+ máš 'stabilitu' alebo aspoň akú takú istotu,že neostaneš sám
+ (neskor) rodinný život,zázemie,deti
- nemožeš si chodiť len tak kam chceš a s kým chceš (teda možeš,ale budeš znášať následky)
- občas musíš niečo obetovať (bud zo svojho volného času,plánov etc)
- musíš zmierniť svoj egoizmus (ale to je v konečnom dosledku skor výhoda)
...neberte ma na 100% vážne.. tak ako toto forum.
proste mať vzťah je fajn,je fajn ked vieš,že tam vonku (alebo najidealnejšie pri tebe) je niekto komu veríš,o koho sa možeš oprieť,kto vie o tebe tak vela a napriek tomu ťa má rád..ked s niekým možeš zdielať všetko to dobré,ale aj to zlé,ked vidíš v jeho/jej očiach,že by ti dala aj celý svet keby mohla.. ked si s ňou vieš predstaviť celý svoj život.. udržať si pekný vzťah je asi tá najťažšia vec na svete..ale stojí za to..človek sa musí milionkrát obetovať,robiť aj to čo nechce a tým sa zároveň aj formuje. Je úžasné milovať,ved vtedy dokážeš tolko vecí o ktorých by sa ti ani nezdalo a ak je tá láska aj opätovaná čo viac možeš chcieť..
na toto ti každý odpovie inak každý to vníma inak...ale ak ťa zaujíma subjektívny názor, tak tu ho máš...
pozitíva?
-mám sa o koho oprieť, môžem sa na niekoho spoľahnúť
-viem, že niekde je moje miesto, niekde patrím
-partner ma neodsudzuje a berie takú, aká som
-cítim sa pochopená, vypočutá
-jasné, že sú tam aj telesné benefity
-dá sa povedať, že môj život nadobudol zmysel, vyskytol sa v ňom nový rozmer...konečne niekomu môžem odovzdať všetko, čo v sebe nosím..všetok ten cit...a viem, že to nie je hádzanie hrachu o stenu
-som pokojnejšia, vyrovnanejšia...beriem veci tak, ako sú...celkovo vzťah do života vniesol pokoj, nadhľad a lásku
-v neposlednom rade sú to nezabudnuteľné okamihy, spomienky a celkovo trávenie času s niekym, koho milujete
***...a takto by som mohla menovať donekonečna, lebo vzťah je pre mňa niečim posvätným, niečim, čo sa dá len ťažko opísať a čo má len a len samé výhody...teda, len v tom prípade, ak je to vzťah založený na láske a dôvere...ak je to zdravý vzťah, kde nie je len jeden, ktorý dáva a jeden, ktorý prijíma, ale v ktorom sú tieto "úlohy" rozdelené rovnakým dielom...vtedy je to naozajstná láska, naozajstný vzťah a nie nejaká nerozvážna fraška***
a negatíva?
***ako vyplýva z toho, čo som písala vyššie, nevidím ich...nevidím ich, keď ide o naozajstnú lásku...lebo ak by sme sa bavili o fraške, nejakej hre, respektíve snahe milovať/ľúbiť, tak môže byť negatívom všetko...***
Vyhody.: V prvom rade sa clovek lahsie dostane k sexu.
Potom je tu citova stranka, clovek ma niekoho s kym sa dobre citi.
Maznat sa je super vec.
Mozete si pokecat o comkolvek.
Ak spolu byvate, tak si navzajom vypomozete, setri sa na jedle, pretoze sa lahsie vari pre dvoch, ako pre jedneho a je to aj ekonomickejsie. Navarite na viac dni, zje sa to...
Mate lepsi spolocensky status. Na ludi co su single v istom veku spolocnost pozera divne. Proste ste dosiahli urcity spolocensky milestone.
(Dalsie su dom/byt, svatba, dieta, etc.)
Nevyhody.: Niektory ludia beru vztahy strasne divne a mozu Vas obmedzovat.
Ziadne chlastacky s kamaratmi, niekedy ma slecny obmedzuju tak, ze nemozem ist na kavau s kamaratkou pokecat, etc...
