ahojte potrebovala by som poradiť ..chcem ísť teraz na vš ale neviem či nejaký rozdiel medzi odborom sociologie, sociálnej práce alebo sociálnej práce v zdravotníctve ...tak ak tu je niekto kto študuje toto alebo psychologiu bola by som rada ak by ste mi
Rozdiel medzi sociológiou a sociálnou prácou je veľmi veľký...
Mnoho ľudí si tieto odbory zjednocuje pod jednu strechu už len na základe podobného znenia týchto predmetov, čo je však chyba
Sociálnu prácu študuje 15 874 489 578 ľudí a je to štúdium zadarmo - skrátka a proste, keď niekto len chce titul už len zo zásady a nechce sa pri učení veľa spotiť a namáhať, tak toto je tá správna cesta
no a aký je teda rozdiel? čo sa týka uplatnenia ? ..a mne nejde o titul zo zásady...ale zaujíma ma to a chcem pracovať v tomto obore...práve preto sa o to zaujímam že by som rada robila niečo ako možno kolízna opatrovníčka preto ma zaujíma aký je v týchto odboroch rozdiel aby som vedela na ktorý sa dať ...
@tamara456 Sociológovia sa v prvom rade orientujú na realizuáciu sociologických výskumov (t.j. všetky možné výskumy cez prieskumy verejnej mienky, politické preferencie, rodinné záležitosti a mnohé ďalšie) Niektorí absolventi sa uplatňujú v treťom sektore, ale aj v oblasti manažmentu...či politiky (toto je však pomerne vzácne - nato človek potrebuje jednak aj známosti, šťastie a pod. atribúty) ...si zoberme že napr. Radičová má pôvodne vyštudovanú sociológiu, ale aj iná politička, na ktorej meno si žiaľ teraz nespomeniem...
Sociálna práca a jej uplatnenie? Keďže toto neštudujem tak netuším...asi niečo na úradoch možno? fakt neviem...skús si keď tak vygoogliť alebo si pozisťovať inde
sociologia je podla mojho nazoru dost lahka. ked si kuknem ich sylaby v aise .. a sociologia bola popisana, socialna praca sa venuje starostlivosti o ludi, ustavy, drogove liecebne, tyrane zeny. a taketo veci. socialny pracovnik to si v zivote nepocula taky termin? mozes sa uplatnit na uradoch hlavne oblast socialnej kurately a opatrovania deti, drogove ustavy, ako pracovnik starostlivosti o zavislych a podobne. vsak pouzi mozog a si to aj sama vydedukujes
@firestorm možno ju študuje veľa ľudí, ale túto prácu nerobí nikto...pretože sociálny pracovník nie je o tom sedieť v úrade, ale byť v teréne, mnohí si to však zamieňajú
áno, poďme sa tváriť múdro, škatuľkujme ľudí podľa toho kde študujú, kde bývajú, akú hudbu počúvajú a podobných blbostí.. čo takto sa zamerať na to, či to toho človeka baví a bude svoju prácu vykonávať tak ako má?
nečítaj blbé reči a skús si sama pozisťovať na stránkach jednotlivých škôl, alebo skoč za výchovným poradcom v škole.. prípadne si skús požičať nejakú knihu o danej oblasti a uvidíš, či a čo ťa to zaujme.. držím palce, lebo tu na dobrú radu nenatrafíš
@mm47 jj ona je.. 90 % triedy ju neznaša a par žiakov čo maturovalo pri nej.. ona je totiž nemčinarka, tak ju poslalo doslova "do piči" jak odchadzali s maturitnym listom
@chlorofyl Nemôžem povedať, že by to bol najnáročnejší odbor, ale veľmi sa mýliš ak ju považuješ za "ľahkú" ...Samozrejme, niektoré veci sú celkom fajn, zvládnuteľné, nie príliš problematické...nájdu sa však aj také predmety, ktoré dajú zabrať Čiže by som ju kategorizoval - čo sa obtiažnosti týka - niekde do stredu...jemne nad stred...
v BA je vraj sociálna práca najhoršia... tak tam nechoď ale vec názoru sestra chodí v BA a vraví že v TT je najhrošia že k nim prestupovali z TT do školy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Mnoho ľudí si tieto odbory zjednocuje pod jednu strechu už len na základe podobného znenia týchto predmetov, čo je však chyba
Sociálnu prácu študuje 15 874 489 578 ľudí a je to štúdium zadarmo - skrátka a proste, keď niekto len chce titul už len zo zásady a nechce sa pri učení veľa spotiť a namáhať, tak toto je tá správna cesta
Sociálna práca a jej uplatnenie? Keďže toto neštudujem tak netuším...asi niečo na úradoch možno? fakt neviem...skús si keď tak vygoogliť alebo si pozisťovať inde
ale takí čo si chcú udržať miesto napriklad na urade a potrebuju titul ta tak nee... iba že je to je strašna blbosť isť na tu školu...
nečítaj blbé reči a skús si sama pozisťovať na stránkach jednotlivých škôl, alebo skoč za výchovným poradcom v škole.. prípadne si skús požičať nejakú knihu o danej oblasti a uvidíš, či a čo ťa to zaujme.. držím palce, lebo tu na dobrú radu nenatrafíš
Mama vyštudovala socialnu prácu a nemá sa vobec zle
A závisí aj od toho, ktorá filozofická...je ich tu viac, vieš?
tak mi tymi dvoma slovami interpretuj takeho Schelera - O studu, co je sice filozoficka antropologia ale tiez to patri pod filozofiu, dakujem