľa mňa tliacha blbosti.
Pretože nie si pripečená a vieš, že keď píšem, že "podľa mňa to, čo vravíš, nie je pravda", vôbec neznamená, že sa s tebou hádam, že ťa urážam a že ťa neznášam
Nezdá sa ti stavanie sa ku kritike spôsobom "aj niekto iný robí kraviny, nielen ja!" ako totálne detinské? ... Mne áno
Je možné, že som neporozumel významu internetového fóra, ale doteraz sa mi zdalo, že jeho podstatou je, že ľudia v ňom na seba reagujú ...
Nie, ani v najmenšom sa mi nezdá byť vznesenie kritickej poznámky voči niečomu, čo považujem za hlúpe, detinským ... Ani zaujatým ...
To je inak zasa zvláštny postoj ... Reagovať na kritickú poznámku slovom "zaujatosť" a samotnú poznámku ani nebrať do úvahy ...
a idem spat. zajtra dokoncime, ked chces.
Táto diskusia práve nejde mimo témy, ale práve ide k téme, pretože tunidlo práve zdôvodnil, že je oprávnené v diskusiách reagovať na tézy, s ktorými nesúhlasí, pretože to je podstatou internetového fóra. Ty si totižto zastával názor, že ak niekto kriticky reaguje, tak je infantilný.
Tunidlove argumenty boli všetky pravdivé, relevantné a boli aj dostačujúce (keďže si ani len námietku nevzniesol), teda tvoju tézu vyvrátil.
Môžeš sa vyjadriť proti tunidlovým argumentom, ktoré jednoznačne spochybňujú tvoje stanovisko, v ktorom hlásaš, že všetci ľudia, ktorí patria do množiny "Narodil sa a žije v meste X", majú spoločné niektoré negatívne vlastnosti prislúchajúce všetkým ľuďom tejto množiny?
Rád by som si ich prečítal, pretože tunidlo znovu argumentoval pravdivo, relevantne aj dostačujúco, keďže vyvrátil všetky tvoje podporujúce argumenty a ty sa už nedokážeš obhájiť.
Nech sa páči, pľac je tvoj. Podotýkam, že keď sa nevyjadríš k týmto otázkam a budeš znovu rozpitvávať otázky o mojom alebo tunidlovom intelekte, tak ťa bude legitímne považovať za veriaceho. Za veriaceho vo vlastnú neomylnosť. A každý, kto verí vo vlastnú neomylnosť, verí nepriamo aj vo vlastnú hlúposť.
ale aby som to uzavrel: nie každý policajt musí byť tupec, lebo niektorí musia v tej hlave aj niečo mať. kokotizmus policajného povolania je psychologický problém, ktorého nekompletný hrubý náčrt je v @149 . ide o pohnútky, ktoré vedú jedinca k tomuto povolaniu.
tieto pohnútky sú síce nevedomé, to vedomím ich možno krotiť. ak to nezvládne predvedomie, súdny človek je povinný ich krotiť vedome a nie nechať svoje podvedomie hrať sa na vojačika.
takže asi toľko. už to nechajme, aj tak je to vlastne OT.
Takže asi takto, čo konkrétne zahmlievam? To ma fakt zaujíma ... Či nič, len ide o nejakú klasickú prúpovídku zvíjajúceho sa človeka bez argumentov?
Mňa by na tvojom mieste, na mieste človeka, ktorý píše hlúposti a nevie si to priznať, tá diskusia prestala baviť už hneď na začiatku, takže máš celkom fajn výdrž ...
@tunidlo mam ta uz v pici.
Maj si ma, nech sa páči, svedčí to len o tom, akú majú tvoje slová váhu ...
Takže nám jasne načrtávaš obraz o tom, kto tu vlastne zahmlieva, keď si nevieš podporiť svoje tvrdenia, ani len tie, v ktorých obviňuješ
Ako sa dá narábať s niečím, čo je nulové?
Tak kde je problém?
Všetci sú svetice? (svätci) ... To som kde povedal? ...
Jasne si povedal, že zahmlievam ... Neviem kde, pýtam sa kde ...
Nedokážeš odpovedať kde ... To značí, že zrejme zahmlievaš ty, keď nevieš podoprieť svoje obvinenia ...
Ja z komára slona nerobím, ja nepovažujem hlúpe nenávistné kecy za nevýslovnú katastrofu, len za to, čím sú, teda za hlúpe nenávistné kecy a hodlám na to upozorňovať ...
@tunidlo cele tvoje picovanie domna je v tom duchu, tak sa laskavo teraz nehraj na nevinietko a ze nepicujes domna, dobre moj?! lebo takich ako ty, stretavam casto, a zakazdim sa snazia zmanipulovat slova,myslienky a vsetko, tak ako sa im to hodii. teba sa nezda kktske ze sa vyjadrujes nie k teme ale ku komentarom? pokial viem, ma sa diskutovat k teme a nie k jednotlivim komentom. co v tvojom pripade umocnuje tvoje cielene picovanie len do mna a toho co napisem len ja. ale aspon zacinam suhlasit z bratovym nazorom na ludiii na slovensku.
Kritika a hlúpe nenávistné kecy sú trocha rozdiel, nemyslíš?
Ty hodnotíš ľudí, ktorých si ešte ani nestretol a a priori ich nemáš rád, lebo pochádzajú z Bratislavy
Ja hodnotím tvoje (konkrétne a už vyslovené) prejavy ako nelogické, lebo sú nelogické ... Kde je tam nejaká nenávisť, či predpojatosť?
A nie, nezdá sa mi to ... Nemiestne
Neviem, prečo by som sa vo fóre nemal vyjadrovať ku komentárom, naozaj nie ...
A zasa raz ... Ako môžem ja ako jedna konkrétna osoba priamo ovplyvňovať tvoj názor na ľudí na Slovensku? ... Veď je to hlúposť ...
kebyze sa vyjadrujes ku vsetkym , tak ok, lenze ty....a hlavne ten......., sa vyjadrujete len kumne. ako neviem...ja z tebou som ani v minulosti sa nehadal alebo co, preto mi je tvoje pic. tak trocha zahadou. z tebou diskutovat budem vzdy a na hocijaku temu. ale z nim nie, lebo on je zaujati proti mne a mojmu bratovy.
Je naozaj veľmi pravdepodobné, že som si nevšimol to, o čom sa sám bavím ...
To, že si v posledných pár príspevkov nespomínal BA, ale iba to, že do teba "zaujato rýpem" znamená, že diskusia už nie je o BA a ja skôr vypovedané nemôžem spomínať? ... To si kde našiel takéto pravidlo pre civilizovanú diskusiu?
Ďalej ... V druhej téme si videl, že som sa vyjadril aj k @mm47 ... Ktorý je Bratislavčan ... Takže zasa píšeš nepravdy ...
Môžem ti ja za to, že tak obrovskú časť hlúpych nenávistných kecov na tomto fóre píšeš ty? ... Nie, za to si môžeš sám, takže mne sa nesťažuj, že ťa za niečo skritizujem, mám prečo ...
Swen je registrovaný 25.1.2010 (91 dní) a píše o sebe ako o pamätníkovi, ktorý
pamätá na časy, keď tu bolo všetko vôkol krásne; ktorý navrhoval zmeny, ktoré nikto (kupodivu) nechcel počúvať,... Jednoducho zvláštne : )
Ak si tu údajne dva roky, tak potom prečo si zaregistrovaný len 91 dní? Máš nejaké iné konto, s ktorým si tu už zaregistrovaný dva roky? Aké je to konto?
Vravieť ti to teda budem ...
Bodaj by to nešlo dolu vodou, keď si napochoduješ do ktovieakej diskusie a začneš tam šíriť podobné nenávistné somariny ...
Neviem, ako by som ja osobne ťahal tento web dolu vodou ...
Spomínaš rýpanie, urážanie, šikanovanie, ponižovanie ... Voči sebe ... Kde?
Jediné, čo tu je smerom k tebe vyrčené je to, že tu píšeš somariny ...
Žiadna šikana, konkrétne podložené tvrdenia ...
Ty, ktorý tu budeš hovoriť o arogancii a namyslenosti ľudí, ktorých ani nepoznáš (vraj všeobecný rys ľudí v BA ... ehm, houby), sa sťažuješ na šikanu a urážanie, keď ti niekto povie, že hovoríš somariny? ... Ozaj sa ti to zdá byť na mieste? ... Mne nie
Inak, čo je prehlásenie namyslenosti a arogancie za všeobecný rys obyvateľov BA, ak nie nenávistný bullshit? ... Podopretá štatistika?
no ja nehovorim teraz o tebe...a dokonca paradoxne ani o alpynusovi.
ja nevravim ze ty, ale ten........ no si precitaj ten jeho blog, to je uz vrchol kktizmu.
som nebol v ba?! neboli blavaci tu?! ako chlapce...trochu aj rozmyslaj,......cely cas hovorim,ze to robii alpynus,nie ty.
ked zo 100 ba, sa 51 chova tak,ako som napisal.
