Tak este raz, forum o vyske - tentokrat uz len par dni pred prihlaskami tak mi prosim vas piste k veci. Ja hladam proste vysku, kde sa uci co najmenej. Ma to byt verejna, s hocijakym zameranim, davajte mi najm3 skusenosti kto uz chodil na jednotlive odbor
načo chceš ísť do piče na výšku, keď sa nechceš učiť ? a potom tu máme kurva milión percent nezamestnaných vysokoškolákov, keď študujú pičoviny .. zas som sa len rozčúlil
@1 no a ? a to je starost tych ziakov, ze mame napicu skoly ? ak proste je vysoka skola, na ktorej sa nemusis ucit, tak je problem s tou skolou pravdepodobne..
@3 a kto im káže študovať na napiču školách? lebo všetci sa tam jebú len aby mali dáky titul .. keď niekto ide na školu len preto sa aby sa ulieval a užíval si študentský život, to je také nepodporujem .. nevidím v tom zmysel potom, to by som ani nenazval daktoré školy vysoké ale len dáka nadstavba nad strednou peace
tak ja založim dalšie forum kde sa bude diskutovat o tom preco su nezamestnany vysokoskolaci preco mame napicu politicku situaciu a preco sa znizuju dochodky možno tam sa bude zase pisat o skolach kde sa flaka :o
inak ja som tiež nechcela ísť na výšku, kde by som sa musela moc učiť, lebo mi nikdy nepripadalo lákavé 12 hodín denne zabiť školou a nemať čas na záľuby. možno niekomu nekreatívnemu to vyhovuje, ale mne teda nie.
ale nakoniec som si zas až tak dobre nevybrala, niektoré semestre boli dosť časovo náročné, čo už. sú aj oveľa horšie odbory.
a úroveň školstva na SK celkove je katastrofálna... ja už nikomu ani neodporúčam ísť na VŠ, pokiaľ nechce robiť dákeho lekára alebo tak...
najviac ma vie pobaviť, keď mi niekto povie, že so SOŠ musí pracovať za minimálku. po doštudovaní VŠ budú asi prekvapení, ale Mgr. a Ing. často tiež nedostávajú viac
Hocico, co ma v nazve "komunikacia", "media" alebo "socialny". Este pripadne "aplikovany". Niekde urcite musi byt nieco ako aplikovana socialno-medialna komunikacia.
Nie no, ved si pozri Sv. Alzbetu, ze ake maju odbory, nieco si urcite vyberies.
@h8u fakt estetika? ja som si pozerala študijné plány a ako nevyzeralo to veľmi jednoducho, podľa mňa sú to len také predsudky, pretože je to vykonštruovaná paveda, ktorá nemá žiadne poučky ani fakty, no naozaj to nevyzeralo jednoducho...
@otvoreneokno no ta kamoska z marketingu sla do brna na estetiku, uz to aj dostudovala a vraj to bolo kusok tazsie ale stale lahke.. asi to dost ale zalezi na cloveku, ja by som to nemohla nikdy studovat napr ked k tomu mam nulovy vztah
a znakom kvalitnej školy je to, že to musí byť straaašne ťažké? neviem. no. ja k tomu mám kladný vzťah, resp. si aj podávam do brna prihlášku, takže si ma teraz celkom potešila a asi záleží fakt od človeka, iný by povedal, že je to zložité. ja to vravím na matiku, iný vraví, že matika je super.
som rad, ze som nerozdrbal monitor, ako niektori sa aspon snazia to nejak zakryvat "ale ved ja sa tam ucim (glgne si tento tyzden uz asi 30ty poharik vodky)" ...