Musite znasat nalady, nazory a kadeco ine toho druheho cloveka.
Ked spolu zijete, interval toho co vsetko musite znasat a robit kompromisy sa dost zvacsi.
Mate menej financnych prostriedkov na seba.
Musite si zadelit cas aj pre tu druhu osobu, nie ste viac panom sameho seba.
Obcas vznikaju konflikty v rodinach.
(Nesadnete rodine vasej polovicky, alebo ona vasim rodicom)
@3 niečo také ... ale teraz .. konštatujem, že som konečne šťastná, neskutočne, s týmto mojím som toľko zažila, koľko s nikým , koncerty, festivaly ... to je krásne spomínať na tie úžasné dni, keď viem, že som tam bola s milovanou osobou a veľa ma naučil, cítim sa jak lepší človek .. nevýhoda je tu taká menšia diaľka, ale to nie je naša vina
zavisi to od toho s kym sa das dokopy ...su vztahy, kde si velmi sex neuzijes, ale i take, ze nebudes stihat ..takisto nie kazdy je citlivejsej povahy, a teda zabudni na nejaku citovu oporu a podobne, niektori beru vztah hlavne ako si zabezpecit pravidelny sex, ale niektori sposob, ako si uspokojit "emocne potreby"...niektore ta budu obmedzovat, a niektore ti daju slusnu volnost, niektore idu do vztahu kvoli zabezpeceniu, a nie z lasky, takze si priprav penazenku, ale neboj, v tvojom veku to nieje take hrozne, teda ak nenatrafis na nejaku extremnu shopaholicku ..raz som zazil vztah, kedy ma dotycna ako svojho frajera brala ako prostriedok, ako si "psychicky ulavit" a riesit svoje komplexy-hned to skoncilo, inokedy ma brala ako "chodiaci vibrator", po case som si pripadal "lacno" ...tak vseobecne je tazko povedat, niekedy budes mat viac nevyhod, inokedy ak natrafis na nejaku zlatu holku, tak budes mat viac vyhod
@echoechoecho vidno, že aspoň dačo máš v tej hlave zato máš u mňa bonusový bodík Osobne si myslím že emocie sú pre vzťah toxické, ničia šetko bezproblémové. City do vzťahu nepatria, narobí to len problémy, osobne by som vedľa seba nezniesla hysterika, alebo žiarlivca, určite to musí byť racionálny typ .
@echoechoecho moj frajír by sa nemusel hrať na citlivého, kupovať mi darčeky vymýšlať romantické akcie, ale mal by pokoj. Lebo by som ho tým neterorizovala, stretli by sme sa kedy by sme chceli a mali by sme obaja čas na vlastné životné ciele... nepočúval by hysterické náreky ani by som mu nezrobila žiarlivostné scény. Bol by to slobodný vzťah postavený na sebaláske. Nikto by sa nikomu nepodriaďoval, ani by nebol obmedzovaný... ta takto ja vidím idealny vzťah.
@rejka Možno preto ,že ho zaujíma aký k tomu majú iný ľudia postoj alebo názor . Po prečítaní finálnej diskusie sa dozvieš ich názory a to je práve to čo ma zaujímalo. Nevidím na tom nič primitívne .
