@stenatko pozri sa vzdy je to o studentovi. ani hlupak co vystuduje informatiku sa neuplatni. tak je to vsade, filozofia je okrem toho takiez velmi vela o premyslani. vacsinou si nas do ust beru prave ludia co nemaju sajnu.
poznam dost ludi co ma technicke skoly, vystudovali to horko tazko a teraz su aj tak na urade prace. ale boli pocas studia bohorovny ze ano ja mam tech skolu, mne budu pracu nukat a ja nemusim hnut ani prstom.
teraz kopa z nich banuje a par ludi uz mi povedalo ze by so mnou menilo. vedia ze na filozofiu nechodia hlupaci, a nerobia si z nas srandu ako z hlavatych studentov informatiky...vedia ze my sme v pohode, ze sa vieme aj zabavit aj studovat ked je treba, taky ten zlaty stred.
ľudia, keď tu niekto napíše, že jeho škola je otravná, väčšina ľudí ho podporí, ale akonáhle sem príde niekto s tým, že mám dobrú školu a som spokojný tak je zle, ja sa tu teraz nechcem zastávať ani trnavskej univerzity, filozofie alebo dievčiny, ale je to tak...keby sa tu chváli niekto z informatiky z KE...povedali by ste, že tam mu je dobre lebo nechodí do BA, že tam je to ťažšie a podobné ťaviny...a nie to ešte povedať niečo dobré dievčaťu z filozofie ... ha ha to by bolo pre nás Slovákov asi priveľa však?? Dievča totiž študuje niečo čo ju baví a to sa u nás na Slovensku nenosí, však...po prvé väčšinou vám povedia, že ak budete študovať čo vás baví tak vám to nebude vynášať po druhé väčšinou to čo nás baví je nejaká "hovadina" ako tanec, hudba, knihy, počítače...čo z toho nás uživí....v zahraničí a hlavne na západe študujú ľudia najprv filozofiu lebo sa tak naučia poriadne rozmýšľať a myslieť a potom sa zamerajú na veci ako je technika, manažment a podobne a z týchto ľudí sa stávajú šéfovia a zamestnanci na vedúcich postoch...na Slovensku pravdaže nemožné...povedia všetci....ale prečo nie prečo si dievča nemôže ísť za svojím snom? prečo nemôže študovať to čo ju baví...môžno naozaj skončí na úrade, ale čo ak nie čo ak sa naučí jazyk vycestuje a stane sa z nej top manažérka niekde v tramtáríí čo ak nie je to lepšie ako študovať niečo na silu, mať nechuť z celého štúdia, prechádzať s odretými ušami lebo ani neviete čo sa vlastne "učíte" ak sa vôbec učíte ...a potom môžno si nájdete nejakú robotu...a možno nie ( tak ako človek, čo ho aspoň tá škola bavila aj keď si robotu nenašiel...ale najlepšie roky života nepremárnil).... ja som sa učila vždy najlepšie ako som vedela, patrila som medzi najlepších a viete kde som skončila...že učiteľstvo na KU anglický jazyk -filozofia....nie lebo som musela, alebo nemala inú možnosť, chcela som a nie preto, že som v oblakoch, a nemyslím si, že spasím školstvo....a viete kde som teraz na vysokej škole v Londýne a KU má takisto kvalitných učiteľov a nie známky zadarmo...ľudia, to že chodíte na akúkoľvek VŠ na Slovensku je úplne, ale úplne jedno až keď zbadáte ozajstný svet uvidíte, že to nie je o tom, či ste študovali ...študujete filozofiu, sociálnu prácu, informatiku alebo máte výučný list....ale o tom, aký máte rozum, aký ste človek a ako s tým dokážete pracovať a využiť svoj potenciál....a aj to akých máte známych
troll alebo vymateny mozog... ked budes manazerka v kii zato ze vies augustinovu boziu obec, tak si zhotovim transparent o tom aky som jebnuty sasek a budem tam po celej linke s tym pobehovat
och moj bože tak hej za prve je pekne že si si našla školu ktorá ťa takto bavi......avšak ludia kde počuvaju dobru hudbu a a podobne su na každej škole, to nie je žiadna uroven, nie to ešte vysokej školy (ked budeš vysedavať s profakmi a podielať sa na ich prácach - vtedy mam aspon ja pocit že robim niečo na "úrovni" ) tie dristy čo vam tlačia do hláv ake budete mať uplatnenie, noo tak tým si to zabila nenapadlo ťa niekedy prečo títo profesori filozofie, s 100 titulmi za meno ma pred menom a ich prestižnym vzdelanim nesedia na vysokých riadich postoch politikov, uradnikov ?? ale zase na druhej strane ja osobne tiež študujem odbor pribuzny filozofii, a som spokojny pretože ako to bolo popisane vyšie je užasne naučiť sa rozmyšlať o veciach a tak....ale na druhej strane každy kto to študuje určite to vidi realisticky čo sa týka uplatnenia.....