a preto tie skoly existuju, preto maju take naroky, preto tak funguju, lebo vedia, ze budu mat ziakov ako ty, lebo najlahsie by malo byt zacat od sameho seba, ale vsetci zvladnu len nadavat presne ako ty na cely system na kokot, ale to ze mu pomahas aj takymto niecim ti nedopne
@elemia z pokrovej terminológie sa dá na to uplatniť výraz "prefoldovať sa niekam" (to je keď stále zahadzuješ ruky a len minimálne hráš, ale aj tak to stačí na to, aby si skončil na dobrom mieste v turnaji napr)
@9@kitty7 12 hodín denne som vysokou školou nezabil ani keď som študoval dve naraz
@r3drum alebo poď na našu školu, prispeješ nam na jeden rok 2000 eur a potom ta vydrbeme von jak prasiveho psa!!! ja osobne ta vykopnem ty sviňa lenivá a takýto ako ty potom zaberajú miesta deckám ktoré chcú naozaj študovať..
brat je FEKT VUT Brno, niečo s dačím automatizovaným tuším študuje a veľmi si pochvaľuje, celé dni môže chlastať a spať, neučí sa, o matike ani nepočul... To skús
inak je nehorázna sranda na tomto fóre celkovo sledovať určitý trend a to:
ľudia považujú školu za dobrú, ak sa na nej musia veľa učiť, tráviť čas na príkladmi alebo memorovaním alebo tak. a potom zasa vysvetľujú, ako to, že ľudia toľko venujú škole a nie praxi ich znižuje na pracovnom trhu.
ale ak je škola taká, že sa tam nemusia bifliť a počítať a kódiť a bifliť, ale venovať sa vlastnému výskumu v oblasti, tomu, čo ich tam zaujíma, dáva im voľnosť na vlastné projekty a poskytuje im priestor na činnosť a dohadzuje im prax (ako je napr. v mnohom estetika, sociálna prác, teória umenia, sociológia, psychológia a a iné odbory, ktoré väčšina ponižuje), tak to je už škola napiču, pretože tí ľudia nesedia na zadku 12hodín denne v škole.
(jasné, na tieto odbory sa hlási mnoho flákačov, lebo sa to v konečnom dôsledku ľahko prejde, ale tým to je fakt nahovno, keď sa tomu fakt nevenovali)
a keď absolvent tej školy ju vyjde, má prax, má kontakty, vie, čo robí a prečo, to si už málokto všimne
@r3drum Žilinská univerzita-mediamatika, Katolícka Univerzita v Ružomberku-všetko, tam sú šťastní, že niekoho majú...Trenčianska Univerzita či ako sa volá-nápodobne ako v RK
@n0win0u
to je starosť nás všetkých, lebo tá báchorka, že vysoké školstvo (to verejné pravda) je na slovensku ZADARMO, pokiaľ sa neprekročí doba štúdia je len BLUD....nič nie je na tomto svete zadarmo, niekto to zaplatiť musí- štát z daní (aj mojich a možno aj tvojich) a ja naozaj nechápem, prečo by aj moje peniaze mali ísť na "vzdelanie" debilom čo 5 rokov len slopú po baroch, húlia na intrákoch (ktoré sú tiež dotované štátom), žerú v školských jedálniach za tretinové ceny (lebo sú tiež dotované štátom), cestujú so zľavami etc. a áno - sem tam sa ukážu aj v škole. Okrem toho 5 rokov systém len cicajú, a nič do neho nedávajú.
@grietusha v zásade súhlas - ale toto nebude asi ten prípad
@forbiddenrose to je síce pekné, ale aj tak by ťa nevyhodili aj keby si nevedela ani ň.... Aspoň je na KU taký verejný názor, že tam vezmú naozaj každého..a to vezmú..
