Čaute. Prosím vás, mám taký problém na inťáku, že vždy, keď si niekto spraví wi-fi router, tak ma odpojí z netu. Vypisuje mi potom hlásenie: Zdá sa, že počítať je nakonfigurovaný správne, ale zariadenie alebo prostriedok (Server DNS) neodpovedá.
Otvor štart - ovládací panel - zobraziť podľa (veľké alebo malé ikony ) ...
Centrum sietí - zmeniť nastavenia adaptéra - Local Area Connections (je tam taká ikonka kábla + je aktívny) - klikneš na to s pravým, dáš vlastnosti,
Otvorí sa ti také okno, v ponuke to posunieš dole a vyberieš "Internet Protocol Version 4" a použiť tieto adresy DNS : 8.8.8.8 a alternatívny si daj trebárs open DNS : 208.67.222.222
Problem je asi zrejmy,
Na jeho zariadeni ma zapnute dhcp server a ten ti odpovie skor- ale s nespravnou konfiguraciou.
Na 99% je toto problem.
Ak mas problem len s dns tak nastav napevno ako ti radili vyssie. Ak by ti podhadzoval aj zlu ip a maski aj to mozes dat napevno len musis vediet co presne.
Ale vlastne routre by mali byt na intrakoch zakazane. Presne kvoli tomuto.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Myslíš to ako, že fyzický na sieť pripojí WiFi router (AP) alebo si softwarovo spraví hotspot na PC?
mne tu vtedy chalani odporučili toto a fungovalo to, síce nie dlhodobo, tak ale vyskúšaj
Otvor štart - ovládací panel - zobraziť podľa (veľké alebo malé ikony ) ...
Centrum sietí - zmeniť nastavenia adaptéra - Local Area Connections (je tam taká ikonka kábla + je aktívny) - klikneš na to s pravým, dáš vlastnosti,
Otvorí sa ti také okno, v ponuke to posunieš dole a vyberieš "Internet Protocol Version 4" a použiť tieto adresy DNS : 8.8.8.8 a alternatívny si daj trebárs open DNS : 208.67.222.222
@77hanes77 Vďaka, snáď to pomôže. A čo je ten DNS server, čo robí?
Na jeho zariadeni ma zapnute dhcp server a ten ti odpovie skor- ale s nespravnou konfiguraciou.
Na 99% je toto problem.
Ak mas problem len s dns tak nastav napevno ako ti radili vyssie. Ak by ti podhadzoval aj zlu ip a maski aj to mozes dat napevno len musis vediet co presne.
Ale vlastne routre by mali byt na intrakoch zakazane. Presne kvoli tomuto.