Chodte uz vsetci do pice s tym ze humanitne vedy nemaju uplatnenie, ste trapni vsetci. Je to o studentovi ked si kokot ak mozes studovat aj jadrovu fyziku aj doktora a buds robit pomocneho robotnika.
@nietimekki Odjeb storocia, bro. Ranilo mi to srdce.
Nemam osobne nic proti humanitnym vedam, pravu, politologii, psychologii. Iba proti cisto filozofii, lebo ucit sa, ako my sliet a ucit sa tak vseobecne a dneska uz malo vyuzitelne pojmy, povazujem za... nic ine, ako ludsku hlupost. Ucit sa nieco, co nema uplatnenie a nekriticky si este mysliet, aka je to super volba. to uz mi je fakt sympatickejsi clovek, ktory sa na nic nehra a ktory mi narovinu vybali, ze chce len diplom a nic ine od skoly necaka.
Ano, to je sice pekne, brat obor, co ma bavi, ale ludia, vy kde zijete, ze si taketo nieco mozte dovolit? A potom sa ludia stazuju, ze si nevedia najst pracu. Ked uz na taku skolu ist, nech aspon sebakriticky zhodnotia svoju situaciu.
@stenatko to nemal byt odjeb.. to som si pomyslel tak som to aj napisal... ja zijem v bratislave tak isto ako ty a uz teraz by som mohol mat pracu cez znamych po vystudovani filozofickej fakulty... ty si co myslis akoze, ze ty to vystudujes a budes sediet doma a filozofovat? Precitaj si napln prace po vystudovani...
@stenatko a co ked to niekoho bavi? Nepotrebuje kazdy stdovat na silu ako mozno ty alebo hocikto iny.. proste ho to bavi a chce to vediet.. nazvat studovanie filozofie ludskou hlupostou je dost ujebane.
@veroniques Netahaj sem ludi bez VS. Bavim sa len o tych, co VS maju. Urcite maju vacsie uplatnenie ludia z technickych, ako filozofickych, to netreba popriet. Taktiez, ak je niekto sprosty, z technickej poleti po prvom semestri tak rychlo, ze prederavi sitko. Na filozofii sa udrzis pat rokov aj ked nechces.
Ano, je to kazdeho osobna vec, ale zasa si treba zhodnotit situaciu, slecna si mysli, ze si vybrala uzasne a v buducnosti ju hadam necakaju ziadne problemy so zamestnanim, ktore maju dneska uplne vsetci a ona ich bude mat o to horsie.
@nietimekki Sam si povedal, mas znamych. Ja ziadnych nemam, o to tvrdsie budem ja musiet makat. Hovorim, to, ze to niekoho bavi, je pekne, ale co bude potom? Povedz mi, co take ludia z filozofickej vedia? A verit, ze mas na vsetku napln prace po vystudovani, co mas vypisanu, pride ujebane zas mne. Lebo jednak mate obrovsky natresk konkurencie a jednak su tie miesta znacne limitovane a poctovo to nevychadza, na pocet kazdorocne vyplutych studentov filozofie.