@dominika93
tak to si pekne naivná alebo hlúpa, keď tomu veríš... vyhadzujú tu riadne....ja som zatiaľ len v prváku a vyhodili zatiaľ po prvom semestri 11 ľudí a rozprávala som sa so staršou študentkou...ich bolo na začiatku okolo 120 a teraz v tretiaku ich je 40... a viem tiež o ľuďoch, ktorých nevzali... takže tak
@forbiddenrose najlepšie aj aj pravdepodobne ako ty keďže si išla študovať angličtinu na KU...a "vyhodili" je dosť zlý pojem, kľudne sa mohli na to vykašľať, odísť....Absolventov z KU vo veľkom zamestnávatelia odmietajú, ak samozrejme, nie sú veriaci...Každý má iný názor, pohľad..Hlavné je, že si tam spokojná...potom po promóciách sa ozvi....ako s robotou
@dominika93
vieš, ono to neni len o škole, ale aj o tom, čo má človek v hlave a aký má k tomu všetkému prístup... že pôjdeš na neviem akú školu neznamená, že nie si blbá... no a ver, že moji spolužiaci sa nevykašľali...proste ich nepustili ďalej
@forbiddenrose fajn vravela som po 5 rokoch napíš, a viem, že aj niektorí čo nemajú VŠ sú na tom oveľa lepšie ako tí, ktorí majú...čo sa týka práce aj inteligencie...
@blackrisq tak to ti potom gratulujem, lebo ja sem-tam hej (pritom som zo zásady nechodila na prednášky)... a to si nechcem predstaviť študovať dáku medinu alebo farmáciu, ja ešte môžem byť rada...
@grietusha Ide skôr o to že kritériom na výber VŠ by nemalo byť "Nie je tam matika" alebo "Tam kde majú v piči". Nemyslím že by sme tu zhodili niekoho preto že chce študovať niečo praktické alebo niečo kde by sa mohol venovať nejakým projektom. Aj keď určité stereotypy sú... to je pravda
@james144 ešte raz. nereagovala som na zakladateľa, neobhajovala som ho, ani nič. len som na margo poznamenala trend, ktorý som tu v diskusiách postrehla.
akákoľvek ak pomastíš brucho tak prelezieš aj na veterine alebo práve stačí mať len peniaze a kontakty a ak nemáš tak študuj niečo čo bolo už spomínané ako napr. kulturológia a spol.
@dominika93 neviem odkiaľ máš že KU je taká ako hovoríš, áno sú tam aj také odbory, na kt. sa "nič" nerobí, a to hlavne na istých fakultách(a to je na každej VŠ), ale milujem ak sa niečo deje na jednej fakulte a zrazu je to tak na celej škole....poviem ti že nielen, že vyhadzujú ľudí (hlavne na FF), ale kopec ľudí aj zo svojho odboru odíde, začne trikrát ten istý alebo zmení odbor počas štúdia, len aby sa zubami nechtami udržali na škole, ale to sa deje na každej škole nie len na KU...to, že zoberú aj takých čo tam nemajú čo robiť už je iná vec, lenže za to nemôže škola ale náš poondiaty školský systém na SR, pretože čím viac ľudí vezmeš, tým viac prachov máš, ale koľko ľudí školu naozaj dokončí a koľko odíde už po prvom semestri, to už nikoho nezaujíma, a ak je to fakulta, kt. má odbory, o kt. nie je veľký záujem, lebo napr. vieme ako to je s učiteľstvom- malé platy, nezáujem o také štúdium a potom zrazu musíme brať aj takých, kt. nechceme- lenže ver tomu, že tí takí odídu už hneď po prvom semestri, pretože zistia, že zrazu učiteľstvo je o dosť ťažšie ako predpokladali....ale to je trošku iné...milujem ľudí, kt. hodnotia školu a vedia o nej iba to čo jbp, je "verejne známe" alebo "hovorí sa, že..."
@otvoreneokno
no, ja som mala esteiku iba v jednom semestri, ale väčší nezmysel som sa naozaj ešte neučila...kto nemal ťahák + kolektívna práca, neprešiel.
estetiku by som určite nevolila
súhlasím s @grietusha a aj s @Pesadilla
čo sa týka verejného školstva, určite by som ho spoplatnila, nebolo by také nákladné ako súkromné vš, ale nejaké školné by som určite dala a presne takýchto ľudí čo sa im nechce pracovať, ale ani študovať a vlastne si len váľať šunky za dane mojich rodičov, presne takých by to odradilo. Alebo tých čo si nie sú istí, že tú školu dokončia a v hĺbke duše tušia, že aj tak po troch semestroch odídu, ale idú to skúsiť so slovami "však za vyskúšanie nič nedám" (ale veru, ostatní dajú)
@amicia ja by som nevolila napríklad matematiku. určite. neprešla by som ani cez prihlášku je to individuálne, keďže ma to baví a zaujíma, tak na to snáď nebudem musieť mať ťaháky... a ťaháky si nepíšem od základnej...
@amicia bože, načo to odhováranie a skepticizmus?! Keď sa ti nepáči, tak to neštuduj... Je to tvoje slobodné rozhodnutie, ja som sa rozhodla a hotovo, keď sa mi nebude páčiť, tak to nechám tak. Predsa potrebujem vlastnú skúsenosť, keďže ako som už napísala, každý sme iný a možno pre mňa to bude strašne zábavné, jednoduché a obohacujúce. Ďakujem za pochopenie!
estetika je najväčšia sračka sveta ...ale fakt....každý rok sa na SVK vyprodukuje asi 700? estetikov??? to čo potom chcete robiť??? Chcem vidieť všetkých vyštudovaných estetikov v praxi, ako pracujú vo svojej oblasti a sú šťastní....a ja sa odstrelim potom...prisaham...to je najväčšia zberba aj s FTVŠ a inými sračkami filozofického a komunikačného typu....je mi zle z ľudí čo to študujú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
78 komentov
:letim:
@2 Dik, aj ked to je s matikou
inak ja som tiež nechcela ísť na výšku, kde by som sa musela moc učiť, lebo mi nikdy nepripadalo lákavé 12 hodín denne zabiť školou a nemať čas na záľuby. možno niekomu nekreatívnemu to vyhovuje, ale mne teda nie.
ale nakoniec som si zas až tak dobre nevybrala, niektoré semestre boli dosť časovo náročné, čo už. sú aj oveľa horšie odbory.
a úroveň školstva na SK celkove je katastrofálna... ja už nikomu ani neodporúčam ísť na VŠ, pokiaľ nechce robiť dákeho lekára alebo tak...
najviac ma vie pobaviť, keď mi niekto povie, že so SOŠ musí pracovať za minimálku. po doštudovaní VŠ budú asi prekvapení, ale Mgr. a Ing. často tiež nedostávajú viac
Nie no, ved si pozri Sv. Alzbetu, ze ake maju odbory, nieco si urcite vyberies.
a znakom kvalitnej školy je to, že to musí byť straaašne ťažké? neviem. no. ja k tomu mám kladný vzťah, resp. si aj podávam do brna prihlášku, takže si ma teraz celkom potešila a asi záleží fakt od človeka, iný by povedal, že je to zložité. ja to vravím na matiku, iný vraví, že matika je super.
nie ako fakt?
ako ... fakt?
fakt?
....
...
som rad, ze som nerozdrbal monitor, ako niektori sa aspon snazia to nejak zakryvat "ale ved ja sa tam ucim (glgne si tento tyzden uz asi 30ty poharik vodky)" ...
a preto tie skoly existuju, preto maju take naroky, preto tak funguju, lebo vedia, ze budu mat ziakov ako ty, lebo najlahsie by malo byt zacat od sameho seba, ale vsetci zvladnu len nadavat presne ako ty na cely system na kokot, ale to ze mu pomahas aj takymto niecim ti nedopne
@mm47 zastrelit? naozaj? gratulujem ti ...
@9 @kitty7 12 hodín denne som vysokou školou nezabil ani keď som študoval dve naraz
študujem estetiku v PO a makať sa musí ... ale na UNIPO je vraj estetika najnáročnejšia, v BA to je pohoda
ale toto aj mňa nasralo chlapče... choď teda na urad prace, keď sa nechceš nič učiť. kúpim ti lopatu a reflexnu bundu
FUJ HANBA!!!
prosím ťa, kašli na to, nechoď na výšku tak je to zbytočné...
