Vysoká škola so zameraním na marketing alebo PR...
Ahojte Chcela by som sa spýtať, kde je nejaká vysoká škola so zameraním na marketing alebo PR....pretože by som chcela asi robiť PR....kamarát mi spomýnal, že je taká škola no som zabudla kde ... a ešte, že z čoho sa tam robia prijímačky Dakujem moc
@adrianna skús google a portáli o vysokých školách tam sú celé zoznamy aj podľa zamerania klikneš na školu ukáže ti jej web klikneš tam že info pre uchádzačov a tam sa dozvieš ako z čoho sa robia prijímačky a akou formou
ja chodím do trnavy na odbor marketingová komunikácia. Prijímačky boli z cudzieho jazyka a zo všeobecného prehľadu. .. a ešte čo viem tak v nitre je marketingová komunikácia a reklama
V prvom ročníku vlastne preberáme to isté čo aj masmediálna komunikácia, čiže mám marketing, ekonomiku, ale aj žurnalistiku,film,fotku... Podľa mňa sú tam aj zbytočné predmety ako etika,filozofia. No a uplatnenie ani neviem, ale dekan vravel, že každý kto z tej školy vyšiel tak si našiel prácu.. Takže záleži na tebe čomu sa chceš venovať.
A v tej Nitre zvykli byť aj talentovky, a berú dosť málo ľudí. V Trnave brali 130 študentov.
@Meaculpa303 ja by som tiež veľmi rád tam išiel.. Boli tam moc náročné tie príjmačky? prípadne aká bola bilancia medzi prihlásenými / prijatými ak teda vieš náhodou... A aké sú zatial tvoje pocity z tej školy? Viem priveľa otázok.. ale hrozne rád by som tam šiel, keď som bol na EUBA marketing bolo pre mňa asi to jediné zaujimavé...
@Martin182 napíšem to otvorene, pokiaľ vieš čo sa vo svete ako tak deje -stačí občas pozerať správy, čítať noviny, a prečítaš si Všeobecný prehľad na prijímacie skúšky na vysoké školy (knižka za 13 eur, ale je tam všetko) , tak je dosť veľká šanca, že sa tam dostaneš. Niektoré otázky boli jednoduché (napr. ako sa volá riaditeľ Markízy, ale boli aj ťažšie, hlavne z ekonomiky)
Mne robil skôr problém test z angliny, ale boli tam aj možnosti, tak niečo som pokrúžkovala
Vždy sa tam hlási veľa ľudí - ale to by ťa nemalo odradiť. Ja som ani nerátala s tým, že by ma zobrali, ale stal sa zázrak a som tam
Škola tiež robí prípravné kurzy na prijímačky, pokiaľ by sa ti chcelo tam chodiť a bývaš blízko. Ja som tam nechodila, lebo bývam 200 kilometrov od trnavy.
@Meaculpa303 ďakujem za rady ja sa zas práve toho všeobecného prehľadu bojím lebo na mená a dátumy a podobné veci mám teda hroznú pamäť a tú anglinu viem veľmi dobre našťastie.. ale skúsiť to asi skúsim veľmi ma to láka.. A dajú sa niekde zohnať otázky príp. testy čo sa dávajú na príjmačky? (samozrejme aj staré možu byť len nech viem čo mám vôbec od toho čakať, lebo všeobecný prehľad to je ozaj veľmi všeobecné)
Na tie kurzy sa mi tiež moc nechce, niesom zrovna zastanca toho a hlavne nechcem zbytočne míňať peniaze a zabíjať čas keď sa to predsa možem aj sám naučiť
@Martin182 Neviem, či sa niekde dajú zohnať tie testy, škoda, že ma vtedy nenapadlo odfotiť ich. Test bol zo základov marketingu, ekonomie, práva, filozofie, dejín, fotografie, televízie, žurnalistiky.
Na presné otázky si fakt už nepamätám.. ak by si chcel tak ti môžem poslať stručné poznámky z niektorých predmetov
@Adrianna môžeš sa uplatniť kde chceš, môžeš viesť firmu, reklamnú agentúru, robiť manažérku, marketingovú pracovníčku, vytvárať reklamy, pracovať v PR, taktiež môžeš ísť do redakcie, rozhlasu, televízie,... tých možností je dosť
čo sa týka predmetov tak to nájdeš na stránke, lebo v každom ročníku sú iné predmety tak to tu nejdem všetko vypisovať : » fmk.ucm.sk/...
@Meaculpa303 tak to neznie zas tak hrozne keď sa na to trošku viac zamerám a budem sa snažiť tak hádam sa to podarííí, akurát tie dejiny televízia a podobné aj keď blbý niesom ale presné údaje si nikdy nepamätám takže to mám čo robiť A tá knižka čo si spomínala to je nejaká konkrétna ohľadom príjmačiek na tú školu alebo len taká všeobecná ?