Nase nazory sa rozchadzaju v tom, ze ja povazujem studovanie filozofie za blbost a pre teba nie. Je tu zbytocne sa tu dotahovat.
Ste smiešny. osobne by som si filozofiu nikdy nevybrala, ale aby vás neprekvapilo, ekonómovia a informatici, že akurát vy, nezoženiete flek a filozof na tom bude 10x lepšie ako vy. Na strednú som išla na logistiku, lebo štatistiky ukazovali, že po ukončení strednej školy bude vyše 2000 voľných mies, len v našom kraji. Hádajte, kto po strednej nenašiel v tomto smere uplatnenie a to mal známych po logistických centrách a aktívne hľadal prácu aj keď sa prednostne hlásil na VŠ ??
Akože sorry, ale každý nech študuje čo chce. Neznášam kydanie na akýkoľvek odbor, lebo ľudia si daný odbor vyberajú z nejakého dôvodu. Niečo, čo ich baví. Navyše dané školy existujú, lebo v nich ľudí bude stále potreba. Isto, niektoré školy produkujú príliš veľa odborníkov, že ich nie je kam napachať, ale tých odborníkov treba. Nie toľko, ale treba. Potom už záleží od študenta, či sa pretlčie, ale dovolím si tvrdiť, že keď sa od prvého ročníku začnete niečomu konkrétnemu zo svojho odboru venovať a po praxiach rozhodí siete, tak ten flek aj splašíte. Možno nie hneď ale časom.
vidim ze sem nabehlo kopec ludi co o filozofii nic nevie. ano ano myslite si aky je to lahky odbor ze sa nam staci nabiflit par stran.
boli by ste prekvapeny ake tu maju ludia z gymnazii problemy aby preliezli aspon do medzirocnika. jeden spoluziak predtym chodil na tech skolu jeden rok. odisiel k nam s tym ze no ved toto dokonci ako nic...povedal ze filozofia je v niektorych ohladoch o moc narocnejsia a zhruba celkovo je to 50 na 50j.
súhlasím s ľudmi, ktorí hovoria, že je to o studentovi síce filozofia dava menšie záruky ako nejaký praktickejsi smer, ale dnes, je taká doba, že už to je jedno a ked clovek studuje filozofiu neznamená ze nic nevie iné a poznam pripady, kde uz firtmy a spolocnosti si zaucuju samy, takze mozes mat odbor akykolvek
človek si až pred koncom štúdia uvedomí, ako sa veci majú, aká je realita na trhu práce a že je jedno čo študoval, (pokiaľ to nie je medicínsky odbor alebo farmaceutický) pretože firmám ide o dosiahnuté vzdelanie a prax!!!
ale to generalizovanie a vyťahovanie sa jedného študenta pred druhým, aký je ten jeho perspektívny a pod. ma niekedy dosť štvalo no dnes sa nad tým už len smejem..
je to o človeku, jeho schopnostiach ...a raz ten aj bez výšky sa môže mať lepšie ako ten s tromi titulmi...a často je to realita...
@vitaa Čo hovoríš, sú veci, ktoré už dávno viem. To s tou praxou pre mňa nie je nič nové a svoje skúsenosti už mám. Sú teda aspoň nejaké.
Viem, že sa dobrá práca dá nájsť i bez VŠ. Ale iba do istého levelu. Mamka mi hovorila, že jej kolegovia, ktorý majú tridsaťpäť si teraz dorábajú výšky, lebo zistili, že písmenká pred menom potrebujú, ak chcú čosi viac. A neverila by si, koľko ľudí, čo išli po strednej hneď robiť, si výšku dorába o dvadsať rokov neskôr. Diplom nikdy nie je na škodu! Skôr jeho absencia, tu nie je o čom.
A vieš, na to, čo ja chcem robiť, potrebujem výšku. Tá práca sa bez výšky robiť nedá.
A prosím vás, dajte si do poriadku pojmy ako ctižiadostivosť, dosiahnuté vzdelanie, výška, šikovnosť a "vychcanosť" človeka. Každá vec je užitočná v niečom inom. Ak máte trochu rozumu, dáte si dokopy dve a dve.