@mmajuskaa3 V prvom rade rozum, musím vedieť prečo som s človekom ktorým som potom aj určitý adrenalín a dopredu vymedzené hranice,priority a takisto spolupatričnosť kedy sa dvaja snažia o podporu a pomoc jeden druhému. Ale city sú sebecké a zbytočne zaťažujú zraňujú a ubíjajú, natoto ja by som nervy nemala
@mmajuskaa3 pre mňa je zase nepochopiteľné ako sa dá začať vzťah s citmi, čo ty myslíš pod pravou láskou? šak to je len fráza, ktorá sa používa aby zaobalila pudovosť. Rozum je najdoležitejší lebo ten mi radí čo je správne, v opačnom prípade tu potom máme ženy čo vypisuju ako lubia frajera čo ich bije
@coquette myslím pod tým to,keď niekoho naozaj ľúbiš, tak ho ľúbiš nesebecky a rozhodne to nie je len fráza,ktorá zaobaľuje pudovosť a existuje aj keď mnohí nej nie sú schopní
rozume je podľa mňa len dôležitý a nie najdôležitejší a city sú takisto dôležité a radia nám tiež čo je správne a čo nie, aj city aj rozum sú rovnako dôležité
a tie ženy... to je skôr štokholmský syndróm a nesúvisí to veľmi s tým,či sa riadia rozumom
@coquette k tomu aby si mohla ostať vyrovnaným človekom,pretože každý potrebuje lásku
neviem,či hocikoho,ale áno,nemusí to byť vo vzťahu len
a to tiež nie je pravda,že tá vzťahová je sebecká, láska nikdy nie je sebecká,len ľudia sú sebeckí,ale nájdu sa aj nesebeckí ľudia a vtedy je aj tá vzťahová nesebecká
@mmajuskaa3 nie každý by potreboval zdravý rozum, to čo sa nazýva láskou je len obyčajná emotivita spojená s fyzickou prížažlivosťou,
Alebo mi chceš povedať že ty nejdeš do vzťahu preto že chceš byť ľúbená a cítiš sa s tým človekom dobre? ľúbiť môžeš rodičov, chorých, deti,zvieratá... ale to že si s niekým vo vzťahu znamená, že chceš dobre sebe v prvom rade, že zrejme ten človek splňa kritéria ktoré naňho kladieš, alebo aspoň časť z nich.
@coquette vzťah je len vyústením tých dobrých pocitov a nejdem tam nejak vedome len preto aby mne bolo dobre, idem tam preto aby som mohla byť s tým človekom a aby hlavne jemu bolo dobre, aby som mu mohla pomáhať vo všetkom a jednoducho len byť pri ňom,tam vôbec nejde o mňa a samozrejme nie preto,lebo chcem byť ľúbená,ale preto lebo chcem aby sa ten človek cítil ľúbený a potom sa až ja cítim dobre,je to komplikované,ale nepresvedčíš ma,že nesebecká láska neexistuje,lebo som ju zažila
@mmajuskaa3 naozaj tomuto veríš??? pekne to znie,ale keby to bolo tak tak si vyberáš mužov s problémami , nepeknými ,hlúpymi lebo chceš aby im bolo lepšie, pomocť im lenže ty si vyberieš takých ktorých chceš ty ľúbiť ano chceš aby boli ľúbení ale ty ich chceš ľúbť. Aj ja som takú zažila a práve preto že nie je sebecká tak nešlo o vzťahovú
strácam sa,nejak už nechápem logiku toho,čo si napísala,veď to nemusí byť len niekto s problémami a ani to ďalšie nie je pravda, kebyže mi povie, že pri inej je šťastnejší,tak sa s tým zmierim,lebo budem vedieť,že je šťastný, hoci nie so mnou
@mmajuskaa3 tak to potom áno, ale to potom už nie je vzťah a to som tým chcela naznačiť ... Lebo celé je to len o tebe a o tom čo máš v sebe druhá osoba je nepodstatná
vyhody: máš parťáka do nepohody, pravidelný sex (a zadarmo) , je sa na koho tešiť, super kamarát a osoba, ktorá je pre teba všetkým
nevyhody: človek musí spoznať viac osôb, aby našiel takú/takého s ktorým si ozaj rozumie, menšia miera uskutočnenia svojich snov.. berieš ohľad na niekoho iného, riešenie problémov a ak natrafíš na debila/kravu je to celé na zaplakanie
Každá žena hľadá v partnerovi oporu a spoľahlivosť. To je výhoda. Hľadaj taký vzťah, kde sa nebudeš cítiť obmedzovaná, ani časovo, ani náladou a ani psychicky. A tak hľadaj vždy. Pane BOže, máte len vzťah, nie manželstvo. Taký manžel by ma priviedol na psí 30 tok fakt, neviem si predstaviť muža, ktorý by ma oberal o čas s rodinou, priateľmi, nedoprial by mi študovať či realizovať sa. Partner by ťa mal posúvať vpred, nie ťa brzdiť v tvojom duševnom vývoji. Mal by ti byť Juckom Noriisom, Monkom, Mentalistom, Dr.Hausom a samotným Pierom Cardinom v jednej osobe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
A najväčšou nevýhodou je pre mňa ,,krotenie " proste,že musím byť ,,dobrá " teda,chcem byť dobrá. Nechodím tak po zábavách a podobne...
