Zdravím, o dva týždne idem s priateľmi do Prahy na 4denný výlet. Nejaké tipy na miesta kde by sme mali zájsť pozrieť ? Nechcem vidieť len tie pamiatky, kam chodia všetci a aj tak to zaplní program tak na 1 a pol dňa .. Ď
Ked chces ist niekam, kam nechodia vsetci, ale nie je to zase uplne mimo, tak odporucam hrad Vysehrad. Je tam katedrala, a take male muzeum, a krasny park + je odtial pekne vidno vltavu, a hradcany.
Odporucam sex-toys muzeum, to je take neobvykle, aj ked sa musim priznat, ze som tam este nebol
urcite odporucam clnkovanie na vltave, daju sa pri tom krasne fotit kacky a labute, ale aj mesto z inej perspektivy
A este jeden obrovsky park, ale teraz neviem ako sa vola... niekde v holesoviciach.
Vecer odporucam jazzklub blizko vaclavaku "u stare pani"
ja som odtial včera prišla tak napr, Karlov most, Orloj, Petřin, Vyšehrad, hrad samozrejme... a čo ja viem... teraz ma toho moc nenapadá... aj múzeu by som odporúčala, ale v tej hlavnej budove prebieha rekonštrukcia a v tej novej sú len nejaké dve miestnosti, a to je dosť nuda... ale na ten Petřin icte, je odtial krásny výhlad na mesto... a je tam krásne
na Novej dobe boli uzasne obchody, a na vaclavaku super obuv a vysehrad je fakt uzasny.internatny kopec strahov,kriva budova,kuknut sa na žiškov,nechat sa na moste zbalit cernochom,odfotit si japoncikov ako si fotia orloj,prejst najdlhsiu ulicu v prahe(zabudla som nazov-na N,ale je pri najvacsom parku uz tu spominanom),neist v noci spat a prejst sa po vaclavaku a zazit,co je to dilerstvo drog,fetaci a slapky(a fakt sa bat o svoj holy zivot),na metrovej zastavke alebo v metre si zaspievat pesnicku o Kacerove...
toho je tam fakt neskutocne vela ale mnohe z tych miest tu uz niekto spomenul. z tych nespomenutych by som povedal ze botanicka zahrada ( to je kusok od zoo ) neviem v akom statiu to tam vyzera takto skoro na jar ale ked som tam bol v juli minuleho roku tak to bolo daco uzastne hoci ja teda ani zdaleka nemam vztah k burinkam samozrejme stoji za kuknutie hrad, hlavne katedrala, potom muzeu voskovych figurin, karlov most, tancujuci dom a vlastne prejst sa po celom nabrezi od tancujuceho domu az smerom karlov most a od neho este dalej tam su zaujivame stavby, napriklad ja by som oznacil za velmi zaujimavu stavbu hotel premier z cias socializmu, narodne divadlo v centre, zoo samozrejme, orloj, petrin-lanovka, vysehrad, celkovo ulice na malej strane pod hradom, potom aj spominane extremne dlhe eskalatory do metra su celkom zaujimave, a z obchodnych centier by osm kukol paladium (dve podlazia do zeme a prizemie a tri nadzemou) zaujimavo zabudovane do povodnej zastavby z namestia, oproti paladiu je sice zvnutra obchodmi nie velmi zaujimava OC KOTVA ale ja som tam siel skor zo zvedavosti vhladom na fakt ze to bolo najvacsie OC za ceskoslovenska to ma tusim 6podlazi nadzemnych a podzemne garaze (na rok 1976 - rok otvorenia dost haluz), v sucastnosti maju v prahe kopu velkych OC (pankrac, chodov,avion,andel,...) je tam toho vela co kukat aj pamiatky,parky atd...
Petřín, Letenské sady a Hanavský pavilón - okrem obrovského kyvadla a šnúry s teniskami je tam výhľad na všetky mosty, nábrežie a Tančící dúm, Vyšehrad, Josefov - židovská štvrť, aj ZOO je pekná, choďte na pivo a určite si pozrite Lennonovu zeď
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Odporucam sex-toys muzeum, to je take neobvykle, aj ked sa musim priznat, ze som tam este nebol
urcite odporucam clnkovanie na vltave, daju sa pri tom krasne fotit kacky a labute, ale aj mesto z inej perspektivy
A este jeden obrovsky park, ale teraz neviem ako sa vola... niekde v holesoviciach.
Vecer odporucam jazzklub blizko vaclavaku "u stare pani"
z pankraca prejdes okolo parku ku CTV.
na Novej dobe boli uzasne obchody, a na vaclavaku super obuv a vysehrad je fakt uzasny.internatny kopec strahov,kriva budova,kuknut sa na žiškov,nechat sa na moste zbalit cernochom,odfotit si japoncikov ako si fotia orloj,prejst najdlhsiu ulicu v prahe(zabudla som nazov-na N,ale je pri najvacsom parku uz tu spominanom),neist v noci spat a prejst sa po vaclavaku a zazit,co je to dilerstvo drog,fetaci a slapky(a fakt sa bat o svoj holy zivot),na metrovej zastavke alebo v metre si zaspievat pesnicku o Kacerove...
praha je uzasna!
Vltava
klub Cross