@veroniques Uzavrime to, lebo toto nemá zmysel. Na koľko tvojich príspevkov tu ľudia nie sú zvedavý a čítajú ich. A nekomentujú to. O tom by sa dalo diskutovať.
@nietimekki Ja som zobudená statočne, keď si nájdeš aspoň tri rôzne brigády, kde budeš dlhodobo pracovať, pochopíš ako to funguje a pochopíš aj to, prečo som pesimistická.
Nevieš, čo chcem študovať, nechápem teda, prečo sa vyjadruješ o tom, ako o kokotinách. Spomínala som hore. Ak chcem robiť svoju vysnívanú prácu, potrebujem na to i VŠ. Ani náhodou neexistuje, aby som ju mohla robiť bez výšky.
To, že ju študujú kopy ľudí, ktorí si robia filozofiu, aby potom šli robiť náhodnú vec, ktorá okolo filozofie ani nešla a vôbec sú školy vyučujúce filozofiu maximálne predimenzované, to už je druhá vec.
"Lebo jednak mate obrovsky natresk konkurencie a jednak su tie miesta znacne limitovane a poctovo to nevychadza na pocet kazdorocne vyplutych studentov filozofie."
Síce má, ale rada by som videla zamestnanie, kde sú bez konkurencie (t.j. konkurujú si len študenti škôl filozofie), resp. s konkurenciou nízkou.
No myslím, že napríklad pokiaľ ide o filozofiu, čo je aj názov toho odboru, tak tam ich asi zrovna informatici nepredbiehajú
Len to možno vo svetle faktu, že asi tak jeden z niekoľkých stovák absolventov filozofie môže byť nazvaný filozofom, vyzerá, že žiadna filozofia neexistuje.
väčšina ludí vie rozmýšlať samo od seba, ty sa to musíš učiť nasrala si ma lebo si hlúpa a znevažuješ informatikov to že sa chváliš na akú super školu chodíš je úplne popiči filozofia je super želám ti krásnu budúcnosť v knižnici
prisambohu ze to splna vsetky prvy toho, ze ti niekto zaplatil. aj keby si tu skolu milovala akokolvek, takto by si to nenapisala
a k veci, mne je u piče čo ty za školu študuješ, ale o tom tvojom skvelom uplatneni mi napis po dokonceni skoly a nie z toho kto ti co povie, dobre? a daj nam tu pokoj s takými školami ako je práve tá tvoja. Niekto možno chce aj kvalitné vzdelanie.
A ešte jedna vec neviem či ti hovoril niekto ale kvalita školy sa nemeriap odľa toho aku hudbu tvoji spoluziaci pocuvaju a ze dokonca citaju knizky.
prečo ste na seba takí zlí, keď sú Vianoce? otras to čítať ty vole.. nechápem prečo tú kočku nenecháte, veď nech si študuje čo chce, je šťastná, že si našla priateľov ktorí sú jej podobní a majú podobné záujmy, študuje niečo čo ju baví,.. je pravda, že prácu jej to nenájde, ale nikdy nevieš načo natrafíš, kde sa ocitneš.. to že ju odsudzujete, je trápne a úbohé.. nadávať do jeblín a píč.. z kadial ste spadli? pozrite sa na seba a nesúdte iných Veselé Vianoce
@mariavs Môžem len súhlasiť - filozofia sa vlastne zaoberá čímkoľvek a všetkým - ľudia dokážu bezducho nadávať na sociálno - filozoficko - psychologické odbory bez toho, žeby vedeli, čo i len náznakom o čom sú. Ja verím / dúfam, že sa mi podarí prestúpiť na filozofiu (3. stupeň) z príbuzných odborov (ktoré som doposiaľ študoval). Takže aj tento názor / a zároveň skúsenosť, sú pre mňa veľmi cenné.
