Vypinanie wifi-rutera na noc a počas školy čiže nejakých 12 hod. oplatí sa to ????
Ide mi hlavne o wifi-ruter ja trávim nejaký ten čas v škole a cez noc wifi až tak nepoužívam čiže to dokopy to robí nejakých tých 12 hod. takže mne sa to oplatý ale chcem vedieť či sa može wifi-ruteru stať ak nebude stále zapnutý ale že ho budem vypinať
12 hodín * 365 dní v roku = 4380 hodín .. sám uváž ja zvyknem vypnúť, keď sa dlhšiu dobú nepoužíva, predsa sa to samo neprepne do nejakého sleep modu... niektoré max. šetria energiu viac.
j jasan usetris. to sa nezda ale taky router zerie napr 5-10W furt tak je to rozdiel ho mat zapnuty stale alebo len dakedy. problem je kusok so zapinanim kedze to vacsine routrov trva zopar sekund. naj je mat susedov s nezaheslovanou wifi jak mam ja
ja ho vypínam vždy, keď nepoužívam net. nevidím zmysel aby mi to tu všetko bežalo, keď to nepotrebujem.
ja som ale divná lebo ja aj na noc všetko vypínam z elektriky.
U nás sa vypne jedine, keď vyhodím poistky Myslím, že je to blbosť, ale poznám ľudí, ktorý to robievajú vždy a zapínajú ho len keď sa "idú na internet". No mne príde zbytočné to neustále vypnínať a zapínať, keď potrebujem, tak ho mám k dispozícii 24/7
- Na el. energii by si ušetril 2-6 Eur ročne (za predpokladu, že by si to vždy poctivo vypínal - o čom pochybujem)
- Ak je to kvalitný výrobok tak ho každodenné zapínanie nezničí
- Keby si to aj odpájal od el. siete aspoň by bol router chránený pri búrkach
- Bolo by menšie rušenie susedných sietí (reálne keď je wifi router idle spôsobuje malé rušenie 1-2%, ale na miestach kde je aj 20-30 sietí blízko seba to už nie je zanedbateľné..., na druhej strane mnohí ľudia sú schopný zapnúť si double-channel mode v paneláku na úkor ostatných...)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ja som ale divná lebo ja aj na noc všetko vypínam z elektriky.
- Ak je to kvalitný výrobok tak ho každodenné zapínanie nezničí
- Keby si to aj odpájal od el. siete aspoň by bol router chránený pri búrkach
- Bolo by menšie rušenie susedných sietí (reálne keď je wifi router idle spôsobuje malé rušenie 1-2%, ale na miestach kde je aj 20-30 sietí blízko seba to už nie je zanedbateľné..., na druhej strane mnohí ľudia sú schopný zapnúť si double-channel mode v paneláku na úkor ostatných...)