Ale neviem podla coho robia tie testy.. Napriek vysokymi bodovymi vysledkami v iq testoch co som absolvoval sa ako genius necitim.. A jebem im na celu mensu.. To je pre kokotov.. Budem platit aby som bol v klube inteligentnych.. Co je dost neinteligentne..
ten predpoklad geniality má najkrajšiu farbu, ale nejdem ti kaziť graf, tak nezahlasujem vôbec. hlavne preto, že mi bolo IQ seriózne merané len v 5 rokoch a nerada sa radím medzi určitú IQ skupinu, prekáža mi, že si potom ľudia o mne myslia, že som neviem ako chytrá, o čom ja nemám ten pocit.
@rocafella a to že nesúvisí z IQ . Kto ti dal právo hodnotiť ma kvôli môjmu pravopisu ? Ked nečítam spätne čo píšem predtým než to odošlem tak mám chyby . No a čo ?
@ester44 kvoli takejto kravine sa tak rozhorčiť? proste chyť SSP a učkaj sa zle ti nechcem ... A k IQ naposledy som si ho meral u psychologičky asi pred 4 rokmi keď mi vybrali krčne mandle a bol som 3 dni v nemocnici tak som si vybavil IQ a psychotest a vyšlo mi cca. 128+ takže tak...
Tu to môžem napísať, aj tak je to len Birdz... zahlasovala som pravdivo, ale aj tak to o mne takmer nič nehovorí (resp. áno, ale nie v dobrom, nie je "frajerstvo" mať namerané vyššie hodnoty, keď v iných oblastiach zaostávate)
iq testy su nezmysel. resp. nemyslim si, ze existuje kauzalita (a aj korelacia je dost biedna) medzi iq a takym tym "normalnym" uvazovanim. oficialne som sice tiez genius (hoci len velmi, velmi tesne nad ciarou ) no ako genius sa veru rozhodne necitim. skor mam pocit, ze ma obklopuje privela debilov. ale vazne, su veci, ktore jednoducho pochopit nedokazem a som si isty, ze genius by ich veru pochopit mal. a najveselsie na tom celom je, ked tomu chapu ini ludia, ktori su na tom s iq horsie ako ja. na druhej strane zase poznam niekolkych geniov "tazkeho kalibru" (165+), ktori su sice doma v tom svojom, no mimo ich zaberu im unikaju uplne elementarne suvislosti, ktore by postrehol doslova kazdy debil.
tuna na b, hoc sa mi to hovori tazko, budu asi predsa len nadpriemerni ludia. no vazne, staci mi porovnat si tunajsie diskusie s fb comment sekciou pod clankami refresheru, ci dokonca sveta bohatych, ktore su podla mna idealnou vzorkou priemerneho slovenskeho ludu a rozdiel je dost viditelny.
@wewo ja som sa nad tym zamyslal naposledy predvcerom, ked som si cital definiciu nevlastnej limity funkcie. ako som neskor zistil, ide o uplne primitivnu zalezitost, no na zaklade oficialnej definicie som sa ani za boha nevedel dostat k tomu, co to vlastne je nakoniec mi to vysvetlil typek, ktoremu pravidelne pisem ulohy z programka, lebo "je to picovina a cely ten kod absolutne nedava zmysel".
vsetky tieto "nedokonalosti" testovania inteligencie podla mna spocivaju v tom, ze mozog je neskutocne zlozita struktura schopna obrovskeho kvanta veci. urcovat jeho vykon na zaklade osmych kategorii v iq testoch je jednoducho nezmysel. ked mam osem kategorii, nedokazem poriadne opisat ani len kvalitu topanok. dalsia vec, o mozgu ako takom nevieme dokopy nic dokonca aj v dnesnej dobe, napriek tomu vsak pouzivame testy, ktore sa v principe nezmenili uz cca 100 rokov. naslo by sa toho viac, ale neviem, ci by to bolo objektivne, kedze psychologiu ako vedu absolutne neuznavam a chytam sa kazdej moznosti ako ju potopit
v treťom ročníku na gympli nám merali IQ a tiež sme robili kadejaké testy na zameranie a profesijnú orientáciu atď... čiže neviem, nakoľko môžem tomu výsledku dôverovať..
@ester44 na margo tvojej hadky s rocafella, ktoreho sice povazujem za ak nie blbca tak aspon hulvata a neprijemneho cloveka: aj ked nie kvoli gramatike, ale celkovym vyjadrovanim posobis ako totalna slepica.
@rocafella v jej veku? Tak IQ je o niečom inom teda o tom ako si veci "pospájať" niesom si istý presne ale vek nemusí mať správny, pomýlila sa, na internete na gramatiku kašle atd...
dalej k téme.... no v jednom teste mi vyšlo 192 ale ja netuším čo to teda bolo za test ale tak aspoň dobrý pocit ale nwm...
