@michaljozef a este predsa len nieco to co si napisal "ved som este na strednej" nehra predsa ziadnu ulohu, ten kamarat citil volbu povolania od malicka , tak isto ako mam kamaratky reholne sestry tak ony to tiez vedeli/citili uz ako malicke, ze to je ta cesta po ktorej chcu ist, teda vacsina mi tak povedala, ked sme sa o tom rozpravali... ....
Vždy som sa chcela na to opýtať ľudí, čo tam chcú ísť, že ako k tomu prišli. Tak ako? Fakt si nemôžem pomôcť ale mne to pripadá ako zahodenie života a tak, treba aj takých ľudí to chápem ale čo ich k tomu vedie to neviem...
@ameryka Zahodenie života? to by som určite nepovedal, vieš, taký človek musí mať v 1.rade veľkú vieru, a kňazmi sa ľudia nestávajú pretože chcú, ale preto lebo ich povolal boh
@ameryka ti ludia to proste v sebe citia (dostanu Boziu milost) ze maju ist tym smerom a uz vobec to nemusi byt ani vplyvom rodiny, mam jedneho kamarata ktory ma celu rodinu ateisticku ale on sam zacal okolo 9 rokov chodit do kostola az nakoniec skoncil seminar a je z neho uzasny knaz...ti ludia to dostanu ako dar od Boha, to sa inac ani neda vysvetlit...podla mna to nema nic s rozhodovanim ako ked nevies ci chces studovat pravo alebo politologiu, to v tebe musi byt....neviem ci som ti nejako pomohla, ale aspon ja som to tak pochopila ked som sa s tymi ludmi rozpravala...oni to "len" citia
@michaljozef , @cryingwords poznám viacerých kňazov, čo sú ozaj super a vôbec neodsudzujem ničie rozhodnutie keď si to raz vyberie Ale aj tak, je mi ich ľúto, myslíš, že im nechýba to čoho sa vzdali? Hoci niektorí sú s tým nadmieru spokojní.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
amen. zdar
keď človek vie, že chce ísť do seminára, nemal by sa zaoberať, tým či to bude ťažké
a viac by ti vedel povedať @munchausen