Vysoka škola: (FCHPT STU Bratislava)vs (FCH VUT v Brne)
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať rozmýšlam nad týmito 2 školami a neviem sa rozhodut kam ist, vie mi niekto poradit ktora je lepsia alebo ktora sa viac oplati ? viem ze STU FCHPT je najlepsia technicka na Slovensku ale dokaze sa vyrovnat VUT v Cechach ?
myslím, že škola je to dobrá, ale predsa len, ak by som bola týmto smerom orientovaná (chémia, matika, fyzika .. čo teda nie som tak idem asi do brna resp prahy resp čo najďalej, lebo u nás (sr) sa veda robiť nedá
@tysha Nesúhlasím s tebou.U nás (SR) sa veda robiť dá,akurát,že podmienky,ohodnotenie ,podpora štátu sú omnoho horšie ako v okolitých štátoch.Napriek tejto mizérii má slovenská veda nepopierateľné úspechy.
Neviem presne ako je to v Cechach, ale z osobnej skusenosti mozem akurat povedat, ze FCHPT je dobra, tazka a mozno trochu demotivujuca skola. Hlavne v prvom rocniku davaju studentom zabrat. Kazdopadne, nasa skola dava cloveku pestru skalu moznosti, kadial sa uberat (od biologickych zameranii po tazky chemicky priemysel). Vybrat si FCHPT vsak vacsinou znamena aj stratit podstatnu cast svojho volneho casu a nechat sa terorizovat a tym si nechat pretvarovat svoj charakter.
tak nejak som to aj myslela "vedu" pochopiteľne môžeš robiť aj v hornej dolnej, ale ťažko sa s tým niekam dostaneš.
neberiem slovenskej vede žiadne nepopierateľné úspechy, napriek tomu však okolité krajiny majú "väčšie úspechy" a nemyslím, že by naši vedátori boli na tom horšie, čo sa týka znlostí a záujmu. len jaksi nie si prostriedky na realizáciu.
a myslím, že pokiaľ na to niekto ozaj má a baví ho to, je obrovská smola zašiť sa u nás.
VUT je na chuja skola, aj ked je kvalitna, bol som tam pol roka ale sa to nedalo vydrzat a tak som sa zbalil a odisiel prec. Su tam na **** ucitelia a ignoranti studentov beru ako cisla a zdroj penazi ne ako "kolegov", proste zly pristup. To choj radsej do Prahy alebo do Pardubic tak je lepsie ako v brne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
» www.birdz.sk/forum/fpcht/451...
myslím, že škola je to dobrá, ale predsa len, ak by som bola týmto smerom orientovaná (chémia, matika, fyzika .. čo teda nie som tak idem asi do brna resp prahy resp čo najďalej, lebo u nás (sr) sa veda robiť nedá
Nech sa rozhodnes akokolvek, prajem vela stastia.
tak nejak som to aj myslela "vedu" pochopiteľne môžeš robiť aj v hornej dolnej, ale ťažko sa s tým niekam dostaneš.
neberiem slovenskej vede žiadne nepopierateľné úspechy, napriek tomu však okolité krajiny majú "väčšie úspechy" a nemyslím, že by naši vedátori boli na tom horšie, čo sa týka znlostí a záujmu. len jaksi nie si prostriedky na realizáciu.
a myslím, že pokiaľ na to niekto ozaj má a baví ho to, je obrovská smola zašiť sa u nás.
tam sú rozhodne lepšie možnosti špecializácie, lepšie vybavenie laboratórií a tak ďalej...
ale na VUT poznám z osobnej skúsenosti len fakultu výtvarných umení a umelecké ateliéry, takže ti veľmi neporadím