@kanny3 Ok hnedˇ ma to prinútilo nejaký free IQ test nájsť a v vymenil som tam už neviem či z nepozornosti omylom alebo som si to myslel ale 129 nie 192
@ester44 mojenko, ked si prejdes myskou na meno pouzivatela vyhodi ti to tam pohlavie. Prosim, neoslovuj ma v muzskom rode, lebo tym akurat tak sposobis ze fakt nahnevana budem.
A neosocujem ta, len si nechapala, preco posobis neinteligentne tak ti to vysvetlujem a bohuzial teraz si to iba potvrdila.
@staphylococcus prepáč to oslovenie v mužskom rode . Tvoj štýl vysvetlovania je veľmi zvláštny a mna uráža ked ma niekto nazýva slepicou ... nemyslím si že som ti niečo zlé urobila za čo by som si zaslúžila tvoje komentáre v takom znení v ako sú . Dúfam že si si vyvŕšila na mne svoju zlosť ktorú si mala na neviem koho ... a že si už v poriadku a takéto narážky na moju osobu a inteligenciu alebo vyjadrovanie už nebudem musieť čítať ... a že to nie je tvoje bežné správanie ...
mam genialitu, ale co je to génius? mudry bradaty dedko v plasti alebo smradlavy nerd v nevkusnom zakasanom svetriku? nechcem byt ani 1, necitim sa byt nic z toho. myslim si len, ze mam ,velmi velmi siroky rozhlad (z kazdeho rozku - bohuzial, fakt len trosku), ale staci mi to, som so sebou spokojny
@ester44 zlost? zlaticko, ty si asi este nikdy nevidela nasrateho cloveka, ked tomuto hovorim zlost a musis byt kvalitne psychicky labilna odporucam s tym nieco robit, lebo ked sa na teba raz niekto naserie a da ti to patricne najavo, mesiac nevylezies zo skrine
co ja vim dpc to ze sa tu seci tvaria ako majstri sveta este neznamena ze maju vysoke IQ a aj tak ja na nejake IQ moc neverim sak to su len tipovacky raz mozem mat IQ 150 a raz 30
@wewo ale presne s tou elektrinou, ja neverim na elektrinu proste viem vselijake veliciny vypocitat, viem, ze usmerneny prud nosicov naboja, viem, ako sa vyraba, ale stale mi to je take nejake cudzie, ze to musi byt cele blbost
@staphylococcus nechcem od teba aby si predo mnou rozoberala svoje rodinné vzťahy ... ale chcem aby si ma neohovárala nenazývala ma tak ako si ma nazvala ... nič zlé som ti nespravila ... a ani sa nečudujem že na teba má niekto zlosť ak sa správaš aj v realite tak ako tu na birdzi ...
@staphylococcus@ester44 inak vy ste to, co ste tu predviedli, mysleli vazne, alebo ste len nejake troll duo? po pravde, druha moznost by bola zaujimava, nieco take sme este na B. nemali, a musim povedat, ze uvod ste dali velmi putavy
IQ ako také má mnoho subkategórií, ktoré sa zväčša u každého pohybujú v inej rovine a teda nie je možné človeka zaradiť len k nadpriemeru, podpriemeru či priemeru. Keď sa o niekom vyjadríš že je nadpriemerný teoreticky sa jedná o lož keďže v jednej veci môže byť považovaný za génia no v inej je možné ho radiť k podpriemeru. Taktiež nie je nijakým spôsobom reálne hodnotiť ľudí podľa ich konania na sociálnej sieti. Ja osobne som zahlasovala za možnosť priemer keďže to je najneutrálnejšia možnosť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
tuna na b, hoc sa mi to hovori tazko, budu asi predsa len nadpriemerni ludia. no vazne, staci mi porovnat si tunajsie diskusie s fb comment sekciou pod clankami refresheru, ci dokonca sveta bohatych, ktore su podla mna idealnou vzorkou priemerneho slovenskeho ludu a rozdiel je dost viditelny.
vsetky tieto "nedokonalosti" testovania inteligencie podla mna spocivaju v tom, ze mozog je neskutocne zlozita struktura schopna obrovskeho kvanta veci. urcovat jeho vykon na zaklade osmych kategorii v iq testoch je jednoducho nezmysel. ked mam osem kategorii, nedokazem poriadne opisat ani len kvalitu topanok. dalsia vec, o mozgu ako takom nevieme dokopy nic dokonca aj v dnesnej dobe, napriek tomu vsak pouzivame testy, ktore sa v principe nezmenili uz cca 100 rokov. naslo by sa toho viac, ale neviem, ci by to bolo objektivne, kedze psychologiu ako vedu absolutne neuznavam a chytam sa kazdej moznosti ako ju potopit
dalej k téme.... no v jednom teste mi vyšlo 192 ale ja netuším čo to teda bolo za test ale tak aspoň dobrý pocit ale nwm...
A neosocujem ta, len si nechapala, preco posobis neinteligentne tak ti to vysvetlujem a bohuzial teraz si to iba potvrdila.