@alpynus ziadne,ale cital som tu diskusie ovela skor,ako som tu bol registrovany. lebo registracia je len na pisanie.
> si pametam casi, ked to tu bolo ovela lepsie. zial....zmeny ktore som aj ja navrhoval, ktore maly bit k lepsiemu ,ostaly len vo faze "raz to mozno bude".
Vysvetli mi, ako si mohol niečo navrhovať a písať, keď si nebol zaregistrovaný.
Ako si mohol niečo písať v TS, keď si nebol registrovaný?
Pred mesiacom si niečo písať mohol. Ale ako si to mohol navrhovať pred jedným až dvomi rokmi?
Nezdá sa ti, že príliš často meníš výpovede? Z človeka, ktorý tu už pred dvomi rokmi kadečo navrhoval sa stal novic, ktorý pred mesiacom niekomu napísal niečo do TS. To znie pravdivo.
Ach, už to stratilo vtip. Končím. Ahoj.
Nie, nemusíš byť ticho, pokojne sa ozvi ...
Ale ak sa ozveš nejakou znôškou blbostí, pokojne sa môžem ozvať aj ja ...
(inak, podľa mňa táto téma nie je nenávistná, lebo ju založil @mezomus , ktorý nemyslí vážne asi vôbec nič, ale ak ti nenávistná pripadá, ok, ja ťa nepresviedčam, bojuj proti tomu, len sa snaž pri tom využiť trochu inteligentnejšie zbrane ... )
Hovoril si o tom, ako o všeobecnom ryse ľudí v BA
K tomu ti nestačí stretnúť pár Blavákov ...
Ešte raz sa pýtam, je to nejaká podopretá štatistika?
Nie, je to tvoj číry výmysel ...
ja som napisal ze nemam rad ba a ludii z ba, az na vynimky. ty si sa mna spytal preco. ja som ti odpisal preco. ty si napisal,ze poznas ludiii co taky niesu. ja som ti napisal,ze predsa som pisal ze nie vsetci su taky. ty si napisal ze som napisal,ze ba a ludia z ba su taky. ja som ti ale opet napisal ze su vynimki co taky niesu. a ty si opet napisal, ze som napisal ze ba a ludia z ba su taky.
no a myslim ze uz stacilo otom, lebo ako sam vydis, nikam to nevedie.
Zasa sa vyhováraš, napomenul som ťa, že arogancia a namyslenosť nie sú všeobecnou črtou, (pričom ty si ich sám uviedol po tom, ako som ťa požiadal o všeobecnú črtu) lebo poznám ľudí, ktorí takí nie sú ...
Tvoja reakcia ani omylom nezahŕňala niečo typu "veď nie sú všetci takí", len si začal bľabotať, niečo o turistickom sprievodcovi a nech ti nehovorím, že BA nie je namyslená a arogantná ...
To, že nie všetci si spomenul na úplne inom mieste, oveľa neskôr, keď si nepochopil, že nemyslím, že vravíš o všetkých ...
Mimochodom, ja ani nehovorím, že vravíš, že všetci sú takí ...
Ale keďže si tak hlúpo predpojatý, pristupuješ tak aj k ľuďom, ktorých vôbec nepoznáš a nemáš šajnu, akí sú ...
A aj takých, ktorí nie sú, nazývaš namyslenými a arogantnými, keď tu prehlasujeś, že "Bratislavčania sú namyslení a arogantní"
ja som to jednoducho napisal vo vseobecnosti. nie doslova ze kazdy z 440 000 obavatelou ba je takich.aj ked to zovseobecnovanie nieje prave ferovim a objektivnim vyjadrenim. koniec diskusie.
To je predsa somarina, sám si povedal, že poznáš výnimky ...
Veď to, že si to napísal vo všeobecnosti, o tom hovorím ... Neviem, čím by si to asi tak mohol podoprieť ... ... Ty ani nemáš šajnu, koľko ľudí je takých a napriek tomu prehlasuješ, že 50,1% je takých, proste si vymýšľaš ...
A áno, presne tak, nie je práve férovým objektívny vyjadrením, konečne si apoň tomuto porozumel ...
tie % je len odhad, tak isto ako tvoje ze nemam v %pravdu.
Teda si vymýšľaš a potom tieto výmysly prezentuješ ako pravdu ...
A to je to, čo kritizujem ...