prosím vás,mám taký problém, že som na VŠ-Euba,a nespravila som 1 predmet za 3 kredity.Počas semestra som ale mala jeden nepovinný predmet za 3 kredity.Moja otázka znie,že keď mám navyše 3 kredity,môžem si ich akokeby nahradiť za ten neúspešný predmet? Ď.
Predmet si budeš musieť zopakovať na budúci rok. (Ak nie je absolvovanie toho predmetu naviazané na iný predmet v ďalšom semestri nasledujúceho ročníka). Stratu za nespravený predmet (3 kredity) si môžeš vykompenzovať len v rámci minimálneho počtu získaných kredit v semestri potrebného na postup do ďalšieho semestra. Pre istotu si t však radšej over na študijnom vašej školy. Rátaj však s tým, že pri konci bakalárskeho stupňa ho budeš musieť mať hotový.
@paracelsus ten predmet na nič nenadväzuje, už ho nebudem mať v ďalšom semestri ani nikdy. Preto ma to zaujíma
a môžem sa ešte opýtať, že na čo mi budú potom tie 3 kredity, ktoré mám navyše? či to len tak, pre parádu, keď to nemá pomocnú funkciu, aby som si mohla prekryť neúspešnú skúšku?
Na štúdijnom som bola a teta na mňa pozerala takým štýlom, že vedela zrejme menej o tej škole ako ja
Nerozumieme si. Keď je predmet povinný, ty so musíš mať úspešne absolvovaný bez ohľadu na to, či je v harmonograme konkrétneho akademického roka pre teba a tvojich kolegov. Je to podmienka, aby si bola pripustená k obhajobe bakalárskej práce. Inými slovami absolvuješ ho na budúci rok s inými študentami (pozor, ak by si budúci rok nebola úspooešná, znamenalo by to vyhodenie zo školy). Všetky povinné predmety budeš mať zvládnuté! (to je jedna z podmienok získania bc.) Dohodni sa s vyučujúcim na podmienkach zopakovania toho predmetu budúci rok (čím skôr sa s ním dohodneš tým lepšie, ideálne ešte kým naplno začne leto). Tie 3 kredity budeš potrebovať na nazbieranie 180 kreditov, ktoré nutne potrebuješ na úspešné ukončenie štúdia (takže nie, "nie sú len tak pre parádu"). Sú školy, ktoré ,majú v podmienkach aj určitý počet absolvovaných nepovinných predmetov (pre overenie, keďže si sa takto zdarne vybavila na študijnom by som na tvojom mieste oslovil študijného poradcu , vedúceho/cu katedry eventuálne niekoho z vyšších ročníkov).
No minimalne nam na studijnom (FMV EUBA) povedali, ze kazdy zapisany predmet sa stava povinnym a je potrebne ho spravit. Viac kreditov sa da vyuzit iba keby ti chybala minimalna hanica na prejdenie do dalsieho roka (teda kebz prenasas viacero predmetov, kedze tusim na prejdenie do dalsieho roka potrebujes isty pocet kreditov) alebo v takom pripade aby si si neskor nemusela vybrat z nepovinne volitelnych (ale budu ti sediet kredity aj pri nevybere, pretoze na absolvovanie bakalarskeho tusim potrebujes 180 kreditov)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
a môžem sa ešte opýtať, že na čo mi budú potom tie 3 kredity, ktoré mám navyše? či to len tak, pre parádu, keď to nemá pomocnú funkciu, aby som si mohla prekryť neúspešnú skúšku?
Na štúdijnom som bola a teta na mňa pozerala takým štýlom, že vedela zrejme menej o tej škole ako ja