@tenario nerozumiem ale celkom "Chceme vyzvať ľudí odhliadnuc od vierovyznania, svetonázoru, pohlavia, rasy či sexuálnej orientácie aby sa nebáli povedať NIE cirkvám." ze preco by mal niekto, koho vierovyznanie spada pod nejaku cirkev, v scitani zatajit, ze je jej clenom
@pubertslatinocelny Nezáleží či veríš v Boha alebo v iné sily. Nezáleží či si pokrstený. Nezáleží či chodíš alebo nechodíš do kostola. Nezáleží na Tvojom náboženstve. Cirkev tu bude vládnúca a arogantná podľa toho či dostane Tvoj hlas.
nieco bude pravda ale zvysok vymysel,nechcem totiz aby stat disponoval takymito informaciami,da sa to lahko zneuzit aj ked vacsina si mysli ze jeto pre stat potrebne..jedine co potrebuju vediet je to, kolko nas tu v state je a kde byvame a to maju predsa na uradoch,lebo su vydane porodne listy aj obcianske a pozemky su na matrike tak neviem co riesia.
@tenario ale tak to scitanie sa na to pyta no...tak naco zatajovat?
Predpokladam, ze ludom, ktori su veriaci a povazuju sa za clenov cirkvi (a nemaju vyrazne vyhrady voci jej uceniu napr. a pod.) neprekaza, ze cirkev ma vplyv na spolocnost. Ked sa k nej nepriznaju taki, ktori sa necitia byt jej sucastou, tam sa niet o com bavit (a myslim, ze ich netreba k tomu ani nabadat, ked sa mi daka organizacia nepaci, nebudem sa k nej hlasit..). Jedine, co mi z tej tebou prezentovanej kampane vychadza, je, ze ak by sa povedzme 80% ludi prihlasilo k "bez vyznania" a bolo by to tak niekolko scitani po sebe, mozno by to doslo do stadia, ked by sa otazka "vierovyznanie" ani pri scitani obyvatelstva neriesila...
Ale nerozumiem aj tak tymto roznym iniciativam, ani zo stran cirkví, ani zo stran inych ludi proti hlaseniu sa k cirkvam. Podla mna proste ak niekto sa povazuje za clena cirkvi, tak to tam oznaci, neviem preco by neoznacil a netreba ho hadam k tomu nabadat...takisto ak niekto nema rad cirkev, nebude sa asi k nej hlasit pri scitani ludu... No a ti ludia, ktori nie su v nej aktivni a je im to dost jedno, ale citia sa zo zvyku jej clenmi a prihlasia sa, tak tym zrejme nevadi, ze cirkev ma vplyv na spolocnost - keby im vadilo, nebudu sa tiez k nim hlasit. Takze nerozumiem celkom, naco tieto snahy...
Naše odporúčanie VERIACIM je korektné, nemanipuluje pravdivosť vyjadrenia občana, nenavádza ho klamať a umožňuje mu vyjadriť v sčítaní svoje náboženské vyznanie veľmi presne. Všetko je zrejmé z obrázku.
Pôvodne som mala úmysel robiť si srandu (ako to v dotazníkoch zväčša robievam), ale po upozornení všetkých starších vôkol mňa, že by som za to mohla dostať pokutu, ak by to prekontrolovali(síce našim úradom by to trvalo cca 20rokov), tak som sa na to vykašlala, keďže v už spomínanej otázke vierovyznania nie je napísaná moja, a nie sú tam vierovyznania, ale samé cirkvi a iné sekty, tak som tam dala "bez vyznania" - aj tak nezáleží na tom kto má akú vieru, ale na tom, že koľkí sú v nejakej cirkvi....pass
Nie, pretoze k nam sa scitaci komisar ani nedostane. Okrem toho u nas v SR sa registruju do evidencie u policii cudzinci a auta. Na miestnom urade trvaly pobyt. Na matrikach obyvatelia. V katastri nehnutelnosti. Stavebny urad ma projekty od stavieb. Rovnako je zistitelne vsetko ostatne.
