Bol už niekto z vás na tripe v Norsku, Finsku alebo celkovo v Škandinávií? len tak v stane? Cez leto chceme ísť s priateľom, len ma trochu odrádza, i ked ja si myslím že hej
bola teraz moznost ist, bus, stan, 10 dni - norsko, svedsko ... sice strasne ma to lakalo, fjordy, ľadovec, polarny deň ... ale vydrbal som sa na to ... nemoct sa poriadne 10 dni osprchovat nie je nic pre mna
My chceme ist autom, on mi to aj opisoval dost tak...ziadna tepla voda, minimalne 10 dni spat v stane v zime, sa boji aby som mu nezacala nadavat alebo co asi ....ja som bola pod stanom tak 2 dni najviac. Pride mi to ako vyzva calkom
@dominika79 co som bol, tak to bolo zo strednej, Comenius ... a teraz, ten stanovy trip, to je zase skola, teraz uz vysoka, zahranicna exkurzia
a naozaj, na tom sa to cele lame, ci je clovek ochotny si na tych 10 dni podstatne znizit zivotny standard ... zase, sanca sa uz nemusi opakovat ... ja napr kebyze som predtym nebol, tak teraz by som najskor isiel, aj napriek stanu
a sa čudujem koľko birdzákov cestuje, ty kokso - a aj by som dačo povedal, ale zas by tu prišli optimisti s tým, že si každý môže za svoje šťastie a pod. bláboly
jediné čo by ma od toho mohlo odradiť je choroba a fakt zlá spoločnosť ľudí - čiže to je aj dôvod prečo sa zatiaľ niekde nechystám ani
@dominika79 odchadzam do finska 21 juna, od vcera za 3 tyzdne.. pojdeme az na uplny sever(sever laponska tam ten vybezok to je norsko, k sev.lad. oceanu)
@deeo len moje trápne lamenty, prosto keď ja mám také mŕtve okolie, neviem či vôbec niekedy nájdem človeka s ktorým by som mohol vycestovať, všetko v mojom živote je nasilu, nič nejde fajn, človek nemôže nájsť nikoho kto by s ním bol ochotný ís´t čo i len na opekačku (a taký paradox že mám tak celkom dobré vzťahy s ľuďmi, len prosto...) som hundrajúci pesimista, ale už mi môj život leze na nervy miestami... snáď to prejde a tu hen majú ľudia príležitosť ísť a nechcú
@poke noooo ja nemam o nic lepsi zivot, len proste, pindat mi nepomoze ... co sa tyka norska, neni to pre mna uz az take waaaaaw, zeby to preštalo aj ten stan a nepohodu
@deeo no však ja som pindať nechcel, to ty si bol zvedavý
a zrejme keď ideš, tak nejdeš sám, teda ak nie si druhý supertramp - a v tom prípade to v tomto máš očividne lepšie
no vo fínsku a hlavne pri jazerách si daj repelent hádam aj vnútrožilovo ťa tie komáre zožerú a predtým ako budeš niekde stanovať sa opýtaj či je to tam dovolené nebudú namietať odporúčam vo veľkým metropolách nebyť nápadným a radšej splynúť z davom lebo ťa okradnú skôr či neskôr ... neviem čo ťa má na tom odrádzať ak pôjdeš stopom a budeš mať jedlo cez HP alebo CS alebo len tak od bežných ľudí máš zadarmo dovolenku
Môj otec bol v Nórsku, bol vo vikingskom múzeu, videl tradičné domy, pil nórske pivo a stanoval v prírode Podľa fotiek to tam vyzeralo síce dosť jednotvárne, ale aj tak krásne
pred dvomi rokmi sme si s kamaratmi spravili vylet po norsku, 10 dni v stane...jeden z mojich najlepsich vyletov prezit bez postele a teplej vody je vyzva...ale tak stoji to za to co zazijes
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
bol som letecky na kratko na predmesti Oslo
bola teraz moznost ist, bus, stan, 10 dni - norsko, svedsko ... sice strasne ma to lakalo, fjordy, ľadovec, polarny deň ... ale vydrbal som sa na to ... nemoct sa poriadne 10 dni osprchovat nie je nic pre mna
ked prezijes stan, tak urcite urcite urcite chod
a naozaj, na tom sa to cele lame, ci je clovek ochotny si na tych 10 dni podstatne znizit zivotny standard ... zase, sanca sa uz nemusi opakovat ... ja napr kebyze som predtym nebol, tak teraz by som najskor isiel, aj napriek stanu
a sa čudujem koľko birdzákov cestuje, ty kokso - a aj by som dačo povedal, ale zas by tu prišli optimisti s tým, že si každý môže za svoje šťastie a pod. bláboly
jediné čo by ma od toho mohlo odradiť je choroba a fakt zlá spoločnosť ľudí - čiže to je aj dôvod prečo sa zatiaľ niekde nechystám ani
a zrejme keď ideš, tak nejdeš sám, teda ak nie si druhý supertramp - a v tom prípade to v tomto máš očividne lepšie