Som druháčka na strednej škole. Čiže teraz si mám vyberať semináre podľa toho čo chcem študovať. Nemám moc na výber takže najvhodnejšia mi prišla NOSka a Dejepis. Keď zmaturujem, ako mám dale pokračovať? Na akej vysokej môžem vyzužiť tieto odbory?
A nesranduj prosim, ze si das dva random seminare a podla nich sa rozhodnes, kam na VS. Chces ist na VS? Na aku? Podla toho si vyber seminare. A nemusia to byt tvoje najoblubenejsie predmety, rok prezijes.
ideál na právo, ale dnes je to vlastne jedno, všetko závisí od príjimačok, ja mám na škole ludí čo tiež mali tieto obory, geografiu, nabožko atd a študujú vetmed čiže tak
Ako 17 rocna by si uz fakt mala vediet aspon priblizne co ta bavi a co nie. To z coho maturujes je absolutne nepodstatne. Pozri si zopar vysokych skol, nejake odbory, a zhodnot co by ta teoreticky mohlo bavit a co nie.
ako nedá mi nesúhlasiť. podľa školy si vyberaj predmety, nemá zmysel to robiť naopak. Radšej prežiť rok či dva seminárov z matiky než potom študovať volovinu čo ťa nebaví a má ťa uživiť.
to je obrovnske mnozstvo predmetov humanitneho zamerania. to je fakt dost nanic otazka, skor chod na stranku univerzity trebars komenskeho a raha/brno a pozri sa co ponukaju na filozofickej fakulte, fakulte socialnych studii, fakulte socialnych a ekonomickych vied atd
Filozofiu a basta, jeden absolvent filozofie čo poznám je manager v IKEA (neviem čoho manažér) ďalší učí, ďalší zastáva tiež manažérsku funkciu. Mohol by som menovať aj takých čo majú horšie práce alebo žiadne nech to je objektívne. Užiješ si tam dosť srandy a naučí ťa to skvele sa z očí do očí vyjadrovať. (čo aj právo) Síce teraz ma budú mnohí osočovať. Ale študuj to čo ťa baví.
@helloxd ja som nevedel ešte ani pol roka pred deadlinom prihláśok čo chcem, potom ma osvietilo a bolo to najlepšie rozhodnutie v mojom živote (doteraz), takže s ničim sa netreba ponáhľať, ešte aj semináre som navštevoval naviac a dobrovoľne lebo som nevedel, ktoré sa mi zídu
@helloxd ale no...to, ze su mladi ludia nuteni robit vyber pred 20 rokom zivota je jedna z tych najstupidnejsich veci EVER. Vtedy nevies kto si, co si a mas robit velmi dolezite rozhodnutie o svojej buducnosti - uplny nezmysel. Nie som jedina, ktora nasla svoje uplatnenie po 25ke a mam za sebou VS, ktoru by som si uz nevybrala a nikdy s nou nebudem pracovat na full-time job...takze naco...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
A nesranduj prosim, ze si das dva random seminare a podla nich sa rozhodnes, kam na VS. Chces ist na VS? Na aku? Podla toho si vyber seminare. A nemusia to byt tvoje najoblubenejsie predmety, rok prezijes.
ako nedá mi nesúhlasiť. podľa školy si vyberaj predmety, nemá zmysel to robiť naopak. Radšej prežiť rok či dva seminárov z matiky než potom študovať volovinu čo ťa nebaví a má ťa uživiť.
citylife.sk/kurz-workshop/priprava-na-talentove-prijimacie-pohovory-trivody-malinovo