Dobrý deň. Som študentka HA a začínam rozmýšlať nad vysokou školou. Na Slovensku nemáme vysoké školy zamerané iba na hotelierstvo, tak som hľadala v Česku. Našla som Prahu a Brno. Je tu niekto kto tam chodil/chodí? Neviete ako sa pohybujú cenovo?
@heidi20 Keďže nemáme školy na toto zamerané pravdepodobne k vykonávaniu tejto práce niesú potrebné Načo to potom vlastne chceš študovať keď prakticky to rozdiel nespraví ? Ak ťa to baví choď pracovať ak nie vyber si iný odbor aspoň môj názor nechcem pôsobiť ofenzívne len mi to príde ako fakt
@condition nie sú potrebné k vykonávaniu práce, ale sú potrebné na to aby sa človek zlepšoval v tom, čo ho baví. smažený sýr ti urobí každý aj bez školy, na opačnej strane škály je gastronómia akú na slovensku ani nemáme...možno sa skrátka niekto chce dostať vyššie.
@condition áno, nemáme na toto školy pretože sme v tomto zaostalí. ČR tieto školy má a myslím, že ak si porovnáte slovenskú a zahraničnú gastronómiu uvidíte rozdiel. Nechcem ostať čašníčkou v nejakej miestnej reštaurácii, chcem si svoje vedomosti a zručnosti zlepšovať a dostať to niekam. Chcem sa zamerať skôr na hotelový manažment. Ale myslím si, že to kde a čo chcem študovať je moja osobná vec, ja som sa pýtala na skúsenosti absolventov/žiakov daných škôl.
ja som tri roky dozadu po konci HA tiez uvaovala nad prahou, ale vtedy mi to vyslo nejak 1000 eur na semester len skolne..neviem ako sa to pohybuje teraz, Brno bolo lacnejsie ale vtedy to este bolo tak ze tam len bc sa mi zda...ale nvm ja som sa nakoniec rozhodla pre nieco uplne ine...skos popozerat na stranke urcite budu mat uverejnene poplatky
@sheily to fakt? :/ a nevieš náhodou ako sa to tam pohybuje cenovo? Určite tam chcem ísť neskôr na DOD, zatiaľ to je iba v plánoch tak sa pokúšam dozvedieť čo najviac info
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov