Z jednej vety ti nik neporadí. Pokial máš dobrý job atd tak je volba jasná, pokial job nemáš treba ist interne a hladat nejake kvalitné brigády kde sa stretnes aj s nejakou odbornostou...
výhodou brígád je že ih možeš meniť vela a vpodstate neobmedzene, kiežto s full time job to moc neodporúčam.
no ako asi.... co ja poznamtvoje anstaveneie a vsetko?
2x som chodila na denne studium a terza chodim na externe.
A v pripade ak ta môžu rodičia podporovať finančne, tak chod do denneho. Externe studium je cisto len o samostudiu a vnutonej motivacii! A nie, nieje to jednoduchšie ako denne - dosť divny mýt (resp. máme tie iste predmety ako denný, skúšky rovnako s nimi.... akorát oni mavaju jeden rpedmet aj 6 hodin tyzdenne....my mame jeden predmet 6 hodin za semester)
A hlavne prídeš o to čaro vysokoškolského života spolužiakov viac menej nepoznáš (co mi moc ani nevadi no nemas rozne jebnute C ščkove predmety, A celkvovo proste ten studentsky vysokoskolsky zivot
Ja som si avsak uz ten vysokoskolsky zivot uz uzila, tak si docela uzivam externe studium tiez Ale ako ak nevies proste na aku skolu a ci na denny alebo externy program tak asi nemas dostok vnutornej motivacie aby si dala externe studium nevymyslaj
záleží od okolností, od štúdia, kde bývaš atď.....napr. ja mam školu 3 dni v týždni, popri tom dokážem 3-4 krat ist do roboty , užívam si aj vysokoškolský život, zároveň bývam konečne v meste kde zarobím viac ako u nás na dedine odkial je každá lepšie platená robota vzdialená ,chvílu som na byte chvílu doma s nikým sa nedáham lebo si z nikým nestihnem liest na nervy, cez skúškové na brigádu nemusím ísť a vkľude sa môžem učiť ..... osobne mi to viac vyhovuje...ale je pravda záleží od toho či ťa aspoň čiatočne rodičia podporia, kde bývaš a kde chceš bývať, akú náročnú máš školu osobne by som si externé štúdium nezvolila chýbala by mi tá zmena života nove prostredie nový ľudia a všetky benefity kt. ponúka Vš okrem vzdelania
Ani nejdem citat komenty, lebo najprv by si musela prezradit v akej situacii si, aby sme my mohli objektivne zhodnotit, co je podla nas lepsie.
Je to akoze fakt individualne, to ako keby sa pytas co je lepsie, ci chleba alebo rozky..
Pre mna je lepsie externe..
@lawey mne tu v podstate nejde o to či je externé lahšie ako denné alebo čo ale skôr o to že chcela by som ísť aj pracovať (možnosť kde ísť pracovať by aj bola) len odrádza ma od externého že to trvá dlhšie.. denné by som mala asi rychlejšie ale chodiť na brigady ako napríklad vykladať tovar v tescu určite nechcem chcela som skôr pracovat približne v tom čo by som študovala.. ale to že na akú školu ísť v tom mam jasno
@gnomeslayer tak ťa uvediem viac do situácie dlho som bola rozhodnutá pre externé lebo som chcela ísť pracovať popritom ale v škole ma začali odrádzať od externého a v podstate kusok to odradza aj mna od toho že to trvá hrozne dlho a pokial by som dokončila dva stupne externe mala by som skoro 27 rokov čo už je zato dosť.. od denného ma tiež odrádza teda to že robiť popritom nemôžem poprípade len asi nejaké smiešne brigády ale je to zas menej rokov.. preto som momentálne vo veľkom pomykove a neviem ako sa mám rozhodnúť.
@dominicca Vela ludi urobi tu chybu, ze si mysli, ze popri externom budu stihat pracovat a mat aj cas na seba, ale nakoniec nevedia co skor a vyseru sa na to...
Ale ked ides hned po skole a mas rodicov ktori ti pomozu financne, tak to je podla mna externe studium zbytocne.. Robit sa da aj cez vikendy...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Z jednej vety ti nik neporadí. Pokial máš dobrý job atd tak je volba jasná, pokial job nemáš treba ist interne a hladat nejake kvalitné brigády kde sa stretnes aj s nejakou odbornostou...
výhodou brígád je že ih možeš meniť vela a vpodstate neobmedzene, kiežto s full time job to moc neodporúčam.
2x som chodila na denne studium a terza chodim na externe.
A v pripade ak ta môžu rodičia podporovať finančne, tak chod do denneho. Externe studium je cisto len o samostudiu a vnutonej motivacii! A nie, nieje to jednoduchšie ako denne - dosť divny mýt (resp. máme tie iste predmety ako denný, skúšky rovnako s nimi.... akorát oni mavaju jeden rpedmet aj 6 hodin tyzdenne....my mame jeden predmet 6 hodin za semester)
A hlavne prídeš o to čaro vysokoškolského života spolužiakov viac menej nepoznáš (co mi moc ani nevadi no nemas rozne jebnute C ščkove predmety, A celkvovo proste ten studentsky vysokoskolsky zivot
Ja som si avsak uz ten vysokoskolsky zivot uz uzila, tak si docela uzivam externe studium tiez Ale ako ak nevies proste na aku skolu a ci na denny alebo externy program tak asi nemas dostok vnutornej motivacie aby si dala externe studium nevymyslaj
Je to akoze fakt individualne, to ako keby sa pytas co je lepsie, ci chleba alebo rozky..
Pre mna je lepsie externe..
Ale ked ides hned po skole a mas rodicov ktori ti pomozu financne, tak to je podla mna externe studium zbytocne.. Robit sa da aj cez vikendy...