ale no, tam máš niekoho takého pri sebe..
nevýhody tie hádky a všetko možné.. viac nevýhod asi.
+ máš sa o koho oprieť,s kým sa porozprávať,tešiť
+ máš 'stabilitu' alebo aspoň akú takú istotu,že neostaneš sám
+ (neskor) rodinný život,zázemie,deti
- nemožeš si chodiť len tak kam chceš a s kým chceš (teda možeš,ale budeš znášať následky)
- občas musíš niečo obetovať (bud zo svojho volného času,plánov etc)
- musíš zmierniť svoj egoizmus (ale to je v konečnom dosledku skor výhoda)
...neberte ma na 100% vážne.. tak ako toto forum.
proste mať vzťah je fajn,je fajn ked vieš,že tam vonku (alebo najidealnejšie pri tebe) je niekto komu veríš,o koho sa možeš oprieť,kto vie o tebe tak vela a napriek tomu ťa má rád..ked s niekým možeš zdielať všetko to dobré,ale aj to zlé,ked vidíš v jeho/jej očiach,že by ti dala aj celý svet keby mohla.. ked si s ňou vieš predstaviť celý svoj život.. udržať si pekný vzťah je asi tá najťažšia vec na svete..ale stojí za to..človek sa musí milionkrát obetovať,robiť aj to čo nechce a tým sa zároveň aj formuje. Je úžasné milovať,ved vtedy dokážeš tolko vecí o ktorých by sa ti ani nezdalo a ak je tá láska aj opätovaná čo viac možeš chcieť..
na toto ti každý odpovie inak každý to vníma inak...ale ak ťa zaujíma subjektívny názor, tak tu ho máš...
pozitíva?
-mám sa o koho oprieť, môžem sa na niekoho spoľahnúť
-viem, že niekde je moje miesto, niekde patrím
-partner ma neodsudzuje a berie takú, aká som
-cítim sa pochopená, vypočutá
-jasné, že sú tam aj telesné benefity
-dá sa povedať, že môj život nadobudol zmysel, vyskytol sa v ňom nový rozmer...konečne niekomu môžem odovzdať všetko, čo v sebe nosím..všetok ten cit...a viem, že to nie je hádzanie hrachu o stenu
-som pokojnejšia, vyrovnanejšia...beriem veci tak, ako sú...celkovo vzťah do života vniesol pokoj, nadhľad a lásku
-v neposlednom rade sú to nezabudnuteľné okamihy, spomienky a celkovo trávenie času s niekym, koho milujete
***...a takto by som mohla menovať donekonečna, lebo vzťah je pre mňa niečim posvätným, niečim, čo sa dá len ťažko opísať a čo má len a len samé výhody...teda, len v tom prípade, ak je to vzťah založený na láske a dôvere...ak je to zdravý vzťah, kde nie je len jeden, ktorý dáva a jeden, ktorý prijíma, ale v ktorom sú tieto "úlohy" rozdelené rovnakým dielom...vtedy je to naozajstná láska, naozajstný vzťah a nie nejaká nerozvážna fraška***
a negatíva?
***ako vyplýva z toho, čo som písala vyššie, nevidím ich...nevidím ich, keď ide o naozajstnú lásku...lebo ak by sme sa bavili o fraške, nejakej hre, respektíve snahe milovať/ľúbiť, tak môže byť negatívom všetko...***
Potom je tu citova stranka, clovek ma niekoho s kym sa dobre citi.
Maznat sa je super vec.