Ja tiež študujem filozofiu ale neviem si predstaviť kde by som sa s ňou mohla uplatniť, v ústave SAV? Tam sú dôchodcovia. Učiteľ? 400 eur mesačne, to nezaplatiš ani najom. Je fajn, keď to robíš z lásky, ale ani ja nie som presvedčená o perspektívnosti odboru. A ešte som nestretla informatika, ktorý by bol debil Môže zaostávať v spoločenskom myslení, ale proste u mna maju informatici vacsi rešpekt ako filozofi.
Netuším, čo sa dá milovať na diskusiách o VŠ. Sú totálne šablónovité.
Skupina idealistov z humanitných škôl: *peace & love & knowledge*
Skupina realistov zovšadiaľ: *ukáž mi výplatnú pásku o 10 rokov, ale ok, negeneralizujem, závisí to všetko od schopnosti presadiť sa*
Skupina narcisov z technických škôl: *som skvelý, pretože študujem niečo, čo je náročnejšie, ako ostatné odbory... a nebojím sa, že nebudem mať job, ha*
jediné, čo sa na tomto má dať rád, je triezvy rozum... pointou by mala byť cesta za svojimi životnými prioritami. ak je pre niekoho napr. priorita robiť v múzeu, logicky mu nejde o tučné konto, ani o sociálnu prestíž, a rozhodne mu je úplne jedno, aký rešpekt má jeho odbor v očiach ajťáka alebo zlatokopky z ekonomickej. bude šťastný sám so sebou a za seba. selfrealization. peace
"skoro vsetci to pocuvaju kvalitnu hudbu, vela ludi rado foti a cita knihy bez donutenia. milujem spolocne chvile stravene v cajovni. proste kazdy student tu ma uz odzaciatku vysoku uroven"
Inak naozaj považujem za využiteľnejšiu a perspektívjejšiu tú sociálnu prácu. V tej vidím aspoň nejaký zmysel, než len "počúvať dobrú hudbu a čítať knihy"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
77 komentov
S filozofiou ako takou vela nenamelies.
teraz kopa z nich banuje a par ludi uz mi povedalo ze by so mnou menilo. vedia ze na filozofiu nechodia hlupaci, a nerobia si z nas srandu ako z hlavatych studentov informatiky...vedia ze my sme v pohode, ze sa vieme aj zabavit aj studovat ked je treba, taky ten zlaty stred.
Chcem vediet, kolko ludi na urade prace skoncili z tvojej skoly. stavim sa, ze o 90% viac a zbytok robi predavacov a ine luxusne joby.
bolo by to urcite mile, pohoda sa k tomu naramne hodi, mohla by sa stat takym nasim malym putnickym miesteckom
Mam ta v priateloch a vidim tvoje reakcie. Davas rovnake odfajci ako ja, ak nie horsie.
btw, lepsie spadnut z oblakov teraz, ako nikdy.
Škola dostala grant na reklamy na fórach?
Ale je super, že študuješ čo ta baví, ja to podporujem
poďme všetci študovať technické smery lebo sa uplatníme a polku z nás nevyjebú po prvom semestri
@stenatko a myslíš, že kvôli tomu tvojmu "odfajču" teraz slečna padne z oblakov hej? -.-
Je každého osobná vec, čo študuje, čo ho baví.
A poznám ľudí, ktorí sú nezamestnaní a nemajú za sebou vš humanitného zamerania -.-
Jebnut ste vsetci fakt
Nemam osobne nic proti humanitnym vedam, pravu, politologii, psychologii. Iba proti cisto filozofii, lebo ucit sa, ako my sliet a ucit sa tak vseobecne a dneska uz malo vyuzitelne pojmy, povazujem za... nic ine, ako ludsku hlupost. Ucit sa nieco, co nema uplatnenie a nekriticky si este mysliet, aka je to super volba. to uz mi je fakt sympatickejsi clovek, ktory sa na nic nehra a ktory mi narovinu vybali, ze chce len diplom a nic ine od skoly necaka.
Ano, to je sice pekne, brat obor, co ma bavi, ale ludia, vy kde zijete, ze si taketo nieco mozte dovolit? A potom sa ludia stazuju, ze si nevedia najst pracu. Ked uz na taku skolu ist, nech aspon sebakriticky zhodnotia svoju situaciu.