ľudia považujú školu za dobrú, ak sa na nej musia veľa učiť, tráviť čas na príkladmi alebo memorovaním alebo tak. a potom zasa vysvetľujú, ako to, že ľudia toľko venujú škole a nie praxi ich znižuje na pracovnom trhu.
ale ak je škola taká, že sa tam nemusia bifliť a počítať a kódiť a bifliť, ale venovať sa vlastnému výskumu v oblasti, tomu, čo ich tam zaujíma, dáva im voľnosť na vlastné projekty a poskytuje im priestor na činnosť a dohadzuje im prax (ako je napr. v mnohom estetika, sociálna prác, teória umenia, sociológia, psychológia a a iné odbory, ktoré väčšina ponižuje), tak to je už škola napiču, pretože tí ľudia nesedia na zadku 12hodín denne v škole.
(jasné, na tieto odbory sa hlási mnoho flákačov, lebo sa to v konečnom dôsledku ľahko prejde, ale tým to je fakt nahovno, keď sa tomu fakt nevenovali)
a keď absolvent tej školy ju vyjde, má prax, má kontakty, vie, čo robí a prečo, to si už málokto všimne
to je starosť nás všetkých, lebo tá báchorka, že vysoké školstvo (to verejné pravda) je na slovensku ZADARMO, pokiaľ sa neprekročí doba štúdia je len BLUD....nič nie je na tomto svete zadarmo, niekto to zaplatiť musí- štát z daní (aj mojich a možno aj tvojich) a ja naozaj nechápem, prečo by aj moje peniaze mali ísť na "vzdelanie" debilom čo 5 rokov len slopú po baroch, húlia na intrákoch (ktoré sú tiež dotované štátom), žerú v školských jedálniach za tretinové ceny (lebo sú tiež dotované štátom), cestujú so zľavami etc. a áno - sem tam sa ukážu aj v škole. Okrem toho 5 rokov systém len cicajú, a nič do neho nedávajú.
@grietusha v zásade súhlas - ale toto nebude asi ten prípad
ach človek sa len zasa raz rozčúli
študujem na KU angličtinu a ti pokojne ukážem, koľko toho mám takže radšej mlč, keď nevieš
tak to si pekne naivná alebo hlúpa, keď tomu veríš... vyhadzujú tu riadne....ja som zatiaľ len v prváku a vyhodili zatiaľ po prvom semestri 11 ľudí a rozprávala som sa so staršou študentkou...ich bolo na začiatku okolo 120 a teraz v tretiaku ich je 40... a viem tiež o ľuďoch, ktorých nevzali... takže tak
vieš, ono to neni len o škole, ale aj o tom, čo má človek v hlave a aký má k tomu všetkému prístup... že pôjdeš na neviem akú školu neznamená, že nie si blbá... no a ver, že moji spolužiaci sa nevykašľali...proste ich nepustili ďalej
@sveter si hrozne zákerná
no, ja som mala esteiku iba v jednom semestri, ale väčší nezmysel som sa naozaj ešte neučila...kto nemal ťahák + kolektívna práca, neprešiel.
estetiku by som určite nevolila
čo sa týka verejného školstva, určite by som ho spoplatnila, nebolo by také nákladné ako súkromné vš, ale nejaké školné by som určite dala a presne takýchto ľudí čo sa im nechce pracovať, ale ani študovať a vlastne si len váľať šunky za dane mojich rodičov, presne takých by to odradilo. Alebo tých čo si nie sú istí, že tú školu dokončia a v hĺbke duše tušia, že aj tak po troch semestroch odídu, ale idú to skúsiť so slovami "však za vyskúšanie nič nedám" (ale veru, ostatní dajú)
ješ 5 rokov života
tak ti želám, aby ti to vydržalo čo najdlhšie
ja som si prvý ťahák "napísala" práve na estetiku, inak predtým som ťahák nikdy nepoužila