@Martin182 tá kniha je len taká všeobecná, ja som ju ani celú nečítala, len tie kapitoly, ktoré som potrebovala. Má síce 400 strán (formátu A5), ale ked vynecháš nepotrebné veci, tak sa to dá zvládnuť.
A ešte máš do júna dosť času.. ja som príprave na prijímačky venovala asi 5 dní veľa šťastia
@Meaculpa303 aale tak 400strán pohoda... nedávno sme mali na jednom predmete len 700strán takže to je ok Tak skúsim to zohnať a uvidím ako to dopadne, ale chcem tam ísť takže budem sa snažiť! ďakujem tak možno o rok !
@Meaculpa303 dakujem pozrela som to a veľmi sa mi páči tá škola...asi sa rozhodnem na ňu aj ísť...hlási sa tam veľa ludí?...je to ťažké?...štúdium myslím...
@Adrianna zvykne sa tam hlásiť dosť ľudí- to asi preto, že na slovensku sa dá takýto odbor študovať len na troch školách. Zvykne sa tam hlásiť okolo 4000 ľudí , ale dostať sa na školu je podľa mňa ľahké. Štúdium sa ako tak dá zvládať, ked neurobíš skúšku na 1.krát, tak máš ešte ďalšie dva opravné termíny. V prvom ročníku je 13 predmetov, každý predmet končí skúškou. V priebehu semestra sú občas nejaké písomky, treba robiť seminárky, ... ale v podstate skúškové obdobie sa začína až týždeň pred vianocami.
Meaculpa303 ak sa smiem spýtať, hlásila si sa aj na marketing do nitry alebo na UK BA? Tiež by som chcela ísť študovať marketing, len neviem, kde. Má to úroveň a náročnosť nejakú? (Asi sa hlúpo pýtam, ale mám riadny stres z toho...) Oplatí sa, nevieš náhodou od nejakých absolventov?? ...?
@Aska53 Ja som sa hlásila len sem do trnavy. V nitre majú dosť ťažké prijímačky, a berú len 30-40 ľudí, takže tam je tá šanca dosť malá, ale skúsiť môžeš. a o bratislave neviem nič. Tu je to štúdium dosť ťažké, ale je to celkom zaujímavá škola.
nevedel by mi niekto prosím poradiť? Chodím na gympel, neučím sa najlepšie, ak ide o matiku,ale zaujíma ma marketing, manazmetn a PR .... s anglinoui som an tom v pohode.. ale neviem, na aké predmety sa mám zamerať ak tam chcem ísť ... vopred ďakujem
meaculpa303 ahoj pocuj ty ako terz studujes tu marketingovu komunikaciu ..?? lebo ja tam chcem ist strasne .aj terz na strednu chodim na marketing zamranie na CR A mam tam vsetky predmety ako marketing manazment ekonomika ...a tak dalej ..to mi nerobi problem len ja mam problem s jazykom ...a na tej skole sa asi robi primacia skuska ze ?? bola tazka a aku mala formu ... a v tej knizke co si spominala bolo tam nieco aj o tej anglictine alebo tak ? a este ejdna otazocka ze ako sa ta knizka volala dakejem ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
14michelle03 viesco pozerala som to na googli nic take mi nevyhladalo alebo neviem len v tom...netusim
ale aj tak keby vieš niekto mal s tým skúsenosti, že tam chodí alebo niekoho pozná tak určite by aj to mne pomohlo
hej počula som o tej nitre...musím to zistiť čo to presne je ale díky
A v tej Nitre zvykli byť aj talentovky, a berú dosť málo ľudí. V Trnave brali 130 študentov.
díki za info
Mne robil skôr problém test z angliny, ale boli tam aj možnosti, tak niečo som pokrúžkovala
Vždy sa tam hlási veľa ľudí - ale to by ťa nemalo odradiť. Ja som ani nerátala s tým, že by ma zobrali, ale stal sa zázrak a som tam
Škola tiež robí prípravné kurzy na prijímačky, pokiaľ by sa ti chcelo tam chodiť a bývaš blízko. Ja som tam nechodila, lebo bývam 200 kilometrov od trnavy.
Ak by boli ešte nejaké otázky, rada odpoviem
Na tie kurzy sa mi tiež moc nechce, niesom zrovna zastanca toho a hlavne nechcem zbytočne míňať peniaze a zabíjať čas keď sa to predsa možem aj sám naučiť
Na presné otázky si fakt už nepamätám.. ak by si chcel tak ti môžem poslať stručné poznámky z niektorých predmetov
čo sa týka predmetov tak to nájdeš na stránke, lebo v každom ročníku sú iné predmety tak to tu nejdem všetko vypisovať : » fmk.ucm.sk/...
A ešte máš do júna dosť času.. ja som príprave na prijímačky venovala asi 5 dní veľa šťastia