@sugi1 Maju pracu vo svojom obore?
urcite ti nepovedia ze si si vybrala na picu skolu s mizernym uplatnenim
Ano, je to kazdeho osobna vec, ale zasa si treba zhodnotit situaciu, slecna si mysli, ze si vybrala uzasne a v buducnosti ju hadam necakaju ziadne problemy so zamestnanim, ktore maju dneska uplne vsetci a ona ich bude mat o to horsie.
Nase nazory sa rozchadzaju v tom, ze ja povazujem studovanie filozofie za blbost a pre teba nie. Je tu zbytocne sa tu dotahovat.
Akože sorry, ale každý nech študuje čo chce. Neznášam kydanie na akýkoľvek odbor, lebo ľudia si daný odbor vyberajú z nejakého dôvodu. Niečo, čo ich baví. Navyše dané školy existujú, lebo v nich ľudí bude stále potreba. Isto, niektoré školy produkujú príliš veľa odborníkov, že ich nie je kam napachať, ale tých odborníkov treba. Nie toľko, ale treba. Potom už záleží od študenta, či sa pretlčie, ale dovolím si tvrdiť, že keď sa od prvého ročníku začnete niečomu konkrétnemu zo svojho odboru venovať a po praxiach rozhodí siete, tak ten flek aj splašíte. Možno nie hneď ale časom.
boli by ste prekvapeny ake tu maju ludia z gymnazii problemy aby preliezli aspon do medzirocnika. jeden spoluziak predtym chodil na tech skolu jeden rok. odisiel k nam s tym ze no ved toto dokonci ako nic...povedal ze filozofia je v niektorych ohladoch o moc narocnejsia a zhruba celkovo je to 50 na 50j.
ja studujem filozofiu a som ráditel zemegule
súhlasím s ľudmi, ktorí hovoria, že je to o studentovi síce filozofia dava menšie záruky ako nejaký praktickejsi smer, ale dnes, je taká doba, že už to je jedno a ked clovek studuje filozofiu neznamená ze nic nevie iné a poznam pripady, kde uz firtmy a spolocnosti si zaucuju samy, takze mozes mat odbor akykolvek
a povedal by som ze toto sa nedá generalizovať...
ale to zistíš aj ty @stenatko sama ...
je to o človeku, jeho schopnostiach ...a raz ten aj bez výšky sa môže mať lepšie ako ten s tromi titulmi...a často je to realita...
Okolo seba mas vela ludi pracujucich v netechnickych odboroch a co by sme bez nich robili?
A co teraz, ze pozname statistiky zamestnanosti z takeho a takeho zamerania?
Clovek si studuje co chce a myslim ze to sam dobre zvazi a na pomenovanie naivna hlupana nikto nie je zvedavy.
Viem, že sa dobrá práca dá nájsť i bez VŠ. Ale iba do istého levelu. Mamka mi hovorila, že jej kolegovia, ktorý majú tridsaťpäť si teraz dorábajú výšky, lebo zistili, že písmenká pred menom potrebujú, ak chcú čosi viac. A neverila by si, koľko ľudí, čo išli po strednej hneď robiť, si výšku dorába o dvadsať rokov neskôr. Diplom nikdy nie je na škodu! Skôr jeho absencia, tu nie je o čom.
A vieš, na to, čo ja chcem robiť, potrebujem výšku. Tá práca sa bez výšky robiť nedá.
A prosím vás, dajte si do poriadku pojmy ako ctižiadostivosť, dosiahnuté vzdelanie, výška, šikovnosť a "vychcanosť" človeka. Každá vec je užitočná v niečom inom. Ak máte trochu rozumu, dáte si dokopy dve a dve.
@veroniques Uzavrime to, lebo toto nemá zmysel. Na koľko tvojich príspevkov tu ľudia nie sú zvedavý a čítajú ich. A nekomentujú to. O tom by sa dalo diskutovať.
