mam este cas .. ale aj tak rozmyslam na aku vysku pojdem ?? som na 8rocnom gymnáziu , som totalne hlúpa neviem matiku ,fyziku , chémiu, dejepis ... proste nic preto netusim ... baví ma kreslenie ale vlastnú fantáziu mam nulovú takze sama nenakreslím n
Idú ti jazyky alebo slovenčina? Mohla by si íst na angličtinu/nemčinu/francúzštinu alebo na pedagogickú školu. Ak nebudeš vedieť ani v maturitnom ročníku, tak navštív školskú psychologičku, ona ti bude vedieť poradiť.
máš 16, čo si, v sexte? kľudne môžeš prestúpiť na nejakú odbornú strednú od prvého ročníka, nech na tom stratíš 1-2 roky, potom budeš aspoň niečo vedieť robiť... lepšie než stratiť min. 5 rokov na výške, ktorú by si si možno vybrala aj tak nasilu.
fantaziu je tiez treba podnecovat a trenovat. tak pre to nieco rob a kym si budes musiet vybrat co po ss, zistis, ci to kreslenie je ozaj to, co chces naplno rozvijat.
Sociálna práca je naozaj dosť nanič, ale inak to bolo dobre trápne...
Neviem, prečo by Katolícka univerzita nemala byť na úrovni. Určite je na tom lepšie ako tie kvantá úbohých súkromných "vysokých škôl" (t.j. strojov na zarábanie peňazí).
ja stale tvrdim, ze osemrocne gymka nie su dobre riesenie, pretoze decko nema moznost vybrat si zameranie, ktore samo chce, resp. na ktore ma vlohy. co z gymka, to je pravda, jedine VS, ale pokial ti nejdu ani prirodne predmety, ani humanitne, tak tazko najdes nejaku VS, ktora ta bude bavit. mozno by som pouvazovala nad tym prestupom na inu skolu, kde budes mat nieco praktickejsie, inak to fakt skonci za pokladnou v lidli...
AK ti je v lidli dlho, skús kaufland, môžeš si rovno pribaliť stan na nákup
A k téme. Mám podobný problém. Akurát, že ja sa odmalička venujem aj športom aj umeniu. A teraz už len umeniu, takže o rok skúsim VŠMU. A aspoň vieš, že svoje deti nemáš dávať na 8 ročný
@kokosovyorech ja som na gympel ani ist nechcela len moja manka ma tu dala .. vies na zakladke to slo ppci szdy same 1 ... tu som rada ze prejdem .. a do pic mi tu nenadávaj , ocividne niesi o nic inteligentnejsia nez ja ...
@v3nty viem, že sociálna práca je ľahký odbor, preto ju študuje veľa ľudí a každý to vyštuduje...týmto ale nechcem nikoho uraziť... aj vďaka sociálnej práci podceňuje mnoho ľudí kat. univerzitu .. ale mnoho odborov je na nej naozaj dobrých
1. dobre, že sa nepreceňuješ, ale nehovor, že si blbá.....to máš 4 odhora až nadol?
2. je mi ľúto, že si na takej náročnej škole........možno na inom 8 ročnom gympli by si mala samé jednotky
3. ak nevieš, čo so sebou, choď k psychológovi, tak zistíš, čo naozaj vieš a ak bude tvoja mama vymýšľať nereálne ciele, máš dôkaz, čo vieš a čo nie (toto robia takmer všetci rodičia, že preceňujú svoje deti, moc sa na ňu nehnevaj)
4.kašli na tých, čo ti nadávajú, sami sú zrejme na mraky.........
narozdiel od väčšiny si myslím, že na to kreslenie sa netreba spoliehať. Teda pokiaľ si zdravo sebakritická keď o sebe tvrdíš, že nemáš fantáziu. Mám kamarátky, ktoré chodili na výtvarku a pekne kreslili, no nemali žiadnu víziu. Teraz jedna študuje medicínu, ďalšia dejiny umenia - čoje samá teoria. Naopak napr. ja so spolužiakom sme sa kresleniu nevenovali a chodíme na školu kde treba tvoriť obraz, logá, pracovať s fotkou atď.
Takže ak si ochotná okrem kreslenia začať sa trocha venovať matike, tak skus architekturu, všvu alebo na stu nejaky dizajn. Ak nie, zvoľ si niečo s jazykmi.
