Čaute,
bývam na sídlisku a pravidelne cez sviatky tu vykrádajú autá (rádiá, veci z palubovky, stierače), rozbíjajú okná a prepichujú gumy. Za december aj 3-4 krádeže. Máte nejaký overený tip, ako ochrániť auto? Okrem alarmu alebo garáže?
No a čo ti mame asi tak poradiť? Však to nahlas na policiu dopiče naj s tym dačo robia keď vo vašom meste žije toľko pizdoch zlodejskych... abo si ujeb kameru do auta a dajak ju skry aby nebolo vidno a potom video ukažeš polícii teda ak sa pachateľ ukáže na kamere...
1.) ked viem ze vykradaju auta, tak si tam kurva nenechavam autoradio (ak nieje zabudovane do palubovky), ziadne cenne veci a podobne
2.) proti prepichnutiu gum sa nemas ako branit
3.) proti rozbitu skla je jedina moznost, neprestrielne resp. nerozbitne okna, ale predpokladam ze nemas drahe auto (keby mas drahe auto, tak ho mas v teplucku v garazi), takze sa ti to neoplati
4.) namontuj si do stropu skrytu kameru (ciernu skrinku), ktora zacne snimat vdaka senzoru pohybu (ja mam taku za 35€ z aliexpress
5.) proti kradezi vozidla su moderne imobilizacne zariadenia ktore vypnu elektroniku, privod paliva atd, ale kedze hovoris o doslova poskodzovani aut, jedina volba je garaz / parkovat mimo danej oblasti
neviem ake zazracne rady si cakala, si kurva kup tank a mas po probleme
ako jej konkretne ten system zabrani prepichnut gumy, rozmlatit sklo tehlou a ukradnut veci? toto je imobilizer proti kradezi auta, nie proti jeho vykradnutiu/poskodeniu
keď som bola malá tak som na parkoviskách vídavala také "mini prenosné garáže" (ja som to za niečo také považovala) a boli to také rolovacie plechové kryty, v ktorých spinkalo auto... nemám ale ani poňatia, či je to vhodné ako ochrana auta a či to ešte existuje ani ako sa to volá
dohodnite sa so susedmi že si zahráte takú hru: každú noc bude niekto hliadkovať. ten, na ktorého noc pripadne že prídu kradnúť, vyhráva. môže ich napríklad ocikať.
samozrejme, kto si vezme viac nocí, má vyššie šance na výhru
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
alebo parkuj niekde inde.
» www.autoalarm-vamos.sk/...
2.) proti prepichnutiu gum sa nemas ako branit
3.) proti rozbitu skla je jedina moznost, neprestrielne resp. nerozbitne okna, ale predpokladam ze nemas drahe auto (keby mas drahe auto, tak ho mas v teplucku v garazi), takze sa ti to neoplati
4.) namontuj si do stropu skrytu kameru (ciernu skrinku), ktora zacne snimat vdaka senzoru pohybu (ja mam taku za 35€ z aliexpress
5.) proti kradezi vozidla su moderne imobilizacne zariadenia ktore vypnu elektroniku, privod paliva atd, ale kedze hovoris o doslova poskodzovani aut, jedina volba je garaz / parkovat mimo danej oblasti
neviem ake zazracne rady si cakala, si kurva kup tank a mas po probleme
ako jej konkretne ten system zabrani prepichnut gumy, rozmlatit sklo tehlou a ukradnut veci? toto je imobilizer proti kradezi auta, nie proti jeho vykradnutiu/poskodeniu
proti krádeží stačí dobry alarm + otrasove čidlá a nenechávať si cenné veci v aute.
proti vandalizmu jedine nonstop strážiaci sbskar.
hen!!!
samozrejme, kto si vezme viac nocí, má vyššie šance na výhru