fakulty. katedry ťa netrápia, do toho nebudeš vidieť (konkrétne - katedra združuje vyučujúcich, nie žiakov. takže budeš mať predmety z rôznych katedier. vôbec ťa ale nemusia trápiť ich názvy, kým nebudeš hľadať číslo dverí nejakého učiteľa, čo tam sedí.)
Keď si vysokú školu predstavíš ako budovu, tak jednotlivé poschodia sú fakulty (fakulta ekonomická, prírodovedecká, pedagogická, psychológie atď.). Každé poschodie má niekoľko chodbičiek - to sú katedry (katedra matematiky, sociológie, pedagogiky atď.).
Pozri si hlavne fakulty, katedry sú dôležité na to, aby si vedel, ktorá to vyučovanie zabezpečuje - napríklad ja mám španielsky jazyk na pedagogickej fakulte, a španielčina patrí ku katedre románskych jazykov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Pozri si hlavne fakulty, katedry sú dôležité na to, aby si vedel, ktorá to vyučovanie zabezpečuje - napríklad ja mám španielsky jazyk na pedagogickej fakulte, a španielčina patrí ku katedre románskych jazykov.