@nietimekki Ja som zobudená statočne, keď si nájdeš aspoň tri rôzne brigády, kde budeš dlhodobo pracovať, pochopíš ako to funguje a pochopíš aj to, prečo som pesimistická.
Nevieš, čo chcem študovať, nechápem teda, prečo sa vyjadruješ o tom, ako o kokotinách. Spomínala som hore. Ak chcem robiť svoju vysnívanú prácu, potrebujem na to i VŠ. Ani náhodou neexistuje, aby som ju mohla robiť bez výšky.
Skončila som, nebaví ma to už.
Filozofia má uplatnenie.
To, že ju študujú kopy ľudí, ktorí si robia filozofiu, aby potom šli robiť náhodnú vec, ktorá okolo filozofie ani nešla a vôbec sú školy vyučujúce filozofiu maximálne predimenzované, to už je druhá vec.
@32 @nietimekki
Platí to štát a platí to pre to, aby jeho občania mali prácu a v tomto akosi tá hobby teória, nech si každý študuje, čo ho baví, trochu zlyháva.
@dsimca
» www.webnoviny.sk/kultura/v-liver...
"Lebo jednak mate obrovsky natresk konkurencie a jednak su tie miesta znacne limitovane a poctovo to nevychadza na pocet kazdorocne vyplutych studentov filozofie."
Síce má, ale rada by som videla zamestnanie, kde sú bez konkurencie (t.j. konkurujú si len študenti škôl filozofie), resp. s konkurenciou nízkou.
Mas pocit ze studujes najsamfasa odbor a uplatnis sa?
Okej maj ho ale nedrb tu do ludi co nic zle nerobia len si dovolili studovat to co chcu a o co sa zaujimaju
No myslím, že napríklad pokiaľ ide o filozofiu, čo je aj názov toho odboru, tak tam ich asi zrovna informatici nepredbiehajú
Len to možno vo svetle faktu, že asi tak jeden z niekoľkých stovák absolventov filozofie môže byť nazvaný filozofom, vyzerá, že žiadna filozofia neexistuje.
a k veci, mne je u piče čo ty za školu študuješ, ale o tom tvojom skvelom uplatneni mi napis po dokonceni skoly a nie z toho kto ti co povie, dobre? a daj nam tu pokoj s takými školami ako je práve tá tvoja. Niekto možno chce aj kvalitné vzdelanie.
A ešte jedna vec neviem či ti hovoril niekto ale kvalita školy sa nemeriap odľa toho aku hudbu tvoji spoluziaci pocuvaju a ze dokonca citaju knizky.
cii?
fakt, dufam, ze nie
podla mna si tam nik nechce poslat prihlasku a toto ma byt nejaka obhajoba skoly od tetiek zo studijneho bo nemaju co k praci btak pisu do for
@mariavs prajem vela úspechov
@69 win! za cislo komentu a win za respekt, ... double score, yeah!
Skupina idealistov z humanitných škôl: *peace & love & knowledge*
Skupina realistov zovšadiaľ: *ukáž mi výplatnú pásku o 10 rokov, ale ok, negeneralizujem, závisí to všetko od schopnosti presadiť sa*
Skupina narcisov z technických škôl: *som skvelý, pretože študujem niečo, čo je náročnejšie, ako ostatné odbory... a nebojím sa, že nebudem mať job, ha*
jediné, čo sa na tomto má dať rád, je triezvy rozum... pointou by mala byť cesta za svojimi životnými prioritami. ak je pre niekoho napr. priorita robiť v múzeu, logicky mu nejde o tučné konto, ani o sociálnu prestíž, a rozhodne mu je úplne jedno, aký rešpekt má jeho odbor v očiach ajťáka alebo zlatokopky z ekonomickej. bude šťastný sám so sebou a za seba. selfrealization. peace
G
G
Made my day
Dostala si za toto aspoň zápočet?
Inak naozaj považujem za využiteľnejšiu a perspektívjejšiu tú sociálnu prácu. V tej vidím aspoň nejaký zmysel, než len "počúvať dobrú hudbu a čítať knihy"
prečo vysokoškoláci nevedia, kam majú dať aké y/i