Mozete si pokecat o comkolvek.
Ak spolu byvate, tak si navzajom vypomozete, setri sa na jedle, pretoze sa lahsie vari pre dvoch, ako pre jedneho a je to aj ekonomickejsie. Navarite na viac dni, zje sa to...
Mate lepsi spolocensky status. Na ludi co su single v istom veku spolocnost pozera divne. Proste ste dosiahli urcity spolocensky milestone.
(Dalsie su dom/byt, svatba, dieta, etc.)
Nevyhody.: Niektory ludia beru vztahy strasne divne a mozu Vas obmedzovat.
Ziadne chlastacky s kamaratmi, niekedy ma slecny obmedzuju tak, ze nemozem ist na kavau s kamaratkou pokecat, etc...
Musite znasat nalady, nazory a kadeco ine toho druheho cloveka.
Ked spolu zijete, interval toho co vsetko musite znasat a robit kompromisy sa dost zvacsi.
Mate menej financnych prostriedkov na seba.
Musite si zadelit cas aj pre tu druhu osobu, nie ste viac panom sameho seba.
Obcas vznikaju konflikty v rodinach.
(Nesadnete rodine vasej polovicky, alebo ona vasim rodicom)
atd.
proste konečne žijem
Nuž chlape, nemáš ich mať desať a pokúšať sa stíhať ich naraz =D
O viac som sa nikdy ani neokusal
2 - 3 su idealne
Ale koment @14 @15 @16 Je najrozumnejší, plne súhlasím .
a inak ono je to hlboke, len sa mi to nechce rozvijat, nie je to len o tom djente ( co taky opeth alebo gojira ! )
Nevýhoda, že sa domáha práva o všetkom vedieť.
"Metal by mal byť" a o rume si myslím to isté
Nevýhody tak napríklad niekedy musí človek niečo obetovať a tiež to že si nemôže robiť čo chce kedy chce ...
nebyť sám - neviem, nezažil som
rozume je podľa mňa len dôležitý a nie najdôležitejší a city sú takisto dôležité a radia nám tiež čo je správne a čo nie, aj city aj rozum sú rovnako dôležité
a tie ženy... to je skôr štokholmský syndróm a nesúvisí to veľmi s tým,či sa riadia rozumom
City brzdia ... práveže súvisí a veľmi, lebo keby používali rozum namiesto citov určite by nsekončili tak ako končia..
neviem,či hocikoho,ale áno,nemusí to byť vo vzťahu len
a to tiež nie je pravda,že tá vzťahová je sebecká, láska nikdy nie je sebecká,len ľudia sú sebeckí,ale nájdu sa aj nesebeckí ľudia a vtedy je aj tá vzťahová nesebecká
jasné,keď sa riadia len citmi je to dosť na škodu
Alebo mi chceš povedať že ty nejdeš do vzťahu preto že chceš byť ľúbená a cítiš sa s tým človekom dobre? ľúbiť môžeš rodičov, chorých, deti,zvieratá... ale to že si s niekým vo vzťahu znamená, že chceš dobre sebe v prvom rade, že zrejme ten človek splňa kritéria ktoré naňho kladieš, alebo aspoň časť z nich.
strácam sa,nejak už nechápem logiku toho,čo si napísala,veď to nemusí byť len niekto s problémami a ani to ďalšie nie je pravda, kebyže mi povie, že pri inej je šťastnejší,tak sa s tým zmierim,lebo budem vedieť,že je šťastný, hoci nie so mnou
nevyhody: človek musí spoznať viac osôb, aby našiel takú/takého s ktorým si ozaj rozumie, menšia miera uskutočnenia svojich snov.. berieš ohľad na niekoho iného, riešenie problémov a ak natrafíš na debila/kravu je to celé na zaplakanie
teda na tom svojom nespozoruvavam nic negativne a o ziadne vyhody som neprisiel.
a ked niekto berie vztah s tym ze prichadza do nejakych nevyhod, tak by imho radsej nemal mat ziaden..
tak to ta lutujem, ak si chodil s takymi zenami