Ahojte, práve mám pred sebou papier-výber maturitných predmetov ,posledný deň na odovzdanie.Vyberám si medzi Bio+OBN , Dej+OBN alebo Chem+obn.Pričom najviac ma baví dejepis a chémii zväčša nerozmumiem. Chcem si však niečo v čom sa aj uplatnim .. čo s Dej?
tak bio a obn je psychológia alebo niečo sociálne, možno pedagogika a podobne
dej a obn môže byť napr. právo, politológia, verejná správa a niečo podobné
nad chem a obn by som ani nepremýšľala, veď to je totálne niečo iné
si myslis ze maturita ti pomoze sa uplatnit? jezis.. behom dvoch tyzdnov ti to cele vyfuci z hlavy a fakt v realite nebudes potrebovat dejepis alebo obciansku ani na percento
@beky543 ja som nematuroval z ludskych zdrojov ani nahodou a studujem ich. dnes je taka doba ze zoberu cloveka co vystudoval sou strojarske. fakt si nerob vrasky ze by toto zavazilo
@zelinka je to niečo iné no romýšlam aj nad tym pretože potom môžem isť študovať zubara / zverolekára .. rozmyšlala som tiež nad logopédom , právom tiež no kedže ja nijake znamosti nemám , viem že po vyštudovani by som sa len velmi ťažko uplatnila ... a tak neviem ešte čo také by sa dalo s tým dejepisom.
zubára,moja zlatá,na zubára berú minimum ľudí a sú to ľudia fakt šikovní,ktorí makajú majú kombináciu bio+chem s tým,že tomu aj rozumejú.. a veruže na zubára sa bez chémie nedostaneš.. a kombinácia bio+dej,bio+obn je úplne zbytočná,nezmyselná a nepotrebná.. a dejepis a obn ti je k ničomu,jedine čo toho budeš mať poriadne veľa... ale ak nerozumieš chémii,tak ju nechoď ani študovať...nechcem byť totok,ale nechápem ľudí,ktorí sú na gympli a idú maturovať z obn+dej,lebo ničomu inému nerozumejú a nič iné nevedia,len sa vedia nabifliť,proste to nemá perspektívu,nemá to budúcnosť,jedine,žeby ťa to že fakt bavilo a fakt zaujímalo a fakt by si sa tomu chcela venovať,v tom prípade hej,ale proste nebolo by takýmto ľuďom radšej,keby vyštudovali nejakého čašníka,kuchára,alebo čo s tým,že by sa zdokonalili v jazykoch a odišli niekam do cudziny?
@limetkajaja joj ale si mi dala ... Som proste typ mega ultra velmi nerozhodneho človeka (váhy ) , čo je určite tiež dôvod prečo mam ja stýmto problém ako som už napísala , dejepis ma baví , no nechcem v buducnosti sedieť niekde za knihami a študovať " nové " hostorické objavy.. to zas nie takže fakt neviem ake by mohlo byť nejaké súce uplatnenie s tým dejepisom . Na všetko už skoro sa robia v dnešnej dobre príjmačky , stým rátam. Rozmýšlam o takýchto - ťažších školach ktoré by ma v konečnom dôsledku bavili , pretože chcem vyštudovať niečo s perspektívou , v čom sa aj zamestnám , nech nepremrhám zbytočne 5 rokov...
Ja som sa nevedela vobec rozhodnut, kam na skolu, tak som si dala maturitu z biologie lebo som ju mala najradsej a nakoniec som si to rozmyslela a isla som na skolu, kde boli prijimacky v podstate z obcianskej, pricom tu (a ani dejepis) som posledny rok (alebo posledne dva?) vobec nemala, taakze je to podla mna fakt dost jedno ked este nevies, co chces ist studovat, daj si maturitu z toho, co ta bavi najviac a co sa ti najlahsie uci. Maturita z obn je vraj dost blba, ja na tvojom mieste by som si dala bio a dejepis. Bio je uplna pohodicka a dejepis sa da obkecat
@riskozvychodu 2 a pol ak by sme boli presni pričom prvy a druhy rok nad tym takmer ani neuvažuješ ak niesi ten pripad že by si mal už od začiatku svoj konkretny ciel
@bamm fuha bio mam celkom rada a taktiež dejepis a tá občianska ma tiež bavi no nie všetky temy .. ale to zas zo žiadneho predmetu ma nebavia uplne všetky temy .. a ved bio to všetci hovoria že su kvanta učenia memorovania a dejepis taktiež dosť tak neviem .. a to je taka kombinacia že sa to moc do jedneho zlučiť neda či ? ... a na aku školu si teda išla ?
@beky543 no tak kvanta ako kvanta, vtedy sa mi toho tiez zdalo dost vela, teraz uz vnimam tie mnozstva inak ale takmer vsetko sme si v maturitnom rocniku na volitelnych predmetoch zopakovali a podoplnali nejake veci navyse, takze pred maturitou to mne osobne zabralo ozaj len par dni ale musim povedat, ze mna to fakt velmi bavilo a biologia sa mi vseobecne ucila lahko
dejepis mna osobne velmi nezaujima, ja som nad nim ani nerozmyslala, ale o maturite z neho hovoria, ze je jedna z najlahsich prave, lebo tam mozes mat ten dejepisny atlas a este tusim cosi, u nas neviem ci nemali aj nejake knihy na priprave, takze sa to skoro vsetko dalo vycitat
no a pri obcianskej si zisti, ake ma vasa skola maturitne otazky, u nas napriklad bola velka vacsina otazok z filozofie a to je fakt hnus
ja som skoncila v Brne na FSS, kombinacia bezpecnostne a strategicke studie a europske studie, cize s biolou to nema spolocne nic minuly rok napriklad viem ze SZU mala na nejake odbory prijimacky z obn a bio, takze taka kombinacia existuje, zalezi uz fakt na tom, co teba viac laka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
dej a obn môže byť napr. právo, politológia, verejná správa a niečo podobné
nad chem a obn by som ani nepremýšľala, veď to je totálne niečo iné
každopádne či už si dáš bio+obn alebo dej+obn tak ťa pôjde poraziť z toho, ako veľa učiva máš
ale bude horšie : )
dejepis mna osobne velmi nezaujima, ja som nad nim ani nerozmyslala, ale o maturite z neho hovoria, ze je jedna z najlahsich prave, lebo tam mozes mat ten dejepisny atlas a este tusim cosi, u nas neviem ci nemali aj nejake knihy na priprave, takze sa to skoro vsetko dalo vycitat
no a pri obcianskej si zisti, ake ma vasa skola maturitne otazky, u nas napriklad bola velka vacsina otazok z filozofie a to je fakt hnus
ja som skoncila v Brne na FSS, kombinacia bezpecnostne a strategicke studie a europske studie, cize s biolou to nema spolocne nic minuly rok napriklad viem ze SZU mala na nejake odbory prijimacky z obn a bio, takze taka kombinacia existuje, zalezi uz fakt na tom, co teba viac laka