@jaja888 aj ja som nad psychológiou uvažovala, ale asi sa budú ťažko hľadať pracovné miesta...a na to by si myslím NOS potrebovala, ale tak ja sa zatnem asi a pôjdem si za tým, čo chcem...niekde na VŠVÚ, na dizajn..keby sa dalo, a keď ma nepríjmu, tak aspoň by som bola učiteľka výtvarnej, alebo obyčajná učiteľka po vyštudovaní pedagogickej....ja neviem
ja som tiež na 8-ročnom gyme, tiež s podobným problémom.. síce nechápem prečo sa tu prezentuješ že si hlúpa.. gympel je totalna kravina pre teba.. a ak si sa nan dostala tak hlúpa nemožeš byť, ale ak rada kreslíš , jednoducho ťa nezaujíma "vzdelanie", čiže bezcielne biflovanie sa vecí ktoré v praxi nikdy nevyužiješ a nezaújímajú ťa. ja som sa len minulý rok uvedomila že ma to nebaví a začala som sa naplno venovať hudbe.. a dospela som k tomu že bez hudby neviem existovať a rozhodla som sa študovať muzikologiu , keďže chcem ísť na vysokú ale na všmu samozrejme nemám.. pomaly sa k niečomu určite dopracujem.. a ty ak ťa kreslenie baví, tak sa mu venuj naplno! postupne ťa začne baviť čo kreslia iný, umeníe.. ku tomu sa automaticky nabalí niečo z histórie, z filozofie.. vravím ti, ak si na gyme nemožeš byť hlúpa, max. tak lenivá
a tiež ti možem poradiť českú stránku kde si zadara možeš zistiť povolania pre teba vhodné.. stačí si len nájsť chvílu čas a poctivo vyplniť..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
proste si povedz, ze ides mat rada dejepis, tak sa ho zacnes ucit. alebo nejaky iny predmet, to je jedno. nejaky..sa musi najst
plus @4
ked si hlupa ako vravis tak ci tak by si tu skolu neurobila tak chod pekne makat
Ticho tam...!
Sociálna práca je naozaj dosť nanič, ale inak to bolo dobre trápne...
Neviem, prečo by Katolícka univerzita nemala byť na úrovni. Určite je na tom lepšie ako tie kvantá úbohých súkromných "vysokých škôl" (t.j. strojov na zarábanie peňazí).
A fakt, keď si myslíš že si blbá, nemáš na výšku a vlastne na žiadnu ani ísť nechceš, tak proste nechoď.
ak ťa moja poznámka nejakým spôsobom urazila tak ma to stráášne mrzí
AK ti je v lidli dlho, skús kaufland, môžeš si rovno pribaliť stan na nákup
A k téme. Mám podobný problém. Akurát, že ja sa odmalička venujem aj športom aj umeniu. A teraz už len umeniu, takže o rok skúsim VŠMU. A aspoň vieš, že svoje deti nemáš dávať na 8 ročný
Môžeš skúsiť toto:
2. je mi ľúto, že si na takej náročnej škole........možno na inom 8 ročnom gympli by si mala samé jednotky
3. ak nevieš, čo so sebou, choď k psychológovi, tak zistíš, čo naozaj vieš a ak bude tvoja mama vymýšľať nereálne ciele, máš dôkaz, čo vieš a čo nie (toto robia takmer všetci rodičia, že preceňujú svoje deti, moc sa na ňu nehnevaj)
4.kašli na tých, čo ti nadávajú, sami sú zrejme na mraky.........
Takže ak si ochotná okrem kreslenia začať sa trocha venovať matike, tak skus architekturu, všvu alebo na stu nejaky dizajn. Ak nie, zvoľ si niečo s jazykmi.
Ja som tiež na osemročku a mamina ma chcela vyhodiť z domu, keď som jej chcela po štyroch rokoch oznámiť, že prestupujem na odbornú.
A to tvoje: ,,Ver tomu, že som." si dakam strč, znieš ako malá
Videl som aj inzerát primeme ucitela aj absolventa (okrem KU
a tiež ti možem poradiť českú stránku kde si zadara možeš zistiť povolania pre teba vhodné.. stačí si len nájsť chvílu čas a poctivo vyplniť..