@tenario Akú moc má cirkev? Ak ide o peniaze tak Cirkev aj tak dostáva peniaze podľa počtu kňazov nie podľa počtu veriacich. A navyše počet veriacich lepšie vystihuje počet kňazov ako počet ľudí ktorí sa k danému vierovyznaniu prihlásia v sčítaní. Úprimne sa mi nepáči to ako hlavne biskupi prevracajú po každých voľbách kabát ale ako to súvisí s mojim vierovyznaním ktoré je rímokatolícke?
sa s tou príslušnosťou k náboženstvu idete poondiať
každý ako uzná za vhodné, nechápem zmysel týchto "kampaní" píšte tam toto a hento..pre mňa za mňa aj toho rytiera jedi si tam napíšte..aj tak je to celé len o presnom sčítaní nepresných údajov
@goldenr hlas sa ku comu len chces ale ide o to ,ze ak by pri scitani vysvitlo ,ze rimskokat. cirkev nema take zastupenie a jej vplyv klesa mohlo by sa uvazovat o jej odluceni od statu a to by znamenalo ,ze by musela odvazat dane zo svojej cinnosti a obrovskeho majetku co by pomohlo nasej ekonomike.preco by mala tato firma fungovat zadarmo???
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Predpokladam, ze ludom, ktori su veriaci a povazuju sa za clenov cirkvi (a nemaju vyrazne vyhrady voci jej uceniu napr. a pod.) neprekaza, ze cirkev ma vplyv na spolocnost. Ked sa k nej nepriznaju taki, ktori sa necitia byt jej sucastou, tam sa niet o com bavit (a myslim, ze ich netreba k tomu ani nabadat, ked sa mi daka organizacia nepaci, nebudem sa k nej hlasit..). Jedine, co mi z tej tebou prezentovanej kampane vychadza, je, ze ak by sa povedzme 80% ludi prihlasilo k "bez vyznania" a bolo by to tak niekolko scitani po sebe, mozno by to doslo do stadia, ked by sa otazka "vierovyznanie" ani pri scitani obyvatelstva neriesila...
Ale nerozumiem aj tak tymto roznym iniciativam, ani zo stran cirkví, ani zo stran inych ludi proti hlaseniu sa k cirkvam. Podla mna proste ak niekto sa povazuje za clena cirkvi, tak to tam oznaci, neviem preco by neoznacil a netreba ho hadam k tomu nabadat...takisto ak niekto nema rad cirkev, nebude sa asi k nej hlasit pri scitani ludu... No a ti ludia, ktori nie su v nej aktivni a je im to dost jedno, ale citia sa zo zvyku jej clenmi a prihlasia sa, tak tym zrejme nevadi, ze cirkev ma vplyv na spolocnost - keby im vadilo, nebudu sa tiez k nim hlasit. Takze nerozumiem celkom, naco tieto snahy...
a tie vysvetlivky k tomu sú dosť debilne napísané
kazda firma musi odvazat dane aj cirkev preto ich treba odlucit od statu...
ok koncim tuto temu. Dal som slub ze na birdzi nerozoberam uz tieto veci
na stranke www.bezvyznania.sk mate vsetko co by som povedal aj ja
Naše odporúčanie VERIACIM je korektné, nemanipuluje pravdivosť vyjadrenia občana, nenavádza ho klamať a umožňuje mu vyjadriť v sčítaní svoje náboženské vyznanie veľmi presne. Všetko je zrejmé z obrázku.
zdroj prometheus
Presne toto hovorim vsade kde mozem....
@james144 dam take sproste prirovnanie... Ked ma mafia 100 clenov vzdy je slabsia ako ked ma 1.000 clenov urcite chapes co hovorim.
každý ako uzná za vhodné, nechápem zmysel týchto "kampaní" píšte tam toto a hento..pre mňa za mňa aj toho rytiera jedi si tam napíšte..aj tak je to celé len o presnom sčítaní nepresných údajov